Difference between revisions of "Kultura FLOSS"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
(imported from sidebar)
 
m
Line 1: Line 1:
 +
==FLOSS (Free Libre Open Source Software)==
 +
 +
FLOSS klasifikohen si softuerë (dhe jo vetëm) të lirë (si LIRIA), falas dhe me kod burimi të hapur. Kjo do të thotë, që gjithsecili ka të drejtë t'i përdor, kopjojë, studiojë dhe të ndryshojë softuerin në çfarë do lloj mënyre. Ndërsa kod burimi i këtyre softuerëve është i hapur për tu shpërndarë, kështu që njerëzit janë inkurajuar për përmirsuar vullnetarishtë dizanjin dhe përmbajtjen e softuerit.
 +
 +
== Kategoritët FLOSS==
 +
 
* [[Sisteme operative]]
 
* [[Sisteme operative]]
 
* [[Komunikim]]
 
* [[Komunikim]]

Revision as of 22:13, 9 December 2018

FLOSS (Free Libre Open Source Software)

FLOSS klasifikohen si softuerë (dhe jo vetëm) të lirë (si LIRIA), falas dhe me kod burimi të hapur. Kjo do të thotë, që gjithsecili ka të drejtë t'i përdor, kopjojë, studiojë dhe të ndryshojë softuerin në çfarë do lloj mënyre. Ndërsa kod burimi i këtyre softuerëve është i hapur për tu shpërndarë, kështu që njerëzit janë inkurajuar për përmirsuar vullnetarishtë dizanjin dhe përmbajtjen e softuerit.

Kategoritët FLOSS