Difference between revisions of "Kreu"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
(permiresova kategorine 'projekte')
 
(61 intermediate revisions by 6 users not shown)
Line 1: Line 1:
<languages />
<languages />
<translate>
<translate>
<!--T:9-->
{{Kreu
{{Kreu
|main-title= Mirësevini në Open Labs Hackerspace Wiki
|main-title= Mirësevjen në Open Labs Hackerspace Wiki
|main-subtitle=Ne jemi Open Labs Hackerspace
|main-subtitle= FLOSS.Komunitet.Hackerspace.
|main-content=Open Labs është komuniteti që promovon në Shqipëri dhe në rajon teknologjitë me kodburim të lirë dhe të hapur, të dhënat e hapura, standartet e hapura teknologjike, privatësinë online dhe fuqizimin e domeinit publik dhe licensave alternative.
|main-content=Open Labs është komuniteti që promovon në Shqipëri dhe në rajon teknologjitë me kodburim të lirë dhe të hapur, të dhënat e hapura (open data), standartet e hapura teknologjike (open standards), privatësinë online dhe fuqizimin e hapësirës publike digjitale (public domain). Komuniteti ynë mirëmban bashkarisht dhe një hapësirë ku organizohen aktivitete rreth temiatikave të interesit të anëtarëve dhe të gjithë të interesuarve në tematikat e interesit të Open Labs. Këtë hapësirë ne e quajmë [https://en.wikipedia.org/wiki/Hackerspace hackerspace].  


Open Labs Hackerspace mbështetet donacionet tuaja për të vazhduar punën. Nëse doni të na mbështesni, ju lutem konsideroni [[Special:MyLanguage/Donate | donacionet]] për të siguruar vazhdimësinë tonë.
<!--T:10-->
Open Labs mbështetet nga donacionet e njerëzve bujarë për të patur vazhdimësi. Nëse dëshiron të na mbështesës, lutem konsidero [[Donacione | donacionet]] ose [[Materiale qe nevojiten per hackerspace|dhuroni një ose më shumë nga materialet]] që na duhet për mirëmbajtjen e ambientit komuitetin tonë.  
|main-box1-title=Vendndodhja
|main-box1-title=Vendndodhja
|main-box1-content=<gallery mode="packed-hover">Image:prishtina_hackerspace_osm01.png|''[http://www.openstreetmap.org/?mlat=41.32134&mlon=19.82883#map=19/41.32134/19.82883 View in OpenStreetMap]''</gallery>
|main-box1-content= <gallery mode="packed-hover">Image:OpenLabsOSM.jpg|''[https://wiki.openlabs.cc/faqja/Adresa_e_hackerspace Detaje rreth lokacionit]''</gallery>
|main-box2-title=Adresa
|main-box2-title=<center>Adresa</center>
|main-box2-content=Rruga Pjeter Budi<br />
|main-box2-content=<center>Rruga Pjetër Budi Nr.87</center>
Nr.67<br />
<center> 1000 Tirana, Albania </center>
1000 Tirana<br />
Albania<br />
<hr />
<hr />
Website: https://www.openlabs.cc <br />
<center> Website: https://www.openlabs.cc <br />
E-mail: info [AT] openlabs.cc [DOT] cc <br />
E-mail: info [AT] openlabs.cc [DOT] cc <br /> </center>
|main-box3-title=Na gjeni Online
|main-box3-title=Na gjen Online
|main-box3-content=<center>[https://groups.google.com/forum/#!forum/prishtina-hackerspace MAILING LIST]<br />[https://plus.google.com/u/0/b/111787299661755123142/111787299661755123142 Google Plus] <br /> [https://www.youtube.com/channel/UCn4RV3vOEqb1KSR0omwqodA Youtube Channel] <br /> [http://webchat.freenode.net/?channels=%23prishtinahackerspace IRC] <br /> [http://www.twitter.com/PRNHackerspace Twitter] <br /> [http://www.facebook.com/PrishtinaHackerSpace Facebook] <br /> [https://github.com/PrishtinaHackerspace Github] <br /> [https://www.flickr.com/photos/125136769@N06/ Flickr]</center>
|main-box3-content=<center>[https://forum.openlabs.cc Forum] <br/> [https://t.me/OpenLabs Telegram] <br /> [http://www.twitter.com/OpenLabsAlbania Twitter] <br /> [http://www.facebook.com/OpenLabsAlbania Facebook] <br /> [https://github.com/OpenLabsHackerspace Github] <br /> [https://www.patreon.com/OpenLabsAlbania Patreon]</center>
|s1-box1-title=Anëtarësimi
|s1-box1-title=Anëtarësohu
|s1-box1-content=Në Prishtina Hackerspace, anëtarsimi nënkupton keni përgjegjpësi dhe dedikoni kohën tuaj duke ndihmuar mirmbani, të përmirësoni dhe udhëheqni Prishtina Hackerspace. Si një anëtar i Prishtina Hackerspace, ju nuk vini vetëm për ppunuar, po përkundrazi kontriboni aktivisht në përmirësimin e asaj se çfarë shihni rrotull, të ndihmoni në zgjidhjen e problemeve dhe të bëni këtë komunitet mirë se që është për momrntin.  
|s1-box1-content=Anëtarësimi në Open Labs është pa pagesë, kushdo që ka kontribute në 3 muajt e fundit dhe është mbi 16 vjeç mund anëtarësohet në komunitet. Kontributet mund jenë nga gjitha llojet, qoftë teknike ose jo ose fizikisht në hackerspace. <br /> <br /> Ne besojmë që kushdo duhet të këtë mundësinë anëtarësohet në Open Labs pavarësisht rrethanave tyre, prandaj anëtarësimi nuk ka asnjë kosto pasi aksesi në dije nuk duhet të këtë pengesa financiare. Natyrisht që jemi gjithsesi varur nga donacionet, pra je i inkurajuar të kontribuosh financiarisht nëse ke mundësinë. Gjithsesi, për kuptuar tepër për mënyrën se si funksionojnë anëtarësimet je i inkurajuar të pyesësh një ose më shumë nga anëtarët aktualë.  
* [[Special:MyLanguage/Membership | Membership]]
 
** [[Special:MyLanguage/Membership#How to become a member | Si të anëtarsoheni]]
 
** [[Special:MyLanguage/Membership#Applying for membership | Aplikimi për anëtarsim]]
<!--T:11-->
** [[Special:MyLanguage/Membership#Eligibility | Kushtet për anëtarsim]]
** [[Special:MyLanguage/Membership#What you are paying for | Për çfarë po paguani]]
** [[Special:MyLanguage/Membership#Types of Membership | Llojet e Anëtarsimit]]
** [[Special:MyLanguage/Membership#Membership fees | Çmimet e Anëtarsimit]]
** [[Special:MyLanguage/Membership#Membership responsibilities | Përgjegjësitë e anëtarsimit]]
** [[Special:MyLanguage/Membership#General Guidelines | Udhëzime të përgjithshme]]
** [[Special:MyLanguage/Membership#Non members | Jo-anëtarët]]
|s1-box2-title=I/E porsaardhur?
|s1-box2-title=I/E porsaardhur?
|s1-box2-content=A jeni i/e re në Prishtina Hackerspace? Doni jeni pjesë e Prishtina HAckerspace? Këtu mund të gjeni disa gjëra që ju mund të bëni për të ju ndihmuar të kuptoni dhe të asimiloheni kulturën e Prishtina Hackerspace.  
|s1-box2-content=Do jesh pjesë e Open Labs Hackerspace? Këtu mund të gjesh disa gjëra që mund të bësh për kuptuar me shumë rreth kulturës Open Labs Hackerspace.
* [[Special:MyLanguage/Newcomer#Gjërat e para në fillim | Gjërat e para në fillim]]
* [[Rreth Nesh | Rreth Nesh]]
**[[Special:MyLanguage/Newcomer#Lexoni wiki-n tonë | Lexoni wiki-n tonë]]
**[[Pyetje të bëra shpesh | Pyetje të bëra shpesh]]
**[[Special:MyLanguage/Newcomer#Regjistrohu në Mailing List | Regjistrohu në Mailing List]]
**[[Manifesto | Manifesto]]
**[[Special:MyLanguage/Newcomer#Ejani në takime javore| Ejani në takime javore]]
**[[Kodi i mirësjelljes | Kodi i mirësjelljes]]
* [[Special:MyLanguage/Newcomer#Si të organizoni një ngjarje, takim apo klasë? |Si të organizoni një ngjarje, takim apo klasë?]]
**[[Politika e privatësisë | Politika e privatësisë]]
* [[Special:MyLanguage/Newcomer# | Fillo ose bashkangjitju një projekti]]
**[[Komunikimi | Komunikimi]]
* [[Special:MyLanguage/Newcomer#Pastrimi | Pastrimi]]
** [https://openlabs.cc/anetaresohu/ Antarësohu]
|s1-box3-title=Krijoni me ne
* [[Projekte| Zbulo projektet tona]]
|s1-box3-content= Çdokush është i mirëseardhur ti përdorë resurset tona të shumta. Të gjeni tjerë që të krijoni së bashku. Të gjeni ndihmë me projektet e juaja. Të ndihmoni tjerë me projektet e tzre. Të mësoni, jepni mësim, ndani eksperiencën tuaj. Ejani në Prishtina Hackerspace dhe krijoni!
* [[Pastrimi | Pastrimi]]
|s1-box3-title=Aktivitete
|s1-box3-content= Që nga 2012 kur Open Labs është themeluar, kemi patur [[Aktivitete|takime dhe aktivitete]] javore duke filluar me takimet joformale duke pirë një kafe, deri në konferencën vjetore OSCAL që organizojmë që nga 2014. Mënyra më e mirë për të na njohur është të vish në disa nga aktivitetet tona, shkëmbehësh me anëtarët e tjerë dhe të bësh shumë pyetje. Axhenda e aktiviteteve: [[Aktivitete|wiki.openlabs.cc/faqja/Aktivitete]].
 
<!--T:12-->
|projects-subtitle= Projekte
|projects-description=Këto janë disa nga grupet aktive të punës në komunitet dhe hackerspace. Sigurisht je i mirëseardhur që të krijosh një grup të ri pune rreth një projekti free open source ose të bashkohesh me një nga grupet aktuale. Për të parë listën e plotë projekteve vizito [[Projektet e Open Labs|faqen e projekteve]].
 
<!--T:13-->
|main-box4-content=<center><gallery mode="packed-hover" style="width:40%;">Image:MozillaLogo.png|''[[Mozilla]]''</gallery></center>


Prishtina Hackerspace për momentin është e hapur për publikun gati se çdo ditë pas orës 3:00PM. Vizitorët e rinjë janë të mirëseardhur çdo kohë pas orës 3:00PM (të gjitha moshat, cfarëdo aftësie profesionale), por është më së miri të na vizitoni kur brenda ka anëtarë prezent ose gjatë ndonjë eventi (nësa mbahet ndonjë) që të siguroheni se ne kemi dikë tju prezantojë hapësirën dhe t'ju shetisë brenda hapësirës.
<!--T:14-->
|main-box5-content=<center><gallery mode="packed-hover" style="width:30%;">Image:WikipediaLogo.png|''[[Wikipedia]]''</gallery></center>
 
<!--T:15-->
|main-box6-content=<center><gallery mode="packed-hover" style="width:40%;">Image:FedoraLogo.png|''[[Fedora]]''</gallery></center>
 
<!--T:16-->
|main-box7-content=<center><gallery mode="packed-hover" style="width:40%;">Image:OpenStreetMapAlbaniaLogo.png|''[[OpenStreetMap]]''</gallery></center>
 
<!--T:17-->
|main-box8-content=<center><gallery mode="packed-hover" style="width:40%;">Image:LibreOfficeLogo.png|''[[LibreOffice]]''</gallery></center>
 
<!--T:18-->
|main-box9-content=<center><gallery mode="packed-hover" style="width:50%;">Image:NextcloudLogo.png|''[[Nextcloud]]''</gallery></center>
 
 
<!--T:19-->
}}
}}
</translate>
</translate>

Latest revision as of 16:28, 15 June 2019

Other languages:
English • ‎shqip

Website | Forum | Cloud | Etherpad

Mirësevjen në Open Labs Hackerspace Wiki

FLOSS.Komunitet.Hackerspace.
Open Labs është komuniteti që promovon në Shqipëri dhe në rajon teknologjitë me kodburim të lirë dhe të hapur, të dhënat e hapura (open data), standartet e hapura teknologjike (open standards), privatësinë online dhe fuqizimin e hapësirës publike digjitale (public domain). Komuniteti ynë mirëmban bashkarisht dhe një hapësirë ku organizohen aktivitete rreth temiatikave të interesit të anëtarëve dhe të gjithë të interesuarve në tematikat e interesit të Open Labs. Këtë hapësirë ne e quajmë hackerspace. Open Labs mbështetet nga donacionet e njerëzve bujarë për të patur vazhdimësi. Nëse dëshiron të na mbështesës, të lutem konsidero donacionet ose dhuroni një ose më shumë nga materialet që na duhet për mirëmbajtjen e ambientit të komuitetin tonë.


Vendndodhja
Adresa
Rruga Pjetër Budi Nr.87
1000 Tirana, Albania

Website: https://www.openlabs.cc
E-mail: info [AT] openlabs.cc [DOT] cc
Na gjen Online
Forum
Telegram
Twitter
Facebook
Github
PatreonAnëtarësohu
Anëtarësimi në Open Labs është pa pagesë, kushdo që ka kontribute në 3 muajt e fundit dhe është mbi 16 vjeç mund të anëtarësohet në komunitet. Kontributet mund të jenë nga të gjitha llojet, qoftë teknike ose jo ose fizikisht në hackerspace.

Ne besojmë që kushdo duhet të këtë mundësinë të anëtarësohet në Open Labs pavarësisht rrethanave të tyre, prandaj anëtarësimi nuk ka asnjë kosto pasi aksesi në dije nuk duhet të këtë pengesa financiare. Natyrisht që jemi gjithsesi të varur nga donacionet, pra je i inkurajuar të kontribuosh financiarisht nëse ke mundësinë. Gjithsesi, për të kuptuar më tepër për mënyrën se si funksionojnë anëtarësimet je i inkurajuar që të pyesësh një ose më shumë nga anëtarët aktualë.
I/E porsaardhur?
Do të jesh pjesë e Open Labs Hackerspace? Këtu mund të gjesh disa gjëra që mund të bësh për kuptuar me shumë rreth kulturës në Open Labs Hackerspace.
Aktivitete
Që nga 2012 kur Open Labs është themeluar, kemi patur takime dhe aktivitete javore duke filluar me takimet joformale duke pirë një kafe, deri në konferencën vjetore OSCAL që organizojmë që nga 2014. Mënyra më e mirë për të na njohur është të vish në disa nga aktivitetet tona, të shkëmbehësh me anëtarët e tjerë dhe të bësh shumë pyetje. Axhenda e aktiviteteve: wiki.openlabs.cc/faqja/Aktivitete.
Projekte

Këto janë disa nga grupet aktive të punës në komunitet dhe të hackerspace. Sigurisht je i mirëseardhur që të krijosh një grup të ri pune rreth një projekti free open source ose të bashkohesh me një nga grupet aktuale. Për të parë listën e plotë të projekteve vizito faqen e projekteve.