Difference between revisions of "Fedora"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
m (Shtova aktivitet.)
Line 11: Line 11:
 
* [[Përdoruesi:Mariana|Mariana Balla]]
 
* [[Përdoruesi:Mariana|Mariana Balla]]
  
== Aktivitetet ==
+
{| class="wikitable sortable"
===2017===
+
|-
* 15.02.2017 [[Fedora Localization Sprint nr.8|Fedora Localization Sprint #8]]
+
! Viti
* 25.03.2017 - 26.03.2017 [https://wiki.openlabs.cc/faqja/Linux_Weekend_Tirana_2017 Linux Weekend 2017]
+
! Data
* 12.04.2017 [https://wiki.openlabs.cc/faqja/Fedora_Localization_Sprint#10/ Fedora Localization Sprint #9]
+
! Ora
* 20.04.2017 [[Fedora Localization Sprint #10]]
+
! Emri
* 31.05.2017 [https://wiki.openlabs.cc/faqja/Fedora_Meetup#7/ Fedora meetup #7]
+
|-
* 05.07.2017 [[Fedora 26 Release Party]]
+
! rowspan="8" | 2017  
* 26.07.2017 [[Fedora Loves Python workshop nr.2]]
+
| 23.09.2017
* 20.09.2017 [[Fedora Woman Day (FWD) 2017]]
+
| 16:00
 +
| [[Fedora Woman Day (FWD) 2017]]
 +
|-
 +
| 05.09.2017
 +
| 19:30
 +
| [[Deep Learning me Python]]
 +
|-
 +
| 26.07.2017
 +
|
 +
| [[Fedora Loves Python workshop nr.2]]
 +
|-
 +
| 05.07.2017
 +
|
 +
| [[Fedora 26 Release Party]]
 +
|-
 +
| 31.05.2017
 +
|
 +
| [[Fedora Meetup #7]]
 +
|-
 +
| 20.04.2017
 +
|
 +
| [[Fedora Localization Sprint #10]]
 +
|-
 +
| 12.04.2017
 +
|
 +
| [[Fedora Localization Sprint #9]]
 +
|-
 +
| 15.02.2017
 +
|
 +
| [[Fedora Localization Sprint nr.8|Fedora Localization Sprint #8]]
 +
|-
  
===2016===
+
<!-- Aktivitete per vitin 2016 -->! rowspan="14" | 2016
*  07.01.2016 [[Linux Meetup- Njohje me sistemet operative]]
+
| 22.12.2016
*  23.01.2016 [[Fedora Localization Sprint nr.2| Fedora Localization Sprint #2]]
+
|
*  30.03.2016 [[Linux Meetup 2: Teknikat dhe teknologjitë e virtualizimit]]
+
| [[Fedora Loves Python Workshop #1]]
*  03.04.2016 [[Fedora Localization Sprint nr.3 |Fedora Localization Sprint #3]]
+
|-
*  14.04.2016 [[Fedora Localization Sprint nr.4|Fedora Localization Sprint #4]]
+
| 11.12.2016
*  20.04.2016 [[Pidora Workshop -Fedora & Raspberry Pi]]
+
|
*  30.04.2016 [[Fedora Localization Sprint nr.5|Fedora Localization Sprint #5]]
+
| [[Fedora Release party| Fedora 25 Release party]]
*  09.07.2016 [[Fedora 24 Release party]]
+
|-
*  19.07.2016 [[Fedora women day]]
+
| 12.11.2016
*  20.07.2016 [[Fedora Localization Sprint nr.6|Fedora Localization Sprint #6]]
+
|
*  21.09.2016 [[Fedora Meetup nr 4 | Fedora Meetup #4]]
+
| [[Fedora Metup nr 6 | Fedora Meetup #6]]
*  19.10.2016 [[Fedora Meetup nr 5 | Fedora Meetup #5]]
+
|-
*  26.10.2016 [[Fedora Localization Sprint nr.7|Fedora Localization Sprint #7]]
+
| 26.10.2016
*  12.11.2016 [[Fedora Metup nr 6 | Fedora Meetup #6]]
+
|
*  11.12.2016 [[Fedora Release party| Fedora 25 Release party]]
+
| [[Fedora Localization Sprint nr.7|Fedora Localization Sprint #7]]
*  22.12.2016 [[Fedora Loves Python Workshop #1]]
+
|-
 +
| 19.10.2016
 +
|
 +
| [[Fedora Meetup nr 5 | Fedora Meetup #5]]
 +
|-
 +
| 21.09.2016
 +
|
 +
| [[Fedora Meetup nr 4 | Fedora Meetup #4]]
 +
|-
 +
| 20.07.2016
 +
|
 +
| [[Fedora Localization Sprint nr.6|Fedora Localization Sprint #6]]
 +
|-
 +
| 19.07.2016
 +
|
 +
| [[Fedora women day]]
 +
|-
 +
| 09.07.2016
 +
|
 +
| [[Fedora 24 Release party]]
 +
|-
 +
| 30.04.2016
 +
|
 +
| [[Fedora Localization Sprint nr.5|Fedora Localization Sprint #5]]
 +
|-
 +
| 20.04.2016
 +
|
 +
| [[Pidora Workshop -Fedora & Raspberry Pi]]
 +
|-
 +
| 15.04.2016
 +
|
 +
| [[Fedora Localization Sprint nr.4|Fedora Localization Sprint #4]]
 +
|-
 +
| 03.04.2016
 +
|
 +
| [[Fedora Localization Sprint nr.3 |Fedora Localization Sprint #3]]
 +
|-
 +
| 23.01.2016
 +
|
 +
| [[Fedora Localization Sprint nr.2|Fedora Localization Sprint #2]]
 +
|-
  
=== 2015 ===
+
<!--
* [[ 16.01.2015 Workshop & Install Fest në UAMD ]]
+
Aktvitetet e vitit 2015
* [[ 14.02.2015 "I love Fedora" meetup ]]
+
-->
* [[ 15.07.2015 Fedora meetup #2]]
+
! rowspan="46 | 2015
* [[ 27.10.2015 Apliko në Fedora Outreachy Program ]]
+
| 19.12.2015
* 31.10.2015 [[Fedora Localization Sprint nr 1 | Fedora Localization Sprint #1]]
+
|
* [[ 14.11.2015 Fedora 23 Release Party]]
+
| [[Fedora Meetup nr 3 | Fedora Meetup #3]]
* [[ 19.12.2015 Fedora meetup #3]]
+
|-
 +
| 14.11.2015
 +
|
 +
| [[Fedora 23 Release party]]
 +
|-
 +
| 31.10.2015
 +
|
 +
| [[Fedora Localization Sprint nr 1 | Fedora Localization Sprint #1]]
 +
|-
 +
| 27.10.2015
 +
|
 +
| [[Apliko për internship në Fedora Outreachy program 2015]]
 +
|-
 +
| 15.07.2015
 +
|
 +
| [[Fedora Meetup nr 2 | Fedora Meetup #2]]
 +
|-
 +
| 14.02.2015
 +
|
 +
| [[I love Fedora Meetup]]
 +
|-
 +
|}

Revision as of 12:06, 24 September 2017

Nga distribucionet e GNU/Linux, ai që është zhvilluar nga anëtarët e komunitetit që nga viti 2015 është “The Fedora Project”. Fedora është një distribucion me kod urim të hapur i bazuar në Linux kernel dhe si menaxhues paketash ka RPM. Fedora është zhvilluar dhe mirëmbahet nga komuniteti, ndërsa financohet nga kompania RedHat. Çdo software që përmban Fedora është me kod burim të hapur dhe me liçensa të hapura. 4 bazat e Fedora-s janë: Freedom(Liria), Friends(Miqtë), Features(Karakteristikat) dhe First (i pari). Këto 4 baza bejnë që ky distribucion të jetë gjithmonë në zhvillim duke u munduar të sjellë risi të reja. Rezultat i kësaj është cikli shumë i shkurtër i lëshimeve. Vetëm 6 muaj. Deri në Shkurtin e vitit 2016 ky distribucion numëronte 1.2 milion përdorues në mbarë botën, përfshirë edhe Linus Torvalds, krijuesin e Linux kernel.

Anëtarët

Viti Data Ora Emri
2017 23.09.2017 16:00 Fedora Woman Day (FWD) 2017
05.09.2017 19:30 Deep Learning me Python
26.07.2017 Fedora Loves Python workshop nr.2
05.07.2017 Fedora 26 Release Party
31.05.2017 Fedora Meetup #7
20.04.2017 Fedora Localization Sprint #10
12.04.2017 Fedora Localization Sprint #9
15.02.2017 Fedora Localization Sprint #8
2016 22.12.2016 Fedora Loves Python Workshop #1
11.12.2016 Fedora 25 Release party
12.11.2016 Fedora Meetup #6
26.10.2016 Fedora Localization Sprint #7
19.10.2016 Fedora Meetup #5
21.09.2016 Fedora Meetup #4
20.07.2016 Fedora Localization Sprint #6
19.07.2016 Fedora women day
09.07.2016 Fedora 24 Release party
30.04.2016 Fedora Localization Sprint #5
20.04.2016 Pidora Workshop -Fedora & Raspberry Pi
15.04.2016 Fedora Localization Sprint #4
03.04.2016 Fedora Localization Sprint #3
23.01.2016 Fedora Localization Sprint #2
2015 19.12.2015 Fedora Meetup #3
14.11.2015 Fedora 23 Release party
31.10.2015 Fedora Localization Sprint #1
27.10.2015 Apliko për internship në Fedora Outreachy program 2015
15.07.2015 Fedora Meetup #2
14.02.2015 I love Fedora Meetup