Difference between revisions of "Fedora"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
Line 2: Line 2:


== Anëtarët ==
== Anëtarët ==
** [[Përdoruesi:Jonatoni|Jona Azizaj]]
* [[Përdoruesi:Jonatoni|Jona Azizaj]]
** [[Përdoruesi:Elioqoshi|Elio Qoshi]]
* [[Përdoruesi:Elioqoshi|Elio Qoshi]]
** [[Përdoruesi:Ajkuna|Ajkuna Mujo]]
* [[Përdoruesi:Ajkuna|Ajkuna Mujo]]
** [[Përdoruesi:Anxhela|Anxhela Hyseni]]
* [[Përdoruesi:Anxhela|Anxhela Hyseni]]
** [[Përdoruesi:Giannisk|Giannis Konstantinidis]]
* [[Përdoruesi:Giannisk|Giannis Konstantinidis]]
** [[Përdoruesi:Anxhelo|Anxhelo Lushka]]
* [[Përdoruesi:Anxhelo|Anxhelo Lushka]]
** [[Përdoruesi:Mariana|Mariana Balla]]
* [[Përdoruesi:Mariana|Mariana Balla]]


== Aktivitetet ==
== Aktivitetet ==

Revision as of 16:38, 7 June 2017

Nga distribucionet e GNU/Linux ai që është zhvilluar nga anëtarët e komunitetit është “The Fedora Project”. Fedora është një distribucion me kod urim të hapur i bazuar në Linux kernel dhe si menaxhues paketash ka RPM. Fedora është zhvilluar dhe mirëmbahet nga komuniteti, ndërsa financohet nga kompania RedHat. Çdo software që përmban Fedora është me kod burim të hapur dhe me liçensa të hapura. 4 bazat e Fedora-s janë: Freedom(Liria), Friends(Miqtë), Features(Karakteristikat) dhe First (i pari). Këto 4 baza bejnë që ky distribucion të jetë gjithmonë në zhvillim duke u munduar të sjellë risi të reja. Rezultat i kësaj është cikli shumë i shkurtër i lëshimeve. Vetëm 6 muaj. Deri në Shurtin e vitit 2016 ky distribucion numëronte 1.2 milion përdorues në mbarë botën, përfshirë edhe Linus Torvalds, krijuesin e Linux kernel.

Anëtarët

Aktivitetet

2017

2016

2015