Open main menu

Difference between revisions of "Fedora"

(Prepared the page for translation)
 
(3 intermediate revisions by one other user not shown)
Line 1: Line 1:
 +
<languages/>
 +
<translate>
 
Nga distribucionet e '''GNU/Linux''', ai që është zhvilluar nga anëtarët e komunitetit që nga viti 2015 është '''“The Fedora Project”'''. Fedora është një distribucion me kod urim të hapur i bazuar në Linux kernel dhe si menaxhues paketash ka RPM. Fedora është zhvilluar dhe mirëmbahet nga komuniteti, ndërsa financohet nga kompania RedHat. Çdo software që përmban Fedora është me kod burim të hapur dhe me liçensa të hapura. 4 bazat e Fedora-s janë: Freedom(Liria), Friends(Miqtë), Features(Karakteristikat) dhe First (i  pari). Këto 4 baza bejnë që ky distribucion të jetë gjithmonë në zhvillim duke u munduar të sjellë risi të reja. Rezultat i kësaj është cikli shumë i shkurtër i lëshimeve. Vetëm 6  muaj. Deri në Shkurtin e vitit 2016 ky distribucion numëronte 1.2 milion përdorues në mbarë botën, përfshirë edhe Linus Torvalds, krijuesin e Linux kernel.
 
Nga distribucionet e '''GNU/Linux''', ai që është zhvilluar nga anëtarët e komunitetit që nga viti 2015 është '''“The Fedora Project”'''. Fedora është një distribucion me kod urim të hapur i bazuar në Linux kernel dhe si menaxhues paketash ka RPM. Fedora është zhvilluar dhe mirëmbahet nga komuniteti, ndërsa financohet nga kompania RedHat. Çdo software që përmban Fedora është me kod burim të hapur dhe me liçensa të hapura. 4 bazat e Fedora-s janë: Freedom(Liria), Friends(Miqtë), Features(Karakteristikat) dhe First (i  pari). Këto 4 baza bejnë që ky distribucion të jetë gjithmonë në zhvillim duke u munduar të sjellë risi të reja. Rezultat i kësaj është cikli shumë i shkurtër i lëshimeve. Vetëm 6  muaj. Deri në Shkurtin e vitit 2016 ky distribucion numëronte 1.2 milion përdorues në mbarë botën, përfshirë edhe Linus Torvalds, krijuesin e Linux kernel.
 +
  
 
== Anëtarët ==
 
== Anëtarët ==
* [[Përdoruesi:Jonatoni|Jona Azizaj]]
+
 
* [[Përdoruesi:Elioqoshi|Elio Qoshi]]
+
* [[Special:MyLanguage/Përdoruesi:Mariana|Mariana Balla]]
* [[Përdoruesi:Ajkuna|Ajkuna Mujo]]
+
* [[Special:MyLanguage/Përdoruesi:Anxhelo|Anxhelo Lushka]]
* [[Përdoruesi:Anxhela|Anxhela Hyseni]]
+
 
* [[Përdoruesi:Giannisk|Giannis Konstantinidis]]
 
* [[Përdoruesi:Jflory7|Justin W. Flory]]
 
* [[Përdoruesi:Anxhelo|Anxhelo Lushka]]
 
* [[Përdoruesi:Mariana|Mariana Balla]]
 
  
 
== Aktivitetet ==
 
== Aktivitetet ==
Line 23: Line 22:
 
| 23.09.2017
 
| 23.09.2017
 
| 16:00
 
| 16:00
| [[Fedora Woman Day (FWD) 2017]]
+
| [[Special:MyLanguage/Fedora Woman Day (FWD) 2017|Fedora Woman Day (FWD) 2017]]
 
|-
 
|-
 
| 05.09.2017
 
| 05.09.2017
 
| 19:30
 
| 19:30
| [[Deep Learning me Python]]
+
| [[Special:MyLanguage/Deep Learning me Python|Deep Learning me Python]]
 
|-
 
|-
 
| 26.07.2017
 
| 26.07.2017
 
|
 
|
| [[Fedora Loves Python workshop nr.2]]
+
| [[Special:MyLanguage/Fedora Loves Python workshop nr.2|Fedora Loves Python workshop nr.2]]
 
|-
 
|-
 
| 05.07.2017
 
| 05.07.2017
 
|
 
|
| [[Fedora 26 Release Party]]
+
| [[Special:MyLanguage/Fedora 26 Release Party|Fedora 26 Release Party]]
 
|-
 
|-
 
| 31.05.2017
 
| 31.05.2017
 
|
 
|
| [[Fedora Meetup #7]]
+
| [[Special:MyLanguage/Fedora Meetup #7|Fedora Meetup #7]]
 
|-
 
|-
 
| 20.04.2017
 
| 20.04.2017
 
|
 
|
| [[Fedora Localization Sprint #10]]
+
| [[Special:MyLanguage/Fedora Localization Sprint #10|Fedora Localization Sprint #10]]
 
|-
 
|-
 
| 12.04.2017
 
| 12.04.2017
 
|
 
|
| [[Fedora Localization Sprint #9]]
+
| [[Special:MyLanguage/Fedora Localization Sprint #9|Fedora Localization Sprint #9]]
 
|-
 
|-
 
| 15.02.2017
 
| 15.02.2017
 
|
 
|
| [[Fedora Localization Sprint nr.8|Fedora Localization Sprint #8]]
+
| [[Special:MyLanguage/Fedora Localization Sprint nr.8|Fedora Localization Sprint #8]]
 
|-
 
|-
  
Line 57: Line 56:
 
| 22.12.2016
 
| 22.12.2016
 
|
 
|
| [[Fedora Loves Python Workshop #1]]
+
| [[Special:MyLanguage/Fedora Loves Python Workshop #1|Fedora Loves Python Workshop #1]]
 
|-
 
|-
 
| 11.12.2016
 
| 11.12.2016
 
|
 
|
| [[Fedora Release party| Fedora 25 Release party]]
+
| [[Special:MyLanguage/Fedora Release party| Fedora 25 Release party]]
 
|-
 
|-
 
| 12.11.2016
 
| 12.11.2016
 
|
 
|
| [[Fedora Metup nr 6 | Fedora Meetup #6]]
+
| [[Special:MyLanguage/Fedora Metup nr 6 | Fedora Meetup #6]]
 
|-
 
|-
 
| 26.10.2016
 
| 26.10.2016
 
|
 
|
| [[Fedora Localization Sprint nr.7|Fedora Localization Sprint #7]]
+
| [[Special:MyLanguage/Fedora Localization Sprint nr.7|Fedora Localization Sprint #7]]
 
|-  
 
|-  
 
| 19.10.2016
 
| 19.10.2016
 
|
 
|
| [[Fedora Meetup nr 5 | Fedora Meetup #5]]
+
| [[Special:MyLanguage/Fedora Meetup nr 5 | Fedora Meetup #5]]
 
|-
 
|-
 
| 21.09.2016
 
| 21.09.2016
 
|
 
|
| [[Fedora Meetup nr 4 | Fedora Meetup #4]]
+
| [[Special:MyLanguage/Fedora Meetup nr 4 | Fedora Meetup #4]]
 
|-
 
|-
 
| 20.07.2016
 
| 20.07.2016
 
|
 
|
| [[Fedora Localization Sprint nr.6|Fedora Localization Sprint #6]]
+
| [[Special:MyLanguage/Fedora Localization Sprint nr.6|Fedora Localization Sprint #6]]
 
|-
 
|-
 
| 19.07.2016
 
| 19.07.2016
 
|
 
|
| [[Fedora women day]]
+
| [[Special:MyLanguage/Fedora women day|Fedora women day]]
 
|-
 
|-
 
| 09.07.2016
 
| 09.07.2016
 
|
 
|
| [[Fedora 24 Release party]]
+
| [[Special:MyLanguage/Fedora 24 Release party|Fedora 24 Release party]]
 
|-
 
|-
 
| 30.04.2016
 
| 30.04.2016
 
|
 
|
| [[Fedora Localization Sprint nr.5|Fedora Localization Sprint #5]]
+
| [[Special:MyLanguage/Fedora Localization Sprint nr.5|Fedora Localization Sprint #5]]
 
|-
 
|-
 
| 20.04.2016
 
| 20.04.2016
 
|
 
|
| [[Pidora Workshop -Fedora & Raspberry Pi]]
+
| [[Special:MyLanguage/Pidora Workshop -Fedora & Raspberry Pi|Pidora Workshop -Fedora & Raspberry Pi]]
 
|-
 
|-
 
| 15.04.2016
 
| 15.04.2016
 
|
 
|
| [[Fedora Localization Sprint nr.4|Fedora Localization Sprint #4]]
+
| [[Special:MyLanguage/Fedora Localization Sprint nr.4|Fedora Localization Sprint #4]]
 
|-
 
|-
 
| 03.04.2016
 
| 03.04.2016
 
|
 
|
| [[Fedora Localization Sprint nr.3 |Fedora Localization Sprint #3]]
+
| [[Special:MyLanguage/Fedora Localization Sprint nr.3 |Fedora Localization Sprint #3]]
 
|-
 
|-
 
| 23.01.2016
 
| 23.01.2016
 
|
 
|
| [[Fedora Localization Sprint nr.2|Fedora Localization Sprint #2]]
+
| [[Special:MyLanguage/Fedora Localization Sprint nr.2|Fedora Localization Sprint #2]]
 
|-
 
|-
  
Line 118: Line 117:
 
| 19.12.2015
 
| 19.12.2015
 
|
 
|
| [[Fedora Meetup nr 3 | Fedora Meetup #3]]
+
| [[Special:MyLanguage/Fedora Meetup nr 3 | Fedora Meetup #3]]
 
|-
 
|-
 
| 14.11.2015
 
| 14.11.2015
 
|
 
|
| [[Fedora 23 Release party]]
+
| [[Special:MyLanguage/Fedora 23 Release party|Fedora 23 Release party]]
 
|-
 
|-
 
| 31.10.2015
 
| 31.10.2015
 
|
 
|
| [[Fedora Localization Sprint nr 1 | Fedora Localization Sprint #1]]
+
| [[Special:MyLanguage/Fedora Localization Sprint nr 1 | Fedora Localization Sprint #1]]
 
|-
 
|-
 
| 27.10.2015
 
| 27.10.2015
 
|
 
|
| [[Apliko për internship në Fedora Outreachy program 2015]]
+
| [[Special:MyLanguage/Apliko për internship në Fedora Outreachy program 2015|Apliko për internship në Fedora Outreachy program 2015]]
 
|-
 
|-
 
| 15.07.2015
 
| 15.07.2015
 
|
 
|
| [[Fedora Meetup nr 2 | Fedora Meetup #2]]
+
| [[Special:MyLanguage/Fedora Meetup nr 2 | Fedora Meetup #2]]
 
|-
 
|-
 
| 14.02.2015
 
| 14.02.2015
 
|
 
|
| [[I love Fedora Meetup]]
+
| [[Special:MyLanguage/I love Fedora Meetup|I love Fedora Meetup]]
 
|-
 
|-
 
|}
 
|}
 +
</translate>

Latest revision as of 13:35, 20 May 2020

Nga distribucionet e GNU/Linux, ai që është zhvilluar nga anëtarët e komunitetit që nga viti 2015 është “The Fedora Project”. Fedora është një distribucion me kod urim të hapur i bazuar në Linux kernel dhe si menaxhues paketash ka RPM. Fedora është zhvilluar dhe mirëmbahet nga komuniteti, ndërsa financohet nga kompania RedHat. Çdo software që përmban Fedora është me kod burim të hapur dhe me liçensa të hapura. 4 bazat e Fedora-s janë: Freedom(Liria), Friends(Miqtë), Features(Karakteristikat) dhe First (i pari). Këto 4 baza bejnë që ky distribucion të jetë gjithmonë në zhvillim duke u munduar të sjellë risi të reja. Rezultat i kësaj është cikli shumë i shkurtër i lëshimeve. Vetëm 6 muaj. Deri në Shkurtin e vitit 2016 ky distribucion numëronte 1.2 milion përdorues në mbarë botën, përfshirë edhe Linus Torvalds, krijuesin e Linux kernel.


Anëtarët

Aktivitetet