Difference between revisions of "Fedora"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
(Prepared the page for translation)
 
(18 intermediate revisions by 5 users not shown)
Line 1: Line 1:
Nga distribucionet e '''GNU/Linux''' ai që është zhvilluar nga anëtarët e komunitetit është '''“The Fedora Project”'''. Fedora është një distribucion me kod urim të hapur i bazuar në Linux kernel dhe si menaxhues paketash ka RPM. Fedora është zhvilluar dhe mirëmbahet nga komuniteti, ndërsa financohet nga kompania RedHat. Çdo software që përmban Fedora është me kod burim të hapur dhe me liçensa të hapura. 4 bazat e Fedora-s janë: Freedom(Liria), Friends(Miqtë), Features(Karakteristikat) dhe First (i  pari). Këto 4 baza bejnë që ky distribucion të jetë gjithmonë në zhvillim duke u munduar të sjellë risi të reja. Rezultat i kësaj është cikli shumë i shkurtër i lëshimeve. Vetëm 6  muaj. Deri në Shurtin e vitit 2016 ky distribucion numëronte 1.2 milion përdorues në mbarë botën, përfshirë edhe Linus Torvalds, krijuesin e Linux kernel.
<languages/>
<translate>
Nga distribucionet e '''GNU/Linux''', ai që është zhvilluar nga anëtarët e komunitetit që nga viti 2015 është '''“The Fedora Project”'''. Fedora është një distribucion me kod urim të hapur i bazuar në Linux kernel dhe si menaxhues paketash ka RPM. Fedora është zhvilluar dhe mirëmbahet nga komuniteti, ndërsa financohet nga kompania RedHat. Çdo software që përmban Fedora është me kod burim të hapur dhe me liçensa të hapura. 4 bazat e Fedora-s janë: Freedom(Liria), Friends(Miqtë), Features(Karakteristikat) dhe First (i  pari). Këto 4 baza bejnë që ky distribucion të jetë gjithmonë në zhvillim duke u munduar të sjellë risi të reja. Rezultat i kësaj është cikli shumë i shkurtër i lëshimeve. Vetëm 6  muaj. Deri në Shkurtin e vitit 2016 ky distribucion numëronte 1.2 milion përdorues në mbarë botën, përfshirë edhe Linus Torvalds, krijuesin e Linux kernel.
 


== Anëtarët ==
== Anëtarët ==
** [[Përdoruesi:Jonatoni|Jona Azizaj]]
** [[Përdoruesi:Elioqoshi|Elio Qoshi]]
** [[Përdoruesi:Ajkuna|Ajkuna Mujo]]
** [[Përdoruesi:Anxhela|Anxhela Hyseni]]
** [[Përdoruesi:Giannisk|Giannis Konstantinidis]]
** [[Përdoruesi:Anxhelo|Anxhelo Lushka]]
** [[Përdoruesi:Mariana|Mariana Balla]]


== Iniciativat ==
* [[Special:MyLanguage/Përdoruesi:Mariana|Mariana Balla]]
Do shtohet informacion së shpejti.
* [[Special:MyLanguage/Përdoruesi:Anxhelo|Anxhelo Lushka]]
 


== Aktivitetet ==
== Aktivitetet ==
==2017==
* [[ 15.02.2017 Fedora Localization Sprint #8]]
**25.03.2017 - 26.03.2017 [https://wiki.openlabs.cc/faqja/Linux_Weekend_Tirana_2017/ Linux Weekend]
* [[ 12.04.2017 Fedora Localization Sprint #9
** 20.04.2017 [https://wiki.openlabs.cc/faqja/Fedora_Localization_Sprint#10/ Fedora Localization Sprint #9]
** 31.05.2017 [https://wiki.openlabs.cc/faqja/Fedora_Meetup#7/ Fedora meetup #7]


==2016==
{| class="wikitable sortable"
* [[ 07.01.2016 Linux meetup & njohje me sistemet operative]]
|-
* [[ 23.01.2016 Fedora Localization Sprint #2]]
! Viti
* [[ 30.03.2016 Linux meetup #2-Teknikat dhe teknologjitë e virtualizimit]]
! Data
* [[ 03.04.2016 Fedora Localization Sprint #3]]
! Ora
* [[ 14.04.2016 Fedora Localization Sprint #4]]
! Emri
* [[ 20.04.2016 Pidora workshop-Fedora & Raspberry Pi]]
|-
* [[ 30.04.2016 Fedora Localization Sprint #5]]
! rowspan="8" | 2017
* [[ 09.07.2016 Fedora 24 Release Party]]
| 23.09.2017
* [[ 19.07.2016 Fedora Women Day]]
| 16:00
* [[ 20.07.2016 Fedora Localization Sprint #6]]
| [[Special:MyLanguage/Fedora Woman Day (FWD) 2017|Fedora Woman Day (FWD) 2017]]
* [[ 21.09.2016 Fedora meetup #4]]
|-
* [[ 19.10.2016 Fedora meetup #5]]
| 05.09.2017
* [[ 12.11.2016 Fedora meetup #6]]
| 19:30
* [[ 11.12.2016 Fedora 25 Release Party]]
| [[Special:MyLanguage/Deep Learning me Python|Deep Learning me Python]]
* [[ 22.12.2016 Fedora Loves Python Workshop #1]]
|-
* [[ 23.01.2016 Fedora Localization Sprint #2]]
| 26.07.2017
|
| [[Special:MyLanguage/Fedora Loves Python workshop nr.2|Fedora Loves Python workshop nr.2]]
|-
| 05.07.2017
|
| [[Special:MyLanguage/Fedora 26 Release Party|Fedora 26 Release Party]]
|-
| 31.05.2017
|
| [[Special:MyLanguage/Fedora Meetup #7|Fedora Meetup #7]]
|-
| 20.04.2017
|
| [[Special:MyLanguage/Fedora Localization Sprint #10|Fedora Localization Sprint #10]]
|-
| 12.04.2017
|
| [[Special:MyLanguage/Fedora Localization Sprint #9|Fedora Localization Sprint #9]]
|-
| 15.02.2017
|
| [[Special:MyLanguage/Fedora Localization Sprint nr.8|Fedora Localization Sprint #8]]
|-
 
<!-- Aktivitete per vitin 2016 -->! rowspan="14" | 2016
| 22.12.2016
|
| [[Special:MyLanguage/Fedora Loves Python Workshop #1|Fedora Loves Python Workshop #1]]
|-
| 11.12.2016
|
| [[Special:MyLanguage/Fedora Release party| Fedora 25 Release party]]
|-
| 12.11.2016
|
| [[Special:MyLanguage/Fedora Metup nr 6 | Fedora Meetup #6]]
|-
| 26.10.2016
|
| [[Special:MyLanguage/Fedora Localization Sprint nr.7|Fedora Localization Sprint #7]]
|-
| 19.10.2016
|
| [[Special:MyLanguage/Fedora Meetup nr 5 | Fedora Meetup #5]]
|-
| 21.09.2016
|
| [[Special:MyLanguage/Fedora Meetup nr 4 | Fedora Meetup #4]]
|-
| 20.07.2016
|
| [[Special:MyLanguage/Fedora Localization Sprint nr.6|Fedora Localization Sprint #6]]
|-
| 19.07.2016
|
| [[Special:MyLanguage/Fedora women day|Fedora women day]]
|-
| 09.07.2016
|
| [[Special:MyLanguage/Fedora 24 Release party|Fedora 24 Release party]]
|-
| 30.04.2016
|
| [[Special:MyLanguage/Fedora Localization Sprint nr.5|Fedora Localization Sprint #5]]
|-
| 20.04.2016
|
| [[Special:MyLanguage/Pidora Workshop -Fedora & Raspberry Pi|Pidora Workshop -Fedora & Raspberry Pi]]
|-
| 15.04.2016
|
| [[Special:MyLanguage/Fedora Localization Sprint nr.4|Fedora Localization Sprint #4]]
|-
| 03.04.2016
|
| [[Special:MyLanguage/Fedora Localization Sprint nr.3 |Fedora Localization Sprint #3]]
|-
| 23.01.2016
|
| [[Special:MyLanguage/Fedora Localization Sprint nr.2|Fedora Localization Sprint #2]]
|-


== 2015 ==
<!--
* [[ 16.01.2015 Workshop & Install Fest në UAMD ]]
Aktvitetet e vitit 2015
* [[ 14.02.2015 "I love Fedora" meetup ]]
-->
* [[ 15.07.2015 Fedora meetup #2]]
! rowspan="6" | 2015
* [[ 27.10.2015 Apliko në Fedora Outreachy Program ]]
| 19.12.2015
* [[ 31.10.2015 Fedora Localization Sprint #1 ]]
|
* [[ 14.11.2015 Fedora 23 Release Party]]
| [[Special:MyLanguage/Fedora Meetup nr 3 | Fedora Meetup #3]]
* [[ 19.12.2015 Fedora meetup #3]]
|-
| 14.11.2015
|
| [[Special:MyLanguage/Fedora 23 Release party|Fedora 23 Release party]]
|-
| 31.10.2015
|
| [[Special:MyLanguage/Fedora Localization Sprint nr 1 | Fedora Localization Sprint #1]]
|-
| 27.10.2015
|
| [[Special:MyLanguage/Apliko për internship në Fedora Outreachy program 2015|Apliko për internship në Fedora Outreachy program 2015]]
|-
| 15.07.2015
|
| [[Special:MyLanguage/Fedora Meetup nr 2 | Fedora Meetup #2]]
|-
| 14.02.2015
|
| [[Special:MyLanguage/I love Fedora Meetup|I love Fedora Meetup]]
|-
|}
</translate>

Latest revision as of 13:35, 20 May 2020

Nga distribucionet e GNU/Linux, ai që është zhvilluar nga anëtarët e komunitetit që nga viti 2015 është “The Fedora Project”. Fedora është një distribucion me kod urim të hapur i bazuar në Linux kernel dhe si menaxhues paketash ka RPM. Fedora është zhvilluar dhe mirëmbahet nga komuniteti, ndërsa financohet nga kompania RedHat. Çdo software që përmban Fedora është me kod burim të hapur dhe me liçensa të hapura. 4 bazat e Fedora-s janë: Freedom(Liria), Friends(Miqtë), Features(Karakteristikat) dhe First (i pari). Këto 4 baza bejnë që ky distribucion të jetë gjithmonë në zhvillim duke u munduar të sjellë risi të reja. Rezultat i kësaj është cikli shumë i shkurtër i lëshimeve. Vetëm 6 muaj. Deri në Shkurtin e vitit 2016 ky distribucion numëronte 1.2 milion përdorues në mbarë botën, përfshirë edhe Linus Torvalds, krijuesin e Linux kernel.


Anëtarët


Aktivitetet

Viti Data Ora Emri
2017 23.09.2017 16:00 Fedora Woman Day (FWD) 2017
05.09.2017 19:30 Deep Learning me Python
26.07.2017 Fedora Loves Python workshop nr.2
05.07.2017 Fedora 26 Release Party
31.05.2017 Fedora Meetup #7
20.04.2017 Fedora Localization Sprint #10
12.04.2017 Fedora Localization Sprint #9
15.02.2017 Fedora Localization Sprint #8
2016 22.12.2016 Fedora Loves Python Workshop #1
11.12.2016 Fedora 25 Release party
12.11.2016 Fedora Meetup #6
26.10.2016 Fedora Localization Sprint #7
19.10.2016 Fedora Meetup #5
21.09.2016 Fedora Meetup #4
20.07.2016 Fedora Localization Sprint #6
19.07.2016 Fedora women day
09.07.2016 Fedora 24 Release party
30.04.2016 Fedora Localization Sprint #5
20.04.2016 Pidora Workshop -Fedora & Raspberry Pi
15.04.2016 Fedora Localization Sprint #4
03.04.2016 Fedora Localization Sprint #3
23.01.2016 Fedora Localization Sprint #2
2015 19.12.2015 Fedora Meetup #3
14.11.2015 Fedora 23 Release party
31.10.2015 Fedora Localization Sprint #1
27.10.2015 Apliko për internship në Fedora Outreachy program 2015
15.07.2015 Fedora Meetup #2
14.02.2015 I love Fedora Meetup