Difference between revisions of "FOSScamp Syros 2017/en"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
(Krijoi faqen me "== General info== * What: Empowering the Commons in Syros Island through WebVR activities * Where: Ermoupoli, Syros Island (Greece); * When: 31.08.2017 - 03.09.2017 (participant...")
Line 2: Line 2:
The second edition of the summer adventure to spend with free open source geeks from communities all around the Balkans and Europe aside the beach. Four days of co-creation for the commons of the beautiful island of Syros. Meet new people, exchange ideas, get inspired, collaborate to organize this un-conference together with the ultimate goal of growing our communities and spreading the free open source communities in every corner of our region. This year we will take 360' photos of the island, publish them in Wikimedia commons and through a Mozilla WebVR workshop will learn how to create Web VR experiences with the images.
The second edition of the summer adventure to spend with free open source geeks from communities all around the Balkans and Europe aside the beach. Four days of co-creation for the commons of the beautiful island of Syros. Meet new people, exchange ideas, get inspired, collaborate to organize this un-conference together with the ultimate goal of growing our communities and spreading the free open source communities in every corner of our region. This year we will take 360' photos of the island, publish them in Wikimedia commons and through a Mozilla WebVR workshop will learn how to create Web VR experiences with the images.


== Informacion i përgjithshëm==
== General info==
*Çfarë: Fuqizimi i commons në ishullin e Syros nëpërmjet aktiviteteve të WebVR
* What: Empowering the Commons in Syros Island through WebVR activities
*Ku: Ermoupoli, Syros Island (Greece);
* Where: Ermoupoli, Syros Island (Greece);
*Kur: 31.08.2017 03.09.2017 (pjesëmarrësit do të jenë në Syros në 30 Gusht dhe disa nga ta do të qëndrojne deri më 06.09.2017 për të shijuar verën në Greqi)
* When: 31.08.2017 - 03.09.2017 (participants will be at Syros in August 30th and some of the participants will stay until 06.09.2017 to enjoy summer in Greece)
*A duhet laptopi: PO;
* Laptop needed: YES;
*Niveli i dijes së kërkuar: njohuri bazike për editim në Wikipedia, Mapillary app (I nevojshem ne celularin tuaj), Wikimedia Commons;
* Knowledge level needed: basic knowledge for Wikipedia editing, Mapillary app (smartphone needed), Wikimedia Commons;


== Një ditë tipike në FOSSCamp ==
== Një ditë tipike në FOSSCamp ==

Revision as of 13:34, 22 July 2017

Other languages:
English • ‎shqip

The second edition of the summer adventure to spend with free open source geeks from communities all around the Balkans and Europe aside the beach. Four days of co-creation for the commons of the beautiful island of Syros. Meet new people, exchange ideas, get inspired, collaborate to organize this un-conference together with the ultimate goal of growing our communities and spreading the free open source communities in every corner of our region. This year we will take 360' photos of the island, publish them in Wikimedia commons and through a Mozilla WebVR workshop will learn how to create Web VR experiences with the images.

General info

 • What: Empowering the Commons in Syros Island through WebVR activities
 • Where: Ermoupoli, Syros Island (Greece);
 • When: 31.08.2017 - 03.09.2017 (participants will be at Syros in August 30th and some of the participants will stay until 06.09.2017 to enjoy summer in Greece)
 • Laptop needed: YES;
 • Knowledge level needed: basic knowledge for Wikipedia editing, Mapillary app (smartphone needed), Wikimedia Commons;

Një ditë tipike në FOSSCamp

E nisni diten me pjesëmarrësit e tjerë për një kafe buzë detit dhe organizoni ditën së bashku. Hani një mëngjes të shëndetshëm dhe filloni të punoni në grupe për gjysmën e dites. Prezantoni punët mbasdite, party plazhi në darkë. Përserisni këtë rutinë për të paktën tre dite. Kujdes: ky event kërkon pjesëmarrje aktive nga ana juaj!

Bileta & Kosto

Ju nevojitet një biletë për këtë event. Biletat mund të blehen online nëpërmjet: www.fosscamp.cc Nëqoftëse keni ndonjë pytje rreth procesit të biletave ju lutem kontaktoni skuadrën e organizimit: hello @ ura.design.

Vendndodhja

Ermoupoli (Greqisht: Ερμούπολη) ndodhet në një amfiteater natyror, me ndertesa neo-klasike, shtëpi të mëdha dhe të bardha që zgjaten deri poshte në port. The City Hall, aty ku shtrihet Miaoulis Square e mbushur me kafene dhe me vende pushimi poshte palmave. Qyteti i Hermesit ka një numër të madh kishash, duke përfshirë Metamorphosis, Koimisis, St. Nicolas. Muzeu Arkeologjik ka gjetje të shumta dhe Biblioteka Bashkiake ka një numër të madh editimesh. Çereku i qytetit i njohur si Vaporia është vendi ku jetonin kapitenat e anijeve. Përgjatë rrugeve të ngushta, ka nje nr të madh shtëpishë të mëdha të stilit neo-klasik.

Transporti nga & në Syros

Me avion: kjo konsiderohet një alternativë e kushtueshme për të arritur në ishull. Mënyra më efektive për të arritur aty është duke marrë një nga linjat e tragetëve më poshtë:


Shënim: ska bileta për 30.08.2017 me këtë kompani

Pjesëmarrësit nga Shqipëria

Pjesa më e madhe e participantëve nga Tirana (dhe qytete të tjera) po planifikojne të shkojnë në Athinë me autobuz dhe të marrin tragetin nga Pireaus në Syros. Ne do ta blejme biletën si grup për linjen e autouzëve që do të nisen nga Tirana 29.08.2017 ne darkë dhe do arrijnë në Athinë në mëngjes. Në mbrëmje të 30.08.2017 do planifikojme të marrim tragetin (orarin dhe kompanine do ta publikojme së shpejti) për në Syros.

Akomodimi

Një apartament është I prenotuar që tani dhe me më shume konfirmime për pjesëmarrje do fillojme të procedojmë me prenotimin e një të dyti. Vëndi ku në do qëndrojme është afër portit të Ermoupolis.

Axhenda

 • Dita 0 (30.08.2017)
  • informacion I përgjithshëm duke përfshirë planin për ditët e ardhshme;
 • Dita 1 (31.08.2017):
  • Mapathon Syros Mapillary në qytet- të gjithë pjesëmarrësit;
  • Shtim I arkujve në Wikipedia për Syros në OpenStreetMap (Workshop) – hostuar nga Sidorela Uku ;
  • Punë në terren të qytetit: shtimi i artikujve në Wikipedia të Syros në OpenStreetMap (pjesa e trete e dites ) - të gjithë pjesëmarrësit;
 • Day 2 (01.09.2017):
  • Si të beni foto fantastike me smartphone-in tuaj për Wikimedia Commons #workshop – hostuar nga Andis Rado;
  • Foto 360’ workshop & shtimi I fotove në Commons (pjesa e dyte e dites) – hostuar nga Anxhelo Lushka & Silva Arapi;
  • Shtimi i materialeve të grumbulluar nga puna në terren ne applikacionin e Wikimedia CommonsLab – Silva Arapi & Aleksander Koko (pjesa e trete e dites)
  • Punë në terren : Foto shooting me smartphones dhe camera 360’- të gjithe pjesëmarresit
 • Më tepër foto 360’ dhe foto VR nga Ermoupolis & Mozilla Meetup
  • Mozilla WebVR workshop - Boris Budini;
  • Punë në terren : foto shooting me smartphones dhe kamera 360’
 • Day 4 (03.09.2017): Gjelokacion dhe më shumë
  • Wiki Loves Maps prezantim dhe workshop – Nafie Shehu;
  • Gjeolokacion I Syros ndërtesat në Wikidata – Sidorela Uku;
  • Punë në terren : Foto shooting me smartphones dhe camera 360’- të gjithe pjesëmarresit
  • Më shumë foto VR dhe 360’ nga Ermoupolis & Fedora AL & GR meetup planifikim i aktiviteteve per 6 muajt e ardhshëm.
 • Day 5 (04.09.2017): Takimi i komuniteteve FOSS
  • Libre Office Meetup me të gjithë pjesëmarresit – hostuar nga Anxhelo Lushka;
  • OpenStreetMap meetup – hostuar nga Redon Skikuli;
  • Wikimedia meetup – hostuar nga Andis Rado, Nafie Shehu, Sidorela Uku & Silva Arapi;
  • Mozilla meetup & how to get involved – hostuar nga Anisa Kuci;
  • Introducing Rust Language – hostuar nga Boris Budini.
 • Day 6 (05.09.2017): Skuadra e prezantimit & mbyllja e eventit.
  • Editim në Wikipedia workshop – duke u fokusuar në artikuj të lidhur me Syros – hostuar nga Nafie Shehu;
  • Wiki Loves Audio workshop – hostuar nga Redon Skikuli & Elio Qoshi;
  • Wiki Loves Audio workshop – hostuar nga Redon Skikuli & Elio Qoshi;
  • Introducing Commonvoice – hostuar nga Boris Budini;
 • Day 7 (06.09.2017): Finalizimi i kontribimeve & mbyllja e eventit.
  • Shtimi I shënimeve dhe pvrgatitja e raporteve për cdo skuader/komunitet;
  • Shtimi I fotove (të thjeshta ose 360’) në Wikimedia Commons;
  • Mbyllja e eventit

Aktivitete Extra

Skuadra e organizimit ka planifikuar disa aktivitete opsionale:

Links