Difference between revisions of "FOSScamp Syros 2017"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
m
Line 70: Line 70:
 
==== 3 Autobuz ====
 
==== 3 Autobuz ====
 
Rekomandojmë linjën e udhëtimit Albatrans
 
Rekomandojmë linjën e udhëtimit Albatrans
* Nisja nga Athina: TBA
+
* Nisja nga Athina: 19.30
* Arritja në Tiranë: TBA
+
* Arritja në Tiranë: mëngjesin e ditës tjetër
 
* Kosto: TBA
 
* Kosto: TBA
* Adresa: TBA
+
* Adresa: Theodore Diligiannis 18, (Metaksourgeio) Athens Tel:+302105225550 Mob.:+306944448890
 
* Website: http://albatrans.al
 
* Website: http://albatrans.al
  

Revision as of 12:08, 20 August 2017

Other languages:
English • ‎shqip

Edicioni i dytë i aventurave verore do të kalohet me komunitetin e geeks-ave të open source nga I gjithe Ballkani dhe Europa buzë detit. Kater ditë do të jenë plot me krijime për ishullin e bukur të Syros. Tako njerëz të rinj, shkëmbe ide, inspirohu, bashkpuno për të organizuar këtë jo-konferencë së bashku me qëllimin e vetëm për të rritur komunitetet tona dhe për të shprendarë frymen e lirë të open source në cdo qoshe të rajonit tone. Këtë vit do të marrim foto 360’ të ishullit, ti publikojmë në Wikipedia commons dhe nëpërmjet një workshopi të Mozilla WebVR do të mësojme si të krijojmë eksperienca Web VR me imazhet.

Informacion i përgjithshëm

 • Çfarë: Fuqizimi i commons në ishullin e Syros nëpërmjet aktiviteteve të WebVR
 • Ku: Ermoupoli, Syros Island (Greece);
 • Kur: 31.08.2017 – 03.09.2017 (pjesëmarrësit do të jenë në Syros në 30 Gusht dhe disa nga ta do të qëndrojne deri më 06.09.2017 për të shijuar verën në Greqi)
 • A duhet laptopi: PO;
 • Niveli i dijes së kërkuar: njohuri bazike për editim në Wikipedia, Mapillary app (I nevojshem ne celularin tuaj), Wikimedia Commons;

Një ditë tipike në FOSSCamp

E nisni diten me pjesëmarrësit e tjerë për një kafe buzë detit dhe organizoni ditën së bashku. Hani një mëngjes të shëndetshëm dhe filloni të punoni në grupe për gjysmën e dites. Prezantoni punët mbasdite, party plazhi në darkë. Përserisni këtë rutinë për të paktën tre dite. Kujdes: ky event kërkon pjesëmarrje aktive nga ana juaj!

Bileta & Kosto

Ju nevojitet një biletë për këtë event. Biletat mund të blehen online nëpërmjet: www.fosscamp.cc Nëqoftëse keni ndonjë pytje rreth procesit të biletave ju lutem kontaktoni skuadrën e organizimit: hello @ ura.design.

Vendndodhja

Ermoupoli (Greqisht: Ερμούπολη) ndodhet në një amfiteater natyror, me ndertesa neo-klasike, shtëpi të mëdha dhe të bardha që zgjaten deri poshte në port. The City Hall, aty ku shtrihet Miaoulis Square e mbushur me kafene dhe me vende pushimi poshte palmave. Qyteti i Hermesit ka një numër të madh kishash, duke përfshirë Metamorphosis, Koimisis, St. Nicolas. Muzeu Arkeologjik ka gjetje të shumta dhe Biblioteka Bashkiake ka një numër të madh editimesh. Çereku i qytetit i njohur si Vaporia është vendi ku jetonin kapitenat e anijeve. Përgjatë rrugeve të ngushta, ka nje nr të madh shtëpishë të mëdha të stilit neo-klasik.

Transporti nga & në Syros

Mjetet e transportit

 • Me vion: kjo konsiderohet një alternativë e kushtueshme për të arritur në ishull.
 • Me traget (ferry): mënyra më efektive për të arritur aty është duke marrë një nga linjat e tragetëve.
 • Me autobuz (për personat që vijnë nga Greqia qendrore dhe shtetet fqinje).

Arritja në Syros

Blue Star Ferries

Hellenic Seaways

 • Shënim: nuk ka bileta për 30.08.2017 me këtë kompani

Autobuz

Konsiderohet mënyra më efektive për të udhëtuar nga Tirana në Athinë, rekomandojmë linjën e udhëtimit Albatrans

 • Nisja nga Tirana 29.08.2017 @ 15:00
 • Arritja në Athinë: varion nga trafiku dhe pritja në vijën kufitare të Kakavijës, udhëtimi zgjat nga 13-15 orë, pra arritja rreth orës 9.00 AM të datës 30.08.2017
 • Kosto: 50€ (vajtje - ardhje)
 • Adresa: Bulevardi "Zogu I", Nd. 19, H. 4 - Njesia Nr.9 - K.P. 1016 Tirana (Albania) Tel: +355 (04) 2259204 Cel: +355 694060001 Harta: https://osm.org/go/xexSatXNL?m=
 • Website: http://albatrans.al

Kthimi nga Syros

1. Ferry

Mund të zgjidhni një nga linjat e mëposhtme:

Blue Star Ferries

Hellenic Seaways

 • Nisja nga Pireaus: N/A
 • Arritja në Athinë: N/A
 • Kosto: N/A
 • online booking: N/A

2 Aeroplan =

 • transporti në Aeroportin e Athinës: (info së shpejti)
 • Website i aeroportit të Athinës Eleftherios Venizelos: (info së shpejti)

3 Autobuz

Rekomandojmë linjën e udhëtimit Albatrans

 • Nisja nga Athina: 19.30
 • Arritja në Tiranë: mëngjesin e ditës tjetër
 • Kosto: TBA
 • Adresa: Theodore Diligiannis 18, (Metaksourgeio) Athens Tel:+302105225550 Mob.:+306944448890
 • Website: http://albatrans.al

Pjesëmarrësit nga Shqipëria

Pjesa më e madhe e pjesëmarrësve nga Tirana (dhe qytete të tjera) po planifikojne të shkojnë në Athinë me autobuz dhe të marrin tragetin nga Pireaus në Syros. Ne do ta blejme biletën si grup për linjen e autouzëve që do të nisen nga Tirana 29.08.2017 ne darkë dhe do arrijnë në Athinë në mëngjes. Në mbrëmje të 30.08.2017 do planifikojme të marrim tragetin e përcaktuar më lart.

Akomodimi

Një apartament është I prenotuar që tani dhe me më shume konfirmime për pjesëmarrje do fillojme të procedojmë me prenotimin e një të dyti. Vëndi ku në do qëndrojme është afër portit të Ermoupolis.

Axhenda

 • Dita 0 (30.08.2017)
  • 23.00 @ TBA: check in dhe informacion i përgjithshëm rreth aktivitetit;
 • Dita 1 (31.08.2017)
  • 08.30 - 09.15 @ mëngjes @ Apartment(s)
  • 09.30 - 10.00 @ TBA: prezantim i axhendës së përgjithshme nga organizatorët
  • 10.00 - 11.30 @ TBA: prezantime nga 15 min të grupeve të punës (Wiki Loves Maps, Wikimedia Commons, OpenStreetMap, Mapillary, Debian, Mozilla WebVR)
  • 11.30 - 13.15 @ TBA: përgatitje dhe planifikim nga grupet për punën në ditët në vijim.
  • 13.30 - 14.30 drekë @ Apartment(s)
  • 14.30 - 17.30 pushim dhe kohë e lirë
  • 18.00 - 19.15 @ TBA: Wiki Loves Maps workshop (nga @ Nafie)
  • 19.30 - 20.45 @ TBA: Si të bësh foto të mrekullueshme me telefonin tënd për Wikimedia Commons (nga @Andis Rado)
  • 21.00 - 22.30 @ TBA: Mozilla WebVR hands on workshop (nga @ Boris).
 • Dita 2 (01.09.2017)
  • 08.30 - 09.15 @ mëngjes @ Apartment(s)
  • 09.30 - 13.15 @ Ermoupoli: 360 and Panoramic photos for Wikimedia Commons & Mozilla Web VR project(nga @Andis Rado)
  • 13.30 - 14.30 drekë @ TBA
  • 14.30 - 17.30 pushim dhe kohë e lirë
  • 18.00 - 20.00 @ TBA: Wiki Loves Maps workshop (nga @ Nafie)
  • 20.15 - 22.30 @ venue 1: Debian Sprint (nga TBD)
 • Dita 3 (02.09.2017)
  • 08.30 - 09.15 @ mëngjes @ Apartment(s)
  • 09.30 - 13.15 @ Ermoupoli: 360 and Panoramic photos for Wikimedia Commons & Mozilla Web VR project(nga @Andis Rado)
  • 13.30 - 14.30 drekë @ TBA
  • 14.30 - 17.30 pushim dhe kohë e lirë
  • 18.00 - 19.30 @ TBA: Wikipedia articles about Syros in SQ Wikipedia (nga Nafie)
  • 19.30 - 22.00 @ venue 2: Shtim i fotove te mbledhura ne Wikimedia Commons- workshop (nga @ Silva)
 • Dita 4 (03.09.2017)
  • 08.30 - 09.15 @ mëngjes @ Apartment(s)
  • 09.30 - 13.15 @ Ermoupoli: OpenStreeMap Mapathon - shtim i artikujve të Wikipedia në OSM POIs (nga të gjithë pjesëmarrësit)
  • 13.30 - 14.30 drekë @ TBA
  • 14.30 - 17.30 pushim dhe kohë e lirë
  • 18.00 - 20.00 Aplikacionet për të shtuar materiale në Commons (nga Silva)
  • 20.30 - 22.00 @ TBA: Mozilla WebVR duke perdorur fotot e mbledhura (nga @ Boris)
 • Dita 5 (04.09.2017)
  • 08.30 - 09.15 @ mëngjes @ Apartment(s)
  • 09.30 - 13.15 @ Ermoupoli: Syros @ Mapillary session
  • 13.30 - 14.30 drekë @ TBA
  • 14.30 - 17.30 pushim dhe kohë e lirë
  • 18.00 - 20.00 Wikipedia Meetup
  • 20.30 - 22.30 @ TBA: Debian sprint (nga @ Anisa dhe Silva)
 • Dita 6 (05.09.2017)
  • 08.30 - 09.15 @ mëngjes @ Apartment(s)
  • 09.30 - 13.15 @ Ermoupoli: takime 'birds of a feather'. Organizim per FOSScamp 2018
  • 13.30 - 14.30 drekë @ TBA
  • 14.30 - 17.30 pushim dhe kohë e lirë
  • 18.00 - 22.30 @ TBA: Mbyllja e FOSScamp 2017 (prezantime nga organizatorët dhe pjesëmarrësit)

Shënime

 • Pjesëmarrësit e workshops (puntorive) kanë nevojë për laptop.

Aktivitete Extra

Skuadra e organizimit ka planifikuar disa aktivitete opsionale:

Links