Difference between revisions of "FOSScamp Syros 2017"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
(permiresim i metejshem i axhendes)
(shtova wikimedia meetup)
Line 82: Line 82:
 
** 13.30 - 14.30 drekë @ TBA
 
** 13.30 - 14.30 drekë @ TBA
 
** 14.30 - 17.30 pushim dhe kohë e lirë
 
** 14.30 - 17.30 pushim dhe kohë e lirë
** 17.30 - 22.30 @ TBA: Debian sprint (nga @ Anisa dhe Redon)
+
** 17.30 - 20.30 Wikipedia Meetup
 +
** 20.30 - 22.30 @ TBA: Debian sprint (nga @ Anisa dhe Redon)
  
 
* Dita 6 (05.09.2017)
 
* Dita 6 (05.09.2017)

Revision as of 18:47, 29 July 2017

Other languages:
English • ‎shqip

Edicioni i dytë i aventurave verore do të kalohet me komunitetin e geeks-ave të open source nga I gjithe Ballkani dhe Europa buzë detit. Kater ditë do të jenë plot me krijime për ishullin e bukur të Syros. Tako njerëz të rinj, shkëmbe ide, inspirohu, bashkpuno për të organizuar këtë jo-konferencë së bashku me qëllimin e vetëm për të rritur komunitetet tona dhe për të shprendarë frymen e lirë të open source në cdo qoshe të rajonit tone. Këtë vit do të marrim foto 360’ të ishullit, ti publikojmë në Wikipedia commons dhe nëpërmjet një workshopi të Mozilla WebVR do të mësojme si të krijojmë eksperienca Web VR me imazhet.

Informacion i përgjithshëm

 • Çfarë: Fuqizimi i commons në ishullin e Syros nëpërmjet aktiviteteve të WebVR
 • Ku: Ermoupoli, Syros Island (Greece);
 • Kur: 31.08.2017 – 03.09.2017 (pjesëmarrësit do të jenë në Syros në 30 Gusht dhe disa nga ta do të qëndrojne deri më 06.09.2017 për të shijuar verën në Greqi)
 • A duhet laptopi: PO;
 • Niveli i dijes së kërkuar: njohuri bazike për editim në Wikipedia, Mapillary app (I nevojshem ne celularin tuaj), Wikimedia Commons;

Një ditë tipike në FOSSCamp

E nisni diten me pjesëmarrësit e tjerë për një kafe buzë detit dhe organizoni ditën së bashku. Hani një mëngjes të shëndetshëm dhe filloni të punoni në grupe për gjysmën e dites. Prezantoni punët mbasdite, party plazhi në darkë. Përserisni këtë rutinë për të paktën tre dite. Kujdes: ky event kërkon pjesëmarrje aktive nga ana juaj!

Bileta & Kosto

Ju nevojitet një biletë për këtë event. Biletat mund të blehen online nëpërmjet: www.fosscamp.cc Nëqoftëse keni ndonjë pytje rreth procesit të biletave ju lutem kontaktoni skuadrën e organizimit: hello @ ura.design.

Vendndodhja

Ermoupoli (Greqisht: Ερμούπολη) ndodhet në një amfiteater natyror, me ndertesa neo-klasike, shtëpi të mëdha dhe të bardha që zgjaten deri poshte në port. The City Hall, aty ku shtrihet Miaoulis Square e mbushur me kafene dhe me vende pushimi poshte palmave. Qyteti i Hermesit ka një numër të madh kishash, duke përfshirë Metamorphosis, Koimisis, St. Nicolas. Muzeu Arkeologjik ka gjetje të shumta dhe Biblioteka Bashkiake ka një numër të madh editimesh. Çereku i qytetit i njohur si Vaporia është vendi ku jetonin kapitenat e anijeve. Përgjatë rrugeve të ngushta, ka nje nr të madh shtëpishë të mëdha të stilit neo-klasik.

Transporti nga & në Syros

Me avion: kjo konsiderohet një alternativë e kushtueshme për të arritur në ishull. Mënyra më efektive për të arritur aty është duke marrë një nga linjat e tragetëve më poshtë:


Shënim: ska bileta për 30.08.2017 me këtë kompani

Pjesëmarrësit nga Shqipëria

Pjesa më e madhe e pjesëmarrësve nga Tirana (dhe qytete të tjera) po planifikojne të shkojnë në Athinë me autobuz dhe të marrin tragetin nga Pireaus në Syros. Ne do ta blejme biletën si grup për linjen e autouzëve që do të nisen nga Tirana 29.08.2017 ne darkë dhe do arrijnë në Athinë në mëngjes. Në mbrëmje të 30.08.2017 do planifikojme të marrim tragetin (orarin dhe kompanine do ta publikojme së shpejti) për në Syros.

Akomodimi

Një apartament është I prenotuar që tani dhe me më shume konfirmime për pjesëmarrje do fillojme të procedojmë me prenotimin e një të dyti. Vëndi ku në do qëndrojme është afër portit të Ermoupolis.

Axhenda

 • Dita 0 (30.08.2017)
  • 23.00 @ TBA: check in dhe informacion i përgjithshëm rreth aktivitetit;
 • Dita 1 (31.08.2017)
  • 08.30 - 09.15 @ mëngjes @ Apartment(s)
  • 09.30 - 10.00 @ TBA: prezantim i axhendës së përgjithshme nga organizatorët
  • 10.00 - 11.30 @ TBA: prezantime nga 15 min të grupeve të punës (Wiki Loves Maps, Wikimedia Commons, OpenStreetMap, Mapillary, Debian, Mozilla WebVR)
  • 11.30 - 13.15 @ TBA: fotografim (me gjeoinformacion) i elementeve kulturorë të Ermoupolit.
  • 13.30 - 14.30 drekë @ Apartment(s)
  • 14.30 - 17.30 pushim dhe kohë e lirë
  • 18.30 - 19.30 @ TBA: Wiki Loves Maps at Wikidata workshop (sti to shtojme informacion nga Syros @ Wikidata)
  • 19.30 - 22.30 @ TBA: Mozilla WebVR hands on workshop (nga @ Boris).
 • Dita 2 (01.09.2017)
  • 08.30 - 09.15 @ mëngjes @ Apartment(s)
  • 09.30 - 13.15 @ Ermoupoli: 360 and Panoramic photos for Wikimedia Commons & Mozilla Web VR project
  • 13.30 - 14.30 drekë @ TBA
  • 14.30 - 17.30 pushim dhe kohë e lirë
  • 18.30 - 19.30 @ TBA: krijim dhe përmirësim i artikujve rreth Syros në Wikipedia SQ dhe gjuhë të tjera
  • 19.30 - 22.30 @ venue 1: Debian Sprint (nga @ Anisa dhe Redon)
 • Dita 3 (02.09.2017)
  • 08.30 - 09.15 @ mëngjes @ Apartment(s)
  • 09.30 - 13.15 @ Ermoupoli: 360 and Panoramic photos for Wikimedia Commons & Mozilla Web VR project
  • 13.30 - 14.30 drekë @ TBA
  • 14.30 - 17.30 pushim dhe kohë e lirë
  • 18.30 - 19.30 @ TBA: Wiki Loves Maps at Wikidata workshop - adding geoinformation of elements from Syros @ Wikidata
  • 19.30 - 22.00 @ venue 2: Shtim i fotove te mbledhura ne Wikimedia Commons- workshop (nga @ Silva)
 • Dita 4 (03.09.2017)
  • 08.30 - 09.15 @ mëngjes @ Apartment(s)
  • 09.30 - 13.15 @ Ermoupoli: OpenStreeMap Mapathon - shtim i artikujve të Wikipedia në OSM POIs (nga të gjithë pjesëmarrësit)
  • 13.30 - 14.30 drekë @ TBA
  • 14.30 - 17.30 pushim dhe kohë e lirë
  • 18.30 - 22.00 @ TBA: Mozilla WebVR duke perdorur fotot e mbledhura (nga @ Boris)
 • Dita 5 (04.09.2017)
  • 08.30 - 09.15 @ mëngjes @ Apartment(s)
  • 09.30 - 13.15 @ Ermoupoli: Syros @ Mapillary session
  • 13.30 - 14.30 drekë @ TBA
  • 14.30 - 17.30 pushim dhe kohë e lirë
  • 17.30 - 20.30 Wikipedia Meetup
  • 20.30 - 22.30 @ TBA: Debian sprint (nga @ Anisa dhe Redon)
 • Dita 6 (05.09.2017)
  • 08.30 - 09.15 @ mëngjes @ Apartment(s)
  • 09.30 - 13.15 @ Ermoupoli: takime 'birds of a feather'. Organizim per FOSScamp 2018
  • 13.30 - 14.30 drekë @ TBA
  • 14.30 - 17.30 pushim dhe kohë e lirë
  • 17.30 - 22.30 @ TBA: Mbyllja e FOSScamp 2017 (prezantime nga organizatorët dhe pjesëmarrësit)

Shënime

 • Pjesëmarrësit e workshops (puntorive) kanë nevojë pvr laptop.

Aktivitete Extra

Skuadra e organizimit ka planifikuar disa aktivitete opsionale:

Links