Difference between revisions of "FOSScamp Syros 2017"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
m (permiresim i axhendes)
(shtova diten 5)
Line 47: Line 47:
 
** 08.30 - 09.15 @ mëngjes @ Apartment(s)
 
** 08.30 - 09.15 @ mëngjes @ Apartment(s)
 
** 09.30 - 10.00 @ TBA: prezantim i axhendës së përgjithshme nga organizatorët
 
** 09.30 - 10.00 @ TBA: prezantim i axhendës së përgjithshme nga organizatorët
** 10.00 - 11.30 @ TBA: prezantime nga 15 min të grupeve të punës (Wiki Loves Maps, Wikimedia Commons, OpenStreetMap, Mapillary, Debian, Mozilla Voices)
+
** 10.00 - 11.30 @ TBA: prezantime nga 15 min të grupeve të punës (Wiki Loves Maps, Wikimedia Commons, OpenStreetMap, Mapillary, Debian, Mozilla WebVR)
** 11.30 - 13.15 @ TBA: fotografim (me gjeoinformacion) i elementeve kulturorë dhe socialë të Ermoupolit.  
+
** 11.30 - 13.15 @ TBA: fotografim (me gjeoinformacion) i elementeve kulturorë të Ermoupolit.  
** 13.30 - 14.30 drekë @ TBA
+
** 13.30 - 14.30 drekë @ Apartment(s)
 
** 14.30 - 17.30 pushim dhe kohë e lirë
 
** 14.30 - 17.30 pushim dhe kohë e lirë
** 18.30 - 19.30 @ TBA: Wiki Loves Maps at Wikidata workshop (adding geoinformation of elements from Syros @ Wikidata)
+
** 18.30 - 19.30 @ TBA: Wiki Loves Maps at Wikidata workshop (sti to shtojme informacion nga Syros @ Wikidata)
** 19.30 - 22.00 @ TBA: Mozilla Voices hands on workshop.
+
** 19.30 - 22.30 @ TBA: Mozilla WebVR hands on workshop (nga @ Boris).
  
 
* Dita 2 (01.09.2017)
 
* Dita 2 (01.09.2017)
 
** 08.30 - 09.15 @ mëngjes @ Apartment(s)
 
** 08.30 - 09.15 @ mëngjes @ Apartment(s)
** 09.30 - 13.15 @ Ermoupoli: 360 and Panoramic photos for Wikimedia Commons and Mozilla Web VR project
+
** 09.30 - 13.15 @ Ermoupoli: 360 and Panoramic photos for Wikimedia Commons & Mozilla Web VR project
 
** 13.30 - 14.30 drekë @ TBA
 
** 13.30 - 14.30 drekë @ TBA
 
** 14.30 - 17.30 pushim dhe kohë e lirë
 
** 14.30 - 17.30 pushim dhe kohë e lirë
 
** 18.30 - 19.30 @ TBA: krijim dhe përmirësim i artikujve rreth Syros në Wikipedia SQ dhe gjuhë të tjera
 
** 18.30 - 19.30 @ TBA: krijim dhe përmirësim i artikujve rreth Syros në Wikipedia SQ dhe gjuhë të tjera
** 19.30 - 22.00 @ venue 1: Debian Sprint (nga @ Anisa dhe R
+
** 19.30 - 22.30 @ venue 1: Debian Sprint (nga @ Anisa dhe Redon)
** 19.30 - 22.00 @ venue 2: Mozilla Voices hands on workshop (nga @ Boris).
 
  
 
* Dita 3 (02.09.2017)
 
* Dita 3 (02.09.2017)
 
** 08.30 - 09.15 @ mëngjes @ Apartment(s)
 
** 08.30 - 09.15 @ mëngjes @ Apartment(s)
** 09.30 - 13.15 @ TBA: fotografim (me gjeoinformacion) i elementeve kulturorë dhe socialë të Ermoupolit
+
** 09.30 - 13.15 @ Ermoupoli: 360 and Panoramic photos for Wikimedia Commons & Mozilla Web VR project
 
** 13.30 - 14.30 drekë @ TBA
 
** 13.30 - 14.30 drekë @ TBA
 
** 14.30 - 17.30 pushim dhe kohë e lirë
 
** 14.30 - 17.30 pushim dhe kohë e lirë
 
** 18.30 - 19.30 @ TBA: Wiki Loves Maps at Wikidata workshop - adding geoinformation of elements from Syros @ Wikidata
 
** 18.30 - 19.30 @ TBA: Wiki Loves Maps at Wikidata workshop - adding geoinformation of elements from Syros @ Wikidata
** 19.30 - 22.00 @ venue 1: Debian Sprint (nga @ Silva)
 
 
** 19.30 - 22.00 @ venue 2: Shtim i fotove te mbledhura ne Wikimedia Commons- workshop (nga @ Silva)
 
** 19.30 - 22.00 @ venue 2: Shtim i fotove te mbledhura ne Wikimedia Commons- workshop (nga @ Silva)
  
 
* Dita 4 (03.09.2017)
 
* Dita 4 (03.09.2017)
 
** 08.30 - 09.15 @ mëngjes @ Apartment(s)
 
** 08.30 - 09.15 @ mëngjes @ Apartment(s)
** 09.30 - 13.15 @ TBA: OpenStreeMap Mapathon - shtim i artikujve të Wikipedia në OSM POIs (nga të gjithë pjesëmarrësit)
+
** 09.30 - 13.15 @ Ermoupoli: OpenStreeMap Mapathon - shtim i artikujve të Wikipedia në OSM POIs (nga të gjithë pjesëmarrësit)
 
** 13.30 - 14.30 drekë @ TBA
 
** 13.30 - 14.30 drekë @ TBA
 
** 14.30 - 17.30 pushim dhe kohë e lirë
 
** 14.30 - 17.30 pushim dhe kohë e lirë
 
** 18.30 - 22.00 @ TBA: Mozilla WebVR duke perdorur fotot e mbledhura (nga @ Boris)
 
** 18.30 - 22.00 @ TBA: Mozilla WebVR duke perdorur fotot e mbledhura (nga @ Boris)
 
  
 
* Dita 5 (04.09.2017)
 
* Dita 5 (04.09.2017)
 
** 08.30 - 09.15 @ mëngjes @ Apartment(s)
 
** 08.30 - 09.15 @ mëngjes @ Apartment(s)
 
** 09.30 - 13.15 @ Ermoupoli: Syros @ Mapillary session
 
** 09.30 - 13.15 @ Ermoupoli: Syros @ Mapillary session
 +
** 13.30 - 14.30 drekë @ TBA
 +
** 14.30 - 17.30 pushim dhe kohë e lirë
 +
** 17.30 - 22.30 @ TBA: Debian sprint (nga @ Anisa dhe Redon)
 +
 +
  
 
360 and panoramic photos OpenStreeMap Mapathon - shtim i artikujve të Wikipedia në OSM POIs (nga të gjithë pjesëmarrësit)
 
360 and panoramic photos OpenStreeMap Mapathon - shtim i artikujve të Wikipedia në OSM POIs (nga të gjithë pjesëmarrësit)

Revision as of 18:31, 29 July 2017

Other languages:
English • ‎shqip

Edicioni i dytë i aventurave verore do të kalohet me komunitetin e geeks-ave të open source nga I gjithe Ballkani dhe Europa buzë detit. Kater ditë do të jenë plot me krijime për ishullin e bukur të Syros. Tako njerëz të rinj, shkëmbe ide, inspirohu, bashkpuno për të organizuar këtë jo-konferencë së bashku me qëllimin e vetëm për të rritur komunitetet tona dhe për të shprendarë frymen e lirë të open source në cdo qoshe të rajonit tone. Këtë vit do të marrim foto 360’ të ishullit, ti publikojmë në Wikipedia commons dhe nëpërmjet një workshopi të Mozilla WebVR do të mësojme si të krijojmë eksperienca Web VR me imazhet.

Informacion i përgjithshëm

 • Çfarë: Fuqizimi i commons në ishullin e Syros nëpërmjet aktiviteteve të WebVR
 • Ku: Ermoupoli, Syros Island (Greece);
 • Kur: 31.08.2017 – 03.09.2017 (pjesëmarrësit do të jenë në Syros në 30 Gusht dhe disa nga ta do të qëndrojne deri më 06.09.2017 për të shijuar verën në Greqi)
 • A duhet laptopi: PO;
 • Niveli i dijes së kërkuar: njohuri bazike për editim në Wikipedia, Mapillary app (I nevojshem ne celularin tuaj), Wikimedia Commons;

Një ditë tipike në FOSSCamp

E nisni diten me pjesëmarrësit e tjerë për një kafe buzë detit dhe organizoni ditën së bashku. Hani një mëngjes të shëndetshëm dhe filloni të punoni në grupe për gjysmën e dites. Prezantoni punët mbasdite, party plazhi në darkë. Përserisni këtë rutinë për të paktën tre dite. Kujdes: ky event kërkon pjesëmarrje aktive nga ana juaj!

Bileta & Kosto

Ju nevojitet një biletë për këtë event. Biletat mund të blehen online nëpërmjet: www.fosscamp.cc Nëqoftëse keni ndonjë pytje rreth procesit të biletave ju lutem kontaktoni skuadrën e organizimit: hello @ ura.design.

Vendndodhja

Ermoupoli (Greqisht: Ερμούπολη) ndodhet në një amfiteater natyror, me ndertesa neo-klasike, shtëpi të mëdha dhe të bardha që zgjaten deri poshte në port. The City Hall, aty ku shtrihet Miaoulis Square e mbushur me kafene dhe me vende pushimi poshte palmave. Qyteti i Hermesit ka një numër të madh kishash, duke përfshirë Metamorphosis, Koimisis, St. Nicolas. Muzeu Arkeologjik ka gjetje të shumta dhe Biblioteka Bashkiake ka një numër të madh editimesh. Çereku i qytetit i njohur si Vaporia është vendi ku jetonin kapitenat e anijeve. Përgjatë rrugeve të ngushta, ka nje nr të madh shtëpishë të mëdha të stilit neo-klasik.

Transporti nga & në Syros

Me avion: kjo konsiderohet një alternativë e kushtueshme për të arritur në ishull. Mënyra më efektive për të arritur aty është duke marrë një nga linjat e tragetëve më poshtë:


Shënim: ska bileta për 30.08.2017 me këtë kompani

Pjesëmarrësit nga Shqipëria

Pjesa më e madhe e pjesëmarrësve nga Tirana (dhe qytete të tjera) po planifikojne të shkojnë në Athinë me autobuz dhe të marrin tragetin nga Pireaus në Syros. Ne do ta blejme biletën si grup për linjen e autouzëve që do të nisen nga Tirana 29.08.2017 ne darkë dhe do arrijnë në Athinë në mëngjes. Në mbrëmje të 30.08.2017 do planifikojme të marrim tragetin (orarin dhe kompanine do ta publikojme së shpejti) për në Syros.

Akomodimi

Një apartament është I prenotuar që tani dhe me më shume konfirmime për pjesëmarrje do fillojme të procedojmë me prenotimin e një të dyti. Vëndi ku në do qëndrojme është afër portit të Ermoupolis.

Axhenda

 • Dita 0 (30.08.2017)
  • 23.00 @ TBA: check in dhe informacion i përgjithshëm rreth aktivitetit;
 • Dita 1 (31.08.2017)
  • 08.30 - 09.15 @ mëngjes @ Apartment(s)
  • 09.30 - 10.00 @ TBA: prezantim i axhendës së përgjithshme nga organizatorët
  • 10.00 - 11.30 @ TBA: prezantime nga 15 min të grupeve të punës (Wiki Loves Maps, Wikimedia Commons, OpenStreetMap, Mapillary, Debian, Mozilla WebVR)
  • 11.30 - 13.15 @ TBA: fotografim (me gjeoinformacion) i elementeve kulturorë të Ermoupolit.
  • 13.30 - 14.30 drekë @ Apartment(s)
  • 14.30 - 17.30 pushim dhe kohë e lirë
  • 18.30 - 19.30 @ TBA: Wiki Loves Maps at Wikidata workshop (sti to shtojme informacion nga Syros @ Wikidata)
  • 19.30 - 22.30 @ TBA: Mozilla WebVR hands on workshop (nga @ Boris).
 • Dita 2 (01.09.2017)
  • 08.30 - 09.15 @ mëngjes @ Apartment(s)
  • 09.30 - 13.15 @ Ermoupoli: 360 and Panoramic photos for Wikimedia Commons & Mozilla Web VR project
  • 13.30 - 14.30 drekë @ TBA
  • 14.30 - 17.30 pushim dhe kohë e lirë
  • 18.30 - 19.30 @ TBA: krijim dhe përmirësim i artikujve rreth Syros në Wikipedia SQ dhe gjuhë të tjera
  • 19.30 - 22.30 @ venue 1: Debian Sprint (nga @ Anisa dhe Redon)
 • Dita 3 (02.09.2017)
  • 08.30 - 09.15 @ mëngjes @ Apartment(s)
  • 09.30 - 13.15 @ Ermoupoli: 360 and Panoramic photos for Wikimedia Commons & Mozilla Web VR project
  • 13.30 - 14.30 drekë @ TBA
  • 14.30 - 17.30 pushim dhe kohë e lirë
  • 18.30 - 19.30 @ TBA: Wiki Loves Maps at Wikidata workshop - adding geoinformation of elements from Syros @ Wikidata
  • 19.30 - 22.00 @ venue 2: Shtim i fotove te mbledhura ne Wikimedia Commons- workshop (nga @ Silva)
 • Dita 4 (03.09.2017)
  • 08.30 - 09.15 @ mëngjes @ Apartment(s)
  • 09.30 - 13.15 @ Ermoupoli: OpenStreeMap Mapathon - shtim i artikujve të Wikipedia në OSM POIs (nga të gjithë pjesëmarrësit)
  • 13.30 - 14.30 drekë @ TBA
  • 14.30 - 17.30 pushim dhe kohë e lirë
  • 18.30 - 22.00 @ TBA: Mozilla WebVR duke perdorur fotot e mbledhura (nga @ Boris)
 • Dita 5 (04.09.2017)
  • 08.30 - 09.15 @ mëngjes @ Apartment(s)
  • 09.30 - 13.15 @ Ermoupoli: Syros @ Mapillary session
  • 13.30 - 14.30 drekë @ TBA
  • 14.30 - 17.30 pushim dhe kohë e lirë
  • 17.30 - 22.30 @ TBA: Debian sprint (nga @ Anisa dhe Redon)


360 and panoramic photos OpenStreeMap Mapathon - shtim i artikujve të Wikipedia në OSM POIs (nga të gjithë pjesëmarrësit)

  • 13.30 - 14.30 drekë @ TBA
  • 14.30 - 17.30 pushim dhe kohë e lirë
  • 18.30 - 22.00 @ TBA: Shtim i fotove te mbledhura - workshop (nga @ Silva)  • 18.30 - 19.30 @ TBA: Wiki Loves Maps at Wikidata workshop - adding geo-information of elements from Syros @ Wikidata
  • 19.30 - 22.00 @ venue 1: Debian Sprint (nga @ Silva)  • Si të beni foto fantastike me smartphone-in tuaj për Wikimedia Commons #workshop – hostuar nga Andis Rado;
  • Foto 360’ workshop & shtimi I fotove në Commons (pjesa e dyte e dites) – hostuar nga Anxhelo Lushka & Silva Arapi;
  • Shtimi i materialeve të grumbulluar nga puna në terren ne applikacionin e Wikimedia CommonsLab – Silva Arapi (pjesa e trete e dites)
  • Punë në terren : Foto shooting me smartphones dhe camera 360’- të gjithe pjesëmarresit
 • Më tepër foto 360’ dhe foto VR nga Ermoupolis & Mozilla Meetup
  • Mozilla WebVR workshop - Boris Budini;
  • Punë në terren : foto shooting me smartphones dhe kamera 360’


  • Mapathon Syros Mapillary në qytet- të gjithë pjesëmarrësit;
  • Shtim i arkujve në Wikipedia për Syros në OpenStreetMap (Workshop) – hostuar nga Sidorela Uku ;
  • Punë në terren të qytetit: shtimi i artikujve në Wikipedia të Syros në OpenStreetMap (pjesa e trete e dites ) - të gjithë pjesëmarrësit;
 • Dita 2 (01.09.2017):
  • Si të beni foto fantastike me smartphone-in tuaj për Wikimedia Commons #workshop – hostuar nga Andis Rado;
  • Foto 360’ workshop & shtimi I fotove në Commons (pjesa e dyte e dites) – hostuar nga Anxhelo Lushka & Silva Arapi;
  • Shtimi i materialeve të grumbulluar nga puna në terren ne applikacionin e Wikimedia CommonsLab – Silva Arapi (pjesa e trete e dites)
  • Punë në terren : Foto shooting me smartphones dhe camera 360’- të gjithe pjesëmarresit
 • Më tepër foto 360’ dhe foto VR nga Ermoupolis & Mozilla Meetup
  • Mozilla WebVR workshop - Boris Budini;
  • Punë në terren : foto shooting me smartphones dhe kamera 360’
 • Day 4 (03.09.2017): Gjelokacion dhe më shumë
  • Wiki Loves Maps prezantim dhe workshop – Nafie Shehu;
  • Gjeolokacion I Syros ndërtesat në Wikidata – Sidorela Uku;
  • Punë në terren : Foto shooting me smartphones dhe camera 360’- të gjithe pjesëmarresit
  • Më shumë foto VR dhe 360’ nga Ermoupolis & Fedora AL & GR meetup planifikim i aktiviteteve per 6 muajt e ardhshëm.
 • Day 5 (04.09.2017): Takimi i komuniteteve FOSS
  • Libre Office Meetup me të gjithë pjesëmarresit – hostuar nga Anxhelo Lushka;
  • OpenStreetMap meetup – hostuar nga Redon Skikuli;
  • Wikimedia meetup – hostuar nga Andis Rado, Nafie Shehu, Sidorela Uku & Silva Arapi;
  • Mozilla meetup & how to get involved – hostuar nga Anisa Kuci;
  • Introducing Rust Language – hostuar nga Boris Budini.
 • Day 6 (05.09.2017): Skuadra e prezantimit & mbyllja e eventit.
  • Editim në Wikipedia workshop – duke u fokusuar në artikuj të lidhur me Syros – hostuar nga Nafie Shehu;
  • Wiki Loves Audio workshop – hostuar nga Redon Skikuli & Elio Qoshi;
  • Wiki Loves Audio workshop – hostuar nga Redon Skikuli & Elio Qoshi;
  • Introducing Commonvoice – hostuar nga Boris Budini;
 • Day 7 (06.09.2017): Finalizimi i kontribimeve & mbyllja e eventit.
  • Shtimi I shënimeve dhe pvrgatitja e raporteve për cdo skuader/komunitet;
  • Shtimi I fotove (të thjeshta ose 360’) në Wikimedia Commons;
  • Mbyllja e eventit

Shënime

 • Pjesëmarrësit e workshops (puntorive) kanë nevojë pvr laptop.

Aktivitete Extra

Skuadra e organizimit ka planifikuar disa aktivitete opsionale:

Links