Difference between revisions of "FOSScamp Syros 2017"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
(Marked this version for translation)
 
(37 intermediate revisions by 4 users not shown)
Line 22: Line 22:


== Transporti nga & në Syros == <!--T:18-->
== Transporti nga & në Syros == <!--T:18-->
Me avion: kjo konsiderohet një alternativë e kushtueshme për të arritur në ishull. Mënyra më efektive për të arritur aty është duke marrë një nga linjat e tragetëve më poshtë:
=== Mjetet e transportit ===
* https://www.bluestarferries.com/en/
* Me avion: kjo konsiderohet një alternativë e kushtueshme për të arritur në ishull.  
** Nisja nga Pireaus 30.08.2017 @ 19.00
* Me traget (ferry): mënyra më efektive për të arritur aty është duke marrë një nga linjat e tragetëve.
** Arritja në Syros: 30.08.2017 @ 22.45
* Me autobuz (për personat që vijnë nga Greqia qendrore dhe shtetet fqinje).
** Kosto: 31.50€


=== Arritja në Syros === <!--T:25-->
==== Blue Star Ferries ====
* Nisja nga Pireaus 30.08.2017 @ 19.00
* Arritja në Syros: 30.08.2017 @ 22.45
* Kosto: 31.50€
* online booking: https://www.bluestarferries.com/en/
* Biletat: këtu mund të merrni biletat e blera online https://domestic-web.bluestarferries.com/Agencies.aspx?lng=AUTO<br />
** Adresa 1: GELASAKIS SHIPPING & TRAVEL CENTER 6, Aristidou Str., Piraeus OPENING HOURS: 15/06-15/09: Daily 06:00-22:00 and 16/09-14/06: Daily 06:00-21:00. TELEPHONE: +30-210-4222440, FAX: +30-210-4176973 E-mail: pireas(at)stc.gr. Harta: http://osm.org/go/xxH1v9k7C--?m=&node=4071188791<br />
** Adresa 2: GIOVANTI 26, Akti Possidonos, Piraeus. OPENING HOURS: 01/06-30/09: Monday to Friday 05:45-22:00, Saturday 05:45-00:15, Sunday 05:45-21:00 and 01/10-31/05: Monday to Saturday 05:45-21:00, Sunday 05:45-20:00. TELEPHONE: +30-210-4119171, FAX: +30-210-4137144. E-mail: info(at)giovanti.gr. Harta: http://osm.org/go/xxH1v~rfp?m=&node=3784567498


<!--T:19-->
==== Hellenic Seaways ==== <!--T:26-->
* https://hellenicseaways.gr/en/<br />
* Shënim: nuk ka bileta për 30.08.2017 me këtë kompani
** Nisja nga Pireaus:
 
Shënim: ska bileta për 30.08.2017 me këtë kompani
==== Autobuz ==== <!--T:27-->
Konsiderohet mënyra më efektive për të udhëtuar nga Tirana në Athinë, rekomandojmë linjën e udhëtimit Albatrans
* Nisja nga Tirana 29.08.2017 @ 15:00
* Arritja në Athinë: varion nga trafiku dhe pritja në vijën kufitare të Kakavijës, udhëtimi zgjat nga 13-15 orë, pra arritja rreth orës 9.00 AM të datës 30.08.2017
* Kosto: 50€ (vajtje - ardhje)
* Adresa: Bulevardi "Zogu I", Nd. 19, H. 4 - Njesia Nr.9 - K.P. 1016 Tirana (Albania)  Tel: +355 (04) 2259204  Cel: +355 694060001 Harta: https://osm.org/go/xexSatXNL?m=
* Website: http://albatrans.al
 
=== Kthimi nga Syros ===  <!--T:28-->
==== 1. Ferry ====
Mund të zgjidhni një nga linjat e mëposhtme:
 
==== Blue Star Ferries ==== <!--T:29-->
* Nisja nga Pireaus N/A
* Arritja në Athinë: N/A
* Kosto: N/A
* online booking: https://www.bluestarferries.com/en/
 
==== Hellenic Seaways ==== <!--T:30-->
* Nisja nga Pireaus: N/A
* Arritja në Athinë: N/A
* Kosto: N/A
* online booking: N/A
 
==== 2 Aeroplan ===== <!--T:31-->
* transporti në Aeroportin e Athinës: (info së shpejti)
* Website i aeroportit të Athinës Eleftherios Venizelos: (info së shpejti)
 
==== 3 Autobuz ==== <!--T:32-->
Rekomandojmë linjën e udhëtimit Albatrans
* Nisja nga Athina: 19.30
* Arritja në Tiranë: mëngjesin e ditës tjetër
* Kosto: TBA
* Adresa: Theodore Diligiannis 18, (Metaksourgeio) Athens Tel:+302105225550 Mob.:+306944448890
* Website: http://albatrans.al


=== Pjesëmarrësit nga Shqipëria === <!--T:20-->
=== Pjesëmarrësit nga Shqipëria === <!--T:20-->
Pjesa më e madhe e participantëve nga Tirana (dhe qytete të tjera) po planifikojne të shkojnë në Athinë me autobuz dhe të marrin tragetin nga Pireaus në Syros. Ne do ta blejme biletën si grup për linjen e autouzëve që do të nisen nga Tirana 29.08.2017 ne darkë dhe do arrijnë në Athinë në mëngjes. Në mbrëmje të 30.08.2017 do planifikojme të marrim tragetin (orarin dhe kompanine do ta publikojme së shpejti) për në Syros.
Pjesa më e madhe e pjesëmarrësve nga Tirana (dhe qytete të tjera) po planifikojne të shkojnë në Athinë me autobuz dhe të marrin tragetin nga Pireaus në Syros. Ne do ta blejme biletën si grup për linjen e autouzëve që do të nisen nga Tirana 29.08.2017 ne darkë dhe do arrijnë në Athinë në mëngjes. Në mbrëmje të 30.08.2017 do planifikojme të marrim tragetin e përcaktuar më lart.


== Akomodimi == <!--T:21-->
== Akomodimi == <!--T:21-->
Një apartament është I prenotuar që tani  dhe me më shume konfirmime për pjesëmarrje do fillojme të procedojmë me prenotimin e një të dyti. Vëndi ku në do qëndrojme është afër portit të Ermoupolis.
Një apartament është I prenotuar që tani  dhe me më shume konfirmime për pjesëmarrje do fillojme të procedojmë me prenotimin e një të dyti. Vëndi ku në do qëndrojme është afër portit të Ermoupolis.


== Axhenda == <!--T:23-->
== Axhenda == <!--T:23-->
* Dita 0 (30.08.2017)
=== Dita 30.08.2017 ===
** informacion I përgjithshëm duke përfshirë planin për ditët e ardhshme;
{| class="wikitable sortable"
* Dita 1 (31.08.2017):
|-
** Mapathon Syros Mapillary në qytet- të gjithë pjesëmarrësit;
! Dita
** Shtim I arkujve në Wikipedia për Syros në OpenStreetMap (Workshop) – hostuar nga Sidorela Uku ;
! Ora
** Punë në terren të qytetit: shtimi i artikujve në Wikipedia Syros në OpenStreetMap (pjesa e trete e dites ) - të gjithë pjesëmarrësit;
! Tema
* Day 2 (01.09.2017):  
! Vendi
** Si të beni foto fantastike me smartphone-in tuaj për Wikimedia Commons #workshop – hostuar nga Andis Rado;
! Prezantuesi
** Foto 360’ workshop & shtimi I fotove në Commons (pjesa e dyte e dites) – hostuar nga Anxhelo Lushka & Silva Arapi;
|-
** Shtimi i materialeve të grumbulluar nga puna në terren ne applikacionin e Wikimedia CommonsLab – Silva Arapi & Aleksander Koko (pjesa e trete e dites)
|-
** Punë në terren : Foto shooting  me smartphones dhe camera 360’- të gjithe pjesëmarresit
| Dita 0
* Më tepër foto 360’ dhe foto VR nga Ermoupolis & Mozilla Meetup
| 20:30-22:00
** Mozilla WebVR workshop - Boris Budini;
| Prezantim i axhendës së përgjithshme nga organizatorët
** Punë në terren : foto shooting me smartphones dhe kamera 360’
| TBA
* Day 4 (03.09.2017): Gjelokacion dhe më shumë
| TBA
** Wiki Loves Maps prezantim dhe workshop – Nafie Shehu;
|-
** Gjeolokacion I Syros ndërtesat në Wikidata – Sidorela Uku;
|}
** Punë në terren : Foto shooting  me smartphones dhe camera 360’- të gjithe pjesëmarresit
=== Dita 31.08.2017 ===
** Më shumë foto VR dhe 360’ nga Ermoupolis & Fedora AL & GR meetup planifikim i aktiviteteve per 6 muajt e ardhshëm.
{| class="wikitable sortable"
* Day 5 (04.09.2017): Takimi i komuniteteve FOSS
|-
** Libre Office Meetup me të gjithë pjesëmarresit – hostuar nga Anxhelo Lushka;
! Dita
** OpenStreetMap meetup – hostuar nga Redon Skikuli;
! Koha
** Wikimedia meetup – hostuar nga Andis Rado, Nafie Shehu, Sidorela Uku & Silva Arapi;
! Tema
** Mozilla meetup & how to get involved – hostuar nga Anisa Kuci;
! Vendi
** Introducing Rust Language – hostuar nga Boris Budini.
! Prezantuesi
* Day 6 (05.09.2017): Skuadra e prezantimit & mbyllja e eventit.
|-
** Editim në Wikipedia workshop – duke u fokusuar në artikuj të lidhur me Syros – hostuar nga Nafie Shehu;
| Dita 1
** Wiki Loves Audio workshop – hostuar nga Redon Skikuli & Elio Qoshi;
| 08.30 - 09.15
** Wiki Loves Audio workshop – hostuar nga Redon Skikuli & Elio Qoshi;
| Mëngjes
** Introducing Commonvoice – hostuar nga Boris Budini;
| Apartamente
* Day 7 (06.09.2017): Finalizimi i kontribimeve & mbyllja e eventit.
|
** Shtimi I shënimeve dhe pvrgatitja e raporteve për cdo skuader/komunitet;
|-
** Shtimi I fotove (të thjeshta ose 360’) në Wikimedia Commons;
|-
** Mbyllja e eventit
| Dita 1
== Aktivitete Extra ==
| 09.30 - 10.00
| Prezantimi i axhendës nga organizuesit
| TBA
| Organizuesit
|-
|-
| Dita 1
| 10.00 - 11.30
| Prezantimi i grupeve punës (Wiki Loves Maps, Wikimedia Commons, OpenStreetMap, Mapillary, Debian, Mozilla WebVR)
| TBA
| Grupet e punës
|-
|-
| Dita 1
| 11.30 - 13.15
| Përgatitja dhe planifikimi për ditët në vazhdim
| TBA
|
|-
|-
| Dita 1
| 13.30 - 14.30
| Drekë
| Apartamente
|
|-
|-
| Dita 1
| 14.30 - 17.30
| Kohë e lirë
|
|
|-
|-
| Dita 1
| 18.00 - 19.15
| Wiki Loves Maps Punetori
| TBA
| Nafie Shehu
|-
|-
| Dita 1
| 19:00 - 20.45
| Si të besh foto të mrekullueshme me telefonin tënd
| TBA
| Andis Rado
|-
|-
| Dita 1
| 21.00 - 22.30
| Mozilla WebVR hands on workshop
| TBA
| Boris Budini
|-
|}
 
=== Dita 01.09.2017 === <!--T:33-->
{| class="wikitable sortable"
|-
! Dita
! Koha
! Tema
! Vendi
! Prezantuesi
|-
|-
| Dita 2
| 08.30 - 09.15
| Mëngjes
| Apartamente
|
|-
|-
| Dita 2
| 09.30 - 13.15
| 360 gradë dhe foto panoramike për Wikimedia Commons &  projektin e Mozilla Web VR
| Ermoupoli
| Andis Rado
|-
|-
| Dita 2
| 13.30 - 14.30
| Drekë
| TBA
|
|-
|-
| Dita 2
| 14.30 - 17.30
| Kohë e lirë
|
|
|-
|-
| Dita 2
| 18.00 - 20.00
| Wiki Loves Maps punetori
| TBA
| Nafie Shehu
|-
|-
| Dita 2
| 20.15 - 22.30
| [[Debian Sprint]]
| TBA
| Anisa Kuci & Redon Skikuli
|-
|}
 
=== Dita 02.09.2017 === <!--T:34-->
{| class="wikitable sortable"
|-
! Dita
! Koha
! Tema
! Vendi
! Prezantuesi
|-
|-
| Dita 3
| 08.30 - 09.15
| Mëngjes
| Apartamente
|
|-
|-
| Dita 3
| 09.30 - 13.15
| 360 gradë dhe foto panoramike për Wikimedia Commons & projektin Mozilla Web VR project
| Ermoupoli
| Andis Rado
|-
|-
| Dita 3
| 13.30 - 14.30
| Drekë
| TBA
|
|-
|-
| Dita 3
| 14.30 - 17.30
| Kohë e lirë
| TBA
|
|-
|-
| Dita 3
| 18.00 - 19.30
| Artikuj në SQ Wikipedia për Syros
| TBA
| Nafie Shehu
|-
|-
| Dita 3
| 19.30 - 22.00
| Vendosja e fotove të bëra në Wikimedia Commons (puëetori)
| TBA
| Silva Arapi
|-
|}
 
=== Dita 03.09.2017 === <!--T:35-->
{| class="wikitable sortable"
|-
! Dita
! Koha
! Tema
! Vendi
! Prezantuesi
|-
|-
| Dita 4
| 08.30 - 09.15
| Mëngjes
| Apartamente
|-
|-
| Dita 4
| 10.30 - 12.15
| Takimi per Debian
| Kini
| Te gjithë pjesëmarrësit
|-
|-
| Dita 4
| 18:30- 19:30
| Takimi per OpenStreeMap
| manDrakoukos Bar
| Te gjithë pjesëmarrësit
|-
|-
| Dita 4
| 19.30 - 20.30
| Editimi i artikujve ne wikipedia
| manDrakoukos Bar
| Nafie Shehu
|-
|-
| Dita 4
| 20.30 - 22.30
| Mozilla webVR workshop
| manDrakoukos Bar
| Boris Budini  
|-
 
|}
 
===Dita 04.09.2017=== <!--T:36-->
{| class="wikitable sortable"
|-
! Dita
! Koha
! Tema
! Vendi
! Prezantuesi
|-
|-
| Dita 5
| 08.30 - 09.15
| Mëngjes
| Apartamente
|
|-
|-
| Dita 5
| 09.00 - 11.00
| Libre office localization sprint
| Ermoupoli
| TBA
|-
|-
| Dita 5
| 11.00 - 13.00
| Debian sprint
| TBA
|
|-
|-
| Dita 5
| 13.10 - 14.00
| Drekë
|
|
|-
|-
| Dita 5
| 14.15 - 15.00
| Visit at the Industrial Museum
| TBA
|
|-
|-
| Dita 5
| 16:00 - 18:30
| Plazhi i  Asteria's
| TBA
|
|-
|-
| Dita 5
| 19:00 - 21:00
| Editimi i artikujve ne Wikipedia per artikujt e Syros dhe punetoria per Commons aplikacionin
| TBA
|
|-
|}
 
===Dita 05.09.2017=== <!--T:37-->
{| class="wikitable sortable"
|-
! Dita
! Koha
! Tema
! Vendi
! Prezantimi
|-
|-
| Dita 6
| 08.30 - 09.15
| Mëngjes
| Apartamente
|
|-
|-
| Dita 6
| 09.30 - 13.15
| Takime 'birds of a feather'. Organizim për FOSScamp 2018
| Ermoupoli
|
|-
|-
| Dita 6
| 13.30 - 14.30
| Drekë
| TBA
|
|-
|-
| Dita 6
| 14.30 - 17.30
| Kohë e lirë
| TBA
|
|-
|-
| Dita 6
| 18.00 - 22.30
| Mbyllja e  FOSScamp 2017 (prezantime nga organizuesit dhe pjesëmarrësit)
| TBA
|
|-
|}
===Dita 06.09.2017===
{| class="wikitable sortable"
|-
! Dita
! Koha
! Tema
! Vendi
! Prezantimi
|-
|-
| Dita 7
|
| Finalizimi i kontributeve dhe mbyllja e eventit.
| TBA
|
|-
|}
 
<!--T:38-->
* [https://commons.wikimedia.org/w/index.php?title=Special:Contributions/Andisrado Andis Rado] will document all the workshops and events which will happen at FOSScamp 2017.
 
== Aktivitete Extra == <!--T:39-->
Skuadra e organizimit ka planifikuar disa aktivitete opsionale:
Skuadra e organizimit ka planifikuar disa aktivitete opsionale:
* Vizitë në [http://www.greeka.com/cyclades/syros/syros-museums/syros-industrial-museum.htm Muzeun Industrial];
* Vizitë në [http://www.greeka.com/cyclades/syros/syros-museums/syros-industrial-museum.htm Muzeun Industrial];

Latest revision as of 07:27, 4 September 2017

Other languages:
English • ‎shqip

Edicioni i dytë i aventurave verore do të kalohet me komunitetin e geeks-ave të open source nga I gjithe Ballkani dhe Europa buzë detit. Kater ditë do të jenë plot me krijime për ishullin e bukur të Syros. Tako njerëz të rinj, shkëmbe ide, inspirohu, bashkpuno për të organizuar këtë jo-konferencë së bashku me qëllimin e vetëm për të rritur komunitetet tona dhe për të shprendarë frymen e lirë të open source në cdo qoshe të rajonit tone. Këtë vit do të marrim foto 360’ të ishullit, ti publikojmë në Wikipedia commons dhe nëpërmjet një workshopi të Mozilla WebVR do të mësojme si të krijojmë eksperienca Web VR me imazhet.

Informacion i përgjithshëm

 • Çfarë: Fuqizimi i commons në ishullin e Syros nëpërmjet aktiviteteve të WebVR
 • Ku: Ermoupoli, Syros Island (Greece);
 • Kur: 31.08.2017 – 03.09.2017 (pjesëmarrësit do të jenë në Syros në 30 Gusht dhe disa nga ta do të qëndrojne deri më 06.09.2017 për të shijuar verën në Greqi)
 • A duhet laptopi: PO;
 • Niveli i dijes së kërkuar: njohuri bazike për editim në Wikipedia, Mapillary app (I nevojshem ne celularin tuaj), Wikimedia Commons;

Një ditë tipike në FOSSCamp

E nisni diten me pjesëmarrësit e tjerë për një kafe buzë detit dhe organizoni ditën së bashku. Hani një mëngjes të shëndetshëm dhe filloni të punoni në grupe për gjysmën e dites. Prezantoni punët mbasdite, party plazhi në darkë. Përserisni këtë rutinë për të paktën tre dite. Kujdes: ky event kërkon pjesëmarrje aktive nga ana juaj!

Bileta & Kosto

Ju nevojitet një biletë për këtë event. Biletat mund të blehen online nëpërmjet: www.fosscamp.cc Nëqoftëse keni ndonjë pytje rreth procesit të biletave ju lutem kontaktoni skuadrën e organizimit: hello @ ura.design.

Vendndodhja

Ermoupoli (Greqisht: Ερμούπολη) ndodhet në një amfiteater natyror, me ndertesa neo-klasike, shtëpi të mëdha dhe të bardha që zgjaten deri poshte në port. The City Hall, aty ku shtrihet Miaoulis Square e mbushur me kafene dhe me vende pushimi poshte palmave. Qyteti i Hermesit ka një numër të madh kishash, duke përfshirë Metamorphosis, Koimisis, St. Nicolas. Muzeu Arkeologjik ka gjetje të shumta dhe Biblioteka Bashkiake ka një numër të madh editimesh. Çereku i qytetit i njohur si Vaporia është vendi ku jetonin kapitenat e anijeve. Përgjatë rrugeve të ngushta, ka nje nr të madh shtëpishë të mëdha të stilit neo-klasik.

Transporti nga & në Syros

Mjetet e transportit

 • Me avion: kjo konsiderohet një alternativë e kushtueshme për të arritur në ishull.
 • Me traget (ferry): mënyra më efektive për të arritur aty është duke marrë një nga linjat e tragetëve.
 • Me autobuz (për personat që vijnë nga Greqia qendrore dhe shtetet fqinje).

Arritja në Syros

Blue Star Ferries

Hellenic Seaways

 • Shënim: nuk ka bileta për 30.08.2017 me këtë kompani

Autobuz

Konsiderohet mënyra më efektive për të udhëtuar nga Tirana në Athinë, rekomandojmë linjën e udhëtimit Albatrans

 • Nisja nga Tirana 29.08.2017 @ 15:00
 • Arritja në Athinë: varion nga trafiku dhe pritja në vijën kufitare të Kakavijës, udhëtimi zgjat nga 13-15 orë, pra arritja rreth orës 9.00 AM të datës 30.08.2017
 • Kosto: 50€ (vajtje - ardhje)
 • Adresa: Bulevardi "Zogu I", Nd. 19, H. 4 - Njesia Nr.9 - K.P. 1016 Tirana (Albania) Tel: +355 (04) 2259204 Cel: +355 694060001 Harta: https://osm.org/go/xexSatXNL?m=
 • Website: http://albatrans.al

Kthimi nga Syros

1. Ferry

Mund të zgjidhni një nga linjat e mëposhtme:

Blue Star Ferries

Hellenic Seaways

 • Nisja nga Pireaus: N/A
 • Arritja në Athinë: N/A
 • Kosto: N/A
 • online booking: N/A

2 Aeroplan =

 • transporti në Aeroportin e Athinës: (info së shpejti)
 • Website i aeroportit të Athinës Eleftherios Venizelos: (info së shpejti)

3 Autobuz

Rekomandojmë linjën e udhëtimit Albatrans

 • Nisja nga Athina: 19.30
 • Arritja në Tiranë: mëngjesin e ditës tjetër
 • Kosto: TBA
 • Adresa: Theodore Diligiannis 18, (Metaksourgeio) Athens Tel:+302105225550 Mob.:+306944448890
 • Website: http://albatrans.al

Pjesëmarrësit nga Shqipëria

Pjesa më e madhe e pjesëmarrësve nga Tirana (dhe qytete të tjera) po planifikojne të shkojnë në Athinë me autobuz dhe të marrin tragetin nga Pireaus në Syros. Ne do ta blejme biletën si grup për linjen e autouzëve që do të nisen nga Tirana 29.08.2017 ne darkë dhe do arrijnë në Athinë në mëngjes. Në mbrëmje të 30.08.2017 do planifikojme të marrim tragetin e përcaktuar më lart.

Akomodimi

Një apartament është I prenotuar që tani dhe me më shume konfirmime për pjesëmarrje do fillojme të procedojmë me prenotimin e një të dyti. Vëndi ku në do qëndrojme është afër portit të Ermoupolis.

Axhenda

Dita 30.08.2017

Dita Ora Tema Vendi Prezantuesi
Dita 0 20:30-22:00 Prezantim i axhendës së përgjithshme nga organizatorët TBA TBA

Dita 31.08.2017

Dita Koha Tema Vendi Prezantuesi
Dita 1 08.30 - 09.15 Mëngjes Apartamente
Dita 1 09.30 - 10.00 Prezantimi i axhendës nga organizuesit TBA Organizuesit
Dita 1 10.00 - 11.30 Prezantimi i grupeve të punës (Wiki Loves Maps, Wikimedia Commons, OpenStreetMap, Mapillary, Debian, Mozilla WebVR) TBA Grupet e punës
Dita 1 11.30 - 13.15 Përgatitja dhe planifikimi për ditët në vazhdim TBA
Dita 1 13.30 - 14.30 Drekë Apartamente
Dita 1 14.30 - 17.30 Kohë e lirë
Dita 1 18.00 - 19.15 Wiki Loves Maps Punetori TBA Nafie Shehu
Dita 1 19:00 - 20.45 Si të besh foto të mrekullueshme me telefonin tënd TBA Andis Rado
Dita 1 21.00 - 22.30 Mozilla WebVR hands on workshop TBA Boris Budini

Dita 01.09.2017

Dita Koha Tema Vendi Prezantuesi
Dita 2 08.30 - 09.15 Mëngjes Apartamente
Dita 2 09.30 - 13.15 360 gradë dhe foto panoramike për Wikimedia Commons & projektin e Mozilla Web VR Ermoupoli Andis Rado
Dita 2 13.30 - 14.30 Drekë TBA
Dita 2 14.30 - 17.30 Kohë e lirë
Dita 2 18.00 - 20.00 Wiki Loves Maps punetori TBA Nafie Shehu
Dita 2 20.15 - 22.30 Debian Sprint TBA Anisa Kuci & Redon Skikuli

Dita 02.09.2017

Dita Koha Tema Vendi Prezantuesi
Dita 3 08.30 - 09.15 Mëngjes Apartamente
Dita 3 09.30 - 13.15 360 gradë dhe foto panoramike për Wikimedia Commons & projektin Mozilla Web VR project Ermoupoli Andis Rado
Dita 3 13.30 - 14.30 Drekë TBA
Dita 3 14.30 - 17.30 Kohë e lirë TBA
Dita 3 18.00 - 19.30 Artikuj në SQ Wikipedia për Syros TBA Nafie Shehu
Dita 3 19.30 - 22.00 Vendosja e fotove të bëra në Wikimedia Commons (puëetori) TBA Silva Arapi

Dita 03.09.2017

Dita Koha Tema Vendi Prezantuesi
Dita 4 08.30 - 09.15 Mëngjes Apartamente
Dita 4 10.30 - 12.15 Takimi per Debian Kini Te gjithë pjesëmarrësit
Dita 4 18:30- 19:30 Takimi per OpenStreeMap manDrakoukos Bar Te gjithë pjesëmarrësit
Dita 4 19.30 - 20.30 Editimi i artikujve ne wikipedia manDrakoukos Bar Nafie Shehu
Dita 4 20.30 - 22.30 Mozilla webVR workshop manDrakoukos Bar Boris Budini

Dita 04.09.2017

Dita Koha Tema Vendi Prezantuesi
Dita 5 08.30 - 09.15 Mëngjes Apartamente
Dita 5 09.00 - 11.00 Libre office localization sprint Ermoupoli TBA
Dita 5 11.00 - 13.00 Debian sprint TBA
Dita 5 13.10 - 14.00 Drekë
Dita 5 14.15 - 15.00 Visit at the Industrial Museum TBA
Dita 5 16:00 - 18:30 Plazhi i Asteria's TBA
Dita 5 19:00 - 21:00 Editimi i artikujve ne Wikipedia per artikujt e Syros dhe punetoria per Commons aplikacionin TBA

Dita 05.09.2017

Dita Koha Tema Vendi Prezantimi
Dita 6 08.30 - 09.15 Mëngjes Apartamente
Dita 6 09.30 - 13.15 Takime 'birds of a feather'. Organizim për FOSScamp 2018 Ermoupoli
Dita 6 13.30 - 14.30 Drekë TBA
Dita 6 14.30 - 17.30 Kohë e lirë TBA
Dita 6 18.00 - 22.30 Mbyllja e FOSScamp 2017 (prezantime nga organizuesit dhe pjesëmarrësit) TBA

Dita 06.09.2017

Dita Koha Tema Vendi Prezantimi
Dita 7 Finalizimi i kontributeve dhe mbyllja e eventit. TBA
 • Andis Rado will document all the workshops and events which will happen at FOSScamp 2017.

Aktivitete Extra

Skuadra e organizimit ka planifikuar disa aktivitete opsionale:

Links