Difference between revisions of "FOSScamp Syros 2017"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
(Marked this version for translation)
 
(40 intermediate revisions by 4 users not shown)
Line 2: Line 2:
<translate>
<translate>
<!--T:13-->
<!--T:13-->
The second edition of the summer adventure to spend with free open source geeks from communities all around the Balkans and Europe aside the beach. Four days of co-creation for the commons of the beautiful island of Syros. Meet new people, exchange ideas, get inspired, collaborate to organize this un-conference together with the ultimate goal of growing our communities and spreading the free open source communities in every corner of our region. This year we will take 360' photos of the island, publish them in Wikimedia commons and through a Mozilla WebVR workshop will learn how to create Web VR experiences with the images.  
Edicioni i dytë i aventurave verore do të kalohet me komunitetin e geeks-ave të open source nga I gjithe Ballkani dhe Europa buzë detit. Kater ditë do të jenë plot me krijime për ishullin e bukur të Syros. Tako njerëz të rinj, shkëmbe ide, inspirohu, bashkpuno për të organizuar këtë jo-konferencë së bashku me qëllimin e vetëm për të rritur komunitetet tona dhe për të shprendarë frymen e lirë të open source në cdo qoshe të rajonit tone. Këtë vit do të marrim foto 360’ të ishullit, ti publikojmë në Wikipedia commons dhe nëpërmjet një workshopi të Mozilla WebVR do të mësojme si të krijojmë eksperienca Web VR me imazhet.


== General info== <!--T:14-->
== Informacion i përgjithshëm== <!--T:14-->
* What: Empowering the Commons in Syros Island through WebVR activities
*Çfarë: Fuqizimi i commons në ishullin e Syros nëpërmjet aktiviteteve të WebVR
* Where: Ermoupoli, Syros Island (Greece);
*Ku: Ermoupoli, Syros Island (Greece);
* When: 31.08.2017 - 03.09.2017 (participants will be at Syros in August 30th and some of the participants will stay until 06.09.2017 to enjoy summer in Greece)
*Kur: 31.08.2017 03.09.2017 (pjesëmarrësit do të jenë në Syros në 30 Gusht dhe disa nga ta do të qëndrojne deri më 06.09.2017 për të shijuar verën në Greqi)
* Laptop needed: YES;
*A duhet laptopi: PO;
* Knowledge level needed: basic knowledge for Wikipedia editing, Mapillary app (smartphone needed), Wikimedia Commons;
*Niveli i dijes së kërkuar: njohuri bazike për editim në Wikipedia, Mapillary app (I nevojshem ne celularin tuaj), Wikimedia Commons;


== Një ditë tipike në FOSSCamp == <!--T:15-->
E nisni diten me pjesëmarrësit e tjerë për një kafe buzë detit dhe organizoni ditën së bashku. Hani një mëngjes të shëndetshëm dhe filloni të punoni në grupe për gjysmën e dites. Prezantoni punët mbasdite, party plazhi në darkë. Përserisni këtë rutinë për të paktën tre dite.
''Kujdes: ky event kërkon pjesëmarrje aktive nga ana juaj!''


== A typical day at FOSSCamp == <!--T:15-->
== Bileta & Kosto == <!--T:16-->
You start your day with other participants for a coffee by the beach and organize the day together. Eat freshly prepared breakfast and start working in teams for half of the day. Present your work in the afternoon, party on the beach in the evening. Repeat the routine for at least three days.<br />
Ju nevojitet një biletë për këtë event. Biletat mund të blehen online nëpërmjet: www.fosscamp.cc Nëqoftëse keni ndonjë pytje rreth procesit të biletave ju lutem kontaktoni skuadrën e organizimit: hello @ ura.design.
''Careful: this event requires active participation from your side!''


== Tickets & costs == <!--T:16-->
== Vendndodhja == <!--T:17-->
You definitely need a ticket to join this event. Tickets are purchased online through: [http://www.fosscamp.cc www.fosscamp.cc]
Ermoupoli (Greqisht: Ερμούπολη) ndodhet në një amfiteater natyror, me ndertesa neo-klasike, shtëpi të mëdha dhe të bardha që zgjaten deri poshte në port. The City Hall, aty ku shtrihet Miaoulis Square  e mbushur me kafene dhe me vende pushimi poshte palmave. Qyteti i Hermesit ka një numër të madh kishash, duke përfshirë Metamorphosis, Koimisis, St. Nicolas. Muzeu Arkeologjik ka gjetje të shumta dhe Biblioteka Bashkiake ka një numër të madh editimesh. Çereku i qytetit i njohur si Vaporia është vendi ku jetonin kapitenat e anijeve. Përgjatë rrugeve të ngushta, ka nje nr të  madh shtëpishë të mëdha të stilit neo-klasik.
If you have any questions about the tickets process please contact the organizing team: hello (at) ura.design.


== Location == <!--T:17-->
== Transporti nga & në Syros == <!--T:18-->
Ermoupoli (Greek: Ερμούπολη) stands on a naturally amphitheatrical site, with neo-classical buildings, old mansions and white houses cascading down to the harbour. The City Hall, where Miaoulis Square lies ringed with cafes and with seating areas under palm trees. The "City of Hermes" has numerous churches, including Metamorphosis, Koimisis, St. Demetrius, Three Hierarchs, Anastasis, Evangelistria and St. Nicolas. The Archaeological Museum has many finds and the Municipal Library contains numerous editions. The quarter of the town known as Vaporia is where the sea captains lived. Along its narrow streets, stand numerous neo-classical mansions.
=== Mjetet e transportit ===
* Me avion: kjo konsiderohet një alternativë e kushtueshme për të arritur në ishull.
* Me traget (ferry): mënyra më efektive për të arritur aty është duke marrë një nga linjat e tragetëve.
* Me autobuz (për personat që vijnë nga Greqia qendrore dhe shtetet fqinje).


== Transportation from & to Syros == <!--T:18-->
=== Arritja në Syros === <!--T:25-->
By plane: this is considered a very expensive way of reaching the island. The most cost effective way to reach the island is by taking one of the ferry boat lines above:<br />
==== Blue Star Ferries ====
* https://www.bluestarferries.com/en/
* Nisja nga Pireaus 30.08.2017 @ 19.00
** Departure from Pireaus: 30.08.2017 @ 19.00
* Arritja në Syros: 30.08.2017 @ 22.45
** Arrival in Syros: 30.08.2017 @ 22.45
* Kosto: 31.50€
** Cost: 31.50€
* online booking: https://www.bluestarferries.com/en/
* Biletat: këtu mund të merrni biletat e blera online https://domestic-web.bluestarferries.com/Agencies.aspx?lng=AUTO<br />
** Adresa 1: GELASAKIS SHIPPING & TRAVEL CENTER 6, Aristidou Str., Piraeus OPENING HOURS: 15/06-15/09: Daily 06:00-22:00 and 16/09-14/06: Daily 06:00-21:00. TELEPHONE: +30-210-4222440, FAX: +30-210-4176973 E-mail: pireas(at)stc.gr. Harta: http://osm.org/go/xxH1v9k7C--?m=&node=4071188791<br />
** Adresa 2: GIOVANTI 26, Akti Possidonos, Piraeus. OPENING HOURS: 01/06-30/09: Monday to Friday 05:45-22:00, Saturday 05:45-00:15, Sunday 05:45-21:00 and 01/10-31/05: Monday to Saturday 05:45-21:00, Sunday 05:45-20:00. TELEPHONE: +30-210-4119171, FAX: +30-210-4137144. E-mail: info(at)giovanti.gr. Harta: http://osm.org/go/xxH1v~rfp?m=&node=3784567498


<!--T:19-->
==== Hellenic Seaways ==== <!--T:26-->
* https://hellenicseaways.gr/en/<br />
* Shënim: nuk ka bileta për 30.08.2017 me këtë kompani
** Departure from Pireaus:
Note: there are no tickets for 30.08.2017 with this company.


=== Participants from Albania === <!--T:20-->
==== Autobuz ==== <!--T:27-->
The majority of the participants from Tirana (and other cities) are planning to go to Athens by bus and take the ferry from Pireaus to Syros. We will buy the tickets as a group for the bus line that will start from Tirana 29.08.2017 in the evening and will reach Athens in the morning. In the evening of 30.09.2017 we are planning to take the ferry (company and time will be published here soon) to Syros.
Konsiderohet mënyra më efektive për të udhëtuar nga Tirana në Athinë, rekomandojmë linjën e udhëtimit Albatrans
* Nisja nga Tirana 29.08.2017 @ 15:00
* Arritja në Athinë: varion nga trafiku dhe pritja në vijën kufitare të Kakavijës, udhëtimi zgjat nga 13-15 orë, pra arritja rreth orës 9.00 AM të datës 30.08.2017
* Kosto: 50€ (vajtje - ardhje)
* Adresa: Bulevardi "Zogu I", Nd. 19, H. 4 - Njesia Nr.9 - K.P. 1016 Tirana (Albania)  Tel: +355 (04) 2259204  Cel: +355 694060001 Harta: https://osm.org/go/xexSatXNL?m=
* Website: http://albatrans.al


== Accommodation == <!--T:21-->
=== Kthimi nga Syros ===  <!--T:28-->
One apartment is already booked and with more confirmations for participation we will proceed soon with the booking process of the second one. The area where we will be staying is near the port of Ermoupolis.  
==== 1. Ferry ====
Mund të zgjidhni një nga linjat e mëposhtme:


== Agenda == <!--T:22-->
==== Blue Star Ferries ==== <!--T:29-->
* Day 0 (30.08.2017)
* Nisja nga Pireaus N/A
** general information including safety briefing and planning for the next days;
* Arritja në Athinë: N/A
* Day 1 (31.08.2017):  
* Kosto: N/A
** Syros Mapillary map-a-athon in the city - all the participants;
* online booking: https://www.bluestarferries.com/en/
** Adding Wikipeda articles of Syros in OpenStreetMap workshop - hosted by Sidorela Uku;
** Ground work in the city: adding Wikipeda articles of Syros in OpenStreetMap (part 3 of the day) - all the participants;
* Day 2 (01.09.2017):  
** How to make great photos with your smartphone for Wikimedia Commmons #workshop - hosted by Andis Rado;
** 360' photo shooting workshop & adding photos in the Commons (part 2 of the day) - hosted by Anxhelo Lushka & Silva Arapi;
** Adding multimedia materials generated from ground work using the Wikimedia Commons Android app & CommmonsLab app - Silva Arapi & Aleksander Koko (part 3 of the day);
** Ground work in the city: photo shooting with smartphones and 360'cameras - all the participants;
* Day 3 (02.09.2017): More 360' and VR photos from Ermoupolis & Mozilla Meetup.
** Mozilla WebVR workshop - Boris Budini;
** Ground work in the city: photo shooting with smartphones and 360'cameras - all the participants; 
* Day 4 (03.09.2017): Geolocation & more
** Wiki Loves Maps workshop & presentation - Nafie Shehu;
** Geolocation of Syros buildings in Wikidata - Sidorela Uku;
** Ground work in the city: photo shooting with smartphones and 360'cameras - all the participants;
** More 360' and VR photos from Ermoupolis & Fedora AL & GR meetup planing activities for the next 6 months.
* Day 5 (04.09.2017): FOSS communities meetups
** LibreOffice meetup with all participants - hosted by Anxhelo Lushka;
** OpenStreetMap meetup - hosted by Redon Skikuli
** Wikimedia meetup - hosted by Andis Rado, Nafie Shehu, Sidorela Uku & Silva Arapi;
** Mozilla meetup & how to get involved - hosted by Anisa Kuci;
** Introducing Rust language - hosted by Boris Budini.
* Day 6 (05.09.2017): Teams presentation & closing of the event.
** Wikipedia editing workshop - focusing on articles related to Syros - hosted by Nafie Shehu;
** Wiki Loves Audio workshop - hosted by Redon Skikuli & Elio Qoshi;
** Introducing Commonvoice - hosted by Boris Budini;
* Day 7 (06.09.2017): Finalizing the contributions & closing of the event.
** adding all the notes and preparing the reports from each team/community;
** adding photos (simple and 360') in Wikimedia Commmons;
** Closing of the event


== Side activities == <!--T:23-->
==== Hellenic Seaways ==== <!--T:30-->
The organizing team has also planned some optional side activities:
* Nisja nga Pireaus: N/A
* Visit to the [http://www.greeka.com/cyclades/syros/syros-museums/syros-industrial-museum.htm Industrial Museum];
* Arritja në Athinë: N/A
* Kosto: N/A
* online booking: N/A
 
==== 2 Aeroplan ===== <!--T:31-->
* transporti në Aeroportin e Athinës: (info së shpejti)
* Website i aeroportit të Athinës Eleftherios Venizelos: (info së shpejti)
 
==== 3 Autobuz ==== <!--T:32-->
Rekomandojmë linjën e udhëtimit Albatrans
* Nisja nga Athina: 19.30
* Arritja në Tiranë: mëngjesin e ditës tjetër
* Kosto: TBA
* Adresa: Theodore Diligiannis 18, (Metaksourgeio) Athens Tel:+302105225550 Mob.:+306944448890
* Website: http://albatrans.al
 
=== Pjesëmarrësit nga Shqipëria === <!--T:20-->
Pjesa më e madhe e pjesëmarrësve nga Tirana (dhe qytete të tjera) po planifikojne të shkojnë në Athinë me autobuz dhe të marrin tragetin nga Pireaus në Syros. Ne do ta blejme biletën si grup për linjen e autouzëve që do të nisen nga Tirana 29.08.2017 ne darkë dhe do arrijnë në Athinë në mëngjes. Në mbrëmje të 30.08.2017 do planifikojme të marrim tragetin e përcaktuar më lart.
 
== Akomodimi == <!--T:21-->
Një apartament është I prenotuar që tani  dhe me më shume konfirmime për pjesëmarrje do fillojme të procedojmë me prenotimin e një të dyti. Vëndi ku në do qëndrojme është afër portit të Ermoupolis.
 
== Axhenda == <!--T:23-->
=== Dita 30.08.2017 ===
{| class="wikitable sortable"
|-
! Dita
! Ora
! Tema
! Vendi
! Prezantuesi
|-
|-
| Dita 0
| 20:30-22:00
| Prezantim i axhendës së përgjithshme nga organizatorët
| TBA
| TBA
|-
|}
=== Dita 31.08.2017 ===
{| class="wikitable sortable"
|-
! Dita
! Koha
! Tema
! Vendi
! Prezantuesi
|-
| Dita 1
| 08.30 - 09.15
| Mëngjes
| Apartamente
|
|-
|-
| Dita 1
| 09.30 - 10.00
| Prezantimi i axhendës nga organizuesit
| TBA
| Organizuesit
|-
|-
| Dita 1
| 10.00 - 11.30
| Prezantimi i grupeve të punës (Wiki Loves Maps, Wikimedia Commons, OpenStreetMap, Mapillary, Debian, Mozilla WebVR)
| TBA
| Grupet e punës
|-
|-
| Dita 1
| 11.30 - 13.15
| Përgatitja dhe planifikimi për ditët në vazhdim
| TBA
|
|-
|-
| Dita 1
| 13.30 - 14.30
| Drekë
| Apartamente
|
|-
|-
| Dita 1
| 14.30 - 17.30
| Kohë e lirë
|
|
|-
|-
| Dita 1
| 18.00 - 19.15
| Wiki Loves Maps Punetori
| TBA
| Nafie Shehu
|-
|-
| Dita 1
| 19:00 - 20.45
| Si të besh foto të mrekullueshme me telefonin tënd
| TBA
| Andis Rado
|-
|-
| Dita 1
| 21.00 - 22.30
| Mozilla WebVR hands on workshop
| TBA
| Boris Budini
|-
|}
 
=== Dita 01.09.2017 === <!--T:33-->
{| class="wikitable sortable"
|-
! Dita
! Koha
! Tema
! Vendi
! Prezantuesi
|-
|-
| Dita 2
| 08.30 - 09.15
| Mëngjes
| Apartamente
|
|-
|-
| Dita 2
| 09.30 - 13.15
| 360 gradë dhe foto panoramike për Wikimedia Commons &  projektin e Mozilla Web VR
| Ermoupoli
| Andis Rado
|-
|-
| Dita 2
| 13.30 - 14.30
| Drekë
| TBA
|
|-
|-
| Dita 2
| 14.30 - 17.30
| Kohë e lirë
|
|
|-
|-
| Dita 2
| 18.00 - 20.00
| Wiki Loves Maps punetori
| TBA
| Nafie Shehu
|-
|-
| Dita 2
| 20.15 - 22.30
| [[Debian Sprint]]
| TBA
| Anisa Kuci & Redon Skikuli
|-
|}
 
=== Dita 02.09.2017 === <!--T:34-->
{| class="wikitable sortable"
|-
! Dita
! Koha
! Tema
! Vendi
! Prezantuesi
|-
|-
| Dita 3
| 08.30 - 09.15
| Mëngjes
| Apartamente
|
|-
|-
| Dita 3
| 09.30 - 13.15
| 360 gradë dhe foto panoramike për Wikimedia Commons & projektin Mozilla Web VR project
| Ermoupoli
| Andis Rado
|-
|-
| Dita 3
| 13.30 - 14.30
| Drekë
| TBA
|
|-
|-
| Dita 3
| 14.30 - 17.30
| Kohë e lirë
| TBA
|
|-
|-
| Dita 3
| 18.00 - 19.30
| Artikuj në SQ Wikipedia për Syros
| TBA
| Nafie Shehu
|-
|-
| Dita 3
| 19.30 - 22.00
| Vendosja e fotove të bëra në Wikimedia Commons (puëetori)
| TBA
| Silva Arapi
|-
|}
 
=== Dita 03.09.2017 === <!--T:35-->
{| class="wikitable sortable"
|-
! Dita
! Koha
! Tema
! Vendi
! Prezantuesi
|-
|-
| Dita 4
| 08.30 - 09.15
| Mëngjes
| Apartamente
|-
|-
| Dita 4
| 10.30 - 12.15
| Takimi per Debian
| Kini
| Te gjithë pjesëmarrësit
|-
|-
| Dita 4
| 18:30- 19:30
| Takimi per OpenStreeMap
| manDrakoukos Bar
| Te gjithë pjesëmarrësit
|-
|-
| Dita 4
| 19.30 - 20.30
| Editimi i artikujve ne wikipedia
| manDrakoukos Bar
| Nafie Shehu
|-
|-
| Dita 4
| 20.30 - 22.30
| Mozilla webVR workshop
| manDrakoukos Bar
| Boris Budini
|-
 
|}
 
===Dita 04.09.2017=== <!--T:36-->
{| class="wikitable sortable"
|-
! Dita
! Koha
! Tema
! Vendi
! Prezantuesi
|-
|-
| Dita 5
| 08.30 - 09.15
| Mëngjes
| Apartamente
|
|-
|-
| Dita 5
| 09.00 - 11.00
| Libre office localization sprint
| Ermoupoli
| TBA
|-
|-
| Dita 5
| 11.00 - 13.00
| Debian sprint
| TBA
|
|-
|-
| Dita 5
| 13.10 - 14.00
| Drekë
|
|
|-
|-
| Dita 5
| 14.15 - 15.00
| Visit at the Industrial Museum
| TBA
|
|-
|-
| Dita 5
| 16:00 - 18:30
| Plazhi i  Asteria's
| TBA
|
|-
|-
| Dita 5
| 19:00 - 21:00
| Editimi i artikujve ne Wikipedia per artikujt e Syros dhe punetoria per Commons aplikacionin
| TBA
|
|-
|}
 
===Dita 05.09.2017=== <!--T:37-->
{| class="wikitable sortable"
|-
! Dita
! Koha
! Tema
! Vendi
! Prezantimi
|-
|-
| Dita 6
| 08.30 - 09.15
| Mëngjes
| Apartamente
|
|-
|-
| Dita 6
| 09.30 - 13.15
| Takime 'birds of a feather'. Organizim për FOSScamp 2018
| Ermoupoli
|
|-
|-
| Dita 6
| 13.30 - 14.30
| Drekë
| TBA
|
|-
|-
| Dita 6
| 14.30 - 17.30
| Kohë e lirë
| TBA
|
|-
|-
| Dita 6
| 18.00 - 22.30
| Mbyllja e  FOSScamp 2017 (prezantime nga organizuesit dhe pjesëmarrësit)
| TBA
|
|-
|}
===Dita 06.09.2017===
{| class="wikitable sortable"
|-
! Dita
! Koha
! Tema
! Vendi
! Prezantimi
|-
|-
| Dita 7
|
| Finalizimi i kontributeve dhe mbyllja e eventit.
| TBA
|
|-
|}
 
<!--T:38-->
* [https://commons.wikimedia.org/w/index.php?title=Special:Contributions/Andisrado Andis Rado] will document all the workshops and events which will happen at FOSScamp 2017.
 
== Aktivitete Extra == <!--T:39-->
Skuadra e organizimit ka planifikuar disa aktivitete opsionale:
* Vizitë në [http://www.greeka.com/cyclades/syros/syros-museums/syros-industrial-museum.htm Muzeun Industrial];
* Open air cinema.
* Open air cinema.


== Links == <!--T:24-->
== Links == <!--T:24-->
* Official website: [http://www.fosscamp.cc www.fosscamp.cc]
* Faqja zyrëtare: [http://www.fosscamp.cc www.fosscamp.cc]
* Announcement at Open Labs forum: https://forum.openlabs.cc/t/fosscamp-2017-syros-greece/459
* Lajmërimi në Open Labs forum: https://forum.openlabs.cc/t/fosscamp-2017-syros-greece/459
* MetaWiki (Wikimedia): https://meta.wikimedia.org/wiki/FOSScamp_Balkans_2017
* MetaWiki (Wikimedia): https://meta.wikimedia.org/wiki/FOSScamp_Balkans_2017
* Mozilla Reps portal: https://reps.mozilla.org/e/fosscamp-syros-2017/
* Mozilla Reps portal: https://reps.mozilla.org/e/fosscamp-syros-2017/
* Facebook: https://www.facebook.com/FOSSCamp-Balkans-272963553171734/
* Facebook: https://www.facebook.com/FOSSCamp-Balkans-272963553171734/
</translate>
</translate>

Latest revision as of 07:27, 4 September 2017

Other languages:
English • ‎shqip

Edicioni i dytë i aventurave verore do të kalohet me komunitetin e geeks-ave të open source nga I gjithe Ballkani dhe Europa buzë detit. Kater ditë do të jenë plot me krijime për ishullin e bukur të Syros. Tako njerëz të rinj, shkëmbe ide, inspirohu, bashkpuno për të organizuar këtë jo-konferencë së bashku me qëllimin e vetëm për të rritur komunitetet tona dhe për të shprendarë frymen e lirë të open source në cdo qoshe të rajonit tone. Këtë vit do të marrim foto 360’ të ishullit, ti publikojmë në Wikipedia commons dhe nëpërmjet një workshopi të Mozilla WebVR do të mësojme si të krijojmë eksperienca Web VR me imazhet.

Informacion i përgjithshëm

 • Çfarë: Fuqizimi i commons në ishullin e Syros nëpërmjet aktiviteteve të WebVR
 • Ku: Ermoupoli, Syros Island (Greece);
 • Kur: 31.08.2017 – 03.09.2017 (pjesëmarrësit do të jenë në Syros në 30 Gusht dhe disa nga ta do të qëndrojne deri më 06.09.2017 për të shijuar verën në Greqi)
 • A duhet laptopi: PO;
 • Niveli i dijes së kërkuar: njohuri bazike për editim në Wikipedia, Mapillary app (I nevojshem ne celularin tuaj), Wikimedia Commons;

Një ditë tipike në FOSSCamp

E nisni diten me pjesëmarrësit e tjerë për një kafe buzë detit dhe organizoni ditën së bashku. Hani një mëngjes të shëndetshëm dhe filloni të punoni në grupe për gjysmën e dites. Prezantoni punët mbasdite, party plazhi në darkë. Përserisni këtë rutinë për të paktën tre dite. Kujdes: ky event kërkon pjesëmarrje aktive nga ana juaj!

Bileta & Kosto

Ju nevojitet një biletë për këtë event. Biletat mund të blehen online nëpërmjet: www.fosscamp.cc Nëqoftëse keni ndonjë pytje rreth procesit të biletave ju lutem kontaktoni skuadrën e organizimit: hello @ ura.design.

Vendndodhja

Ermoupoli (Greqisht: Ερμούπολη) ndodhet në një amfiteater natyror, me ndertesa neo-klasike, shtëpi të mëdha dhe të bardha që zgjaten deri poshte në port. The City Hall, aty ku shtrihet Miaoulis Square e mbushur me kafene dhe me vende pushimi poshte palmave. Qyteti i Hermesit ka një numër të madh kishash, duke përfshirë Metamorphosis, Koimisis, St. Nicolas. Muzeu Arkeologjik ka gjetje të shumta dhe Biblioteka Bashkiake ka një numër të madh editimesh. Çereku i qytetit i njohur si Vaporia është vendi ku jetonin kapitenat e anijeve. Përgjatë rrugeve të ngushta, ka nje nr të madh shtëpishë të mëdha të stilit neo-klasik.

Transporti nga & në Syros

Mjetet e transportit

 • Me avion: kjo konsiderohet një alternativë e kushtueshme për të arritur në ishull.
 • Me traget (ferry): mënyra më efektive për të arritur aty është duke marrë një nga linjat e tragetëve.
 • Me autobuz (për personat që vijnë nga Greqia qendrore dhe shtetet fqinje).

Arritja në Syros

Blue Star Ferries

Hellenic Seaways

 • Shënim: nuk ka bileta për 30.08.2017 me këtë kompani

Autobuz

Konsiderohet mënyra më efektive për të udhëtuar nga Tirana në Athinë, rekomandojmë linjën e udhëtimit Albatrans

 • Nisja nga Tirana 29.08.2017 @ 15:00
 • Arritja në Athinë: varion nga trafiku dhe pritja në vijën kufitare të Kakavijës, udhëtimi zgjat nga 13-15 orë, pra arritja rreth orës 9.00 AM të datës 30.08.2017
 • Kosto: 50€ (vajtje - ardhje)
 • Adresa: Bulevardi "Zogu I", Nd. 19, H. 4 - Njesia Nr.9 - K.P. 1016 Tirana (Albania) Tel: +355 (04) 2259204 Cel: +355 694060001 Harta: https://osm.org/go/xexSatXNL?m=
 • Website: http://albatrans.al

Kthimi nga Syros

1. Ferry

Mund të zgjidhni një nga linjat e mëposhtme:

Blue Star Ferries

Hellenic Seaways

 • Nisja nga Pireaus: N/A
 • Arritja në Athinë: N/A
 • Kosto: N/A
 • online booking: N/A

2 Aeroplan =

 • transporti në Aeroportin e Athinës: (info së shpejti)
 • Website i aeroportit të Athinës Eleftherios Venizelos: (info së shpejti)

3 Autobuz

Rekomandojmë linjën e udhëtimit Albatrans

 • Nisja nga Athina: 19.30
 • Arritja në Tiranë: mëngjesin e ditës tjetër
 • Kosto: TBA
 • Adresa: Theodore Diligiannis 18, (Metaksourgeio) Athens Tel:+302105225550 Mob.:+306944448890
 • Website: http://albatrans.al

Pjesëmarrësit nga Shqipëria

Pjesa më e madhe e pjesëmarrësve nga Tirana (dhe qytete të tjera) po planifikojne të shkojnë në Athinë me autobuz dhe të marrin tragetin nga Pireaus në Syros. Ne do ta blejme biletën si grup për linjen e autouzëve që do të nisen nga Tirana 29.08.2017 ne darkë dhe do arrijnë në Athinë në mëngjes. Në mbrëmje të 30.08.2017 do planifikojme të marrim tragetin e përcaktuar më lart.

Akomodimi

Një apartament është I prenotuar që tani dhe me më shume konfirmime për pjesëmarrje do fillojme të procedojmë me prenotimin e një të dyti. Vëndi ku në do qëndrojme është afër portit të Ermoupolis.

Axhenda

Dita 30.08.2017

Dita Ora Tema Vendi Prezantuesi
Dita 0 20:30-22:00 Prezantim i axhendës së përgjithshme nga organizatorët TBA TBA

Dita 31.08.2017

Dita Koha Tema Vendi Prezantuesi
Dita 1 08.30 - 09.15 Mëngjes Apartamente
Dita 1 09.30 - 10.00 Prezantimi i axhendës nga organizuesit TBA Organizuesit
Dita 1 10.00 - 11.30 Prezantimi i grupeve të punës (Wiki Loves Maps, Wikimedia Commons, OpenStreetMap, Mapillary, Debian, Mozilla WebVR) TBA Grupet e punës
Dita 1 11.30 - 13.15 Përgatitja dhe planifikimi për ditët në vazhdim TBA
Dita 1 13.30 - 14.30 Drekë Apartamente
Dita 1 14.30 - 17.30 Kohë e lirë
Dita 1 18.00 - 19.15 Wiki Loves Maps Punetori TBA Nafie Shehu
Dita 1 19:00 - 20.45 Si të besh foto të mrekullueshme me telefonin tënd TBA Andis Rado
Dita 1 21.00 - 22.30 Mozilla WebVR hands on workshop TBA Boris Budini

Dita 01.09.2017

Dita Koha Tema Vendi Prezantuesi
Dita 2 08.30 - 09.15 Mëngjes Apartamente
Dita 2 09.30 - 13.15 360 gradë dhe foto panoramike për Wikimedia Commons & projektin e Mozilla Web VR Ermoupoli Andis Rado
Dita 2 13.30 - 14.30 Drekë TBA
Dita 2 14.30 - 17.30 Kohë e lirë
Dita 2 18.00 - 20.00 Wiki Loves Maps punetori TBA Nafie Shehu
Dita 2 20.15 - 22.30 Debian Sprint TBA Anisa Kuci & Redon Skikuli

Dita 02.09.2017

Dita Koha Tema Vendi Prezantuesi
Dita 3 08.30 - 09.15 Mëngjes Apartamente
Dita 3 09.30 - 13.15 360 gradë dhe foto panoramike për Wikimedia Commons & projektin Mozilla Web VR project Ermoupoli Andis Rado
Dita 3 13.30 - 14.30 Drekë TBA
Dita 3 14.30 - 17.30 Kohë e lirë TBA
Dita 3 18.00 - 19.30 Artikuj në SQ Wikipedia për Syros TBA Nafie Shehu
Dita 3 19.30 - 22.00 Vendosja e fotove të bëra në Wikimedia Commons (puëetori) TBA Silva Arapi

Dita 03.09.2017

Dita Koha Tema Vendi Prezantuesi
Dita 4 08.30 - 09.15 Mëngjes Apartamente
Dita 4 10.30 - 12.15 Takimi per Debian Kini Te gjithë pjesëmarrësit
Dita 4 18:30- 19:30 Takimi per OpenStreeMap manDrakoukos Bar Te gjithë pjesëmarrësit
Dita 4 19.30 - 20.30 Editimi i artikujve ne wikipedia manDrakoukos Bar Nafie Shehu
Dita 4 20.30 - 22.30 Mozilla webVR workshop manDrakoukos Bar Boris Budini

Dita 04.09.2017

Dita Koha Tema Vendi Prezantuesi
Dita 5 08.30 - 09.15 Mëngjes Apartamente
Dita 5 09.00 - 11.00 Libre office localization sprint Ermoupoli TBA
Dita 5 11.00 - 13.00 Debian sprint TBA
Dita 5 13.10 - 14.00 Drekë
Dita 5 14.15 - 15.00 Visit at the Industrial Museum TBA
Dita 5 16:00 - 18:30 Plazhi i Asteria's TBA
Dita 5 19:00 - 21:00 Editimi i artikujve ne Wikipedia per artikujt e Syros dhe punetoria per Commons aplikacionin TBA

Dita 05.09.2017

Dita Koha Tema Vendi Prezantimi
Dita 6 08.30 - 09.15 Mëngjes Apartamente
Dita 6 09.30 - 13.15 Takime 'birds of a feather'. Organizim për FOSScamp 2018 Ermoupoli
Dita 6 13.30 - 14.30 Drekë TBA
Dita 6 14.30 - 17.30 Kohë e lirë TBA
Dita 6 18.00 - 22.30 Mbyllja e FOSScamp 2017 (prezantime nga organizuesit dhe pjesëmarrësit) TBA

Dita 06.09.2017

Dita Koha Tema Vendi Prezantimi
Dita 7 Finalizimi i kontributeve dhe mbyllja e eventit. TBA
 • Andis Rado will document all the workshops and events which will happen at FOSScamp 2017.

Aktivitete Extra

Skuadra e organizimit ka planifikuar disa aktivitete opsionale:

Links