Editoria Developers Meetup

From Open Labs Hackerspace
Revision as of 08:03, 31 October 2019 by Silva (talk | contribs) (→‎Detaje)
Jump to navigation Jump to search

Editoria është një platformë me kodburim të hapur (open source) dhe e bazuar në web (browser) për shkrimin dhe publikimin e librave. Kjo platform përfshinë editimin dhe krijimin e përmbajtjes në grup, procesim të bazuar në web, typesetting të automatizuar si edhe përfshin konvertimin nga docx në HTML etj. Editoria mund të instalohet falas dhe të përdoret nën një Licencë MIT. Për të parë nga afër karakteristikat e Editorias por edhe rëndësinë e përdorimit të platformave të tilla për publikim do takohemi në hackerspace të shtunën 02.11.2019 në orën 11. Fillimisht do të shikojmë funksionet e platformës, dhe për ata që janë pak më teknik, në event do të ketë prezencë edhe nga grupi i zhvilluesëve të projektit. Editoria është zhvilluar në Bashkëpunim me Coko Foundation. Platforma është ndërtuar në JavaScript, duke u bazuar në standarde, si edhe infrastruktura teknologjike e Editorias i ofron publikuesëve vegla që suportojnë interoperabilitetin.


Detaje

 • Kur: 02.11.2019, ora 11.00 - 16:00;
 • Ku: Open Labs Hackerspace;
 • Nevojë të marrësh laptop/tablet me vete: PO (sugjerohet, por jo e domosdoshme);
 • Ka nevojë të kemi dije teknike: PO, njohuri bazike në Javascript (dhe React/Node JS);
 • Ka nevoje të kem qënë në eventet e mëparshme: JO.

Axhenda

 • 11.00 - 11.15: registration
 • 11.15 – 11.45: about Open Labs, Coko Foundation & Collective68 (@Redon, Silva)
 • 11.45 – 12.30: introducing the Editoria project (general overview) (@Redon & the GR team)
 • 12.30 – 13.30: Introducing Editoria flavours (@ Danjela + GR team)
 • 13.30 – 14.45: break (small snaks and drinks)
 • 13.45 – 14.45: let’s get technical: Pubsweet <3 NodeJS, ReactJS, GraphQL
 • 14.45 – 15.30: getting yourself busy > how to get involved (GR team)
 • 15.30 – 16.00: Introduce yourself: join the Tirana Editoria project (@Redon @Silva)

Detaje të tjera do publikohen në vijim.