Difference between revisions of "Editoria Developers Meetup"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
(krijova faqen)
 
Line 15: Line 15:
  
 
== Axhenda ==
 
== Axhenda ==
- 11.00 - 11.15: registration  
+
* 11.00 - 11.15: registration  
- 11.15 – 11.45: about Open Labs, Coko Foundation & Collective68 (@Redon, Silva)
+
* 11.15 – 11.45: about Open Labs, Coko Foundation & Collective68 (@Redon, Silva)
- 11.45 – 12.30: introducing the Editoria project (general overview) (@Redon & the GR team)
+
* 11.45 – 12.30: introducing the Editoria project (general overview) (@Redon & the GR team)
- 12.30 – 13.30: Introducing Editoria flavours (@ Danjela  + GR team)
+
* 12.30 – 13.30: Introducing Editoria flavours (@ Danjela  + GR team)
- 13.30 – 14.45: break (small snaks and drinks)
+
* 13.30 – 14.45: break (small snaks and drinks)
- 13.45 – 14.45: let’s get technical: Pubsweet <3 NodeJS, ReactJS, GraphQL
+
* 13.45 – 14.45: let’s get technical: Pubsweet <3 NodeJS, ReactJS, GraphQL
- 14.45 – 15.30: getting yourself busy > how to get involved (GR team)
+
* 14.45 – 15.30: getting yourself busy > how to get involved (GR team)
- 15.30 – 16.00: Introduce yourself: join the Tirana Editoria project (@Redon @Silva)
+
* 15.30 – 16.00: Introduce yourself: join the Tirana Editoria project (@Redon @Silva)
  
 
Detaje të tjera do publikohen në vijim.
 
Detaje të tjera do publikohen në vijim.

Revision as of 17:04, 30 October 2019

Editoria Developers Meetup Tirana.jpg

Editoria është një platformë me kodburim të hapur (open source) dhe e bazuar në web (browser) për shkrimin dhe publikimin e librave. Kjo platform përfshinë editimin dhe krijimin e përmbajtjes në grup, procesim të bazuar në web, typesetting të automatizuar si edhe përfshin konvertimin nga docx në HTML etj. Editoria mund të instalohet falas dhe të përdoret nën një Licencë MIT. Për të parë nga afër karakteristikat e Editorias por edhe rëndësinë e përdorimit të platformave të tilla për publikim do takohemi në hackerspace të shtunën 02.11.2019 në orën 11. Fillimisht do të shikojmë funksionet e platformës, dhe për ata që janë pak më teknik, në event do të ketë prezencë edhe nga grupi i zhvilluesëve të projektit. Editoria është zhvilluar në Bashkëpunim me Coko Foundation. Platforma është ndërtuar në JavaScript, duke u bazuar në standarde, si edhe infrastruktura teknologjike e Editorias i ofron publikuesëve vegla që suportojnë interoperabilitetin.


Detaje

 • Kur: 02.11.2019 @ 11.00;
 • Ku: Open Labs Hackerspace
 • Nevojë të marrësh laptop/tablet me vete: PO;
 • Ka nevojë të kemi dije teknike: PO, Javascript dhe Node JS;
 • Ka nevoje të kem qënë në eventet e mëparshme: JO.


Axhenda

 • 11.00 - 11.15: registration
 • 11.15 – 11.45: about Open Labs, Coko Foundation & Collective68 (@Redon, Silva)
 • 11.45 – 12.30: introducing the Editoria project (general overview) (@Redon & the GR team)
 • 12.30 – 13.30: Introducing Editoria flavours (@ Danjela + GR team)
 • 13.30 – 14.45: break (small snaks and drinks)
 • 13.45 – 14.45: let’s get technical: Pubsweet <3 NodeJS, ReactJS, GraphQL
 • 14.45 – 15.30: getting yourself busy > how to get involved (GR team)
 • 15.30 – 16.00: Introduce yourself: join the Tirana Editoria project (@Redon @Silva)

Detaje të tjera do publikohen në vijim.