Difference between revisions of "EasyGnuPG Workshop"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
m (Anisa zhvendosi faqen Easy GnuPG Workshop tek EasyGnuPG Workshop)
Line 12: Line 12:


== Detaje ==
== Detaje ==
* Kur:  
* Kur: 27 Janar 2018
* Ku: Open Labs Hackerspace
* Ku: Open Labs Hackerspace
* Numri i pjesëmarrësve: do shtohet së shpejti
* Numri i pjesëmarrësve: do shtohet së shpejti

Revision as of 19:49, 26 January 2018

GnuPG është një implementim i plotë dhe i lirë i standartit OpenPGP. Ai të lejon të enkriptosh dhe nënshkruash të dhënat dhe komunikimet. GnuPG ka shumë opsione të cilat e bëjnë atë një framework enkriptimi fleksibël dhe të fuqishëm. Megjithatë kjo e bën atë edhe shumë të komplikuar për fillestarët dhe kjo në mënyrë të natyrshme i largon njerëzit.

EasyGnuPG është një skript mbështjellës që ka për qëllim të thjeshtojë procesin e përdorimit të GnuPG. Sa më shumë njerëz të përdorin enkriptim të fortë aq më mirë është për të gjithë. Ai përpiqet tu ofrojë përdoruesve një ndërfaqe të thjeshtë, që ka shumë më pak komanda dhe opsione të cilat janë të organizuara dhe të strukturuara mirë me një terminologji më intuitive, me një ndërtim modular i cili është gjithashtu i lehtë për tu përshtatur dhe për tu zgjeruar.

Ne këtë workshop do të prezantojmë EasyGnuPG dhe pastaj do ta provojmë atë në praktikë. Kështu që mos harroni të sillni laptopët me vete.


Kush mund të marrë pjesë

(info)

Detaje

  • Kur: 27 Janar 2018
  • Ku: Open Labs Hackerspace
  • Numri i pjesëmarrësve: do shtohet së shpejti

Axhenda

Ndërlidhje

Raport i eventit

TBA