Difference between revisions of "Debian Meetup nr.1"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
(Marked this version for translation)
 
Line 2: Line 2:
 
<translate>
 
<translate>
  
== Përshkrimi ==
+
== Përshkrimi == <!--T:1-->
 
[https://www.debian.org/  Debian] është një sistem operimi Linux, sistem i mirëmbajtur nga kontribues bazuar vetëm në programe me kodburim të hapur. Anëtarë të Open Labs së bashku me Daniel nga Debian organizojnë takimin e parë për të folur rreth këtij sistemi operativ. Disa nga temat që do të diskutohen janë:  
 
[https://www.debian.org/  Debian] është një sistem operimi Linux, sistem i mirëmbajtur nga kontribues bazuar vetëm në programe me kodburim të hapur. Anëtarë të Open Labs së bashku me Daniel nga Debian organizojnë takimin e parë për të folur rreth këtij sistemi operativ. Disa nga temat që do të diskutohen janë:  
 
* Outreachy
 
* Outreachy
Line 10: Line 10:
 
Për të gjithë ata që kanë dëshirë të mësojnë më tepër jeni të ftuar të bëheni pjesë.
 
Për të gjithë ata që kanë dëshirë të mësojnë më tepër jeni të ftuar të bëheni pjesë.
  
== Detaje ==
+
== Detaje == <!--T:2-->
 
* Kur: 21 korrik 2017 @ 18.00;
 
* Kur: 21 korrik 2017 @ 18.00;
 
* Ku: Open Labs Hackerspace;
 
* Ku: Open Labs Hackerspace;
Line 18: Line 18:
 
* Ka nevojë të kem qënë në eventet e mëparshme: JO.
 
* Ka nevojë të kem qënë në eventet e mëparshme: JO.
  
== Axhenda ==
+
== Axhenda == <!--T:3-->
 
* Hapja - 5 min
 
* Hapja - 5 min
 
* Prezantim i shkurtër me njëri-tjetrin - 10 min
 
* Prezantim i shkurtër me njëri-tjetrin - 10 min
Line 25: Line 25:
 
* Organizim i aktiviteteve të ardhshme për Debian - 20 min
 
* Organizim i aktiviteteve të ardhshme për Debian - 20 min
  
== Organizatorët ==
+
== Organizatorët == <!--T:4-->
 
*[https://danielpocock.com/ Daniel Pocock]
 
*[https://danielpocock.com/ Daniel Pocock]
  
== Raport i eventit ==
+
== Raport i eventit == <!--T:5-->
 
Aktiviteti kishte 12 pjesëmarës dhe zgjati rreth 3 orë. Daniel Pocock që ishte dhe drejtuesi i takimit trajtoj disa tema të ndryshme rreth Debian, që nga një historik i shkurtër, parimet mbi të cilat mbështet komuniteti i Debian dhe mënyrat sesi mund të përfshihen kontribues të tjerë. Disa nga tematikat që u diskutuan ishin:  
 
Aktiviteti kishte 12 pjesëmarës dhe zgjati rreth 3 orë. Daniel Pocock që ishte dhe drejtuesi i takimit trajtoj disa tema të ndryshme rreth Debian, që nga një historik i shkurtër, parimet mbi të cilat mbështet komuniteti i Debian dhe mënyrat sesi mund të përfshihen kontribues të tjerë. Disa nga tematikat që u diskutuan ishin:  
 
* Programi Outreachy
 
* Programi Outreachy
Line 36: Line 36:
 
Një pjesë e pjesëmarrësve shprehën dëshirën për tu përfshirë më shumë në Debian dhe evente të tjera të kësaj natyre do të organizohen në vijim.
 
Një pjesë e pjesëmarrësve shprehën dëshirën për tu përfshirë më shumë në Debian dhe evente të tjera të kësaj natyre do të organizohen në vijim.
  
== Ndërlidhje ==
+
== Ndërlidhje == <!--T:6-->
 
* Materiali që propozohet të lexohet/shikohet para takimit: https://wiki.debian.org/DebianCollaborationTalk
 
* Materiali që propozohet të lexohet/shikohet para takimit: https://wiki.debian.org/DebianCollaborationTalk
 
* https://forum.openlabs.cc/t/debian-meetup-nr-1/492
 
* https://forum.openlabs.cc/t/debian-meetup-nr-1/492
 
* https://www.facebook.com/events/487478528272325
 
* https://www.facebook.com/events/487478528272325
 
</translate>
 
</translate>

Latest revision as of 15:55, 31 August 2017

Other languages:
English • ‎shqip

Përshkrimi

Debian është një sistem operimi Linux, sistem i mirëmbajtur nga kontribues bazuar vetëm në programe me kodburim të hapur. Anëtarë të Open Labs së bashku me Daniel nga Debian organizojnë takimin e parë për të folur rreth këtij sistemi operativ. Disa nga temat që do të diskutohen janë:

 • Outreachy
 • Google Summer of Code
 • Suporti që Debian mund ti ofrojë Open Labs
 • Organizimi i aktiviteteve të ardhshme për Debian

Për të gjithë ata që kanë dëshirë të mësojnë më tepër jeni të ftuar të bëheni pjesë.

Detaje

 • Kur: 21 korrik 2017 @ 18.00;
 • Ku: Open Labs Hackerspace;
 • Numri i pjesëmarrësve: (plotësohet pas aktivitetit);
 • Nevojë të marrësh laptop me vete: PO;
 • Ka nevojë të kemi dije teknike: JO;
 • Ka nevojë të kem qënë në eventet e mëparshme: JO.

Axhenda

 • Hapja - 5 min
 • Prezantim i shkurtër me njëri-tjetrin - 10 min
 • Ç'është Debian dhe projektet ku mund të përfshihemi - 30 min
 • Pushim - 15 min
 • Organizim i aktiviteteve të ardhshme për Debian - 20 min

Organizatorët

Raport i eventit

Aktiviteti kishte 12 pjesëmarës dhe zgjati rreth 3 orë. Daniel Pocock që ishte dhe drejtuesi i takimit trajtoj disa tema të ndryshme rreth Debian, që nga një historik i shkurtër, parimet mbi të cilat mbështet komuniteti i Debian dhe mënyrat sesi mund të përfshihen kontribues të tjerë. Disa nga tematikat që u diskutuan ishin:

 • Programi Outreachy
 • Google Summer of Code
 • Mundësitë e ndryshme për Debian që të ofrojë mbështetje për Open Labs
 • Mini Debconf Women

Një pjesë e pjesëmarrësve shprehën dëshirën për tu përfshirë më shumë në Debian dhe evente të tjera të kësaj natyre do të organizohen në vijim.

Ndërlidhje