Difference between revisions of "Debian Meetup nr.1"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
Line 26: Line 26:
  
 
== Raport i eventit ==
 
== Raport i eventit ==
Do plotësohet në fund të aktivitetit
 
 
Aktiviteti kishte 12 pjesëmarës dhe zgjati rreth 3 orë. Daniel Pocock që ishte dhe drejtuesi i takimit trajtoj disa tema të ndryshme rreth Debian, që nga një historik i shkurtër, parimet mbi të cilat mbështet komuniteti i Debian dhe mënyrat sesi mund të përfshihen kontribues të tjerë. Disa nga tematikat që u diskutuan ishin:  
 
Aktiviteti kishte 12 pjesëmarës dhe zgjati rreth 3 orë. Daniel Pocock që ishte dhe drejtuesi i takimit trajtoj disa tema të ndryshme rreth Debian, që nga një historik i shkurtër, parimet mbi të cilat mbështet komuniteti i Debian dhe mënyrat sesi mund të përfshihen kontribues të tjerë. Disa nga tematikat që u diskutuan ishin:  
 
* Programi Outreachy
 
* Programi Outreachy
Line 32: Line 31:
 
* Mundësitë e ndryshme për Debian që të ofrojë mbështetje për Open Labs
 
* Mundësitë e ndryshme për Debian që të ofrojë mbështetje për Open Labs
 
* Mini Debconf Women  
 
* Mini Debconf Women  
 
 
Një pjesë e pjesëmarrësve shprehën dëshirën për tu përfshirë më shumë në Debian dhe evente të tjera të kësaj natyre do të organizohen në vijim.
 
Një pjesë e pjesëmarrësve shprehën dëshirën për tu përfshirë më shumë në Debian dhe evente të tjera të kësaj natyre do të organizohen në vijim.
  

Revision as of 22:00, 26 July 2017

Përshkrimi

Debian është një sistem operimi Linux, sistem i mirëmbajtur nga kontribues bazuar vetëm në programe me kodburim të hapur. Anëtarë të Open Labs së bashku me Daniel nga Debian organizojnë takimin e parë për të folur rreth këtij sistemi operativ. Disa nga temat që do të diskutohen janë:

 • Outreachy
 • Google Summer of Code
 • Suporti që Debian mund ti ofrojë Open Labs
 • Organizimi i aktiviteteve të ardhshme për Debian

Për të gjithë ata që kanë dëshirë të mësojnë më tepër jeni të ftuar të bëheni pjesë.

Detaje

 • Kur: 21 korrik 2017 @ 18.00;
 • Ku: Open Labs Hackerspace;
 • Numri i pjesëmarrësve: (plotësohet pas aktivitetit);
 • Nevojë të marrësh laptop me vete: PO;
 • Ka nevojë të kemi dije teknike: JO;
 • Ka nevojë të kem qënë në eventet e mëparshme: JO.

Axhenda

 • Hapja - 5 min
 • Prezantim i shkurtër me njëri-tjetrin - 10 min
 • Ç'është Debian dhe projektet ku mund të përfshihemi - 30 min
 • Pushim - 15 min
 • Organizim i aktiviteteve të ardhshme për Debian - 20 min

Organizatorët

Raport i eventit

Aktiviteti kishte 12 pjesëmarës dhe zgjati rreth 3 orë. Daniel Pocock që ishte dhe drejtuesi i takimit trajtoj disa tema të ndryshme rreth Debian, që nga një historik i shkurtër, parimet mbi të cilat mbështet komuniteti i Debian dhe mënyrat sesi mund të përfshihen kontribues të tjerë. Disa nga tematikat që u diskutuan ishin:

 • Programi Outreachy
 • Google Summer of Code
 • Mundësitë e ndryshme për Debian që të ofrojë mbështetje për Open Labs
 • Mini Debconf Women

Një pjesë e pjesëmarrësve shprehën dëshirën për tu përfshirë më shumë në Debian dhe evente të tjera të kësaj natyre do të organizohen në vijim.

Ndërlidhje