Difference between revisions of "Cryptoparty Tirana 2017"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
(permirësova akoma më shumë axhendën)
(shtova kategorine e materialeve promocionale)
Line 39: Line 39:
 
=== Mbulimi mediatik ===
 
=== Mbulimi mediatik ===
 
* (vendos ndërlidhje për mbulim mediatik këtu)
 
* (vendos ndërlidhje për mbulim mediatik këtu)
 +
 +
== Materialet promocionale ==
 +
* Posteri (do publikohet së shpejti në Github)
  
 
== Raport i eventit ==
 
== Raport i eventit ==
 
''Do publikohet pas aktivitetit.''
 
''Do publikohet pas aktivitetit.''

Revision as of 10:08, 23 September 2017

Përshkrimi

Do shtohet së shpejti

Pjesëmarrësit

Për të marrë pjesë në aktivitet është e detyrueshme që të regjistroheni online: https://eventyay.com/e/497c1d63/. Pjesëmarrja është pa pagesë, por do e vlerësonim cdo donacion për të mbështetur financiarisht komunitetin e hackerspace që të organizojmë aktivitete të tilla dhe në vijim.

Detaje

 • Kur: 30.09.2017;
 • Ku: Innovation Hub, Rr. Papa Gjon Pali 2, Tiranë (adresa në OSM: http://osm.org/go/xexSkNJTw?m=;
 • Numri i pjesëmarrësve: (plotësohet pas aktivitetit);
 • Nevojë të marrësh laptop/tablet me vete: PO;
 • Ka nevojë të kemi dije teknike rreth kriptografisë: jo detyrimisht, por dhe në qofte se ke do ishte mirë;
 • Ka nevoje të kem qënë në eventet e mëparshme: JO, nuk ka nevojë të kesh marrë pjesë në aktivitete të mëparshme.

Axhenda

09:30 - 10.00 regjistrim (me username jo emrin e vërtetë); 10:00 - 10:15 hyrje nga organizatorët - çfarë do bëjmë sot dhe kush janë organizatorët (shqip dhe anglisht); 10:15 - 11:15 Siguria kibernetike, koncepte bazike, kërcënime dhe vegla që mund të përdoren nga të gjithë (anglisht); 11:15 - 12.30 Diskutim i hapur dhe pyetje (shqip dhe anglisht); 12:30 - pushim për drekë; 13:30 - 16.30 fillimi i puntorisë (workshoop) në praktikë, mëso si të përdorësh shfletues (browser) në mënyrë të sigurtë, enkriptimin e dokumentave (file-encryption) dhe enkriptimin e postës elektronike (email-encryption). Për pjesëmarrës me dije të avancuara që do sjellin kompjuterin e tyre me vete do mundësohet dhe instalimi sigurtë i një distroje Linux. 16:30 përmbledhje kud organizatorët ju pyesin se si shkoi dhe se cfarë mund të bëhet më mirë në Cryptoparty-n tjetër. Duartrokitje e vazhduar (standing ovation) dhe hedhje lulesh më se të mirëpritura.

Shënime

 • Aktivitetet Cryptoparties nuk kanë karakter fitimprurës dhe nuk kanë kosto për pjesvmarrësit. Mbështetja financiare e Open Labs hackerspace ësthë më se e mirëpritur. Në qoftë se sillni ushqime dhe pije nga shtëpija juaj na ndihmoni të vazhdojmë organizimin e aktiviteteve të tilla në vijim.
 • Kujdes: na vjen keq por Cryptoparty NUK është takim për të të rregulluar kompjuterin tënd Windows ose Mac PC-helpdes :)

Organizatorët

 • Arjen Kaphuis
 • Boris Budini
 • Elio Qoshi
 • Silva Arapi
 • Redon Skikuli

Media

Mbulimi mediatik

 • (vendos ndërlidhje për mbulim mediatik këtu)

Materialet promocionale

 • Posteri (do publikohet së shpejti në Github)

Raport i eventit

Do publikohet pas aktivitetit.