Difference between revisions of "Cryptoparty Tirana 2017"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
m (përmirësova axendën)
(permirësova akoma më shumë axhendën)
Line 18: Line 18:
 
10:00 - 10:15 hyrje nga organizatorët - çfarë do bëjmë sot dhe kush janë organizatorët (shqip dhe anglisht);
 
10:00 - 10:15 hyrje nga organizatorët - çfarë do bëjmë sot dhe kush janë organizatorët (shqip dhe anglisht);
 
10:15 - 11:15 Siguria kibernetike, koncepte bazike, kërcënime dhe vegla që mund të përdoren nga të gjithë (anglisht);
 
10:15 - 11:15 Siguria kibernetike, koncepte bazike, kërcënime dhe vegla që mund të përdoren nga të gjithë (anglisht);
11:15 - 12.30 Diskutim i hapur dhe pyetje (shqip dhe anglisht)
+
11:15 - 12.30 Diskutim i hapur dhe pyetje (shqip dhe anglisht);
12:30 - pushim për drekë
+
12:30 - pushim për drekë;
13:30 - 16.30 fillimi i puntorisë (workshoop) në praktikë, mëso si tv përdorësh shfletues (browser) në mënyrë të sigurtë, file-encryption and email-encryption. Për For advanced users bringing their own laptops: Secure Linux installation support also possible.
+
13:30 - 16.30 fillimi i puntorisë (workshoop) në praktikë, mëso si përdorësh shfletues (browser) në mënyrë të sigurtë, enkriptimin e dokumentave (file-encryption) dhe enkriptimin e postës elektronike (email-encryption). Për pjesëmarrës me dije të avancuara që do sjellin kompjuterin e tyre me vete do mundësohet dhe instalimi sigurtë i një distroje Linux.
16:30 përmbledhje, ju pyesim se si shkoi dhe se cfarë mund të bëhet më mirë në Cryptoparty-n tjetër. Duartrokitje e vazhduar (standing ovation) dhe hedhje lulesh më se të mirëpritura.
+
16:30 përmbledhje kud organizatorët ju pyesin se si shkoi dhe se cfarë mund të bëhet më mirë në Cryptoparty-n tjetër. Duartrokitje e vazhduar (standing ovation) dhe hedhje lulesh më se të mirëpritura.
  
Aktivitetet Cryptoparties nuk kanë karakter fitimprurës dhe nuk kanë kosto për pjesvmarrësit. Mbështetja financiare e Open Labs hackerspace ësthë më se e mirëpritur. Në qoftë se sillni ushqime dhe pije nga shtëpija juaj na ndihmoni të vazhdojmë organizimin e aktiviteteve të tilla në vijim.
+
=== Shënime ===
''Kujdes: na vjen keq por Cryptoparty NUK është takim për të të rregulluar kompjuterin tënd Windows ose Mac PC-helpdes :)''
+
* Aktivitetet Cryptoparties nuk kanë karakter fitimprurës dhe nuk kanë kosto për pjesvmarrësit. Mbështetja financiare e Open Labs hackerspace ësthë më se e mirëpritur. Në qoftë se sillni ushqime dhe pije nga shtëpija juaj na ndihmoni të vazhdojmë organizimin e aktiviteteve të tilla në vijim.
 +
* Kujdes: na vjen keq por Cryptoparty NUK është takim për të të rregulluar kompjuterin tënd Windows ose Mac PC-helpdes :)''
  
 
== Organizatorët ==
 
== Organizatorët ==

Revision as of 10:07, 23 September 2017

Përshkrimi

Do shtohet së shpejti

Pjesëmarrësit

Për të marrë pjesë në aktivitet është e detyrueshme që të regjistroheni online: https://eventyay.com/e/497c1d63/. Pjesëmarrja është pa pagesë, por do e vlerësonim cdo donacion për të mbështetur financiarisht komunitetin e hackerspace që të organizojmë aktivitete të tilla dhe në vijim.

Detaje

 • Kur: 30.09.2017;
 • Ku: Innovation Hub, Rr. Papa Gjon Pali 2, Tiranë (adresa në OSM: http://osm.org/go/xexSkNJTw?m=;
 • Numri i pjesëmarrësve: (plotësohet pas aktivitetit);
 • Nevojë të marrësh laptop/tablet me vete: PO;
 • Ka nevojë të kemi dije teknike rreth kriptografisë: jo detyrimisht, por dhe në qofte se ke do ishte mirë;
 • Ka nevoje të kem qënë në eventet e mëparshme: JO, nuk ka nevojë të kesh marrë pjesë në aktivitete të mëparshme.

Axhenda

09:30 - 10.00 regjistrim (me username jo emrin e vërtetë); 10:00 - 10:15 hyrje nga organizatorët - çfarë do bëjmë sot dhe kush janë organizatorët (shqip dhe anglisht); 10:15 - 11:15 Siguria kibernetike, koncepte bazike, kërcënime dhe vegla që mund të përdoren nga të gjithë (anglisht); 11:15 - 12.30 Diskutim i hapur dhe pyetje (shqip dhe anglisht); 12:30 - pushim për drekë; 13:30 - 16.30 fillimi i puntorisë (workshoop) në praktikë, mëso si të përdorësh shfletues (browser) në mënyrë të sigurtë, enkriptimin e dokumentave (file-encryption) dhe enkriptimin e postës elektronike (email-encryption). Për pjesëmarrës me dije të avancuara që do sjellin kompjuterin e tyre me vete do mundësohet dhe instalimi sigurtë i një distroje Linux. 16:30 përmbledhje kud organizatorët ju pyesin se si shkoi dhe se cfarë mund të bëhet më mirë në Cryptoparty-n tjetër. Duartrokitje e vazhduar (standing ovation) dhe hedhje lulesh më se të mirëpritura.

Shënime

 • Aktivitetet Cryptoparties nuk kanë karakter fitimprurës dhe nuk kanë kosto për pjesvmarrësit. Mbështetja financiare e Open Labs hackerspace ësthë më se e mirëpritur. Në qoftë se sillni ushqime dhe pije nga shtëpija juaj na ndihmoni të vazhdojmë organizimin e aktiviteteve të tilla në vijim.
 • Kujdes: na vjen keq por Cryptoparty NUK është takim për të të rregulluar kompjuterin tënd Windows ose Mac PC-helpdes :)

Organizatorët

 • Arjen Kaphuis
 • Boris Budini
 • Elio Qoshi
 • Silva Arapi
 • Redon Skikuli

Media

Mbulimi mediatik

 • (vendos ndërlidhje për mbulim mediatik këtu)

Raport i eventit

Do publikohet pas aktivitetit.