Difference between revisions of "Cryptoparty Tirana 2017"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
m (Added GitHub repo link)
 
(10 intermediate revisions by 3 users not shown)
Line 1: Line 1:
 
== Përshkrimi ==
 
== Përshkrimi ==
Do shtohet shpejti
+
CryptoParty është një lëvizje e decentralizuar me aktivitete të cilat ndodhin vazhdimisht në të gjithë botën. Qëllimi i kësaj lëvizjeje është transferimi i dijeve tek sa më shumë individë për të mbrojtur veten në botën digjitale. Kjo përpjekje globale synon të prezantojë tek publiku i gjerë bazat e kriptografisë në teori dhe praktikë, si komunikimi i enkriptuar, parandalimi i përgjimeve kur navogoni në internet, anonimiteti në rrjetin Tor, kriptografia me çelës publik, enkriptimi i diskut, rrjetet private virtuale(VPN) etj. Projekti konsiston fillimisht në një seri workshopesh të hapura dhe falas për publikun.
 +
 
 +
Për t’ju bashkuar kësaj përpjekjeje globale dhe me qëllim informimin e publikut rreth rreziqeve të botës dixhitale, rëndësisë privatësisë online dhe ofrimin e dijeve praktike për të mbrojtur privatësinë tonë, Open Labs me mbështetje e Arjen Kamphuis dhe Ardian Haxha kane organizuar Cryptoparty Tirana
  
 
== Pjesëmarrësit ==
 
== Pjesëmarrësit ==
Për të marrë pjesë aktivitet është e detyrueshme që të regjistroheni online: https://eventyay.com/e/497c1d63/.
+
Pjesëmarrja Cryptoparty është pa pagesë por regjistrimi në https://eventyay.com/e/497c1d63/ është i nevojshëm. Në qoftë se dëshironi të mos regjistroheni me emrin tuaj zyrtar ju mund zgjidhni një nofkë (username). Regjistrimi i pjesëmarrësve na ndihmon që të organizohemi më mirë pasi na jep një ide të përgjithshme numrit të pjesëmarrësve. Ju mund mbështesni organizatorët duke zgjedhur një nga paketat e biletave me pagesë.
Pjesëmarrja është pa pagesë, por do e vlerësonim cdo donacion për mbështetur financiarisht komunitetin e hackerspace që të organizojmë aktivitete tilla dhe në vijim.
 
  
 
== Detaje ==
 
== Detaje ==
Line 11: Line 12:
 
* Numri i pjesëmarrësve: (plotësohet pas aktivitetit);
 
* Numri i pjesëmarrësve: (plotësohet pas aktivitetit);
 
* Nevojë të marrësh laptop/tablet me vete: PO;
 
* Nevojë të marrësh laptop/tablet me vete: PO;
* Ka nevojë të kemi dije teknike rreth kriptografisë: jo detyrimisht, por dhe në qofte se ke do ishte mirë;
+
* Ka nevojë të kemi dije teknike rreth kriptografisë: Jo detyrimisht, por dhe në qofte se ke do ishte mirë;
 
* Ka nevoje të kem qënë në eventet e mëparshme: JO, nuk ka nevojë të kesh marrë pjesë në aktivitete të mëparshme.
 
* Ka nevoje të kem qënë në eventet e mëparshme: JO, nuk ka nevojë të kesh marrë pjesë në aktivitete të mëparshme.
 +
 +
=== Prezantime ===
 +
* prezantim i Arjen Kamphuis: https://cloud.openlabs.cc/s/beCPuagcjcnF3X3
  
 
== Axhenda ==
 
== Axhenda ==
Line 32: Line 36:
 
|| 16:30|| Përmbledhja, ju lutemi na thoni se si ju duk dhe se çfarë mund të bëjmë  më mirë herës tjetër. Duartrokitjet dhe lulet e hedhura janë të mirëpritura.
 
|| 16:30|| Përmbledhja, ju lutemi na thoni se si ju duk dhe se çfarë mund të bëjmë  më mirë herës tjetër. Duartrokitjet dhe lulet e hedhura janë të mirëpritura.
 
|}
 
|}
 
  
 
=== Shënime ===
 
=== Shënime ===
 
* Aktivitetet Cryptoparties nuk kanë karakter fitimprurës dhe nuk kanë kosto për pjesvmarrësit. Mbështetja financiare e Open Labs hackerspace ësthë më se e mirëpritur. Në qoftë se sillni ushqime dhe pije nga shtëpija juaj na ndihmoni të vazhdojmë organizimin e aktiviteteve të tilla në vijim.
 
* Aktivitetet Cryptoparties nuk kanë karakter fitimprurës dhe nuk kanë kosto për pjesvmarrësit. Mbështetja financiare e Open Labs hackerspace ësthë më se e mirëpritur. Në qoftë se sillni ushqime dhe pije nga shtëpija juaj na ndihmoni të vazhdojmë organizimin e aktiviteteve të tilla në vijim.
* Kujdes: na vjen keq por Cryptoparty NUK është takim për të të rregulluar kompjuterin tënd Windows ose Mac PC-helpdes :)''
+
* Kujdes: na vjen keq por Cryptoparty NUK është takim për të të rregulluar kompjuterin tënd Windows ose Mac PC-helpdes :)
  
 
== Organizatorët ==
 
== Organizatorët ==
Line 43: Line 46:
 
* Elio Qoshi  
 
* Elio Qoshi  
 
* Silva Arapi
 
* Silva Arapi
* Redon Skikuli
+
* [[User:Rskikuli|Redon Skikuli]]
 
* [[User:jonatoni|Jona Azizaj]]
 
* [[User:jonatoni|Jona Azizaj]]
  
 
== Media ==
 
== Media ==
* Deklarata për shtyp: https://pad.openlabs.cc/p/cryptoparty-september-2017
+
* Deklarata për shtyp: do shtohet se shpejti
  
 
=== Mbulimi mediatik ===
 
=== Mbulimi mediatik ===
* (vendos ndërlidhje për mbulim mediatik këtu)
+
* Nuk ka pasur mbulim mediatik
  
 
== Materialet promocionale ==
 
== Materialet promocionale ==
''* Posteri do publikohet së shpejti Github.''
+
* Asetet vizuale ndodhen linkun e mëposhtëm në GitHub:
 +
https://github.com/OpenLabsHackerspace/branding/tree/master/CryptoParty%202017
  
== Raport i eventit ==
+
== Raport i aktivitetit ==
''Do publikohet pas aktivitetit.''
+
* numri i pjesëmarrësve: 106
 +
* numri i personave që nuk ishte regjistruar online por erdhi në aktivitet: 30 persona (afërsisht)
 +
* numri i personave të regjistruar online: 204
 +
* foto nga aktiviteti: (do shtohet link nga platforma cloud e Open Labs)

Latest revision as of 19:58, 2 August 2018

Përshkrimi

CryptoParty është një lëvizje e decentralizuar me aktivitete të cilat ndodhin vazhdimisht në të gjithë botën. Qëllimi i kësaj lëvizjeje është transferimi i dijeve tek sa më shumë individë për të mbrojtur veten në botën digjitale. Kjo përpjekje globale synon të prezantojë tek publiku i gjerë bazat e kriptografisë në teori dhe praktikë, si komunikimi i enkriptuar, parandalimi i përgjimeve kur navogoni në internet, anonimiteti në rrjetin Tor, kriptografia me çelës publik, enkriptimi i diskut, rrjetet private virtuale(VPN) etj. Projekti konsiston fillimisht në një seri workshopesh të hapura dhe falas për publikun.

Për t’ju bashkuar kësaj përpjekjeje globale dhe me qëllim informimin e publikut rreth rreziqeve të botës dixhitale, rëndësisë së privatësisë online dhe ofrimin e dijeve praktike për të mbrojtur privatësinë tonë, Open Labs me mbështetje e Arjen Kamphuis dhe Ardian Haxha kane organizuar Cryptoparty Tirana

Pjesëmarrësit

Pjesëmarrja në Cryptoparty është pa pagesë por regjistrimi në https://eventyay.com/e/497c1d63/ është i nevojshëm. Në qoftë se dëshironi të mos regjistroheni me emrin tuaj zyrtar ju mund të zgjidhni një nofkë (username). Regjistrimi i pjesëmarrësve na ndihmon që të organizohemi më mirë pasi na jep një ide të përgjithshme numrit të pjesëmarrësve. Ju mund të mbështesni organizatorët duke zgjedhur një nga paketat e biletave me pagesë.

Detaje

 • Kur: 30.09.2017;
 • Ku: Innovation Hub, Rr. Papa Gjon Pali 2, Tiranë (adresa në OSM: http://osm.org/go/xexSkNJTw?m=;
 • Numri i pjesëmarrësve: (plotësohet pas aktivitetit);
 • Nevojë të marrësh laptop/tablet me vete: PO;
 • Ka nevojë të kemi dije teknike rreth kriptografisë: Jo detyrimisht, por dhe në qofte se ke do ishte mirë;
 • Ka nevoje të kem qënë në eventet e mëparshme: JO, nuk ka nevojë të kesh marrë pjesë në aktivitete të mëparshme.

Prezantime

Axhenda

Ora Përshkrimi
09:30 - 10.00 Regjistrim (me username jo emrin e vërtetë)
10:00 - 10:15 Hyrje – çfarë do bëjmë sot, kush jemi ne? (Shqip dhe Anglisht)
10:15 - 11:15 Siguria kibernetike, koncepte bazike, kërcënime dhe vegla që mund të përdoren nga të gjithë (anglisht);
11:15 - 12.30 Diskutim i hapur dhe pyetje (shqip dhe anglisht);
12:30 - 13.30 Pushim për drekë
13:30 - 16.30 Workshop: si të përdorim shfletues të sigurt, enkriptimi i skedarëve dhe i email. Për përdoruesit me eksperiencë që kanë sjellur laptopët e vetë: Instalimi i Linux në mënyrë të sigurt.
16:30 Përmbledhja, ju lutemi na thoni se si ju duk dhe se çfarë mund të bëjmë më mirë herës tjetër. Duartrokitjet dhe lulet e hedhura janë të mirëpritura.

Shënime

 • Aktivitetet Cryptoparties nuk kanë karakter fitimprurës dhe nuk kanë kosto për pjesvmarrësit. Mbështetja financiare e Open Labs hackerspace ësthë më se e mirëpritur. Në qoftë se sillni ushqime dhe pije nga shtëpija juaj na ndihmoni të vazhdojmë organizimin e aktiviteteve të tilla në vijim.
 • Kujdes: na vjen keq por Cryptoparty NUK është takim për të të rregulluar kompjuterin tënd Windows ose Mac PC-helpdes :)

Organizatorët

Media

 • Deklarata për shtyp: do shtohet se shpejti

Mbulimi mediatik

 • Nuk ka pasur mbulim mediatik

Materialet promocionale

 • Asetet vizuale ndodhen në linkun e mëposhtëm në GitHub:

https://github.com/OpenLabsHackerspace/branding/tree/master/CryptoParty%202017

Raport i aktivitetit

 • numri i pjesëmarrësve: 106
 • numri i personave që nuk ishte regjistruar online por erdhi në aktivitet: 30 persona (afërsisht)
 • numri i personave të regjistruar online: 204
 • foto nga aktiviteti: (do shtohet link nga platforma cloud e Open Labs)