Difference between revisions of "Cryptoparty Tirana 2017"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
Line 15: Line 15:
  
 
== Axhenda ==
 
== Axhenda ==
09:30 - 10.00 regjistrim (me username jo emrin e vërtetë);
+
{| class="wikitable sortable"
10:00 - 10:15 hyrje nga organizatorët - çfarë do bëjmë sot dhe kush janë organizatorët (shqip dhe anglisht);
+
| '''Ora''' ||''' Përshkrimi'''
10:15 - 11:15 Siguria kibernetike, koncepte bazike, kërcënime dhe vegla që mund të përdoren nga të gjithë (anglisht);
+
|-
11:15 - 12.30 Diskutim i hapur dhe pyetje (shqip dhe anglisht);
+
|| 09:30 - 10.00|| Regjistrim (me username jo emrin e vërtetë)
12:30 - pushim për drekë;
+
|-
13:30 - 16.30 fillimi i puntorisë (workshoop) në praktikë, mëso si të përdorësh shfletues (browser) në mënyrë sigurtë, enkriptimin e dokumentave (file-encryption) dhe enkriptimin e postës elektronike (email-encryption). Për pjesëmarrës me dije të avancuara do sjellin kompjuterin e tyre me vete do mundësohet dhe instalimi sigurtë i një distroje Linux.
+
|| 10:00 - 10:15|| Hyrje – çfarë do bëjmë sot, kush jemi ne? (Shqip dhe Anglisht)
16:30 përmbledhje kud organizatorët ju pyesin se si shkoi dhe se cfarë mund të bëhet më mirë në Cryptoparty-n tjetër. Duartrokitje e vazhduar (standing ovation) dhe hedhje lulesh më se të mirëpritura.
+
|-
 +
|| 10:15 - 11:15|| Siguria kibernetike, koncepte bazike, kërcënime dhe vegla që mund të përdoren nga të gjithë (anglisht);
 +
|-
 +
|| 11:15 - 12.30 || Diskutim i hapur dhe pyetje (shqip dhe anglisht);
 +
|-
 +
|| 12:30 - 13.30|| Pushim për drekë
 +
|-
 +
|| 13:30 - 16.30|| Workshop: si të përdorim shfletues të sigurt, enkriptimi i skedarëve dhe i email. Për përdoruesit me eksperiencë kanë sjellur laptopët e vetë: Instalimi i Linux në mënyrë të sigurt.
 +
|-
 +
|| 16:30|| Përmbledhja, ju lutemi na thoni se si ju duk dhe se çfarë mund të bëjmë  më mirë herës tjetër. Duartrokitjet dhe lulet e hedhura janë të mirëpritura.
 +
|}
  
=== Shënime ===
+
 
 +
==== Shënime ===
 
* Aktivitetet Cryptoparties nuk kanë karakter fitimprurës dhe nuk kanë kosto për pjesvmarrësit. Mbështetja financiare e Open Labs hackerspace ësthë më se e mirëpritur. Në qoftë se sillni ushqime dhe pije nga shtëpija juaj na ndihmoni të vazhdojmë organizimin e aktiviteteve të tilla në vijim.
 
* Aktivitetet Cryptoparties nuk kanë karakter fitimprurës dhe nuk kanë kosto për pjesvmarrësit. Mbështetja financiare e Open Labs hackerspace ësthë më se e mirëpritur. Në qoftë se sillni ushqime dhe pije nga shtëpija juaj na ndihmoni të vazhdojmë organizimin e aktiviteteve të tilla në vijim.
 
* Kujdes: na vjen keq por Cryptoparty NUK është takim për të të rregulluar kompjuterin tënd Windows ose Mac PC-helpdes :)''
 
* Kujdes: na vjen keq por Cryptoparty NUK është takim për të të rregulluar kompjuterin tënd Windows ose Mac PC-helpdes :)''

Revision as of 13:20, 24 September 2017

Përshkrimi

Do shtohet së shpejti

Pjesëmarrësit

Për të marrë pjesë në aktivitet është e detyrueshme që të regjistroheni online: https://eventyay.com/e/497c1d63/. Pjesëmarrja është pa pagesë, por do e vlerësonim cdo donacion për të mbështetur financiarisht komunitetin e hackerspace që të organizojmë aktivitete të tilla dhe në vijim.

Detaje

 • Kur: 30.09.2017;
 • Ku: Innovation Hub, Rr. Papa Gjon Pali 2, Tiranë (adresa në OSM: http://osm.org/go/xexSkNJTw?m=;
 • Numri i pjesëmarrësve: (plotësohet pas aktivitetit);
 • Nevojë të marrësh laptop/tablet me vete: PO;
 • Ka nevojë të kemi dije teknike rreth kriptografisë: jo detyrimisht, por dhe në qofte se ke do ishte mirë;
 • Ka nevoje të kem qënë në eventet e mëparshme: JO, nuk ka nevojë të kesh marrë pjesë në aktivitete të mëparshme.

Axhenda

Ora Përshkrimi
09:30 - 10.00 Regjistrim (me username jo emrin e vërtetë)
10:00 - 10:15 Hyrje – çfarë do bëjmë sot, kush jemi ne? (Shqip dhe Anglisht)
10:15 - 11:15 Siguria kibernetike, koncepte bazike, kërcënime dhe vegla që mund të përdoren nga të gjithë (anglisht);
11:15 - 12.30 Diskutim i hapur dhe pyetje (shqip dhe anglisht);
12:30 - 13.30 Pushim për drekë
13:30 - 16.30 Workshop: si të përdorim shfletues të sigurt, enkriptimi i skedarëve dhe i email. Për përdoruesit me eksperiencë që kanë sjellur laptopët e vetë: Instalimi i Linux në mënyrë të sigurt.
16:30 Përmbledhja, ju lutemi na thoni se si ju duk dhe se çfarë mund të bëjmë më mirë herës tjetër. Duartrokitjet dhe lulet e hedhura janë të mirëpritura.


= Shënime

 • Aktivitetet Cryptoparties nuk kanë karakter fitimprurës dhe nuk kanë kosto për pjesvmarrësit. Mbështetja financiare e Open Labs hackerspace ësthë më se e mirëpritur. Në qoftë se sillni ushqime dhe pije nga shtëpija juaj na ndihmoni të vazhdojmë organizimin e aktiviteteve të tilla në vijim.
 • Kujdes: na vjen keq por Cryptoparty NUK është takim për të të rregulluar kompjuterin tënd Windows ose Mac PC-helpdes :)

Organizatorët

 • Arjen Kaphuis
 • Boris Budini
 • Elio Qoshi
 • Silva Arapi
 • Redon Skikuli
 • Jona Azizaj

Media

Mbulimi mediatik

 • (vendos ndërlidhje për mbulim mediatik këtu)

Materialet promocionale

* Posteri do publikohet së shpejti në Github.

Raport i eventit

Do publikohet pas aktivitetit.