Difference between revisions of "CryptoParty Tirana 2019"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
m (shtova vendndodhjen)
(shtova me shume detaje)
Line 16: Line 16:


== Axhenda ==
== Axhenda ==
* TBA
* 9.30 - 10.00: registration
* 10.00 - 10.15 opening speech & rules of engagement - Redon (Open Labs)
* 10.15 - 10.45: Survelliance Capitalism - Ritger (Arnhem)
* 10.45 - 11.00: Introducing Information Security for Journalists book - Silva (Open Labs)
* 11.00 - 11.15: small (coffee) break
* 11.15 - 11.30: explaining the working groups
* 11.30 - 14.00: hands on sessions  with mentors
* 14.00 - 14.30: snaks, coffee and fruits break
* 14.30 - 15.00: TBA - Jos (Arnhem)
* 15.00 - 17.30: hands on training sessions with mentors
* 17.30            : Closing speech (what do we do next?)


=== Shënime ===
=== Shënime ===
Line 31: Line 41:
== Mbulimi mediatik ==
== Mbulimi mediatik ==
* Deklarata për shtyp: [https://openlabs.cc/open-labs-me-mbeshtetjen-e-hack42-organizojne-cryptoparty-tirana-2019/ Open Labs blog post]
* Deklarata për shtyp: [https://openlabs.cc/open-labs-me-mbeshtetjen-e-hack42-organizojne-cryptoparty-tirana-2019/ Open Labs blog post]
==Regjistrimet==
* [https://events.openlabs.cc/e/11/cryptoparty-tirana-2019 Kliko këtu për tu regjistruar]


== Materialet promocionale ==
== Materialet promocionale ==

Revision as of 22:14, 3 November 2019

Përshkrimi

CryptoParty është një lëvizje e decentralizuar me aktivitete të cilat ndodhin vazhdimisht në të gjithë botën. Qëllimi i kësaj lëvizjeje është transferimi i dijeve tek sa më shumë individë për të mbrojtur veten në botën digjitale. Kjo përpjekje globale synon të prezantojë tek publiku i gjerë bazat e kriptografisë në teori dhe praktikë, si komunikimi i enkriptuar, parandalimi i përgjimeve kur navogoni në internet, anonimiteti në rrjetin Tor, kriptografia me çelës publik, enkriptimi i diskut, rrjetet private virtuale (VPN) etj. Projekti konsiston fillimisht në një seri workshopesh të hapura dhe falas për publikun.

Pjesëmarrësit

Detaje

 • Kur: 09.11.2019;
 • Ku: Ofiçina. Vendodhja në OSM: link
 • Numri i pjesëmarrësve: (plotësohet pas aktivitetit);
 • Nevojë të marrësh laptop/tablet me vete: PO;
 • Ka nevojë të kemi dije teknike rreth kriptografisë: Jo detyrimisht, por dhe në qofte se ke do ishte mirë;
 • Ka nevoje të kem qënë në eventet e mëparshme: JO, nuk ka nevojë të kesh marrë pjesë në aktivitete të mëparshme.

Prezantime

Axhenda

 • 9.30 - 10.00: registration
 • 10.00 - 10.15 opening speech & rules of engagement - Redon (Open Labs)
 • 10.15 - 10.45: Survelliance Capitalism - Ritger (Arnhem)
 • 10.45 - 11.00: Introducing Information Security for Journalists book - Silva (Open Labs)
 • 11.00 - 11.15: small (coffee) break
 • 11.15 - 11.30: explaining the working groups
 • 11.30 - 14.00: hands on sessions with mentors
 • 14.00 - 14.30: snaks, coffee and fruits break
 • 14.30 - 15.00: TBA - Jos (Arnhem)
 • 15.00 - 17.30: hands on training sessions with mentors
 • 17.30  : Closing speech (what do we do next?)

Shënime

 • Aktivitetet Cryptoparties nuk kanë karakter fitimprurës dhe nuk kanë kosto për pjesëmarrësit. Mbështetja financiare e Open Labs hackerspace është më se e mirëpritur. Në qoftë se sillni ushqime dhe pije nga shtëpija juaj na ndihmoni të vazhdojmë organizimin e aktiviteteve të tilla në vijim.
 • Kujdes: na vjen keq por Cryptoparty NUK është takim për të rregulluar kompjuterin tënd Windows ose Mac PC-helpdesk :)

Organizatorët

 • Nafie Shehu
 • Silva Arapi
 • Redon Skikuli
 • Sidorela Uku
 • Mariana Balla

Mbulimi mediatik

Regjistrimet

Materialet promocionale

 • Posteri do publikohet së shpejti në Github.

Raport i aktivitetit