Difference between revisions of "CryptoParty Tirana 2019"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
 
(9 intermediate revisions by 3 users not shown)
Line 1: Line 1:
[[Skeda:CryptoParty Tirana 2019 OL Web.png|1200px|parapamje|qendër]]
[[Skeda:CryptoParty Tirana 2019 OL Web.png|1000px|parapamje|qendër]]


CryptoParty është një lëvizje e decentralizuar me aktivitete të cilat ndodhin vazhdimisht në të gjithë botën. Qëllimi i kësaj lëvizjeje është transferimi i dijeve tek sa më shumë individë për të mbrojtur veten në botën digjitale. Kjo përpjekje globale synon të prezantojë tek publiku i gjerë bazat e kriptografisë në teori dhe praktikë, si komunikimi i enkriptuar, parandalimi i përgjimeve kur navogoni në internet, anonimiteti në rrjetin Tor, kriptografia me çelës publik, enkriptimi i diskut, rrjetet private virtuale (VPN) etj. Projekti konsiston fillimisht në një seri workshopesh të hapura dhe falas për publikun.
CryptoParty është një lëvizje e decentralizuar me aktivitete të cilat ndodhin vazhdimisht në të gjithë botën. Qëllimi i kësaj lëvizjeje është transferimi i dijeve tek sa më shumë individë për të mbrojtur veten në botën digjitale. Kjo përpjekje globale synon të prezantojë tek publiku i gjerë bazat e kriptografisë në teori dhe praktikë, si komunikimi i enkriptuar, parandalimi i përgjimeve kur navogoni në internet, anonimiteti në rrjetin Tor, kriptografia me çelës publik, enkriptimi i diskut, rrjetet private virtuale (VPN) etj. Projekti konsiston fillimisht në një seri workshopesh të hapura dhe falas për publikun.
== Detaje ==
==Detaje==
* Kur: 09.11.2019;
* Ku: Ofiçina. Vendodhja në OSM: [https://www.openstreetmap.org/?mlat=41.33537&mlon=19.80762#map=19/41.33537/19.80762 link]
* Numri i pjesëmarrësve: (plotësohet pas aktivitetit);
* Nevojë të marrësh laptop/tablet me vete: PO;
* Ka nevojë të kemi dije teknike rreth kriptografisë: Jo detyrimisht, por dhe në qofte se ke do ishte mirë;
* Ka nevoje të kem qënë në eventet e mëparshme: JO, nuk ka nevojë të kesh marrë pjesë në aktivitete të mëparshme.


=== Prezantime ===
*Kur: 09.11.2019;
*Ku: Ofiçina. Vendodhja në OSM: [https://www.openstreetmap.org/?mlat=41.33537&mlon=19.80762#map=19/41.33537/19.80762 link]
*Numri i pjesëmarrësve: (plotësohet pas aktivitetit);
*Nevojë të marrësh laptop/tablet me vete: PO;
*Ka nevojë të kemi dije teknike rreth kriptografisë: Jo detyrimisht, por dhe në qofte se ke do ishte mirë;
*Ka nevoje të kem qënë në eventet e mëparshme: JO, nuk ka nevojë të kesh marrë pjesë në aktivitete të mëparshme.


== Axhenda ==
===Prezantime===
* 9.30 - 10.00: registration
* 10.00 - 10.15 opening speech & rules of engagement - Redon (Open Labs)
* 10.15 - 10.45: Survelliance Capitalism - Ritger (Arnhem)
* 10.45 - 11.00: Introducing Information Security for Journalists book - Silva (Open Labs)
* 11.00 - 11.15: small (coffee) break
* 11.15 - 11.30: explaining the working groups
* 11.30 - 14.00: hands on sessions  with mentors
* 14.00 - 14.30: snaks, coffee and fruits break
* 14.30 - 15.00: TBA - Jos (Arnhem)
* 15.00 - 17.30: hands on training sessions with mentors
* 17.30            : Closing speech (what do we do next?)


=== Shënime ===
==Axhenda==
* Aktivitetet Cryptoparties nuk kanë karakter fitimprurës dhe nuk kanë kosto për pjesëmarrësit. Mbështetja financiare e Open Labs hackerspace është më se e mirëpritur. Në qoftë se sillni ushqime dhe pije nga shtëpija juaj na ndihmoni të vazhdojmë organizimin e aktiviteteve të tilla në vijim.
* Kujdes: na vjen keq por Cryptoparty NUK është takim për të rregulluar kompjuterin tënd Windows ose Mac PC-helpdesk :)


== Organizatorët ==
*09.30 - 10.00: Registration
* Nafie Shehu
*10.00 - 10.30: Opening speech & rules of engagement - Redon (Open Labs)
* Silva Arapi
*10.30 - 10.45: Jos ([https://hack42.nl/blog/ Hack42 Arnhem])
* Redon Skikuli
*10.45 - 11:00: Introducing Information Security for Journalists book - Silva (Open Labs)
* Sidorela Uku
*11.00 - 11.30: Surveillance Capitalism - Ritger ([https://hack42.nl/blog/ Hack42 Arnhem])
* Mariana Balla
*11.35 - 11:50: small (coffee) break
*11:50 - 12:00: Video from Arjen Kamphuis
*12.00 - 12.30: explaining the working groups
*12.30 - 13.30: snaks, coffee and fruits break
*13.30 - 16.30: hands on session tranings
*16.30            : Closing speech (what do we do next?)


== Mbulimi mediatik ==
===Shënime===
* Deklarata për shtyp: [https://openlabs.cc/open-labs-me-mbeshtetjen-e-hack42-organizojne-cryptoparty-tirana-2019/ Open Labs blog post]
 
*Aktivitetet Cryptoparties nuk kanë karakter fitimprurës dhe nuk kanë kosto për pjesëmarrësit. Mbështetja financiare e Open Labs hackerspace është më se e mirëpritur. Në qoftë se sillni ushqime dhe pije nga shtëpija juaj na ndihmoni të vazhdojmë organizimin e aktiviteteve të tilla në vijim.
*Kujdes: na vjen keq por Cryptoparty NUK është takim për të rregulluar kompjuterin tënd Windows ose Mac PC-helpdesk :)
 
==Organizatorët==
 
 
*Boris Budini
*Nafie Shehu
*Silva Arapi
*Redon Skikuli
*Sidorela Uku
*Mariana Balla
*Suela Palushi
*Ritger Teunissen (Hack42)
 
==Mbulimi mediatik==
 
*Deklarata për shtyp: [https://openlabs.cc/open-labs-me-mbeshtetjen-e-hack42-organizojne-cryptoparty-tirana-2019/ Open Labs blog post]


==<b>Regjistrimet</b>==
==<b>Regjistrimet</b>==
*[https://events.openlabs.cc/e/11/cryptoparty-tirana-2019 Kliko këtu për tu regjistruar]
*[https://events.openlabs.cc/e/11/cryptoparty-tirana-2019 Kliko këtu për tu regjistruar]


== Materialet promocionale ==
==Materialet promocionale==
* Posteri do publikohet së shpejti në Github.
 
*Posteri do publikohet së shpejti në Github.


== Raport i aktivitetit ==
==Raport i aktivitetit==

Latest revision as of 09:37, 9 November 2019

CryptoParty Tirana 2019 OL Web.png

CryptoParty është një lëvizje e decentralizuar me aktivitete të cilat ndodhin vazhdimisht në të gjithë botën. Qëllimi i kësaj lëvizjeje është transferimi i dijeve tek sa më shumë individë për të mbrojtur veten në botën digjitale. Kjo përpjekje globale synon të prezantojë tek publiku i gjerë bazat e kriptografisë në teori dhe praktikë, si komunikimi i enkriptuar, parandalimi i përgjimeve kur navogoni në internet, anonimiteti në rrjetin Tor, kriptografia me çelës publik, enkriptimi i diskut, rrjetet private virtuale (VPN) etj. Projekti konsiston fillimisht në një seri workshopesh të hapura dhe falas për publikun.


Detaje

 • Kur: 09.11.2019;
 • Ku: Ofiçina. Vendodhja në OSM: link
 • Numri i pjesëmarrësve: (plotësohet pas aktivitetit);
 • Nevojë të marrësh laptop/tablet me vete: PO;
 • Ka nevojë të kemi dije teknike rreth kriptografisë: Jo detyrimisht, por dhe në qofte se ke do ishte mirë;
 • Ka nevoje të kem qënë në eventet e mëparshme: JO, nuk ka nevojë të kesh marrë pjesë në aktivitete të mëparshme.

Prezantime

Axhenda

 • 09.30 - 10.00: Registration
 • 10.00 - 10.30: Opening speech & rules of engagement - Redon (Open Labs)
 • 10.30 - 10.45: Jos (Hack42 Arnhem)
 • 10.45 - 11:00: Introducing Information Security for Journalists book - Silva (Open Labs)
 • 11.00 - 11.30: Surveillance Capitalism - Ritger (Hack42 Arnhem)
 • 11.35 - 11:50: small (coffee) break
 • 11:50 - 12:00: Video from Arjen Kamphuis
 • 12.00 - 12.30: explaining the working groups
 • 12.30 - 13.30: snaks, coffee and fruits break
 • 13.30 - 16.30: hands on session tranings
 • 16.30  : Closing speech (what do we do next?)

Shënime

 • Aktivitetet Cryptoparties nuk kanë karakter fitimprurës dhe nuk kanë kosto për pjesëmarrësit. Mbështetja financiare e Open Labs hackerspace është më se e mirëpritur. Në qoftë se sillni ushqime dhe pije nga shtëpija juaj na ndihmoni të vazhdojmë organizimin e aktiviteteve të tilla në vijim.
 • Kujdes: na vjen keq por Cryptoparty NUK është takim për të rregulluar kompjuterin tënd Windows ose Mac PC-helpdesk :)

Organizatorët

 • Boris Budini
 • Nafie Shehu
 • Silva Arapi
 • Redon Skikuli
 • Sidorela Uku
 • Mariana Balla
 • Suela Palushi
 • Ritger Teunissen (Hack42)

Mbulimi mediatik

Regjistrimet

Materialet promocionale

 • Posteri do publikohet së shpejti në Github.

Raport i aktivitetit