Difference between revisions of "CryptoParty Tirana 2019"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
Line 4: Line 4:
  
  
== Detaje ==
+
==Detaje==
* Kur: 09.11.2019;
 
* Ku: Ofiçina. Vendodhja në OSM: [https://www.openstreetmap.org/?mlat=41.33537&mlon=19.80762#map=19/41.33537/19.80762 link]
 
* Numri i pjesëmarrësve: (plotësohet pas aktivitetit);
 
* Nevojë të marrësh laptop/tablet me vete: PO;
 
* Ka nevojë të kemi dije teknike rreth kriptografisë: Jo detyrimisht, por dhe në qofte se ke do ishte mirë;
 
* Ka nevoje të kem qënë në eventet e mëparshme: JO, nuk ka nevojë të kesh marrë pjesë në aktivitete të mëparshme.
 
  
=== Prezantime ===
+
*Kur: 09.11.2019;
 +
*Ku: Ofiçina. Vendodhja në OSM: [https://www.openstreetmap.org/?mlat=41.33537&mlon=19.80762#map=19/41.33537/19.80762 link]
 +
*Numri i pjesëmarrësve: (plotësohet pas aktivitetit);
 +
*Nevojë të marrësh laptop/tablet me vete: PO;
 +
*Ka nevojë të kemi dije teknike rreth kriptografisë: Jo detyrimisht, por dhe në qofte se ke do ishte mirë;
 +
*Ka nevoje të kem qënë në eventet e mëparshme: JO, nuk ka nevojë të kesh marrë pjesë në aktivitete të mëparshme.
  
== Axhenda ==
+
===Prezantime===
* 9.30 - 10.00: registration
 
* 10.00 - 10.15 opening speech & rules of engagement - Redon (Open Labs)
 
* 10.15 - 10.45: Survelliance Capitalism - Ritger (Arnhem)
 
* 10.45 - 11.00: Introducing Information Security for Journalists book - Silva (Open Labs)
 
* 11.00 - 11.15: small (coffee) break
 
* 11.15 - 11.30: explaining the working groups
 
* 11.30 - 14.00: hands on sessions  with mentors
 
* 14.00 - 14.30: snaks, coffee and fruits break
 
* 14.30 - 15.00: TBA - Jos (Arnhem)
 
* 15.00 - 17.30: hands on training sessions with mentors
 
* 17.30            : Closing speech (what do we do next?)
 
  
=== Shënime ===
+
==Axhenda==
* Aktivitetet Cryptoparties nuk kanë karakter fitimprurës dhe nuk kanë kosto për pjesëmarrësit. Mbështetja financiare e Open Labs hackerspace është më se e mirëpritur. Në qoftë se sillni ushqime dhe pije nga shtëpija juaj na ndihmoni të vazhdojmë organizimin e aktiviteteve të tilla në vijim.
 
* Kujdes: na vjen keq por Cryptoparty NUK është takim për të rregulluar kompjuterin tënd Windows ose Mac PC-helpdesk :)
 
  
== Organizatorët ==
+
*9.30 - 10.00: registration
* Nafie Shehu
+
*10.00 - 10.15 opening speech & rules of engagement - Redon (Open Labs)
* Silva Arapi
+
*10.15 - 10.45: Survelliance Capitalism - Ritger (Arnhem)
* Redon Skikuli
+
*10.45 - 11.00: Introducing Information Security for Journalists book - Silva (Open Labs)
* Sidorela Uku
+
*11.00 - 11.15: small (coffee) break
* Mariana Balla
+
*11.15 - 11.30: explaining the working groups
 +
*11.30 - 14.00: hands on sessions  with mentors
 +
*14.00 - 14.30: snaks, coffee and fruits break
 +
*14.30 - 15.00: TBA - Jos (Arnhem)
 +
*15.00 - 17.30: hands on training sessions with mentors
 +
*17.30            : Closing speech (what do we do next?)
  
== Mbulimi mediatik ==
+
===Shënime===
* Deklarata për shtyp: [https://openlabs.cc/open-labs-me-mbeshtetjen-e-hack42-organizojne-cryptoparty-tirana-2019/ Open Labs blog post]
+
 
 +
*Aktivitetet Cryptoparties nuk kanë karakter fitimprurës dhe nuk kanë kosto për pjesëmarrësit. Mbështetja financiare e Open Labs hackerspace është më se e mirëpritur. Në qoftë se sillni ushqime dhe pije nga shtëpija juaj na ndihmoni të vazhdojmë organizimin e aktiviteteve të tilla në vijim.
 +
*Kujdes: na vjen keq por Cryptoparty NUK është takim për të rregulluar kompjuterin tënd Windows ose Mac PC-helpdesk :)
 +
 
 +
==Organizatorët==
 +
 
 +
*Boris Budini
 +
*Nafie Shehu
 +
*Silva Arapi
 +
*Redon Skikuli
 +
*Sidorela Uku
 +
*Mariana Balla
 +
 
 +
==Mbulimi mediatik==
 +
 
 +
*Deklarata për shtyp: [https://openlabs.cc/open-labs-me-mbeshtetjen-e-hack42-organizojne-cryptoparty-tirana-2019/ Open Labs blog post]
  
 
==<b>Regjistrimet</b>==
 
==<b>Regjistrimet</b>==
 +
 
*[https://events.openlabs.cc/e/11/cryptoparty-tirana-2019 Kliko këtu për tu regjistruar]
 
*[https://events.openlabs.cc/e/11/cryptoparty-tirana-2019 Kliko këtu për tu regjistruar]
  
== Materialet promocionale ==
+
==Materialet promocionale==
* Posteri do publikohet së shpejti në Github.
+
 
 +
*Posteri do publikohet së shpejti në Github.
  
== Raport i aktivitetit ==
+
==Raport i aktivitetit==

Revision as of 17:55, 7 November 2019

CryptoParty Tirana 2019 OL Web.png

CryptoParty është një lëvizje e decentralizuar me aktivitete të cilat ndodhin vazhdimisht në të gjithë botën. Qëllimi i kësaj lëvizjeje është transferimi i dijeve tek sa më shumë individë për të mbrojtur veten në botën digjitale. Kjo përpjekje globale synon të prezantojë tek publiku i gjerë bazat e kriptografisë në teori dhe praktikë, si komunikimi i enkriptuar, parandalimi i përgjimeve kur navogoni në internet, anonimiteti në rrjetin Tor, kriptografia me çelës publik, enkriptimi i diskut, rrjetet private virtuale (VPN) etj. Projekti konsiston fillimisht në një seri workshopesh të hapura dhe falas për publikun.


Detaje

 • Kur: 09.11.2019;
 • Ku: Ofiçina. Vendodhja në OSM: link
 • Numri i pjesëmarrësve: (plotësohet pas aktivitetit);
 • Nevojë të marrësh laptop/tablet me vete: PO;
 • Ka nevojë të kemi dije teknike rreth kriptografisë: Jo detyrimisht, por dhe në qofte se ke do ishte mirë;
 • Ka nevoje të kem qënë në eventet e mëparshme: JO, nuk ka nevojë të kesh marrë pjesë në aktivitete të mëparshme.

Prezantime

Axhenda

 • 9.30 - 10.00: registration
 • 10.00 - 10.15 opening speech & rules of engagement - Redon (Open Labs)
 • 10.15 - 10.45: Survelliance Capitalism - Ritger (Arnhem)
 • 10.45 - 11.00: Introducing Information Security for Journalists book - Silva (Open Labs)
 • 11.00 - 11.15: small (coffee) break
 • 11.15 - 11.30: explaining the working groups
 • 11.30 - 14.00: hands on sessions with mentors
 • 14.00 - 14.30: snaks, coffee and fruits break
 • 14.30 - 15.00: TBA - Jos (Arnhem)
 • 15.00 - 17.30: hands on training sessions with mentors
 • 17.30 : Closing speech (what do we do next?)

Shënime

 • Aktivitetet Cryptoparties nuk kanë karakter fitimprurës dhe nuk kanë kosto për pjesëmarrësit. Mbështetja financiare e Open Labs hackerspace është më se e mirëpritur. Në qoftë se sillni ushqime dhe pije nga shtëpija juaj na ndihmoni të vazhdojmë organizimin e aktiviteteve të tilla në vijim.
 • Kujdes: na vjen keq por Cryptoparty NUK është takim për të rregulluar kompjuterin tënd Windows ose Mac PC-helpdesk :)

Organizatorët

 • Boris Budini
 • Nafie Shehu
 • Silva Arapi
 • Redon Skikuli
 • Sidorela Uku
 • Mariana Balla

Mbulimi mediatik

Regjistrimet

Materialet promocionale

 • Posteri do publikohet së shpejti në Github.

Raport i aktivitetit