Difference between revisions of "CryptoParty 2018 Tirana"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
(krijova faqen e aktivitetit - ka ne nevoje per permiresim)
 
m (Rskikuli zhvendosi faqen CryptoParty ne Log tek CryptoParty 2018 Tirana: pershkimi i duhur)
(No difference)

Revision as of 18:56, 13 November 2018

Përshkrimi

CryptoParty është një lëvizje e decentralizuar me aktivitete të cilat ndodhin vazhdimisht në të gjithë botën. Qëllimi i kësaj lëvizjeje është transferimi i dijeve tek sa më shumë individë për të mbrojtur veten në botën digjitale. Kjo përpjekje globale synon të prezantojë tek publiku i gjerë bazat e kriptografisë në teori dhe praktikë, si komunikimi i enkriptuar, parandalimi i përgjimeve kur navogoni në internet, anonimiteti në rrjetin Tor, kriptografia me çelës publik, enkriptimi i diskut, rrjetet private virtuale(VPN) etj. Projekti konsiston fillimisht në një seri workshopesh të hapura dhe falas për publikun. Për t’ju bashkuar kësaj përpjekjeje globale dhe me qëllim informimin e publikut rreth rreziqeve të botës dixhitale, rëndësisë së privatësisë online dhe ofrimin e dijeve praktike për të mbrojtur privatësinë tonë, Open Labs dhe Organizata Politike organizojnë Cryptoparty Tirana 2018 në ambientet e Log-ut.

Pjesëmarrësit

Pjesëmarrja në Cryptoparty është pa pagesë por regjistrimi është i nevojshëm. Në qoftë se dëshironi të mos regjistroheni me emrin tuaj zyrtar ju mund të zgjidhni një nofkë (username). Regjistrimi i pjesëmarrësve na ndihmon që të organizohemi më mirë pasi na jep një ide të përgjithshme numrit të pjesëmarrësve. Ju mund të mbështesni organizatorët duke zgjedhur një nga paketat e biletave me pagesë.

Detaje

  • Kur: 17.11.2018;
  • Ku: Log-u
  • Numri i pjesëmarrësve: (plotësohet pas aktivitetit);
  • Nevojë të marrësh laptop/tablet me vete: PO;
  • Ka nevojë të kemi dije teknike rreth kriptografisë: Jo detyrimisht, por dhe në qofte se ke do ishte mirë;
  • Ka nevoje të kem qënë në eventet e mëparshme: JO, nuk ka nevojë të kesh marrë pjesë në aktivitete të mëparshme.

Prezantime

Axhenda

Ora Përshkrimi
09:30 - 10.00 Regjistrim (me username jo emrin e vërtetë)
10:00 - 10:15 Hyrje – çfarë do bëjmë sot, kush jemi ne?
10:15 - 11:15 Siguria kibernetike, koncepte bazike, kërcënime dhe vegla që mund të përdoren nga të gjithë;
11:15 - 12.30 Diskutim i hapur dhe pyetje;
12:30 - 13.30 Pushim për drekë
13:30 - 16.30 Workshop: si të përdorim shfletues të sigurt, enkriptimi i skedarëve dhe i email. Për përdoruesit me eksperiencë që kanë sjellur laptopët e vetë: Instalimi i Linux në mënyrë të sigurt.
16:30 Përmbledhja, ju lutemi na thoni se si ju duk dhe se çfarë mund të bëjmë më mirë herës tjetër. Duartrokitjet dhe lulet e hedhura janë të mirëpritura.

Shënime

  • Aktivitetet Cryptoparties nuk kanë karakter fitimprurës dhe nuk kanë kosto për pjesvmarrësit. Mbështetja financiare e Open Labs hackerspace ësthë më se e mirëpritur. Në qoftë se sillni ushqime dhe pije nga shtëpija juaj na ndihmoni të vazhdojmë organizimin e aktiviteteve të tilla në vijim.
  • Kujdes: na vjen keq por Cryptoparty NUK është takim për të të rregulluar kompjuterin tënd Windows ose Mac :)

Organizatorët

Media

  • Deklarata për shtyp: do shtohet se shpejti

Mbulimi mediatik

Materialet promocionale

Raport i aktivitetit