Difference between revisions of "CopyFest Durres 2018"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
(Pershtata faqen)
 
Line 2: Line 2:
  
 
Stigma negative e të rimiksuarit, kopjimit dhe modifikimit mund të nuhatet ende në shoqërinë e sotme ku interneti është pjesë kyçe e jetës sonë e cilia nuk ngjason më me ditët e shekullit të 20. Përkundrazi, atëhere mundësia për të krijuar dhe eksploruar ishte privilegj të cilin nuk e kishin shumë njërëz.
 
Stigma negative e të rimiksuarit, kopjimit dhe modifikimit mund të nuhatet ende në shoqërinë e sotme ku interneti është pjesë kyçe e jetës sonë e cilia nuk ngjason më me ditët e shekullit të 20. Përkundrazi, atëhere mundësia për të krijuar dhe eksploruar ishte privilegj të cilin nuk e kishin shumë njërëz.
Më shumëllojshmërinë e kulturave, krijimeve dhe karaktereve ka nëvojë për një revolucion në fushën e të drejtave të autorit si dhe modifikimeve të punimeve. Të gjitha këto tema janë tema që duam t'i adresojmë në edicionin e parë të Copy Fest, një fundjavë që celebron hapësirën publike (public domain), licensat e majta (Copyleft), Creative Commons, rimiksimin, kopjimin dhe lirinë kreative në internet.  
+
Më shumëllojshmërinë e kulturave, krijimeve dhe karaktereve ka nëvojë për një revolucion në fushën e të drejtave të autorit si dhe modifikimeve të punimeve. Të gjitha këto tema janë tema që duam t'i adresojmë në edicionin e parë të Copy Fest, një fundjavë që feston hapësirën publike (public domain), licensat e majta (Copyleft), Creative Commons, rimiksimin, kopjimin dhe lirinë kreative në internet.  
  
 
== Detaje ==
 
== Detaje ==
Line 38: Line 38:
 
|19:10  
 
|19:10  
 
|Pushim i shkurter  
 
|Pushim i shkurter  
|00h:10m:48s
+
|00h:15m:00s
 
|
 
|
 
|-  
 
|-  
|19:20
+
|19:25
 
|TPB AFK: The Pirate Bay Away From Keyboard  
 
|TPB AFK: The Pirate Bay Away From Keyboard  
 
|01h:22m:00s  
 
|01h:22m:00s  
 
|Dokumentar  
 
|Dokumentar  
 
|-  
 
|-  
|20:40
+
|20:45
|Pushim i gjate
+
|Diskutim
|00h:20m:00s  
+
|00h:45m:00s  
 
|Pushim  
 
|Pushim  
 
|-  
 
|-  
|21:00
+
|21:30
|
+
|Debtocracy
|
+
|01h:14m:00s
|
+
|Dokumentar
 
|-  
 
|-  
|23:45  
+
|22:45  
|Mashup after party (BYOB: bring your own booze)
+
|Mashup after party  
 
|  
 
|  
 
|Party
 
|Party
 
|}
 
|}
 
+
 
=== Dita 2: 13.01.2018 ===
 
 
== Projeksionet e propozuara ==
 
== Projeksionet e propozuara ==
 
* Trouble #8: Hack the System (burimi https://sub.media/video/trouble-8-hack-the-system/), 00.34.01;
 
* Trouble #8: Hack the System (burimi https://sub.media/video/trouble-8-hack-the-system/), 00.34.01;
Line 87: Line 86:
 
* The Grey Video - DJ Dangermouse: https://www.youtube.com/watch?v=3zJqihkLcGc, 00.02.43;
 
* The Grey Video - DJ Dangermouse: https://www.youtube.com/watch?v=3zJqihkLcGc, 00.02.43;
 
* Sweet Dreams are Made of Seven Nation Army: https://www.youtube.com/watch?v=hT5eJwgAtvY;
 
* Sweet Dreams are Made of Seven Nation Army: https://www.youtube.com/watch?v=hT5eJwgAtvY;
* Daft Punk vs. Red Hot Chili Peppers - Lose Yourself to Californication (Mashup): https://www.youtube.com/watch?v=B6hAGk6s20E;
+
* Daft Punk vs. Red Hot Chili Peppers - Lose Yourself to Californication (Mashup): https://www.youtube.com/watch?v=B6hAGk6s20E
 
 
== Ndërlidhje ==
 
* Bileta (të limituara, aktive pas 5.01.2018): http://events.openlabs.cc/e/3/copyfest-2018
 
* Forum (anëtarët): https://forum.openlabs.cc/t/copyfest-tirana-2018/762
 
* Forum publik: së shpejti
 
  
 
== Organizatorët ==
 
== Organizatorët ==

Latest revision as of 23:55, 19 April 2018

Poster: https://github.com/uracreative/works/tree/master/CopyFest%20Durres

Stigma negative e të rimiksuarit, kopjimit dhe modifikimit mund të nuhatet ende në shoqërinë e sotme ku interneti është pjesë kyçe e jetës sonë e cilia nuk ngjason më me ditët e shekullit të 20. Përkundrazi, atëhere mundësia për të krijuar dhe eksploruar ishte privilegj të cilin nuk e kishin shumë njërëz. Më shumëllojshmërinë e kulturave, krijimeve dhe karaktereve ka nëvojë për një revolucion në fushën e të drejtave të autorit si dhe modifikimeve të punimeve. Të gjitha këto tema janë tema që duam t'i adresojmë në edicionin e parë të Copy Fest, një fundjavë që feston hapësirën publike (public domain), licensat e majta (Copyleft), Creative Commons, rimiksimin, kopjimin dhe lirinë kreative në internet.

Detaje

  • Kur: 21 prill 2018
  • Ku: Studio Cultural Bar, Durres;
  • Promo URL: https://openlabs.cc/en/copyfest-durres-2018-2/;
  • Nevojë të marrësh laptop me vete: jo;
  • Ka nevojë të kesh dije teknike: jo;
  • Ka nevoje të kesh qënë në eventet e mëparshme: jo;

Axhenda

Më poshtë axhenda . Detajet e programit mund të ndryshojnë vazhdimisht.

Ora Titulli Kohezgjatja Kategoria
18:00 Hapja e CopyFest Durres 00h:20m:00s
18:20 Big Buck Bunny 00h:10m:00s Animacion
18:30 Everything Is A Remix 00h:37m:00s Dokumentar
19:10 Pushim i shkurter 00h:15m:00s
19:25 TPB AFK: The Pirate Bay Away From Keyboard 01h:22m:00s Dokumentar
20:45 Diskutim 00h:45m:00s Pushim
21:30 Debtocracy 01h:14m:00s Dokumentar
22:45 Mashup after party Party

Projeksionet e propozuara

Music and mashups for the party

Organizatorët

  • Boris Budini
  • Redon Skikuli

Raport i eventit

  • së shpejti