Difference between revisions of "CopyFest Durres 2018"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
(Imported from Tirana Edition)
 
(Pershtata faqen)
Line 1: Line 1:
Poster: https://github.com/uracreative/works/tree/master/CopyFest<br />
+
Poster: https://github.com/uracreative/works/tree/master/CopyFest%20Durres
Pad: https://pad.openlabs.cc/p/Copy_Fest
 
  
 
Stigma negative e të rimiksuarit, kopjimit dhe modifikimit mund të nuhatet ende në shoqërinë e sotme ku interneti është pjesë kyçe e jetës sonë e cilia nuk ngjason më me ditët e shekullit të 20. Përkundrazi, atëhere mundësia për të krijuar dhe eksploruar ishte privilegj të cilin nuk e kishin shumë njërëz.
 
Stigma negative e të rimiksuarit, kopjimit dhe modifikimit mund të nuhatet ende në shoqërinë e sotme ku interneti është pjesë kyçe e jetës sonë e cilia nuk ngjason më me ditët e shekullit të 20. Përkundrazi, atëhere mundësia për të krijuar dhe eksploruar ishte privilegj të cilin nuk e kishin shumë njërëz.
Line 6: Line 5:
  
 
== Detaje ==
 
== Detaje ==
* Kur: 12 janar 2017 @ TBD & 13 janar 2017 @ TBD;
+
* Kur: 21 prill 2018
* Ku: Open Labs Hackerspace;
+
* Ku: Studio Cultural Bar, Durres;
* Promo URL: [http://copyfest.openlabs.cc copyfest.openlabs.cc];
+
* Promo URL: https://openlabs.cc/en/copyfest-durres-2018-2/;
 
* Nevojë të marrësh laptop me vete: jo;
 
* Nevojë të marrësh laptop me vete: jo;
 
* Ka nevojë të kesh dije teknike: jo;
 
* Ka nevojë të kesh dije teknike: jo;
Line 14: Line 13:
  
 
== Axhenda ==
 
== Axhenda ==
Më poshtë axhenda e dy ditëve të festivalit. Detajet e programit mund të ndryshojnë vazhdimisht.
+
Më poshtë axhenda . Detajet e programit mund të ndryshojnë vazhdimisht.
 
 
=== Dita 1: 12.01.2018 ===
 
 
{| class="wikitable"  
 
{| class="wikitable"  
 
|+  
 
|+  
Line 25: Line 22:
 
|-  
 
|-  
 
|18:00  
 
|18:00  
|Hapja ditës së parë së CopyFest  
+
|Hapja e CopyFest Durres
 
|00h:20m:00s
 
|00h:20m:00s
 
|  
 
|  
Line 35: Line 32:
 
|-  
 
|-  
 
|18:30  
 
|18:30  
|Elephants Dream
+
|Everything Is A Remix
|00h:10m:00s  
+
|00h:37m:00s  
|Animacion
+
|Dokumentar
 
|-  
 
|-  
|18:40
+
|19:10
|Sintel
+
|Pushim i shkurter
|00h:14m:48s
+
|00h:10m:48s
|Animacion
+
|
|-
 
|19:00
 
|Tears  of Steel
 
|00h:12m:14s
 
|Animacion
 
|-
 
|19:13
 
|Pushim i shkurtër
 
|00h:13m:00s
 
|Pushim
 
 
|-  
 
|-  
|19:25
+
|19:20
 
|TPB AFK: The Pirate Bay Away From Keyboard  
 
|TPB AFK: The Pirate Bay Away From Keyboard  
 
|01h:22m:00s  
 
|01h:22m:00s  
 
|Dokumentar  
 
|Dokumentar  
 
|-  
 
|-  
|20:50
+
|20:40
|Pushim i shkurtër
+
|Pushim i gjate
|00h:10m:00s  
+
|00h:20m:00s  
 
|Pushim  
 
|Pushim  
 
|-  
 
|-  
|21:00  
+
|21:00
|Steal this film (part 1)
+
|
|00h:52m:00s
+
|
|Dokumentar
+
|
|-
 
|21:52
 
|Pushim i shkurtër
 
|00h:13m:00s
 
|Pushim
 
|-
 
|22:05
 
|Debtocracy
 
|01h:14m:00s
 
|Dokumentar
 
|-
 
|23:20
 
|Diskutim i hapur
 
|00h:25m:00s
 
|Diskutim
 
 
|-  
 
|-  
 
|23:45  
 
|23:45  
Line 91: Line 63:
  
 
=== Dita 2: 13.01.2018 ===
 
=== Dita 2: 13.01.2018 ===
{| class="wikitable"
 
!Ora
 
!Titulli
 
!Kohezgjatja
 
!Kategoria
 
|-
 
|13:00
 
|Hapja ditës së dytë së CopyFest
 
|00h:15m:00s
 
|
 
|-
 
|13:15
 
|Star Wreck
 
|01h:43m:00s
 
|Parodi
 
|-
 
|15:10
 
|Trouble #8: Hack the System
 
|00h:34m:00s
 
|Dokumentar
 
|-
 
|15:50
 
|Everything is a Remix
 
|00h:37m:00s
 
|Dokumentar
 
|-
 
|16:40
 
|RIP : A Remix Manifesto
 
|01h:27m:00s
 
|Dokumentar
 
|-
 
|18:30
 
|Creative Commons meetup - bisedë e hapur rreth të drejtave të autorit në epokën digjitale
 
|00h:45m:00s
 
|Diskutim
 
|-
 
|19:30
 
|The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz
 
|02h:00m:00s
 
|Dokumentar
 
|-
 
|21:30
 
|Pushim i shkurtër
 
|00h:10m:00s
 
|Pushim
 
|-
 
|21:40
 
|Steal this film (part 2)
 
|00h:45m:00s
 
|Dokumentar
 
|-
 
|22:25
 
|Good Copy Bad Copy
 
|01h:00m:00s
 
|Dokumentar
 
|-
 
|23:25
 
|CC party (bring your own drink and snack)
 
|00h:30m:00s
 
|
 
|-
 
|
 
|
 
|
 
|
 
|}
 
 
 
== Projeksionet e propozuara ==
 
== Projeksionet e propozuara ==
 
* Trouble #8: Hack the System (burimi https://sub.media/video/trouble-8-hack-the-system/), 00.34.01;
 
* Trouble #8: Hack the System (burimi https://sub.media/video/trouble-8-hack-the-system/), 00.34.01;

Revision as of 23:28, 19 April 2018

Poster: https://github.com/uracreative/works/tree/master/CopyFest%20Durres

Stigma negative e të rimiksuarit, kopjimit dhe modifikimit mund të nuhatet ende në shoqërinë e sotme ku interneti është pjesë kyçe e jetës sonë e cilia nuk ngjason më me ditët e shekullit të 20. Përkundrazi, atëhere mundësia për të krijuar dhe eksploruar ishte privilegj të cilin nuk e kishin shumë njërëz. Më shumëllojshmërinë e kulturave, krijimeve dhe karaktereve ka nëvojë për një revolucion në fushën e të drejtave të autorit si dhe modifikimeve të punimeve. Të gjitha këto tema janë tema që duam t'i adresojmë në edicionin e parë të Copy Fest, një fundjavë që celebron hapësirën publike (public domain), licensat e majta (Copyleft), Creative Commons, rimiksimin, kopjimin dhe lirinë kreative në internet.

Detaje

  • Kur: 21 prill 2018
  • Ku: Studio Cultural Bar, Durres;
  • Promo URL: https://openlabs.cc/en/copyfest-durres-2018-2/;
  • Nevojë të marrësh laptop me vete: jo;
  • Ka nevojë të kesh dije teknike: jo;
  • Ka nevoje të kesh qënë në eventet e mëparshme: jo;

Axhenda

Më poshtë axhenda . Detajet e programit mund të ndryshojnë vazhdimisht.

Ora Titulli Kohezgjatja Kategoria
18:00 Hapja e CopyFest Durres 00h:20m:00s
18:20 Big Buck Bunny 00h:10m:00s Animacion
18:30 Everything Is A Remix 00h:37m:00s Dokumentar
19:10 Pushim i shkurter 00h:10m:48s
19:20 TPB AFK: The Pirate Bay Away From Keyboard 01h:22m:00s Dokumentar
20:40 Pushim i gjate 00h:20m:00s Pushim
21:00
23:45 Mashup after party (BYOB: bring your own booze) Party

Dita 2: 13.01.2018

Projeksionet e propozuara

Music and mashups for the party

Ndërlidhje

Organizatorët

  • Boris Budini
  • Redon Skikuli

Raport i eventit

  • së shpejti