Open main menu

Poster: https://github.com/uracreative/works/tree/master/CopyFest Stigma negative e të rimiksuarit, kopjimit dhe modifikimit mund të nuhatet ende në shoqërinë e sotme ku interneti është pjesë kyçe e jetës sonë e cilia nuk ngjason më me ditët e shekullit të 20. Përkundrazi, atëhere mundësia për të krijuar dhe eksploruar ishte privilegj të cilin nuk e kishin shumë njërëz. Më shumëllojshmërinë e kulturave, krijimeve dhe karaktereve ka nëvojë për një revolucion në fushën e të drejtave të autorit si dhe modifikimeve të punimeve. Të gjitha këto tema janë tema që duam t'i adresojmë në edicionin e parë të Copy Fest, një fundjavë që celebron hapësirën publike (public domain), licensat e majta (Copyleft), Creative Commons, rimiksimin, kopjimin dhe lirinë kreative në internet.

Contents

Detaje

 • Kur: 12 janar 2017 @ TBD & 13 janar 2017 @ TBD;
 • Ku: Open Labs Hackerspace;
 • Promo URL: copyfest.openlabs.cc;
 • Nevojë të marrësh laptop me vete: jo;
 • Ka nevojë të kesh dije teknike: jo;
 • Ka nevoje të kesh qënë në eventet e mëparshme: jo;

Axhenda

Më poshtë axhenda e dy ditëve të festivalit. Detajet e programit mund të ndryshojnë vazhdimisht.

Dita 1: 12.01.2018

 • 18.00: hapja ditës së dytë së CopyFest;
 • 18.20: Big Buck Bunny, 00.10.00 minuta #animacion;
 • 18.30: Elephants Dream, 00.09.00 minuta #animacion;
 • 18.40: Sintel, 00.14.48 #animacion;
 • 19.00: Tears of Steel, 00.12.14 #animacion;
 • 19.15: pushim i shkurtër (10 minuta);
 • 19.25: TPB AFK: The Pirate Bay Away From Keyboard, 1.22.00 #dokumentar;
 • 20.50: pushim i shkurtër (10 minuta);
 • 21.00: Steal this film, part 1, 00.52.00;
 • 21.55: pushim i shkurtër (10 minuta);
 • 22.05: Debtocracy, 01.14.00 #dokumentar #politikë;
 • 23.20: disktutim i hapur;
 • 23.45: mashup after party (bring your own drink).

Dita 2: 13.01.2018

 • 10.00: hapja ditës së dytë së CopyFest;
 • 10.15: Trouble #8: Hack the System, 00.34.01;
 • 10.50: bisedë e shkurtër (20 minuta);
 • 11.10: Star Wreck, 1.43.03;
 • 13.00: pushimi i drekës (45 minuta);
 • Seksioni Creative Commons dhe Domein publik
 • 13.45: Everything is a Remix, 00.37.30;
 • 14.25: RIP : A Remix Manifesto, 01.27.20;
 • 15.50: pushim i shkurtër (10 minuta);
 • 16.00: Steal this film, part 2, 00.44.00;
 • 16.45: Creative Commons meetup - bisedë e hapur rreth të drejtave të autorit në epokën digjitale;
 • 18.30: The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz , 02.00.00;
 • 20.30: pushim i shkurtër (10 minuta);
 • 20.40: Steal this film, part 2, 00.44.00;
 • 21.25: Good Copy Bad Copy, 00.58.46;
 • 22.25: pushim i shkurtër (10 minuta);
 • 22.30: Catastroika, 01.27.00;
 • 24.00. CC party (bring your own dring and snack)

Projeksionet e propozuara

Music and mashups for the party

Ndërlidhje

 • Forum (anëtarët): së shpejti
 • Forum publik: së shpejti

Organizatorët

 • Boris Budini
 • Redon Skikuli

Raport i eventit

 • së shpejti