Difference between revisions of "CopyFest 2018"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
(→‎Dita 2: 13.01.2018: ndryshova axhenden)
Line 97: Line 97:
 
|-
 
|-
 
|10:00
 
|10:00
|Hapja ditës së dytë së CopyFest
+
|
|00h:15m:00s
+
|
 
|
 
|
 
|-
 
|-
 
|10:15
 
|10:15
|Trouble #8: Hack the System
+
|
|00h:34m:00s
+
|
|Dokumentar
+
|
 
|-
 
|-
 
|10:50
 
|10:50
|Diskutim i shkurtër
+
|
|00h:20m:00s
+
|
|Diskutim
+
|
 
|-
 
|-
 
|11:10
 
|11:10
 +
|
 +
|
 +
|
 +
|-
 +
|13:00
 +
|Hapja ditës së dytë së CopyFest
 +
|00h:15m:00s
 +
|
 +
|-
 +
|13:15
 
|Star Wreck
 
|Star Wreck
 
|01h:43m:00s
 
|01h:43m:00s
|Parody
+
|Parodi
 
|-
 
|-
|13:00
+
|15:10
|Pushimi i drekës
+
|Trouble #8: Hack the System
|00h:45m:00s
+
|00h:34m:00s
|Pushim
+
|Dokumentar
 
|-
 
|-
|13:45
+
|15:50
 
|Everything is a Remix
 
|Everything is a Remix
 
|00h:37m:00s
 
|00h:37m:00s
 
|Dokumentar
 
|Dokumentar
 
|-
 
|-
|14:25
+
|17:00
 
|RIP : A Remix Manifesto
 
|RIP : A Remix Manifesto
 
|01h:27m:00s
 
|01h:27m:00s
|Dokumentar
 
|-
 
|15:50
 
|Pushim i gjatë
 
|01h:10m:00s
 
|Pushim
 
|-
 
|17:00
 
|Steal this film (part 2)
 
|00h:44m:00s
 
 
|Dokumentar
 
|Dokumentar
 
|-
 
|-
Line 167: Line 167:
 
|-
 
|-
 
|23:25
 
|23:25
|Pushim i mesëm
+
|CC party (bring your own drink and snack)
 
|00h:30m:00s
 
|00h:30m:00s
|Pushim
+
|
 
|-
 
|-
|00:00
 
|CC party (bring your own drink and snack)
 
 
|
 
|
|Party
+
|
 +
|
 +
|
 
|}
 
|}
  
Line 213: Line 213:
  
 
== Raport i eventit ==
 
== Raport i eventit ==
* dita e parë: rreth 12 pjesëmarrës në total.
+
* së shpejti

Revision as of 23:08, 12 January 2018

Poster: https://github.com/uracreative/works/tree/master/CopyFest

Stigma negative e të rimiksuarit, kopjimit dhe modifikimit mund të nuhatet ende në shoqërinë e sotme ku interneti është pjesë kyçe e jetës sonë e cilia nuk ngjason më me ditët e shekullit të 20. Përkundrazi, atëhere mundësia për të krijuar dhe eksploruar ishte privilegj të cilin nuk e kishin shumë njërëz. Më shumëllojshmërinë e kulturave, krijimeve dhe karaktereve ka nëvojë për një revolucion në fushën e të drejtave të autorit si dhe modifikimeve të punimeve. Të gjitha këto tema janë tema që duam t'i adresojmë në edicionin e parë të Copy Fest, një fundjavë që celebron hapësirën publike (public domain), licensat e majta (Copyleft), Creative Commons, rimiksimin, kopjimin dhe lirinë kreative në internet.

Detaje

  • Kur: 12 janar 2017 @ TBD & 13 janar 2017 @ TBD;
  • Ku: Open Labs Hackerspace;
  • Promo URL: copyfest.openlabs.cc;
  • Nevojë të marrësh laptop me vete: jo;
  • Ka nevojë të kesh dije teknike: jo;
  • Ka nevoje të kesh qënë në eventet e mëparshme: jo;

Axhenda

Më poshtë axhenda e dy ditëve të festivalit. Detajet e programit mund të ndryshojnë vazhdimisht.

Dita 1: 12.01.2018

Ora Titulli Kohezgjatja Kategoria
18:00 Hapja ditës së parë së CopyFest 00h:20m:00s
18:20 Big Buck Bunny 00h:10m:00s Animacion
18:30 Elephants Dream 00h:10m:00s Animacion
18:40 Sintel 00h:14m:48s Animacion
19:00 Tears of Steel 00h:12m:14s Animacion
19:13 Pushim i shkurtër 00h:13m:00s Pushim
19:25 TPB AFK: The Pirate Bay Away From Keyboard 01h:22m:00s Dokumentar
20:50 Pushim i shkurtër 00h:10m:00s Pushim
21:00 Steal this film (part 1) 00h:52m:00s Dokumentar
21:52 Pushim i shkurtër 00h:13m:00s Pushim
22:05 Debtocracy 01h:14m:00s Dokumentar
23:20 Diskutim i hapur 00h:25m:00s Diskutim
23:45 Mashup after party (BYOB: bring your own booze) Party

Dita 2: 13.01.2018

Ora Titulli Kohezgjatja Kategoria
10:00
10:15
10:50
11:10
13:00 Hapja ditës së dytë së CopyFest 00h:15m:00s
13:15 Star Wreck 01h:43m:00s Parodi
15:10 Trouble #8: Hack the System 00h:34m:00s Dokumentar
15:50 Everything is a Remix 00h:37m:00s Dokumentar
17:00 RIP : A Remix Manifesto 01h:27m:00s Dokumentar
17:45 Creative Commons meetup - bisedë e hapur rreth të drejtave të autorit në epokën digjitale 00h:45m:00s Diskutim
19:30 The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz 02h:00m:00s Dokumentar
21:30 Pushim i shkurtër 00h:10m:00s Pushim
21:40 Steal this film (part 2) 00h:45m:00s Dokumentar
22:25 Good Copy Bad Copy 01h:00m:00s Dokumentar
23:25 CC party (bring your own drink and snack) 00h:30m:00s

Projeksionet e propozuara

Music and mashups for the party

Ndërlidhje

Organizatorët

  • Boris Budini
  • Redon Skikuli

Raport i eventit

  • së shpejti