Difference between revisions of "CopyFest 2018"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
(→‎Detaje: shtova URL)
(ndryshova pershkrimin)
Line 1: Line 1:
(ka nevoje per perkthim) In the early days of the hackerspace we were also organizing projections and activities that are related with issues that we always talk about , copyright, public domain, open access, online privacy and of course floss. This has also exposed the hackerspace to other people that might be interested in what we do, but feel that we are too technical or something like that. Having said that, @boris and myself decided (after a spontaneous talk) to propose the organization of CopyFest Tirana 2018. The idea is that we are going to have projections related to issues such as open access, internet freedom, public domain etc, followed by discussions, exhibitions, music and some drinks/fun:
+
Stigma negative e të rimiksuarit, kopjimit dhe modifikimit mund të nuhatet ende në shoqërinë e sotme ku interneti është pjesë kyçe e jetës sonë e cilia nuk ngjason më me ditët e shekullit të 20. Përkundrazi, atëhere mundësia për të krijuar dhe eksploruar ishte privilegj të cilin nuk e kishin shumë njërëz.
CopyFest > docs | remixes | public domain | discussions
+
Më shumëllojshmërinë e kulturave, krijimeve dhe karaktereve ka nëvojë për një revolucion në fushën e të drejtave të autorit si dhe modifikimeve të punimeve. Të gjitha këto tema janë tema që duam t'i adresojmë në edicionin e parë të Copy Fest, një fundjavë që celebron hapësirën publike (public domain), licensat e majta (Copyleft), Creative Commons, rimiksimin, kopjimin dhe lirinë kreative në internet.
  
 
== Detaje ==
 
== Detaje ==

Revision as of 11:02, 5 December 2017

Stigma negative e të rimiksuarit, kopjimit dhe modifikimit mund të nuhatet ende në shoqërinë e sotme ku interneti është pjesë kyçe e jetës sonë e cilia nuk ngjason më me ditët e shekullit të 20. Përkundrazi, atëhere mundësia për të krijuar dhe eksploruar ishte privilegj të cilin nuk e kishin shumë njërëz. Më shumëllojshmërinë e kulturave, krijimeve dhe karaktereve ka nëvojë për një revolucion në fushën e të drejtave të autorit si dhe modifikimeve të punimeve. Të gjitha këto tema janë tema që duam t'i adresojmë në edicionin e parë të Copy Fest, një fundjavë që celebron hapësirën publike (public domain), licensat e majta (Copyleft), Creative Commons, rimiksimin, kopjimin dhe lirinë kreative në internet.

Detaje

 • Kur: 12 janar 2017 @ TBD & 13 janar 2017 @ TBD;
 • Ku: Open Labs Hackerspace;
 • Promo URL: copyfest.openlabs.cc;
 • Nevojë të marrësh laptop me vete: jo;
 • Ka nevojë të kesh dije teknike: jo;
 • Ka nevoje të kesh qënë në eventet e mëparshme: jo;

Axhenda

Më poshtë axhenda e dy ditëve të festivalit. Detajet e programit mund të ndryshojnë vazhdimisht.

Dita 1: 12.01.2018

 • 18.00: hapja ditës së dytë së CopyFest;
 • 18.20: Big Buck Bunny, 00.10.00 minuta #animacion;
 • 18.30: Elephants Dream, 00.09.00 minuta #animacion;
 • 18.40: Sintel, 00.14.48 #animacion;
 • 19.00: Tears of Steel, 00.12.14 #animacion;
 • 19.15: pushim i shkurtër (10 minuta);
 • 19.25: TPB AFK: The Pirate Bay Away From Keyboard, 1.22.00 #dokumentar;
 • 20.50: pushim i shkurtër (10 minuta);
 • 21.00: Steal this film, part 1, 00.52.00;
 • 21.55: pushim i shkurtër (10 minuta);
 • 22.05: Debtocracy, 01.14.00 #dokumentar #politikë;
 • 23.20: disktutim i hapur;
 • 23.45: mashup after party (bring your own drink).

Dita 2: 13.01.2018

 • 10.00: hapja ditës së dytë së CopyFest;
 • 10.15: Trouble #8: Hack the System, 00.34.01;
 • 10.50: bisedë e shkurtër (20 minuta);
 • 11.10: Star Wreck, 1.43.03;
 • 13.00: pushimi i drekës (45 minuta);
 • Seksioni Creative Commons dhe Domein publik
 • 13.45: Everything is a Remix, 00.37.30;
 • 14.25: RIP : A Remix Manifesto, 01.27.20;
 • 15.50: pushim i shkurtër (10 minuta);
 • 16.00: Steal this film, part 2, 00.44.00;
 • 16.45: Creative Commons meetup - bisedë e hapur rreth të drejtave të autorit në epokën digjitale;
 • 18.30: The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz , 02.00.00;
 • 20.30: pushim i shkurtër (10 minuta);
 • 20.40: Steal this film, part 2, 00.44.00;
 • 21.25: Good Copy Bad Copy, 00.58.46;
 • 22.25: pushim i shkurtër (10 minuta);
 • 22.30: Catastroika, 01.27.00;
 • 24.00. CC party (bring your own dring and snack)

Projeksionet e propozuara

Music and mashups for the party

Ndërlidhje

 • Forum (anëtarët): së shpejti
 • Forum publik: së shpejti

Organizatorët

 • Boris Budini
 • Redon Skikuli

Raport i eventit

 • së shpejti