Difference between revisions of "CopyFest 2018"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
 
(28 intermediate revisions by 2 users not shown)
Line 1: Line 1:
(ka nevoje per perkthim) In the early days of the hackerspace we were also organizing projections and activities that are related with issues that we always talk about , copyright, public domain, open access, online privacy and of course floss. This has also exposed the hackerspace to other people that might be interested in what we do, but feel that we are too technical or something like that. Having said that, @boris and myself decided (after a spontaneous talk) to propose the organization of CopyFest Tirana 2018. The idea is that we are going to have projections related to issues such as open access, internet freedom, public domain etc, followed by discussions, exhibitions, music and some drinks/fun:
+
Poster: https://github.com/uracreative/works/tree/master/CopyFest<br />
CopyFest > docs | remixes | public domain | discussions
+
Pad: https://pad.openlabs.cc/p/Copy_Fest
 +
 
 +
Stigma negative e të rimiksuarit, kopjimit dhe modifikimit mund të nuhatet ende në shoqërinë e sotme ku interneti është pjesë kyçe e jetës sonë e cilia nuk ngjason më me ditët e shekullit të 20. Përkundrazi, atëhere mundësia për të krijuar dhe eksploruar ishte privilegj të cilin nuk e kishin shumë njërëz.
 +
Më shumëllojshmërinë e kulturave, krijimeve dhe karaktereve ka nëvojë për një revolucion në fushën e të drejtave të autorit si dhe modifikimeve të punimeve. Të gjitha këto tema janë tema që duam t'i adresojmë në edicionin e parë të Copy Fest, një fundjavë që celebron hapësirën publike (public domain), licensat e majta (Copyleft), Creative Commons, rimiksimin, kopjimin dhe lirinë kreative në internet.
  
 
== Detaje ==
 
== Detaje ==
 
* Kur: 12 janar 2017 @ TBD & 13 janar 2017 @ TBD;
 
* Kur: 12 janar 2017 @ TBD & 13 janar 2017 @ TBD;
 
* Ku: Open Labs Hackerspace;
 
* Ku: Open Labs Hackerspace;
 +
* Promo URL: [http://copyfest.openlabs.cc copyfest.openlabs.cc];
 
* Nevojë të marrësh laptop me vete: jo;
 
* Nevojë të marrësh laptop me vete: jo;
 
* Ka nevojë të kesh dije teknike: jo;
 
* Ka nevojë të kesh dije teknike: jo;
Line 13: Line 17:
  
 
=== Dita 1: 12.01.2018 ===
 
=== Dita 1: 12.01.2018 ===
* do përpilohet shpejti.
+
{| class="wikitable"
 +
|+
 +
!Ora
 +
!Titulli
 +
!Kohezgjatja
 +
!Kategoria
 +
|-
 +
|18:00
 +
|Hapja ditës parë së CopyFest
 +
|00h:20m:00s
 +
|
 +
|-
 +
|18:20
 +
|Big Buck Bunny
 +
|00h:10m:00s
 +
|Animacion
 +
|-
 +
|18:30
 +
|Elephants Dream
 +
|00h:10m:00s
 +
|Animacion
 +
|-
 +
|18:40
 +
|Sintel
 +
|00h:14m:48s
 +
|Animacion
 +
|-
 +
|19:00
 +
|Tears  of Steel
 +
|00h:12m:14s
 +
|Animacion
 +
|-
 +
|19:13
 +
|Pushim i shkurtër
 +
|00h:13m:00s
 +
|Pushim
 +
|-
 +
|19:25
 +
|TPB AFK: The Pirate Bay Away From Keyboard
 +
|01h:22m:00s
 +
|Dokumentar
 +
|-
 +
|20:50
 +
|Pushim i shkurtër
 +
|00h:10m:00s
 +
|Pushim
 +
|-
 +
|21:00
 +
|Steal this film (part 1)
 +
|00h:52m:00s
 +
|Dokumentar
 +
|-
 +
|21:52
 +
|Pushim i shkurtër
 +
|00h:13m:00s
 +
|Pushim
 +
|-
 +
|22:05
 +
|Debtocracy
 +
|01h:14m:00s
 +
|Dokumentar
 +
|-
 +
|23:20
 +
|Diskutim i hapur
 +
|00h:25m:00s
 +
|Diskutim
 +
|-
 +
|23:45
 +
|Mashup after party (BYOB: bring your own booze)
 +
|
 +
|Party
 +
|}
  
 
=== Dita 2: 13.01.2018 ===
 
=== Dita 2: 13.01.2018 ===
* do përpilohet shpejti.
+
{| class="wikitable"
 +
!Ora
 +
!Titulli
 +
!Kohezgjatja
 +
!Kategoria
 +
|-
 +
|13:00
 +
|Hapja ditës dytë së CopyFest
 +
|00h:15m:00s
 +
|
 +
|-
 +
|13:15
 +
|Star Wreck
 +
|01h:43m:00s
 +
|Parodi
 +
|-
 +
|15:10
 +
|Trouble #8: Hack the System
 +
|00h:34m:00s
 +
|Dokumentar
 +
|-
 +
|15:50
 +
|Everything is a Remix
 +
|00h:37m:00s
 +
|Dokumentar
 +
|-
 +
|16:40
 +
|RIP : A Remix Manifesto
 +
|01h:27m:00s
 +
|Dokumentar
 +
|-
 +
|18:30
 +
|Creative Commons meetup - bisedë e hapur rreth të drejtave të autorit në epokën digjitale
 +
|00h:45m:00s
 +
|Diskutim
 +
|-
 +
|19:30
 +
|The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz
 +
|02h:00m:00s
 +
|Dokumentar
 +
|-
 +
|21:30
 +
|Pushim i shkurtër
 +
|00h:10m:00s
 +
|Pushim
 +
|-
 +
|21:40
 +
|Steal this film (part 2)
 +
|00h:45m:00s
 +
|Dokumentar
 +
|-
 +
|22:25
 +
|Good Copy Bad Copy
 +
|01h:00m:00s
 +
|Dokumentar
 +
|-
 +
|23:25
 +
|CC party (bring your own drink and snack)
 +
|00h:30m:00s
 +
|
 +
|-
 +
|
 +
|
 +
|
 +
|
 +
|}
  
 
== Projeksionet e propozuara ==
 
== Projeksionet e propozuara ==
* Trouble #8: Hack the System (burimi https://sub.media/video/trouble-8-hack-the-system/)
+
* Trouble #8: Hack the System (burimi https://sub.media/video/trouble-8-hack-the-system/), 00.34.01;
* Elephants Dream (burimi: https://orange.blender.org/), 9 minuta;
+
* Elephants Dream (burimi: https://orange.blender.org/), 00.09.00 minuta;
* Big Buck Bunny (burimi: https://peach.blender.org/), 10 minuta;
+
* Big Buck Bunny (burimi: https://peach.blender.org/), 00.10.00 minuta;
* Sintel (burimi: https://durian.blender.org/),14 minuta 48 sekonda;  
+
* Sintel (burimi: https://durian.blender.org/), 00.14.48;  
* Tears of Steel (burimi: https://mango.blender.org/), 12 minuta 14 sekonda;
+
* Tears of Steel (burimi: https://mango.blender.org/), 00.12.14;
* Everything is a Remix (burimi: https://vimeo.com/139094998), 37 minuta 30 sekonda;
+
* Everything is a Remix (burimi: https://vimeo.com/139094998), 00.37.30;
* RIP : A Remix Manifesto (burimi: https://vimeo.com/8040182), 87 minuta 20 sekonda;
+
* RIP : A Remix Manifesto (burimi: https://vimeo.com/8040182), 01.27.20;
* Sita Sings the Blues (burimi: http://www.sitasingstheblues.com/watch.html),
+
* Sita Sings the Blues (burimi: http://www.sitasingstheblues.com/watch.html), 1.21.25;
 +
* Star Wreck (burimi: http://www.starwreck.com/wp/), 1.43.03;
 +
* The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz (burimi: https://archive.org/details/TheInternetsOwnBoyTheStoryOfAaronSwartz), 02.00.00;
 +
* Debtocracy (burimi: http://infowarproductions.com/portfolio-items/debtocracy/), 74 minuta;
 +
* Catastroika (burimi: http://infowarproductions.com/videos/catastroika_doc/),  87 minunta;
 +
* Steal this film, part 1 (burimi: http://stealthisfilm.com/Part1/), 00.52.00;
 +
* Steal this film, part 2 (burimi: http://stealthisfilm.com/Part2/), 00.44.00;
 +
* Good Copy Bad Copy (burimi: https://vimeo.com/36337847), 00.58.46;
 +
 
 +
=== Music and mashups for the party ===
 +
* Life Wasted Pearl Jam (burimi: https://www.youtube.com/watch?v=utPBbBzQs08 & https://creativecommons.org/2006/05/19/pearljamslifewastedvideoreleasedunderacclicense/b), 00.03.57;
 +
* G. W. Bush mashups:
 +
** Sunday Bloody Sunday nga U2: https://www.youtube.com/watch?v=PXnO_FxmHes, 00.03.07:
 +
** Imagine nga John Lenon: https://www.youtube.com/watch?v=TizK6Boxdo4, 00.04.33;
 +
* The Grey Video - DJ Dangermouse: https://www.youtube.com/watch?v=3zJqihkLcGc, 00.02.43;
 +
* Sweet Dreams are Made of Seven Nation Army: https://www.youtube.com/watch?v=hT5eJwgAtvY;
 +
* Daft Punk vs. Red Hot Chili Peppers - Lose Yourself to Californication (Mashup): https://www.youtube.com/watch?v=B6hAGk6s20E;
  
 
== Ndërlidhje ==
 
== Ndërlidhje ==
* Forum (anëtarët): së shpejti
+
* Bileta (të limituara, aktive pas 5.01.2018): http://events.openlabs.cc/e/3/copyfest-2018
 +
* Forum (anëtarët): https://forum.openlabs.cc/t/copyfest-tirana-2018/762
 
* Forum publik: së shpejti
 
* Forum publik: së shpejti
  

Latest revision as of 17:31, 13 January 2018

Poster: https://github.com/uracreative/works/tree/master/CopyFest
Pad: https://pad.openlabs.cc/p/Copy_Fest

Stigma negative e të rimiksuarit, kopjimit dhe modifikimit mund të nuhatet ende në shoqërinë e sotme ku interneti është pjesë kyçe e jetës sonë e cilia nuk ngjason më me ditët e shekullit të 20. Përkundrazi, atëhere mundësia për të krijuar dhe eksploruar ishte privilegj të cilin nuk e kishin shumë njërëz. Më shumëllojshmërinë e kulturave, krijimeve dhe karaktereve ka nëvojë për një revolucion në fushën e të drejtave të autorit si dhe modifikimeve të punimeve. Të gjitha këto tema janë tema që duam t'i adresojmë në edicionin e parë të Copy Fest, një fundjavë që celebron hapësirën publike (public domain), licensat e majta (Copyleft), Creative Commons, rimiksimin, kopjimin dhe lirinë kreative në internet.

Detaje

  • Kur: 12 janar 2017 @ TBD & 13 janar 2017 @ TBD;
  • Ku: Open Labs Hackerspace;
  • Promo URL: copyfest.openlabs.cc;
  • Nevojë të marrësh laptop me vete: jo;
  • Ka nevojë të kesh dije teknike: jo;
  • Ka nevoje të kesh qënë në eventet e mëparshme: jo;

Axhenda

Më poshtë axhenda e dy ditëve të festivalit. Detajet e programit mund të ndryshojnë vazhdimisht.

Dita 1: 12.01.2018

Ora Titulli Kohezgjatja Kategoria
18:00 Hapja ditës së parë së CopyFest 00h:20m:00s
18:20 Big Buck Bunny 00h:10m:00s Animacion
18:30 Elephants Dream 00h:10m:00s Animacion
18:40 Sintel 00h:14m:48s Animacion
19:00 Tears of Steel 00h:12m:14s Animacion
19:13 Pushim i shkurtër 00h:13m:00s Pushim
19:25 TPB AFK: The Pirate Bay Away From Keyboard 01h:22m:00s Dokumentar
20:50 Pushim i shkurtër 00h:10m:00s Pushim
21:00 Steal this film (part 1) 00h:52m:00s Dokumentar
21:52 Pushim i shkurtër 00h:13m:00s Pushim
22:05 Debtocracy 01h:14m:00s Dokumentar
23:20 Diskutim i hapur 00h:25m:00s Diskutim
23:45 Mashup after party (BYOB: bring your own booze) Party

Dita 2: 13.01.2018

Ora Titulli Kohezgjatja Kategoria
13:00 Hapja ditës së dytë së CopyFest 00h:15m:00s
13:15 Star Wreck 01h:43m:00s Parodi
15:10 Trouble #8: Hack the System 00h:34m:00s Dokumentar
15:50 Everything is a Remix 00h:37m:00s Dokumentar
16:40 RIP : A Remix Manifesto 01h:27m:00s Dokumentar
18:30 Creative Commons meetup - bisedë e hapur rreth të drejtave të autorit në epokën digjitale 00h:45m:00s Diskutim
19:30 The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz 02h:00m:00s Dokumentar
21:30 Pushim i shkurtër 00h:10m:00s Pushim
21:40 Steal this film (part 2) 00h:45m:00s Dokumentar
22:25 Good Copy Bad Copy 01h:00m:00s Dokumentar
23:25 CC party (bring your own drink and snack) 00h:30m:00s

Projeksionet e propozuara

Music and mashups for the party

Ndërlidhje

Organizatorët

  • Boris Budini
  • Redon Skikuli

Raport i eventit

  • së shpejti