Difference between revisions of "Code4Culture Editathon Korçë 2018"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
(Krijova faqen)
 
 
Line 1: Line 1:
== Përshkrimi ==
== Përshkrimi ==
Ky është një nga aktivitetet e para të Code4Herritage Hackathons i cili do të mbahet në qytetin e Korçës në bashkëpunim me Muzeun Arkeologjik të Korçës, një institucion i rëndësishëm [https://outreach.wikimedia.org/wiki/GLAM GLAM] në vendin tonë. Gjatë aktivitetit editues të Wikipedias nga [https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Community_User_Group_Albania Wikimedia Community User Group Albania] do të mentorojnë rreth 20 të rinj dhe personelin e muzeut për të edituar dhe krijuar artikuj për monumentet e kulturës në Shqipëri dhe qytetin e Korçës. Gjithashtu projekti [http://qrpedia.org/ QR Pedia] do të prezantohet si një zgjidhje për muzeun.
Ky është një nga aktivitetet e para të Code4Herritage Hackathons i cili do të mbahet në qytetin e Korçës në bashkëpunim me Muzeun Arkeologjik të Korçës, një institucion i rëndësishëm [https://outreach.wikimedia.org/wiki/GLAM GLAM] në vendin tonë. Gjatë aktivitetit editues të Wikipedias nga [https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Community_User_Group_Albania Wikimedia Community User Group Albania] do të mentorojnë rreth 20 të rinj dhe personelin e muzeut për të edituar dhe krijuar artikuj për monumentet e kulturës në Shqipëri dhe qytetin e Korçës. Gjithashtu projekti [http://qrpedia.org/ QR Pedia] do të prezantohet si një zgjidhje për muzeun.
__TOC__
== Stampa ==
* <nowiki>{{Code4CultureAlbania}}</nowiki> -->  vendoseni këtë stampë tek faqja e diskutimit të artikujve që do shtoni/përmirësoni


== Qëllimi i aktivitetit ==
== Qëllimi i aktivitetit ==

Latest revision as of 21:55, 27 April 2018

Përshkrimi

Ky është një nga aktivitetet e para të Code4Herritage Hackathons i cili do të mbahet në qytetin e Korçës në bashkëpunim me Muzeun Arkeologjik të Korçës, një institucion i rëndësishëm GLAM në vendin tonë. Gjatë aktivitetit editues të Wikipedias nga Wikimedia Community User Group Albania do të mentorojnë rreth 20 të rinj dhe personelin e muzeut për të edituar dhe krijuar artikuj për monumentet e kulturës në Shqipëri dhe qytetin e Korçës. Gjithashtu projekti QR Pedia do të prezantohet si një zgjidhje për muzeun.

Stampa

  • {{Code4CultureAlbania}} --> vendoseni këtë stampë tek faqja e diskutimit të artikujve që do shtoni/përmirësoni

Qëllimi i aktivitetit

  • Rekrutimi i edituesve të rinj jashtë Tiranës, Shqipëri
  • Shtimi apo përmirësimi i artikujve lidhur me pasuritë kulturore të Shqipërisë
  • Fuqizim i bashkëpunimit me instiucionet GLAM në Shqipëri

Axhenda

  • 9:30 - 12:30 "Workshop: Prezantim me Wikipedia dhe si të editojmë"
  • 12:30 - 13:15 "Pushim dhe foto në grup"
  • 13:15 - 16:00 "Editathon dhe krijim artikujsh"

Detaje

  • Kur: 28 Prill 2018 @ 9:30
  • Ku: OMuzeu Arkeologjik i Korçës
  • Numri i pjesëmarrësve:

Ndërlidhje

Raport i eventit