Blockchain Meetup (4 Janar 2018)

From Open Labs Hackerspace
Revision as of 12:02, 22 December 2017 by Elioqoshi (talk | contribs) (ndryshime ne detaje)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Nisim vitin e ri 2018 me një aktivitet i shumëkërkuar nga pjesëmarrës në komunitet. Do të flasim për teknologjinë Blockchain që fuqizon një revolucion të madh në shoqëri, ekonomi, mjekësi dhe kudo tjetër, duke eliminuar, palët e treta që deri më sot ishin të nevojshme si entitete rregullues. Të ftuar:

 • Artiona Bogo - Zhvilluese Blockchain, SAP Innovation Center Network
 • Elton Ngjela - Founder & CTO, The Dancing Bits

Axhenda

 • Permissionless vs Permissioned Blockchains
 • Proof-of-Work vs Proof-of-Stake, Proof-of-Service, Proof-of-Burn etj
 • Si zgjidhet Double-Spend; si mund të sulmohet rrjeti në secilin prej algoritmave të mësipërm
 • Algoritmat e konsensusit në permissioned Blockchains, PBFT, Round-Robin etj. Sa të sigurtë janë permissioned ledgers?
 • Ç'janë Blockchain Consortia?
 • Mjekësia bazuar në Blockchain
 • Demo: Secure Bidding in Procurement
 • Workshop: Krijimi i kuletës personale për Cryptocurrency

Detaje

 • Kur: 4 Janar 2018; 18:00 - 20:00
 • Ku: Open Labs Hackerspace;

Nëse do të bëjmë konfigurimin e një kulete të re, sugjerohet të marrësh një laptop tëndin ose celular. Por nuk është e nevojshme. Do flasim për tema pak më të avancuara rreth Blockchain, pra nuk do jetë Hyrje në Blockchain ose Bitcoin për më tëpër. Aktiviteti fokusohet në teknologjinë Blockchain dhe jo ekskluzivisht monedhat kriptografike. Për shkak se mund të flitet pafund për spekulime ekonomike dhe investimi, do evitojmë temat që kanë të bëjnë më aspektin financiar dhe jo teknologjik.

Ndërlidhje

Organizatorët nga hackerspace

 • Elio Qoshi

Raport i eventit

 • së shpejti