Blockchain Meetup (4 Janar 2018)

From Open Labs Hackerspace
Revision as of 11:56, 22 December 2017 by Elioqoshi (talk | contribs) (Elioqoshi zhvendosi faqen Blockchain Meetup tek Blockchain Meetup (4 Janar 2018): per te evituar faqe te duplikuara)
Jump to navigation Jump to search

Nisim vitin e ri 2018 me një aktivitet i shumëkërkuar nga pjesëmarrës në komunitet. Do të flasim për teknologjinë Blockchain që fuqizon një revolucion të madh në shoqëri, ekonomi, mjekësi dhe kudo tjetër, duke eliminuar, palët e treta që deri më sot ishin të nevojshme si entitete rregullues. Të ftuar:

 • Artiona Bogo - Zhvilluese Blockchain, SAP Innovation Center Network
 • Elton Ngjela - Founder & CTO, The Dancing Bits

Axhenda

 • Permissionless vs Permissioned Blockchains
 • Proof-of-Work vs Proof-of-Stake, Proof-of-Service, Proof-of-Burn etj
 • Si zgjidhet Double-Spend; si mund të sulmohet rrjeti në secilin prej algoritmave të mësipërm
 • Algoritmat e konsensusit në permissioned Blockchains, PBFT, Round-Robin etj. Sa të sigurtë janë permissioned ledgers?
 • Ç'janë Blockchain Consortia?
 • Mjekësia bazuar në Blockchain
 • Demo: Secure Bidding in Procurement
 • Workshop: Krijimi i kuletës personale për Cryptocurrency

Detaje

 • Kur: 4 janar 2018;
 • Ku: Open Labs Hackerspace;
 • Nevojë të marrësh laptop me vete: idealisht po;
 • Ka nevojë të kesh dije teknike: jo;
 • Ka nevoje të kesh qënë në eventet e mëparshme: jo;

Ndërlidhje

Organizatorët nga hackerspace

 • Elio Qoshi

Raport i eventit

 • së shpejti