Ada Lovelace Day 2021

Revision as of 15:36, 12 October 2021 by Sidorela (talk | contribs) (shtova link)

Ada Lovelace Day 2021 - Editathon

Përshkrimi

Dita e Ada Lovelace (ALD) është një festë ndërkombëtare e arritjeve të grave në shkencë, teknologji, inxhinieri dhe matematikë (STEM). Ky aktivitet synon të rrisë profilin e grave në STEM që të krijojë modele të reja që do të inkurajojnë më shumë vajza në karrierën STEM dhe do të mbështesin gratë që tashmë punojnë në STEM. Themeluar në 2009 nga Suw Charman-Anderson, aktiviteti organizohet çdo vit të martën e dytë të tetorit. Pasi festuam ALD disa vjet më parë, për këtë edicion ne u bashkuam me SCIdev dhe Network of Albanian Women in STEM për të festuar arritjet e grave STEMiste shqiptare duke përmirësuar artikujt në SQ Wikipedia.

Udhëzime

Në linkun më tej gjeni udhëzimet dhe informacionet e nevojshme për edit-a-thonin: https://etherpad.wikimedia.org/p/4NptFrP-vWeHhOvSs8ZH


Detaje

  • Kur: 12 Tetor @ 19:00
  • Ku: Open Labs Hackerspace (merni maskë me vete)
  • Numri i pjesëmarrësve: Do të plotësohet pas eventit.
  • Nevojë të marrësh laptop me vete: Jo.
  • Ka nevojë të kem qenë në aktivetetet e mëparshme: Jo.

Links

TBA

Raport i eventit

Do të plotësohet pas eventit.