Difference between revisions of "CryptoParty Tirana 2019"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
(changed the date of the actitivty)
m (Boris zhvendosi faqen CryptoParty Tirana 2018 tek CryptoParty Tirana 2019: Event Delay)
(No difference)

Revision as of 09:09, 14 October 2018

Përshkrimi

CryptoParty është një lëvizje e decentralizuar me aktivitete të cilat ndodhin vazhdimisht në të gjithë botën. Qëllimi i kësaj lëvizjeje është transferimi i dijeve tek sa më shumë individë për të mbrojtur veten në botën digjitale. Kjo përpjekje globale synon të prezantojë tek publiku i gjerë bazat e kriptografisë në teori dhe praktikë, si komunikimi i enkriptuar, parandalimi i përgjimeve kur navogoni në internet, anonimiteti në rrjetin Tor, kriptografia me çelës publik, enkriptimi i diskut, rrjetet private virtuale (VPN) etj. Projekti konsiston fillimisht në një seri workshopesh të hapura dhe falas për publikun.

Pjesëmarrësit

Detaje

 • Kur: 19.01.2019;
 • Ku: Oficina, Rruga "Asim Vokshi" pranë "Harry T. Fultz" Tiranë, Albania.
 • Numri i pjesëmarrësve: (plotësohet pas aktivitetit);
 • Nevojë të marrësh laptop/tablet me vete: PO;
 • Ka nevojë të kemi dije teknike rreth kriptografisë: Jo detyrimisht, por dhe në qofte se ke do ishte mirë;
 • Ka nevoje të kem qënë në eventet e mëparshme: JO, nuk ka nevojë të kesh marrë pjesë në aktivitete të mëparshme.

Prezantime

Axhenda

 • TBA

Shënime

 • Aktivitetet Cryptoparties nuk kanë karakter fitimprurës dhe nuk kanë kosto për pjesëmarrësit. Mbështetja financiare e Open Labs hackerspace është më se e mirëpritur. Në qoftë se sillni ushqime dhe pije nga shtëpija juaj na ndihmoni të vazhdojmë organizimin e aktiviteteve të tilla në vijim.
 • Kujdes: na vjen keq por Cryptoparty NUK është takim për të rregulluar kompjuterin tënd Windows ose Mac PC-helpdesk :)

Organizatorët

 • Arjen Kamphuis
 • Boris Budini
 • Elio Qoshi
 • Mariana Balla
 • Nafie Shehu
 • Izabela Bakollari
 • Silva Arapi
 • Redon Skikuli

Media

 • Deklarata për shtyp: do shtohet se shpejti

Mbulimi mediatik

Materialet promocionale

 • Posteri do publikohet së shpejti në Github.

Raport i aktivitetit