Wiki Weekend Tirana 2018

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search

Përshkrimi

Wiki Weekend ose pak më shqip Fundjava e Wikimedias, është një ngjarje vjetore e organizuar për herë të parë në Shqipëri ne vitin 2014. Ky aktivitet mbledh së bashku një audiencë të moshave dhe interesave të ndryshëm. Edicioni i vitit 2018 organizohet në ambientet e Open Labs hackerspace, nga pjesëtarët e user grupit të Wikimedia Community User Group Albania. Ky aktivitet ka si qëllim të sjellë më pranë komunitetit duke punuar dhe ndarë dijet rreth enciklopedisë më të madhe online, e cila është krijuar dhe mirëmbahet nga vullnetarët. Një qëllim tjetër i këtij aktiviteti është dhe rritja e kontribuesve lokalë në projektet e Wikimedias

Pjesëmarrësit

  • TBA


Detaje

  • Kur: 1&2 Dec.2018;
  • Ku: Open Labs
  • Numri i pjesëmarrësve: (plotësohet pas aktivitetit);
  • Ka nevojë të kemi dije teknike paraprakte: JO.
  • Ka nevoje të kem qënë në eventet e mëparshme: JO.

Axhenda

Pre-party: Takim i komunitetin të premten në datën 7 dhjetor në Open Labs në orën 18:30.

Aktiviteti është i ndarë në dy ditë, datat 8-9 dhjetor.

  • Dita parë
Ora Axhenda
9:30 - 10:00 Regjistrimet
10:00 - 10:30 Mirëseardhje, prezantim axhende.
10:30 - 11:00 Marrëveshja me Qendrën e Filmit
11:00 - 11:30 Mariana Balla - 'Wikimedia dhe nënprojektet e saj'
11:30 - 12:00 Editathon "Mësojmë të editojmë së bashku"
13:00 - 13:35 Pushim dreke
13:35 - 14:00 Mariana Balla - 'Licensat e hapura dhe domeini publik'
14:00 - 17:00 Editathon "Editim i artikujve në wikipedia"


  • Dita dytë
Ora Axhenda
10:00 - 10:30 Kafe dhe snacks
10:30 - 13:00 Planifikim për vitin 2019
13:00 - 14:00 Pushim dreke
14:00 -16:00 Vazhdim i bisedës


Shënime

Faqja në meta për aktivitetin: https://sq.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wiki_Weekend_Tirana_2018 Shëno emrin si pjesëmarrës: https://sq.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wiki_Weekend_Tirana_2018/Pjes%C3%ABmarr%C3%ABsit


Organizatorët


Raport i aktivitetit