Wiki Loves Maps 2016

Nga Open Labs Hackerspace
Shko tek: lundrim, kërko

Përshkrimi

Projekti Wiki Loves Maps (Albania) ka si qëllim përmirësimin e informacionit të gjeolokacionit të artikujve në SQ Wikipedia dhe të gjeoinformacionit në artikuj rreth Shqipërisë në Wikipedia në gjuhë të tjera.
Gjatë takimit do prezantohen të gjitha detajet e projektit dhe do punohet në grup pas trajnimit. Merr laptop me vete dhe përgatitu për punë intensive.
Në kuadër të projektit janë propozuar organizimi i 10 edit-a-thon dhe 2 map-a-thon me qëllim përmirësimin e gjeoinformaciont në artikuj. Më poshtë disa nga datat e propozuara gjatë takimit të parë to grupit organizativ të projektit.

 • Edit-a-thon: java 27.08.2016 finalizimi i listës së plotë me artikuj që kanë nevojë për prezantim të saktë të gjeolokacionit.
 • Edit-a-thon @ FOSScamp: 29.08.2016 (përpilim i listës dhe vendosja e kategorive)
 • Edit-a-thon @ FOSScamp: 30.08.2016 (punë në terren me tablet)
 • Edit-a-thon: java 19.09.2016;
 • Edit-a-thon: java 10.10.2016;
 • Edit-a-thon: java 17.10.2016 @ punë në terren me tablet;
 • Edit-a-thon: java 14.10.2016 @ punë në terren me tablet;
 • Edit-a-thon: java 21.10.2016 @ punë në terren me tablet;
 • Mbledhja e jurisë: java 28.11.2016;
 • Dhënia e cmimeve: Wikipedia Weekend (max .java e pare e dhjetorit).

Ndërkohë të gjitha detajet e projektit janë publikuar këtu.

Detaje

 • Kur: 27 korrik 2016 @16.30
 • Ku: Open Labs Hackerspace. Harta ndërvepruese ndodhet këtu.

Ndërlidhje

Raport i eventit