Takim i anëtarëve të Open Labs

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search

Përshkrimi

Takimet e anëtareve të Open Labs mbahen pothuajse një herë në muaj dhe më poshtë gjeni shënimet për takimin e datës 29.07.2017.

Anëtarët prezent në takim

 • Anisa Kuci
 • Anxhelo Lushka
 • Boris Budini
 • Elio Qoshi
 • Greta Doci
 • Jona Azizaj
 • Kristi Progri
 • Redon Skikuli
 • Sidorela Uku

Temat e propozuara per diskutim dhe vendimet

Inventari i pajisjeve hardware ne hackerspace

Duhet te kemi nje inventar fillestar me te gjithe hardwaret e medha, te gjitha te jene te dokumentuara ne wiki propozim nga Elio, per disa gjera duhet te vendosim barcode/nr me ngjitese dhe numer qe perket me hardware perkates, te blejme labelmaker nga Amazon me nje cmim rreth 10$ ketu, lista duhet te jete publike bashke me emrin e donatorit perkates, duhet te kemi nje template fature ose deklarim donacioni per hardware e rinj, Boris veteofrohet por mendon se nuk mund ta beje te gjithen vetem, duhen min 2 persona ne cdo kohe, Sidorela dhe Anisa do ndihmojne me kete.

Procesi i dhurimit te hardware

U vendos te shkruhet nje template ne anglisht per personat qe duan te bejne nje donacion, Greta deshiron ta shkruaje tekstin, do ruhen fizikisht ne hackerspace letrat, do jete dhe emri i personit donator ne wiki

Administrimi i hardware te hackerspace

Greta propozon qe te kete votim nga anetaret pas aplikimit, Redoni eshte kunder nxjerrjes se hardware nga hackerspace, Elio propozon qe te krijojme nje liste me pajisjet qe mund te merren, Redoni thote se ne parim gjerat duhet te jene ketu dhe te biem dakord qe laptopet NUK do dalin nga Open Labs.

Kush mund te kete celesat e hackerspace

U vendos qe vetem anetaret qe kane me shume se nje vit e gjysme te mund te kene akses ne pasjen e celesave te hackerspace.Nqs dikush humbet anetaresimin dhe ka patur me teper se 1 vit e gjysme anetar, numerimi kthehet ne 0 dhe duhet te rinise koha por ne kete rast koha qe kerkohet eshte 1 vit Ne tetor do nderrojme drynin e qepenit - kosto rreth 1000 ALL, me pas 100 ALL per cdo celes, secili e paguan vete kopjen e vet.

Mirembajtja e hackerspace (pastrimi)

Redoni propozoi qe kush organizon eventin duhet ta leje vendin sic e ka gjetur, pra ta pastroje, per cdo event me buxhet nje pjese e kostove te sherbeje per blerjen e mjeteve te pastrimit, duhet menaxhuar nga nje anetar, R.S do e inicioje ne forum biseden per te gjetur nje person pergjegjes per te organizuar pastrimin

Mirembajtja e hackerspace (permiresimi i infrastruktures)

Propozohet internet me i mire dhe i shpejte, me teper karrige, te rregullojme dritat etj. Marini dhe skuadra e tij mund te merret me kete pjese Elio sugjeron internet 30 Mbps nga ABCOM, kondicioner, kuti me vegla pune.

Punesimi i anetareve per projektet

Vendimet nuk duhet te kalojne nga bordi, nese nuk ka feedback nga anetaret te procedohet me grupin qe e ka ndermarre, Elio propozon nje afat kohor prej 2 javesh per te marre vendimet per cdo projekt te paguar dhe krijohet nje skuader nga te gjithe njerezit qe jane perfshire deri ne ate moment.

Code Week EU

Presim pergjigje nese do te aprovohet apo jo.

Cryptoparty

Arjen do te jape 200 EUR, 250 EUR nga Mozilla, ushqim, pije, printime dhe Ardiani dy nete, nuk eshte vendosur ende venue, Boris eshte per Oficinen, Redoni nuk eshte dakord qe te paguajme para per Innovation Hub, eshte dakord me Oficinen, do i dergojme nje email IH qe nuk e shohim te arsyeshme te paguajme para per nje institucion publik, si perfundim u vendos per Oficinen.

OpenStreetMap Weekend

21-22 Tetor mendohet te organizohet ky event, do vendoset per venue dhe per ceshtjet e tjera.

Pagesa opsionale per anetaret

Vendosem te mos procedojme me pagesa opsionale per antaret, por te iinkurajojme menyra te ndryshme donacionesh online si edhe offline.

Anetaret Joaktiv

Anxheles dhe Ajkunes do t'u dergohet nje email paralajmerues per mungesen e aktivitetit.

Grupi Organizativ i OSCAL2018

Personat qe kane organizuar te pakten 2 OSCAL vendosin per personat e tjere qe do jene ne skuader.

Non Disclosure Agreement

Plotesohet NDA gjate momentit qe pranohesh si anetar, anetaresimi kerkon NDA me patjeter, duhet te kemi kopje te firmosur nga secili anetar, waiver nga PRNHS, e perfshijme tek anetaret e rinj qe te firmoset gjithashtu.

Bashkpunimi me bashkine per OSM

Redoni do te flase me Jonin per kete.

Statuti i ri i OLS

Redoni e ka marre persiper, eshte ende draft.

Takimi i radhes

Takimi i radhes eshte vendosur te jete me date 16 shtator 2017.

Detaje

 • Kur: 28 korrik 2017 @ 16.00;
 • Ku: Open Labs Hackerspace;