Changes

Jump to navigation Jump to search

Linux Weekend Tirana 2017

2,659 bytes added, 4 years ago
| 10.00 - 10.30 || ''Regjistrimet e pjesëmarrësve'' || ''Regjistrimet e pjesëmarrësve''
|-
| 10.30 - 10.45 || '''Hapja e aktivitetit, përshëndetje e organizatorëve''' || '''Hapja e aktivitetit, përshëndetje e organizatorëve'''
|-
| 10.45 - 11.15 || Unify your local music library [https://github.com/jflory7/presentations/tree/master/2017/open-source-101 Open Source 101] - [[User:Jflory7|Justin W. Flory ]] ||
|-
| 11.15 - 11.45 || Introduction to Fedora Project and how to be part of the community - Mariana Balla || Linux Installfest - Anxhelo Lushka
| 12.00 - 12.15 || Women in Linux - Ajkuna Mujo || How to Build a Twitter-Bot on Linux - Dashamir Hoxha
|-
| 12.15 - 12.45 || Introduction and Q/A to Arch Ubuntu - Jor Bashllari || How to Build a Twitter-Bot on Linux - Dashamir Hoxha
|-
| 12.45 - 13.30 || ''pushimi 'Pushimi i drekës dhe foto në grup''' || ''pushimi 'Pushimi i drekës dhe foto në grup'''
|-
| 13.30 - 14.00 || Linux is good for you (and for your PC too) - Dimitar Zahariev ||
| 14.00 - 14.30 || Programming in Linux, editors and tools - Sidorela Uku || KISS with Linux - Edmond Cukalla
|-
| 14.30 - 15.00 || What are the similarities between Guy Debord and GNU/Linux? - [[Përdoruesi:Rskikuli|Redon Skikuli ]] || KISS with Linux - Edmond Cukalla
|-
| 15.00 - 15.30 || Open Source Licenses - Suela Palushi || How to Use Ubuntu Mate on a Headless RaspberryPI - Dashamir Hoxha
| 16.00 - 16.30 || Let's get to know Linux Mint - Melisa Sulko || An introduction to Nextcloud and data privacy - Silva Arapi
|-
| 16.30 - 17.00 || '''Mbyllja''' || '''Mbyllja'''
|}
=== E dielë ===
(vendos këtu detajet){| class="wikitable"|-== Ligjëruesit ==! Ora !! Salla kryesore !! Workshop|-* Ajkuna Mujo| 10.00 - 10.30 || ''Regjistrimet e pjesëmarrësve'' || ''Regjistrimet e pjesëmarrësve'' * Aldo Ziflaj|-* Anxhela Hyseni| 10.30 - 10.45 || '''Hapja e aktivitetit, përshëndetje e organizatorëve''' || '''Hapja e aktivitetit, përshëndetje e organizatorëve'''* Anxhelo Lushka|-* | 10.45 - 11.15 || Desktop Environments - Boris Budini* || Building a SSH-Tunnel Between Two Computers With Private IP - Dashamir Hoxha* |-| 11.15 - 11.45 || Getting to know the SUSE/openSUSE ecosystem - Dimitar Zahariev || Building a SSH-Tunnel Between Two Computers With Private IP - Dashamir Hoxha * Edmond Cukalla|-* Jona Azizaj* | 11.45 - 12.15 || Introduction and Q/A to Arch - Jor Bashllari|| Building CLI apps with Ruby - Aldo Ziflaj|-| 12.15 - 12.45 || Prezantime të shkurtra / Lightning Talks ||* |-| 12.45 - 13.30 || '''Pushimi i drekës dhe foto në grup''' || '''Pushimi i drekës dhe foto në grup'''|-| 13.30 - 14.00 || [https://github.com/jflory7/presentations/tree/master/2017/musicbrainz-picard-workshop Unify your local music library] - [[User:Jflory7|Justin W. Flory]] || Translation of Fedora - Anxhela Hyseni* Kristi Progri|-* Mariana Balla| 14.00 - 14.30 || Open Source Conference Albania - [[User:Jonatoni|Jona Azizaj]] || Takim i komunitetit / Community Meetup* Melisa Sulko|-* | 14.30 - 15.00 || Maps in GNOME - Nafie Shehu|| Takim i komunitetit / Community Meetup* Redon Skikuli|-* Sidorela Uku| 15.00 - 15.30 || E-diplomacy and Linux - Kristi Progri || Making a PKGBUILD - Jor Bashllari* Silva Arapi|-* | 15.30 - 16.00 || Introduction to open source office software - Suela Palushi|| Making a PKGBUILD - Jor Bashllari|-| 16.00 - 16.30 || '''Mbyllja''' || '''Mbyllja'''* Xheni Myrtaj|}
== Grupi organizativ ==
* Ajkuna Mujo
* Anxhela Hyseni
* [[User:Anxhelo|Anxhelo Lushka]]
* [[User:Jonatoni|Jona Azizaj]]
* [[User:Mariana|Mariana Balla]]
* Melisa Sulko
* [[Përdoruesi:Rskikuli|Redon Skikuli]]
* Suela Palushi
== Mbështetësit ==
 
Intervistë në RTSH nga Anxhelo Lushka dhe Mariana Balla - [https://soundcloud.com/open_labs_albania/linux-weekend-2017-interviste-me-anxhelo-lushka-dhe-mariana-balla-ne-rtsh Intervista në SoundCloud]
 
Artikull nga GJBI Team - [https://gjbiteam.com/linux-weekend-2017/ Artikulli nga GJBI]
 
Artikull nga Teknologjia Sot - [http://techsot.al/2017/03/13/ti-nuk-e-di-cfare-eshte-linux-weekend-eventi-must-go-per-te-gjithe-te-apasionuarit-e-linux/ Artikulli në Tech Sot]
 
Red Bull dhe Lavazza të cilët ofruan pije energjike dhe kafe për të dyja ditët e eventit.
 
Blogspot nga Justin W. Flory në website e Fedora Magazine - [https://fedoramagazine.org/students-fedora-linux-weekend-2017/ Fedora Magazine]
== Raporti i aktivitetit ==
* Numri i pjesëmarrësve: (do shtohet në vijim);
* në darkën me ligjëruesit dhe organizatorët do ishte mirë që të porositet relativisht pak ushqim në fillim që të evitohet shpërdorimin i ushqimit që tepron;
* shumë e rëndësishme që të fillohet me kontaktin e sponsorëve potencialë shumë herën në fazën përgatitore të projektit;
* vazhdimësia e aktivitet për vitin 2018 do vendoset bashkarisht me komunitetit në bisedë të anëtarëve të Open Labs në forum.openlabs.cc.

Navigation menu