Changes

Jump to navigation Jump to search

Linux Weekend Tirana 2017

4,260 bytes added, 4 years ago
Linux Weekend është eventi i parë në Shqipëri dedikuar totalisht sistemit operativ Linux dhe distrove të tij!
Eventi organizohet nga anëtarë të Open Labs Hackerspace, një organizatë shqiptare jo qeveritare, jo fitimprurëse, që promovon iniciativa free libre open source që prej 2012 dhe tashmë është e njohur midis të apasionuarve për teknologjinë, për iniciativat që ndërmer, njohuritë dhe energjitë që ndan dhe të rinjtë që frymëzon.Qëllimi i eventit është ndërgjegjësimi i njerëzve që të fillojnë e të përdorin Linux, një sistem operativ open source, të socializohemi me Linux-axhinj të tjerë nga rajoni, të njihemi me distrot e ndryshme të Linux dhe mënyrën se si të kontribuojmë në komunitetet përkatëse, të organizojmë workshope dhe prezantime për Linux, pa harruar këtu dhe installfest.Linux Weekend organizohet për herë të parë në javën e fundit të marsit.
== Data ==
25 & 26 mars 2017
 
== Vendndodhja ==
[http://osm.org/go/xexShH18t--?m= Universiteti Politeknik, Fakulteti i Teknologjisë dhe Informacionit, Tiranë, Shqipëri.]
== Axhenda ==
=== E shtunë ===
{| class="wikitable"|-! Ora !! Salla kryesore !! Workshop|-| 10.00 - 10.30 || ''Regjistrimet e pjesëmarrësve'' || ''Regjistrimet e pjesëmarrësve'' |-| 10.30 - 10.45 || '''Hapja e aktivitetit, përshëndetje e organizatorëve''' || '''Hapja e aktivitetit, përshëndetje e organizatorëve'''|-| 10.45 - 11.15 || [https://github.com/jflory7/presentations/tree/master/2017/open-source-101 Open Source 101] - [[User:Jflory7|Justin W. Flory]] || |-| 11.15 - 11.45 || Introduction to Fedora Project and how to be part of the community - Mariana Balla || Linux Installfest - Anxhelo Lushka |-| 11.45 - 12.00 || Women in Linux - Ajkuna Mujo || Linux Installfest - Anxhelo Lushka |-| 12.00 - 12.15 || Women in Linux - Ajkuna Mujo || How to Build a Twitter-Bot on Linux - Dashamir Hoxha|-| 12.15 - 12.45 || Introduction to Ubuntu - Jor Bashllari || How to Build a Twitter-Bot on Linux - Dashamir Hoxha|-| 12.45 - 13.30 || '''Pushimi i drekës dhe foto në grup''' || '''Pushimi i drekës dhe foto në grup'''|-| 13.30 - 14.00 || Linux is good for you (vendos këtu detajetand for your PC too)- Dimitar Zahariev |||-| 14.00 - 14.30 || Programming in Linux, editors and tools - Sidorela Uku || KISS with Linux - Edmond Cukalla|-| 14.30 - 15.00 || What are the similarities between Guy Debord and GNU/Linux? - [[Përdoruesi:Rskikuli|Redon Skikuli]] || KISS with Linux - Edmond Cukalla|-| 15.00 - 15.30 || Open Source Licenses - Suela Palushi || How to Use Ubuntu Mate on a Headless RaspberryPI - Dashamir Hoxha|-| 15.30 - 16.00 || Introduction to Elementary OS - Xheni Myrtaj || How to Use Ubuntu Mate on a Headless RaspberryPI - Dashamir Hoxha|-| 16.00 - 16.30 || Let's get to know Linux Mint - Melisa Sulko || An introduction to Nextcloud and data privacy - Silva Arapi=== E diel ===|-| 16.30 - 17.00 || '''Mbyllja''' || '''Mbyllja'''(vendos këtu detajet)|}
== Vendi dhje vendodhja = E dielë ===Universiteti Politeknik{| class="wikitable"|-! Ora !! Salla kryesore !! Workshop|-| 10.00 - 10.30 || ''Regjistrimet e pjesëmarrësve'' || ''Regjistrimet e pjesëmarrësve'' |-| 10.30 - 10.45 || '''Hapja e aktivitetit, përshëndetje e organizatorëve''' || '''Hapja e aktivitetit, Fakulteti përshëndetje e organizatorëve'''|-| 10.45 - 11.15 || Desktop Environments - Boris Budini || Building a SSH-Tunnel Between Two Computers With Private IP - Dashamir Hoxha|-| 11.15 - 11.45 || Getting to know the SUSE/openSUSE ecosystem - Dimitar Zahariev || Building a SSH-Tunnel Between Two Computers With Private IP - Dashamir Hoxha |-| 11.45 - 12.15 || Introduction and Q/A to Arch - Jor Bashllari || Building CLI apps with Ruby - Aldo Ziflaj|-| 12.15 - 12.45 || Prezantime të shkurtra / Lightning Talks |||-| 12.45 - 13.30 || '''Pushimi i drekës dhe foto në grup''' || '''Pushimi i Teknologjisë drekës dhe Informacioinis, Tiranë, Shqipërifoto në grup'''|-| 13.30 - 14. Për vendodhjen në OpenStreetMap kliko 00 || [httphttps://osmgithub.orgcom/jflory7/presentations/gotree/xexShH18tmaster/2017/musicbrainz-picard-workshop Unify your local music library] -?m= këtu[[User:Jflory7|Justin W. Flory]]|| Translation of Fedora - Anxhela Hyseni|-| 14.00 - 14. 30 || Open Source Conference Albania - [[User:Jonatoni|Jona Azizaj]] || Takim i komunitetit / Community Meetup|-| 14.30 - 15.00 || Maps in GNOME - Nafie Shehu || Takim i komunitetit / Community Meetup|-| 15.00 - 15.30 || E-diplomacy and Linux - Kristi Progri || Making a PKGBUILD - Jor Bashllari|-| 15.30 - 16.00 || Introduction to open source office software - Suela Palushi || Making a PKGBUILD - Jor Bashllari|-| 16.00 - 16.30 || '''Mbyllja''' || '''Mbyllja'''|}
== Grupi organizativ ==
* Ajkuna Mujo* AnxhelaHyseni* [[User:Anxhelo|Anxhelo Lushka]]* [[User:Jonatoni|Jona Azizaj]]* [[User:Mariana|Mariana Balla]]* Melisa Sulko(shto * [[Përdoruesi:Rskikuli|Redon Skikuli]]* Suela Palushi == Mbështetësit == Intervistë në RTSH nga Anxhelo Lushka dhe Mariana Balla - [https://soundcloud.com/open_labs_albania/linux-weekend-2017-interviste-me-anxhelo-lushka-dhe-mariana-balla-ne-rtsh Intervista në SoundCloud] Artikull nga GJBI Team - [https://gjbiteam.com/linux-weekend-2017/ Artikulli nga GJBI] Artikull nga Teknologjia Sot - [http://techsot.al/2017/03/13/ti-nuk-e-di-cfare-eshte-linux-weekend-eventi-must-go-per-te-gjithe-te-apasionuarit-e-linux/ Artikulli në Tech Sot] Red Bull dhe Lavazza të cilët ofruan pije energjike dhe anëtarët kafe për të dyja ditët e tjerë)eventit.
Blogspot nga Justin W. Flory në website e Fedora Magazine - [https://fedoramagazine.org/students-fedora-linux-weekend-2017/ Fedora Magazine]
== Komente post Raporti i aktivitetit ==
* Numri i pjesëmarrësve: (do shtohet në vijim);
* në darkën me ligjëruesit dhe organizatorët do ishte mirë që të porositet relativisht pak ushqim në fillim që të evitohet shpërdorimin i ushqimit që tepron;
* shumë e rëndësishme që të fillohet me kontaktin e sponsorëve potencialë shumë herën në fazën përgatitore të projektit;
* vazhdimësia e aktivitet për vitin 2018 do vendoset bashkarisht me komunitetit në bisedë të anëtarëve të Open Labs në forum.openlabs.cc.

Navigation menu