Difference between revisions of "Ada Lovelace Day 2021"

Jump to navigation Jump to search
no edit summary
m (Editova orarin)
 
(3 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 2: Line 2:


==Përshkrimi==
==Përshkrimi==
TBA
Dita e Ada Lovelace (ALD) është një festë ndërkombëtare e arritjeve të grave në shkencë, teknologji, inxhinieri dhe matematikë (STEM). Ky aktivitet synon të rrisë profilin e grave në STEM që të krijojë modele të reja që do të inkurajojnë më shumë vajza në karrierën STEM dhe do të mbështesin gratë që tashmë punojnë në STEM.  Themeluar në 2009 nga Suw Charman-Anderson, aktiviteti organizohet çdo vit të martën e dytë të tetorit. Pasi festuam ALD disa vjet më parë, për këtë edicion ne u bashkuam me SCIdev dhe Network of Albanian Women in STEM për të festuar arritjet e grave STEMiste shqiptare duke përmirësuar artikujt në SQ Wikipedia. 
 
[[Skeda:AdaLovelaceDay 2021 Tirana.jpg|parapamje]]
 
==Udhëzime==
Në linkun më tej gjeni udhëzimet dhe informacionet e nevojshme për edit-a-thonin:  https://etherpad.wikimedia.org/p/4NptFrP-vWeHhOvSs8ZH


==Axhenda==
TBA


==Detaje==
==Detaje==
Line 14: Line 17:
*Nevojë të marrësh laptop me vete: Jo.
*Nevojë të marrësh laptop me vete: Jo.
*Ka nevojë të kem qenë në aktivetetet e mëparshme: Jo.
*Ka nevojë të kem qenë në aktivetetet e mëparshme: Jo.
==Links==
TBA


==Raport i eventit==
==Raport i eventit==
Do të plotësohet pas eventit.
Do të plotësohet pas eventit.
All, Bureaucrats, Administrators, translator
791

edits

Navigation menu