Difference between revisions of "CryptoParty Tirana 2019"

Jump to navigation Jump to search
m
editova axhenden
m (editova axhenden)
Line 1: Line 1:
[[Skeda:CryptoParty Tirana 2019 OL Web.png|1200px|parapamje|qendër]]
[[Skeda:CryptoParty Tirana 2019 OL Web.png|1000px|parapamje|qendër]]


CryptoParty është një lëvizje e decentralizuar me aktivitete të cilat ndodhin vazhdimisht në të gjithë botën. Qëllimi i kësaj lëvizjeje është transferimi i dijeve tek sa më shumë individë për të mbrojtur veten në botën digjitale. Kjo përpjekje globale synon të prezantojë tek publiku i gjerë bazat e kriptografisë në teori dhe praktikë, si komunikimi i enkriptuar, parandalimi i përgjimeve kur navogoni në internet, anonimiteti në rrjetin Tor, kriptografia me çelës publik, enkriptimi i diskut, rrjetet private virtuale (VPN) etj. Projekti konsiston fillimisht në një seri workshopesh të hapura dhe falas për publikun.
CryptoParty është një lëvizje e decentralizuar me aktivitete të cilat ndodhin vazhdimisht në të gjithë botën. Qëllimi i kësaj lëvizjeje është transferimi i dijeve tek sa më shumë individë për të mbrojtur veten në botën digjitale. Kjo përpjekje globale synon të prezantojë tek publiku i gjerë bazat e kriptografisë në teori dhe praktikë, si komunikimi i enkriptuar, parandalimi i përgjimeve kur navogoni në internet, anonimiteti në rrjetin Tor, kriptografia me çelës publik, enkriptimi i diskut, rrjetet private virtuale (VPN) etj. Projekti konsiston fillimisht në një seri workshopesh të hapura dhe falas për publikun.
Line 22: Line 22:
*11.00 - 11.15: Introducing Information Security for Journalists book - Silva (Open Labs)
*11.00 - 11.15: Introducing Information Security for Journalists book - Silva (Open Labs)
*11.15 - 11.35:  Jos ([https://hack42.nl/blog/ Hack42 Arnhem])
*11.15 - 11.35:  Jos ([https://hack42.nl/blog/ Hack42 Arnhem])
*11.35 - 12:00: small (coffee) break
*11.35 - 11:50: small (coffee) break
*11:50 - 12:00: Video from Arjen Kamphuis
*12.00 - 12.30: explaining the working groups
*12.00 - 12.30: explaining the working groups
*12.30 - 13.30: snaks, coffee and fruits break
*12.30 - 13.30: snaks, coffee and fruits break
All, Bureaucrats, Administrators, translator
773

edits

Navigation menu