Changes

Jump to navigation Jump to search

Editoria Developers Meetup

12 bytes removed, 10 months ago
no edit summary
[[Skeda:Editoria Developers Meetup TiranaEditoria_Developers_Meetup_Tirana.jpg|alt=|parapamje]] 
Editoria është një platformë me kodburim të hapur (open source) dhe e bazuar në web (browser) për shkrimin dhe publikimin e librave. Kjo platform përfshinë editimin dhe krijimin e përmbajtjes në grup, procesim të bazuar në web, typesetting të automatizuar si edhe përfshin konvertimin nga docx në HTML etj. Editoria mund të instalohet falas dhe të përdoret nën një Licencë MIT.
Për të parë nga afër karakteristikat e Editorias por edhe rëndësinë e përdorimit të platformave të tilla për publikim do takohemi në hackerspace të shtunën 02.11.2019 në orën 11.
== Detaje == * Kur: 02.11.2019 @ 11.00;* Ku: Open Labs Hackerspace* Nevojë të marrësh laptop/tablet me vete: PO;* Ka nevojë të kemi dije teknike: PO, Javascript dhe Node JS;* Ka nevoje të kem qënë në eventet e mëparshme: JO. 
==Axhenda==
== Axhenda ==* 11.00 - 11.15: registration * 11.15 – 11.45: about Open Labs, Coko Foundation & Collective68 (@Redon, Silva)* 11.45 – 12.30: introducing the Editoria project (general overview) (@Redon & the GR team)* 12.30 – 13.30: Introducing Editoria flavours (@ Danjela + GR team)* 13.30 – 14.45: break (small snaks and drinks)* 13.45 – 14.45: let’s get technical: Pubsweet <3 NodeJS, ReactJS, GraphQL* 14.45 – 15.30: getting yourself busy > how to get involved (GR team)* 15.30 – 16.00: Introduce yourself: join the Tirana Editoria project (@Redon @Silva)
Detaje të tjera do publikohen në vijim.
All, Bots, Bureaucrats, Administrators, translator
616

edits

Navigation menu