Changes

Jump to navigation Jump to search
m
* do kemi pyetje - përgjigje, muzikë, pije dhe bisedë të hapur.
'''Por çfarë është Fediverse?<br />'''
Fediverse (një bashkim i fjalëve "federatë" dhe "univers") është një ansambël e serverëve të federuar (ose të ndërlidhur) që përdoren për publikimin e uebit (dmth. Rrjetet shoqërore, microblogging, blogging ose faqet e internetit) dhe file hosting. Në servera të ndryshëm (raste), përdoruesit mund të krijojnë identitete ashtu të quajtura. Këto identitete janë në gjendje të komunikojnë në lidhje me kufijtë e rasteve, sepse softualet që ekzekutojnë në serverë mbështesin një ose më shumë protokolle komunikimi që ndjekin standardin e hapur. Si një identitet në Fediverse, ju jeni në gjendje të postoni tekst dhe media të tjera, ose të ndiqni postimet nga identitete të tjera. Në disa raste mund të shfaqni ose të ndani të dhëna (video, audio, tekst dhe skedarë të tjerë) publikisht ose në një grup të zgjedhur të identiteteve dhe të lejoni identitete të tjera të redaktoni të dhënat tuaja (dmth. Një kalendar ose një libër adresash).
Gjatë aktivitetit do mësojmë se si të
Shihemi në hackerspace.
== Detaje ==
794

edits

Navigation menu