Changes

Jump to navigation Jump to search

CopyFest Durres 2018

5,286 bytes added, 2 years ago
Imported from Tirana Edition
Poster: https://github.com/uracreative/works/tree/master/CopyFest<br />
Pad: https://pad.openlabs.cc/p/Copy_Fest

Stigma negative e të rimiksuarit, kopjimit dhe modifikimit mund të nuhatet ende në shoqërinë e sotme ku interneti është pjesë kyçe e jetës sonë e cilia nuk ngjason më me ditët e shekullit të 20. Përkundrazi, atëhere mundësia për të krijuar dhe eksploruar ishte privilegj të cilin nuk e kishin shumë njërëz.
Më shumëllojshmërinë e kulturave, krijimeve dhe karaktereve ka nëvojë për një revolucion në fushën e të drejtave të autorit si dhe modifikimeve të punimeve. Të gjitha këto tema janë tema që duam t'i adresojmë në edicionin e parë të Copy Fest, një fundjavë që celebron hapësirën publike (public domain), licensat e majta (Copyleft), Creative Commons, rimiksimin, kopjimin dhe lirinë kreative në internet.

== Detaje ==
* Kur: 12 janar 2017 @ TBD & 13 janar 2017 @ TBD;
* Ku: Open Labs Hackerspace;
* Promo URL: [http://copyfest.openlabs.cc copyfest.openlabs.cc];
* Nevojë të marrësh laptop me vete: jo;
* Ka nevojë të kesh dije teknike: jo;
* Ka nevoje të kesh qënë në eventet e mëparshme: jo;

== Axhenda ==
Më poshtë axhenda e dy ditëve të festivalit. Detajet e programit mund të ndryshojnë vazhdimisht.

=== Dita 1: 12.01.2018 ===
{| class="wikitable"
|+
!Ora
!Titulli
!Kohezgjatja
!Kategoria
|-
|18:00
|Hapja ditës së parë së CopyFest
|00h:20m:00s
|
|-
|18:20
|Big Buck Bunny
|00h:10m:00s
|Animacion
|-
|18:30
|Elephants Dream
|00h:10m:00s
|Animacion
|-
|18:40
|Sintel
|00h:14m:48s
|Animacion
|-
|19:00
|Tears of Steel
|00h:12m:14s
|Animacion
|-
|19:13
|Pushim i shkurtër
|00h:13m:00s
|Pushim
|-
|19:25
|TPB AFK: The Pirate Bay Away From Keyboard
|01h:22m:00s
|Dokumentar
|-
|20:50
|Pushim i shkurtër
|00h:10m:00s
|Pushim
|-
|21:00
|Steal this film (part 1)
|00h:52m:00s
|Dokumentar
|-
|21:52
|Pushim i shkurtër
|00h:13m:00s
|Pushim
|-
|22:05
|Debtocracy
|01h:14m:00s
|Dokumentar
|-
|23:20
|Diskutim i hapur
|00h:25m:00s
|Diskutim
|-
|23:45
|Mashup after party (BYOB: bring your own booze)
|
|Party
|}

=== Dita 2: 13.01.2018 ===
{| class="wikitable"
!Ora
!Titulli
!Kohezgjatja
!Kategoria
|-
|13:00
|Hapja ditës së dytë së CopyFest
|00h:15m:00s
|
|-
|13:15
|Star Wreck
|01h:43m:00s
|Parodi
|-
|15:10
|Trouble #8: Hack the System
|00h:34m:00s
|Dokumentar
|-
|15:50
|Everything is a Remix
|00h:37m:00s
|Dokumentar
|-
|16:40
|RIP : A Remix Manifesto
|01h:27m:00s
|Dokumentar
|-
|18:30
|Creative Commons meetup - bisedë e hapur rreth të drejtave të autorit në epokën digjitale
|00h:45m:00s
|Diskutim
|-
|19:30
|The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz
|02h:00m:00s
|Dokumentar
|-
|21:30
|Pushim i shkurtër
|00h:10m:00s
|Pushim
|-
|21:40
|Steal this film (part 2)
|00h:45m:00s
|Dokumentar
|-
|22:25
|Good Copy Bad Copy
|01h:00m:00s
|Dokumentar
|-
|23:25
|CC party (bring your own drink and snack)
|00h:30m:00s
|
|-
|
|
|
|
|}

== Projeksionet e propozuara ==
* Trouble #8: Hack the System (burimi https://sub.media/video/trouble-8-hack-the-system/), 00.34.01;
* Elephants Dream (burimi: https://orange.blender.org/), 00.09.00 minuta;
* Big Buck Bunny (burimi: https://peach.blender.org/), 00.10.00 minuta;
* Sintel (burimi: https://durian.blender.org/), 00.14.48;
* Tears of Steel (burimi: https://mango.blender.org/), 00.12.14;
* Everything is a Remix (burimi: https://vimeo.com/139094998), 00.37.30;
* RIP : A Remix Manifesto (burimi: https://vimeo.com/8040182), 01.27.20;
* Sita Sings the Blues (burimi: http://www.sitasingstheblues.com/watch.html), 1.21.25;
* Star Wreck (burimi: http://www.starwreck.com/wp/), 1.43.03;
* The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz (burimi: https://archive.org/details/TheInternetsOwnBoyTheStoryOfAaronSwartz), 02.00.00;
* Debtocracy (burimi: http://infowarproductions.com/portfolio-items/debtocracy/), 74 minuta;
* Catastroika (burimi: http://infowarproductions.com/videos/catastroika_doc/), 87 minunta;
* Steal this film, part 1 (burimi: http://stealthisfilm.com/Part1/), 00.52.00;
* Steal this film, part 2 (burimi: http://stealthisfilm.com/Part2/), 00.44.00;
* Good Copy Bad Copy (burimi: https://vimeo.com/36337847), 00.58.46;

=== Music and mashups for the party ===
* Life Wasted Pearl Jam (burimi: https://www.youtube.com/watch?v=utPBbBzQs08 & https://creativecommons.org/2006/05/19/pearljamslifewastedvideoreleasedunderacclicense/b), 00.03.57;
* G. W. Bush mashups:
** Sunday Bloody Sunday nga U2: https://www.youtube.com/watch?v=PXnO_FxmHes, 00.03.07:
** Imagine nga John Lenon: https://www.youtube.com/watch?v=TizK6Boxdo4, 00.04.33;
* The Grey Video - DJ Dangermouse: https://www.youtube.com/watch?v=3zJqihkLcGc, 00.02.43;
* Sweet Dreams are Made of Seven Nation Army: https://www.youtube.com/watch?v=hT5eJwgAtvY;
* Daft Punk vs. Red Hot Chili Peppers - Lose Yourself to Californication (Mashup): https://www.youtube.com/watch?v=B6hAGk6s20E;

== Ndërlidhje ==
* Bileta (të limituara, aktive pas 5.01.2018): http://events.openlabs.cc/e/3/copyfest-2018
* Forum (anëtarët): https://forum.openlabs.cc/t/copyfest-tirana-2018/762
* Forum publik: së shpejti

== Organizatorët ==
* Boris Budini
* Redon Skikuli

== Raport i eventit ==
* së shpejti
All, Bots, Bureaucrats, Administrators, translator
616

edits

Navigation menu