Difference between revisions of "Github Pages me Jekyll"

Jump to navigation Jump to search
m
no edit summary
m
m
Line 14: Line 14:
Ky është një emër i përkohshëm pasi domain mund të vendoset si të dëshironi nëpërmjet cname. Gjithsesi për të akitvizuar github pages pasi krijohet repo shkohet tek settings dhe tek sesioni për Github Pages kalohet zgjidhet ''master branch'' dhe ''Save''.<br />
Ky është një emër i përkohshëm pasi domain mund të vendoset si të dëshironi nëpërmjet cname. Gjithsesi për të akitvizuar github pages pasi krijohet repo shkohet tek settings dhe tek sesioni për Github Pages kalohet zgjidhet ''master branch'' dhe ''Save''.<br />
Marim repon e krijuar lokalisht. Zgjedhim '''Clone with SSH''' , kopjojmë linkun nga kutia dhe në terminal japim komandën:
Marim repon e krijuar lokalisht. Zgjedhim '''Clone with SSH''' , kopjojmë linkun nga kutia dhe në terminal japim komandën:
''<p style="color:green; background-color:black;>$ git clone git@github.com:Sidorela24/themetest.git</p>''
''<p style="color:green; background-color:black;>$ git clone git@github.com:sidorelauku/themetest.git</p>''
Në kompjuter është krijuar tashmë një direktori e re me emërtimin '''themetest'''.
Në kompjuter është krijuar tashmë një direktori e re me emërtimin '''themetest'''.
Pasi gjendet repo në github e Jekyll theme që duam të instalojmë e shkarkojmë atë lokalisht në kompjuterin tonë.  
Pasi gjendet repo në github e Jekyll theme që duam të instalojmë e shkarkojmë atë lokalisht në kompjuterin tonë.  
Line 47: Line 47:
<br />
<br />
[[Skeda:Themetest github.png|300|Repository themetest]]<br />
[[Skeda:Themetest github.png|300|Repository themetest]]<br />
<br />Zgjedhim '''Compare & pull request'''. Pasi të kryeni veprimet që dëshironi, të komentoni apo të caktoni individë për ta rishikuar përpara, butoni "New pull request''', '''Merge pull request''' dhe në fund konfirmimi. Tashmë theme u instalua me sukses si në demo dhe gjendet [https://sidorela24.github.io/themetest/ këtu].
<br />Zgjedhim '''Compare & pull request'''. Pasi të kryeni veprimet që dëshironi, të komentoni apo të caktoni individë për ta rishikuar përpara, butoni "New pull request''', '''Merge pull request''' dhe në fund konfirmimi. Tashmë theme u instalua me sukses si në demo dhe gjendet [https://sidorelauku.github.io/themetest/ këtu].
All, Bureaucrats, Administrators, translator
750

edits

Navigation menu