Difference between revisions of "Lidhja e Github me SSH"

Jump to navigation Jump to search
m
Plotësova tekstin.
m
m (Plotësova tekstin.)
Line 27: Line 27:
Shtoni çelësin privat SSH tek ssh-agent. Nëse në hapin e mësipërm kur ju kërkohej skedari ku donit të ruanit çelësin SSH i vendosët emër tjetër, atëherë duhet të bëni kujdes tek komanda e mëposhtme të vendoset emri. Në rast se shtypët ENTER komada duhet si më poshtë:
Shtoni çelësin privat SSH tek ssh-agent. Nëse në hapin e mësipërm kur ju kërkohej skedari ku donit të ruanit çelësin SSH i vendosët emër tjetër, atëherë duhet të bëni kujdes tek komanda e mëposhtme të vendoset emri. Në rast se shtypët ENTER komada duhet si më poshtë:
''<p style="color:white; background-color:black;">$  ssh-add ~/.ssh/id_rsa</p>''
''<p style="color:white; background-color:black;">$  ssh-add ~/.ssh/id_rsa</p>''


'''Hapi 4:''' Shtoni çelësin SSH në github
'''Hapi 4:''' Shtoni çelësin SSH në github
Line 36: Line 37:
$ xclip -sel clip < ~/.ssh/id_rsa.pub<br />
$ xclip -sel clip < ~/.ssh/id_rsa.pub<br />
-# Kopjon përmbajtjen në tastierë.</p>
-# Kopjon përmbajtjen në tastierë.</p>
Tek menuja e profilit tuaj gjendenh '''Settings''' ku do të shtohet çelësi SSH. Tek të dhënat personale në të majtë do zgjidhni '''SSH and GPG keys'''. Më pas butonin '''New SSH key'''. Do hapet një fushë më poshtë ku do vendosni titullin dhe çelësin (CTRL+V) të cilin e kopjuat në komandën më lart. <ref>https://help.github.com/articles/connecting-to-github-with-ssh/</ref>
<br />
[[Skeda:Adding ssh key.png|parapamje]]
Tek menuja e profilit tuaj gjendenh '''Settings''' ku do të shtohet çelësi SSH. Tek të dhënat personale në të majtë do zgjidhni '''SSH and GPG keys'''. Më pas butonin '''New SSH key'''. Do hapet një fushë më poshtë ku do vendosni titullin dhe çelësin (CTRL+V) të cilin e kopjuat në komandën më lart. Më pas butoni ''Add new SSH key'', nëse ju kërkohet vendosni fjalëkalimin tuaj të github.<ref>https://help.github.com/articles/connecting-to-github-with-ssh/</ref>
 


==Referenca==
==Referenca==
All, Bureaucrats, Administrators, translator
793

edits

Navigation menu