Changes

Jump to navigation Jump to search

Aktivitete

12,516 bytes added, 11 months ago
hoqa OSCAL dhe openSUSE summit
Open Labs është aktiv që nga viti 2012. Komuniteti është rritur dhe forcuar nëpërmjet organizimit të aktiviteteve të niveleve të ndryshme të cilat do mundohemi që t'i reflektojme këtu. Në qoftë se je anëtar i Open Labs dhe ke llogari në wiki mos harro të shtosh aktivitetin që organizon këtu në wiki.
 
*Propozohet të evitohet organizimi i aktiviteteve në festat zyrtare dhe ditën e diel.
*Dëshiron të organzosh dhe ti një aktivitet? Vizito faqen e udhëzimeve: [[Organizim_Aktivitetesh|wiki.openlabs.cc/faqja/Organizim_Aktivitetesh]]
* Dy datat në vijim hackerspace është e zënë nga grupi organizativ OSCAL: 22.02.2020 @ 12:00-15:00 dhe 29.02.2020 @ 12:00-15:00
{| class="wikitable sortable"
|-
! style="background-color: #2BBBB0; color:white;" |Viti ! style="background-color: #2BBBB0; color:white;" |Data! style="background-color: #2BBBB0; color:white;" |Ora! style="background-color: #2BBBB0; color:white;" |Emri! style="background-color: #2BBBB0; color:white;" |Projekti/Prezantuesi|-! rowspan="17" |2020|E papërcaktuar|TBA|PreservingWB: Prishtina Day #1|RYCO & Open Labs|-|E papërcaktuar|TBA|PreservingWB: Prishtina Day #1|RYCO & Open Labs|-|E papërcaktuar|TBA|PreservingWB: Prishtina Day #1|RYCO & Open Labs|-|E papërcaktuar|TBA|[[PreservingWB: Tirana Day]] #3|RYCO & Open Labs|-|E papërcaktuar|TBA|[[PreservingWB: Tirana Day]] #2|RYCO & Open Labs|-| E papërcaktuar|TBA|[[PreservingWB: Tirana Day]] #1|RYCO & Open Labs
|-
! rowspan="50" | 2017 | 30.09.2017|| CityZen app - meetup i tetorit| Open Labs| 18.10.2017 | 18:00| CityZen app| [[Cryptoparty Tirana 2017]]| Open Labs|- | 29.09.2017|| [[Cryptotools for journalists]]| TBA|- | 27.09.2017|| [[Debian Meetup nr.2]]| Debian|- | 23.0902.20172020
|16:00
| [[Fedora Woman Day (FWD) 2017openSUSE Localization]]| FedoraopenSUSE
|-
| 1906.0902.2017 2020| 1618.00 - 21.00| [[Red Hat Career Day]https://forum.openlabs.cc/t/tirana-wordpress-kickoff-meeting/2026 Tirana WordPress meetup - Kickoff Meeting]| Open Labs HackerspaceWordPress
|-
|29.01.2020|17:30|[[“Building an Art Gallery in the Browser”. Using AR and VR in the Browser]]|Doug Sillars|-|26.01.2020|17:00 - 19:00|[[Tirana Infosec Meetup 2020|InfoSec Meetup January 2020]]|Tirana InfoSec Meetup|-|22.01.2020|17:00|Mozilla Common Voice|Mozilla|-|14.01.2020|18:30|[https://forum.openlabs.cc/t/thirrje-per-pjesemarrje-sustainable-environmental-hackathon-2019/1972/2 Environmental Hackathon Meeting] Nr. 4|-| 16.0901.2020|17:00|Mozilla Commons Voice|Mozilla|-|15.01.20172020|17:00|Online privacy for activists workshop|Open Labs & activist friends|-|11.01.2020|16:0030|Open Source Digital Infrastructure for activists workshop|Open Labs & Uzina Tirana|-|11.01.2020|11:30| [[Takim Anëtarësh - ShtatoropenSUSE meetup]]|openSUSE|-|10.01.2020|17:00|Mozilla Common Voice|Mozilla|-! rowspan="36" |2019|27.12.2019|18:00|Festa e fundvitit e komunitetit| Open Labs Hackerspacehackerspace|-|26.12.2019|18:30|[https://forum.openlabs.cc/t/thirrje-per-pjesemarrje-sustainable-environmental-hackathon-2019/1972/2 Environmental Hackathon Meeting] Nr. 3|-|21.12.2019|15:00|[[Muaji_i_LibreOffice_2019| LibreOffice Localisation Sprint Nr.3]]|LibreOffice
|-
| 1519.0912.2017 2019| 18:00| [[Muaji_i_LibreOffice_2019| LibreOffice Localization Localisation Sprint 10Nr.2]]| LibreOffice|- | 14.09.2017| 17:00| [[OSCAL 2018 - takim i grupit organizativ]]| Open Labs Hackerspace|- | 13.09.2017| 16:00| [[LulzBot 3D Printing Workshop]]| Ura Design
|-
| 17.12.092019|18:30|[https://forum.openlabs.cc/t/thirrje-per-pjesemarrje-sustainable-environmental-hackathon-2019/1972/2 Environmental Hackathon Meeting] Nr.20172
|
| [[Mozilla Common Voice Workshop]]
| Mozilla
|-
| 0516.0912.20172019| 1917:30| [[Deep Learning me PythonMuaji_i_LibreOffice_2019| Introduction to LibreOffice Infra]]| FedoraLibreOffice
|-
| 3109.0812.2017 2019|16:30|[https://forum.openlabs.cc/t/thirrje-per-pjesemarrje-sustainable- 6.09environmental-hackathon-2019/1972/2 Environmental Hackathon Meeting] Nr.20171
|
| [[FOSScamp Syros 2017]]
| Ura Design
|-
|23.11.2019|13:00|[[Muaji_i_LibreOffice_2019#LibreOffice:_Marketing_.26_Advocacy | LibreOffice: Marketing & Advocacy]]|LibreOffice|-|20.11.2019|18:00|[[Muaji_i_LibreOffice_2019#Si_t.C3.AB_kontribuoni_n.C3.AB_Dizajn.2FUX_t.C3.AB_LibreOffice|Si të kontribuoni në Dizajn/UX të LibreOffice]]|LibreOffice|-|16.11.2019|10:00|[[GitLab meet up - Tirana]]|GitLab|-|14.11.2019|18:00|[[OSMGeoWeek 2019]]|OpenStreetMap|-|09.11.2019|10:00|[[CryptoParty Tirana 2019]]|CryptoParty|-|06.11.2019|18:00|[[Muaji i LibreOffice 2019 | LibreOffice Localisation Sprint]]|LibreOffice|-|02.11.2019|11:00 - 16:00|[[Editoria Developers Meetup]]|Editoria (Coko Foundation)|-|01.11.2019|18.00|[https://forum.openlabs.cc/t/prezantim-takim/1947/7 Meet & greet with Eda Nano]|Open Labs Community|-|05.10.2019|11:00|[[Kiwi TCMS localisation sprint]]|Kiwi TCMS|-|01.10.2019|18:00|[[Presenting: State of the Map Southeastern Europe]]|FLOSSK|-|30.09.2019|18:00|[[Meet and greet with Murat Emir Cabaroğlu]]|Open Labs Community|-|28.09.2019|18:00|[[Fedora Women Day 2019]]|The Fedora Project|-|07.09.2019| 13.30|[[Meet & greet with Adam Hyde]]|Coko Foundation|-|22.08.20172019|18:00|OpenStreetMap Albania meets Kaart team|OSM & Kaart|-|30.07.2019|18:00|[[Arkitektura e Tiranës në Wikimedia Commons]]|Photo Walk Tirana & Preserving Tirana|-|15.07.2019|18:00|[[Switching.social - platformat që respektojnë privatësinë tonë]]|Open Labs community|-|12.07.2019|18:00|Open Labs birthday bash - 7 years|Open Labs community|-|10.07.2019|17:30|[[Internet i decentralizuar - Fediverse meetup]]|Open Labs community|-|13.06.2019|18:00|OSM Mapathon|OpenStreetMap|-|18.05.2019 & 19.05.2019|9:00|[[OSCAL 2019]]|Open Labs|-|04.05.2019|11:00|[[WikiFilmat SQ - aktiviteti nr.6]]|WCUGA|-|30.04.2019|18:30|[[WikiFilmat SQ - aktiviteti nr.5]]|WCUGA|-|24.04.2019|18:30|[[WikiFilmat SQ - aktiviteti nr.4]]|WCUGA|-|28.03.2019|18:30|[[WikiFilmat SQ - aktiviteti nr.3]]|WCUGA|-|19.03.2019|18:30|[[WikiFilmat SQ - aktiviteti nr.2]]|WCUGA|-|02.03.2019|17:00|[[Getting Into InfoSec via Open Source]]
|
| [[OpenStreetMap Birthday party]]
| OpenStreetMap
|-
| 3119.02.2019|18:30|[[Mapathon nr.10|OpenStreetMap Mapathon #10]]|OpenStreetMap|-|12.01.2019|11:00|[[openSUSE Meetup#3]]|openSUSE|-|10.01.2019|17:00|[[PreservingTirana]]|TBA|-! rowspan="64" |2018|-|22.12.2018|10:00|[[openSUSE Meetup#2]]|openSUSE|-|22.12.2018|TBA|[[Muaji i LibreOffice 2018/Takim i komunitetit|Muaji i LibreOffice 2018 - Takim i komunitetit]]|LibreOffice|-|19.12.2018|TBA|[[Muaji i LibreOffice 2018/Marketing|Muaji i LibreOffice 2018 - Marketing]]|LibreOffice|-|18.12.2018|17:30|[[Fedora 29 Release Party]]|Fedora|-|15.12.2018|13:00|[[Muaji i LibreOffice 2018 - Përkthime#2|Muaji i LibreOffice 2018 - Përkthime #2]]|LibreOffice|-|15.12.2018|11:00|[[Workshop rreth Python]]|Python|-|8 & 9 Dec.2018|09:30 - 18:00|[[Wiki Weekend Tirana 2018]]|Wikimedia|-|05.12.2018|17:45|[[Muaji i LibreOffice 2018/Përkthime|Muaji i LibreOffice 2018 - Përkthime #1]]|LibreOffice|-|21.11.2018|TBA|[[Muaji i LibreOffice 2018/Dizajn|Muaji i LibreOffice 2018 - Dizajn]]|LibreOffice|-|17.11.2018|11:30|[[CryptoParty ne Log]]|CryptoParty|-|10.11.2018|10:00|[[Workshop për Git]]|Git|-|07.2017 11.2018|17:30|[[Muaji i LibreOffice 2018/Kodim|Muaji i LibreOffice 2018 - Kodim]]|LibreOffice|-|03.11.2018|11:00AM|[[Muaji i LibreOffice 2018/Hyrje në LibreOffice|Muaji i LibreOffice 2018 - Hyrje në LibreOffice]]|LibreOffice|-|29 Oct.2018|17:30|[[Wikidata Sixth Birthday (Workshop)]]|Wikimedia|-|27.10.2018|10:00|[[openSUSE Meetup#1]]|openSUSE|-|26.10.2018|18:00|[[Maptime Tirana 8]]|OpenStreetMap|-|20.10.2018|10:00|[[phpList Bugsquash Party]]|phpList|-|26, 27 & 28 Sept. 2018|TBA|[[LibOCon 2018]]|LibreOffice|-|24.09.2018|18:00|[[Parimet SOLID & Hyrje në UX]]
|
| [[Nextcloud: sprint lokalizimi nr.3]]
| Nextcloud
|-
| 2815.0709.2017 2018| 16.0017:30| [[Takim i anëtarëve të Open LabsElegoo Workshop]]| Open Labs HackerspaceEva Vraniçi
|-
| 2627.08.2018|18:00|[[Open hardware meetup with Alex & friends]]|Open Hardware|-|23.07.2018|18:00|[[CityZen monthly meetup - June 2018]]|CityZen|-|14.07.20172018|18:00| [[Fedora Loves Python Identihub workshop nr|Identihub Workshop]]|Open Source Design|-|13.07.2018|18:00|[[SysAdm|SysAdm #4]]|Boris Budini|-|12.07.2018|19:00|[[Open Labs 6th anniversary]]|Open Labs|-|10.07.2018|18:00|[[SysAdm|SysAdm #3]]|Boris Budini|-|06.07.2018|19:30|[[OONI Probe Workshop|OONI Probe Workshop]]|Tor Project|-|06.07.2018|18:00|[[Mix Networks Design|Mix Networks Design]]|David Stainton|-|06.07.2018|16.00|[[SysAdm|SysAdm #2]]| FedoraBoris Budini
|-
| 2203.07.2017 2018|18:00| [[5-vjetori i themelimit të Open LabsAngular (v6) workshop]]| Open LabsRenato Selenica
|-
| 2129.0706.20172018|18:00| [[Debian Meetup nr.1LibreOffice Localization Sprint 11]]| DebianLibreOffice
|-
| 1127.0706.20172018| 17.0018:30| [[Wikipedia Open Day 2|Wikipedia SQ - Open Day nr2Maptime Tirana 7]]| WikipediaOpenStreetMap
|-
| 25.05.07.20172018|9:00| [[Fedora 26 Release PartyGlobal Diversity CFP Day Tirana]]| Fedora Gerard Sans
|-
| 0419.0705.20172018 & 20.05.2018|9:00| [[Wikipedia SQ - Open DayOSCAL 2018]]| WikipediaOpen Labs
|-
| 0128.0704.20172018|9:30| [[Kick Off RGSoC 2017 - CelebrationCode4Culture Editathon Korçë 2018]]| Open Labs[https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Community_User_Group_Albania WCUGA]
|-
| 2927.0604.20172018|17:00| [[Nextcloud l10n #2Takimi i dytë për vullnetarët - OSCAL 2018]]| NextcloudOpen Labs
|-
| 2125.0604.20172018| 19:00| [[Projeksione CC dhe bisedë e hapur: 'Refugees Welcome' nga SubMediaMaptime Tirana 6]]| Open LabsOpenStreetMap
|-
| 1721.0604.20172018|18:00 - 23.30| [[Mozilla WebVR Workshop #2]]CopyFest Durrës 2018| MozillaCreative Commons Albania
|-
| 1718.0604.20172018|18:00| [[opendataCrypto currencies and steemit.tirana.al Hackathon #2 - Empowered by Open Diversity Projectcom]]| Open LabsChristian & Akiko
|-
| 16.0604.20172018|17:30| [[OpenStreetMap Meetup #1Takimi i parë për vullnetarët - OSCAL 2018]]| OpenStreetMapOpen Labs
|-
| 1007.0604.2017 & 11.06.20172018|17:00| Puntori me temë 'Migration to LibreOffice' me Italo Vignoli[[Gaming in Fedora]]| LibreOfficeFedora
|-
| 3124.0503.20172018|12:00| [[Fedora Meetup #7Open Food Facts]]| FedoraOpen Food Facts
|-
| 2617.0503.20172018|16:00| [[Maptime Tirana nr 2Google Summer of Code dhe Outreachy në Fedora]]| OpenStreetMapFedora
|-
| 2015.0503.20172018|15:00| [[opendataPublic Money Public Code campaign - localization Nr.tirana.al Hackathon - Empowered by Open Diversity Project1]]| Open LabsFSFE
|-
| 1503.0503.20172018|09:00| [https://www.meetup.com/nextcloud-tirana/events/239427930/ Nextcloud Meetup #2[Debian Bug Squashing Party]]| NextcloudDebian
|-
| 1323.0502.2017 & 14.05.20172018|18:30| [[OSCAL 2017Maptime Tirana 5]]| Open LabsOpenStreetMap
|-
| 2620.0402.2017 2018|17:00| [[Document Freedom Day 2017Nextcloud Release Party]]| LibreOfficeNextcloud
|-
| 2019.0402.20172018|17:00| [[Fedora Localization Sprint #10CityZen App Meetup Nr. 5]]| FedoraCityZen app
|-
| 1917.0402.20172018|18:00| [[Mozilla WebVR Camp nr. 1Open Source Design Workshop]]| MozillaOpen Source Design
|-
| 1731.0401.20172018|17.30| [[Maptime Tirana nrCityZen App Meetup Nr. 14]]| OpenStreetMapCityZen app
|-
| 1227.0401.20172018|12.00| [[Fedora Localization Sprint #9EasyGnuPG Workshop]]| FedoraOpen Labs
|-
| 2527.0301.2017 & 26.03.20172018|10.00| [https://wiki.openlabs.cc/faqja/Linux_Weekend_Tirana_2017 [Trajnim për komandat e Linux Weekend 2017]] - Trajnimi 3| GNU/Linux
|-
| 1823.0301.2017 & 19.03.20172018|09.00| [[48H Free Open Source Hackathon TiranaWikipedia editathon]]Shkolla "Ernest Koliqi"| Open LabsWikimedia
|-
| 1820.0201.20172018|13.00| [[OpenStreetMap Mapathon #9tmux Workshop]]| OpenStreetMapOpen Labs
|-
| 1720.0201.20172018|10.30| [[Hyrje në JOSMIntroduction to IRC]]| OpenStreetMapOpen Labs
|-
| 1517.0201.20172018|18.00| [[Fedora Localization Sprint nr.8|Fedora Localization Sprint #8Maptime Tirana 4]]| FedoraOpenStreetMap
|-
| 0816.0201.20172018|18.30| [[Wikidata talk/workshopNextcloud meetup Nr.3]]| WikimediaNextcloud
|-
| 2816.01.20172018|16.00| [[Mapathon nr.8|OpenStreetMap Mapathon #8Red Hat Career Days]]| OpenStreetMapRed Hat
|-
| 2515.01.20172018|17:00| [[Open Source Design workshop nr.1Wikipedia 15th Anniversary]]| Open Source DesignWikipedia
|-
| 2313.01.20172018|10.00| [https://www.meetup.com/nextcloud-tirana/events/236880431/ Nextcloud 11 Release Party[CopyFest 2018]]Day 2| NextcloudCreative Commons
|-
| 1812.01.20172018|18.00| [[Lokalizim i privacytools.ioCopyFest 2018]]Day 1| Creative Commons
|-
| 1409.01.20172018|18:00| [[Sitepoint hackathonPunëtori Git]]| SitepointAldo Ziflaj
|-
| 1104.01.20172018|18:00| [[Mapathon nr.7|OpenStreetMap Mapathon #7Blockchain Meetup]]| OpenStreetMapArtiona Bogo & Elton Ngjela
|-
<!rowspan="77" |2017|23.12.2017|12:00|[[Bazaar|Hacker Bazaar]]|Open Labs|-|23.12.2017|10:00|[[Trajnim per komandat e Linux]] - Trajnimi 2|Linux|-|22.12.2017|17:00|[[LibreOffice Month 2017]] - Takim i komunitetit|LibreOffice|-|20.12.2017|10:00|[[Wikipedia dhe OSM në Burrel|Code Week 2017]] Burrel|CodeWeek|-|19.12.2017|10:00|[[Wikipedia dhe OSM në Burrel|Code Week 2017]] Burrel|CodeWeek|-|18.12.2017|10:00|[[Wikipedia dhe OSM në Burrel|Code Week 2017]] Burrel|CodeWeek|-|16.12.2017|16:00|[[LibreOffice Month 2017]] -Collabora Online dhe Nextcloud|LibreOffice|- Aktivitete |16.12.2017|10:00|[[Trajnim per vitin 2016 komandat e Linux]] -Trajnimi 1|Linux|->! rowspan="60" |15.12.2017|19:00|[[Subjektiviteti i tekstit - Analizë me Python]]|Fedora|-|13.12.2017|17.30|[[CityZen app Meetup 3]]|CityZen|-|12.12.2017|17.00|[[LibreOffice Month 2017]] - Marketing dhe Design|LibreOffice| 2016-| 2810.12.20162017
|
| [https://www.meetup.com/nextcloud[Wiki Weekend 2017]] -tirana/events/236320481/ Nextcloud l10n #1]Day 2| NextcloudWikimedia
|-
| 2209.12.20162017
|
| [[Fedora Loves Python Wiki Weekend 2017]] - Day 1|Wikimedia|-|06.12.2017|17.30|[[LibreOffice Month 2017]] - Hyrje në LibreOffice|LibreOffice|-|02.12.2017|16:00|[[Takim Anëtarësh - Nëntor & Dhjetor]]|Open Labs|-|01.12.2017|18:00|[[ Quad9 DNS Workshop #]]|Open Labs|-|25.11.2017|11:00|[[Wikimedia Diversity Editathon]]|Wikimedia|-|18.11.2017|10:00|[[OpenStreetMap GeoWeek Tirana]]|OpenStreetMap|- |16.11.2017|16:00|[[CityZen App Meetup Nr.2]]|CityZen|- |14.11.2017|17:00|[[Lançimi i Firefox Quantum 57]]|Mozilla Albania|- |08.11.2017|17:00|[[Introduction to Git]]|Open Labs|- |28.10.2017|16:00|[[Takim anëtarësh-Tetor]]|Open Labs|- |21.10.2017|18:00|[[From prototype to production]]|Akiko (Japan) & Chris (Germany)|- |21.10.2017|15:00|[[Maptime Tirana Nr.3|Maptime Tirana 3]]|OpenStreetMap|-|18.10.2017|18:00|[[CityZen App - Meetup Nr.1]]| CityZen|- |09.10.2017|17:30|[[Takim i Wikimedianëve]]|Wikimedia|- |04.10.2017|18:00|[[Firefox Quantum Sprint]]|Mozilla|-|04.10.2017|16:00|[[End of RGSoC 2017 - Celebration]]|Nextcloud|-|30.09.2017|10:00|[[Cryptoparty Tirana 2017]]|Open Labs|-|28.09.2017|18:00|[[Debian Meetup Nr.2]]|Debian|- |23.09.2017|16:00|[[FedoraWoman Day (FWD) 2017]]|Fedora|-|19.09.2017|16:00|[[Red Hat Career Day]]|Red Hat|-|16.09.2017|16:00|[[Takim Anëtarësh - Shtator]]|Open Labs|-|15.09.2017|18:00|[[LibreOffice Localization Sprint 10]]|LibreOffice|- |14.09.2017|17:00|[[OSCAL 2018 - takim i grupit organizativ]]|Open Labs|- |13.09.2017|16:00|[[LulzBot 3D Printing Workshop]]|Ura Design|-|12.09.2017|18:00|[[Mozilla Common Voice Workshop]]|Mozilla
|-
|05.09.2017
|19:30
|[[Deep Learning me Python]]
|Fedora
|-
| 2131.1208.20162017 - 6.09.2017
|
| [[ Festa e fundvitit në hackerspaceFOSScamp Syros 2017]]|Ura Design|-|13.08.2017|19:00|[[OpenStreetMap Birthday party]]|OpenStreetMap|-|31.07.2017|18:00|[[Nextcloud: sprint lokalizimi nr.3]]|Nextcloud|-|28.07.2017|16:00|[[Takim i anëtarëve të Open Labs]]|Open Labs|-|26.07.2017|19:00|[[Fedora Loves Python workshop nr.2]]|Fedora|-|22.07.2017|19:00|[[5-vjetori i themelimit të Open Labs]]| Open Labs|-|21.07.2017|18:00|[[Debian Meetup nr.1]]|Debian|-|11.07.2017|17:00|[[Wikipedia Open Day 2|Wikipedia SQ - Open Day nr2]]|Wikimedia|-|05.07.2017|18:00|[[Fedora 26 Release Party]]|Fedora|-|04.07.2017|18:00|[[Wikipedia SQ - Open Day]]|Wikimedia
|-
|01.07.2017|18:00|[[Kick Off RGSoC 2017 - Celebration]]|Open Labs|-|29.06.2017|18:00|[[Nextcloud l10n #2]]|Nextcloud|-| 21.1206.20162017
|
| [[LibreOffice month 2016Projeksione CC dhe bisedë e hapur: Takim i komunitetit'Refugees Welcome' nga SubMedia]]| LibreOfficeOpen Labs
|-
| 17.1206.20162017|16:00|[[Mozilla WebVR Workshop #2]]|Mozilla|-|17.06.2017|10:00|[[opendata.tirana.al Hackathon #2 - Empowered by Open Diversity Project]]|Open Labs|-|16.06.2017|18:00|[[OpenStreetMap Meetup #1]]|OpenStreetMap|-|10.06.2017 & 11.06.2017
|
|Puntori me temë 'Migration to LibreOffice' me Italo Vignoli|LibreOffice|-|31.05.2017|18:00| [[Mozilla Tech Speakers Tirana- Training nr.2Fedora Meetup #7]]| MozillaFedora
|-
|26.05.2017|18:00|[[Maptime Tirana nr 2]]|OpenStreetMap|-|20.05.2017|10:00|[[opendata.tirana.al Hackathon - Empowered by Open Diversity Project]]|Open Labs|-| 15.05.2017|17:00|[https://www.meetup.com/nextcloud-tirana/events/239427930/ Nextcloud Meetup #2]|Nextcloud|-|13.05.2017 & 14.05.2017|9:00|[[OSCAL 2017]]|Open Labs|-|26.04.2017|17:00|[[Document Freedom Day 2017]]|LibreOffice|-|20.04.2017|17:00|[[Fedora Localization Sprint #10]]|Fedora|-|19.04.2017|17:00|[[Mozilla WebVR Camp nr. 1]]|Mozilla|-|17.04.2017|17:00|[[Maptime Tirana nr. 1]]|OpenStreetMap|-|12.201604.2017|16:00|[[Fedora Localization Sprint #9]]|Fedora|-|25.03.2017 & 26.03.2017|9:30|[https://wiki.openlabs.cc/faqja/Linux_Weekend_Tirana_2017 Linux Weekend 2017]|GNU/Linux|-|18.03.2017 & 19.03.2017|10:00|[[48H Free Open Source Hackathon Tirana]]|Open Labs|-|18.02.2017|11:00|[[OpenStreetMap Mapathon #9]]|OpenStreetMap|-|17.02.2017|17:30|[[Hyrje në JOSM]]|OpenStreetMap|-|15.02.2017|17:00|[[Fedora Localization Sprint nr.8|Fedora Localization Sprint #8]]|Fedora|-|08.02.2017|17:30|[[Wikidata talk/workshop]]|Wikimedia|-|28.01.2017|11:00|[[Mapathon nr.8|OpenStreetMap Mapathon #8]]|OpenStreetMap|-|25.01.2017|17:00|[[Open Source Design workshop nr.1]]|Open Source Design|-|23.01.2017|17:30|[https://www.meetup.com/nextcloud-tirana/events/236880431/ Nextcloud 11 Release Party]|Nextcloud|-|18.01.2017|17:00|[[Lokalizim i privacytools.io]]
|
| [[LibreOffice month 2016: Design and marketing]]
| LibreOffice
|-
|14.01.2017|10:00|[[Sitepoint hackathon]]|SitePoint|-|11.01.2017|17:00|[[Mapathon nr.7|OpenStreetMap Mapathon #7]]|OpenStreetMap|- <!-- Aktivitete per vitin 2016 -->! rowspan="60" |2016|28.12.2016|17:30|[https://www.meetup.com/nextcloud-tirana/events/236320481/ Nextcloud l10n #1]|Nextcloud|-|22.12.2016|17:00|[[Fedora Loves Python Workshop #1]]|Fedora|-|21.12.2016|19:00|[[ Festa e fundvitit në hackerspace]]|Open Labs|-|21.12.2016|17:00|[[LibreOffice month 2016: Takim i komunitetit]]|LibreOffice|-|17.12.2016|12:00|[[Mozilla Tech Speakers Tirana- Training nr.2]]|Mozilla|-|15.12.2016|17:00|[[LibreOffice month 2016: Design and marketing]]|LibreOffice|-| 11.12.2016|16:00| [[Fedora Release party| Fedora 25 Release party]]| Fedora
|-
| 10.12.2016|15:00| [[LibreOffice month 2016: sprint lokalizimi]]| LibreOffice
|-
| 03.12.2016 & 04.12.2016|9:00| [https://sq.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wiki_Weekend_Tirana_2016 Wiki weekend Tirana 2016]| Wikimedia
|-
| 30.11.2016|17:00| [[Mapathon nr.6|OpenStreetMap Mapathon #6]]| OpenStreetMap
|-
| 23.11.2016|17:30| [https://www.meetup.com/nextcloud-tirana/events/235570602/ Nextcloud Meetup #1]| Nextcloud
|-
| 20.11.2016|15:00| [[WikiProjekti Gratë]] | WikipediaWikimedia
|-
| 12.11.2016|16:00| [[Fedora Metup nr 6 | Fedora Meetup #6]]| Fedora
|-
| 2.11.2016|16:00| [[Wiki Loves Maps: Mapathon]]| WikipediaWikimedia
|-
| 29.10.2016|15:00| [[OpenSource Hardware Meetup #2- Nextcloud box]]| Nextcloud
|-
| 26.10.2016
|
| [[Fedora Localization Sprint nr.7|Fedora Localization Sprint #7]]| Fedora
|-
| 19.10.2016|17:00| [[Fedora Meetup Mapathon nr .5 | Fedora Meetup #5OpenStreetMap Mapathon: Përmirësojmë të dhënat e OpenStreetMap]]| FedoraOpenStreetMap
|-
| 19.10.2016|15:00| [[Mapathon Fedora Meetup nr.5|OpenStreetMap Mapathon: Përmirësojmë të dhënat e OpenStreetMapFedora Meetup #5]]| OpenStreetMapFedora
|-
| 17.10.2016|13:00| [[Code Week Albania 2016]]
|
|-
| 12.10.2016|18:00| [https://www.meetup.com/nextcloud-tirana/events/234713221/ Nextcloud Workshop]| Nextcloud
|-
| 11.10.2016|18:00| [[ ADA Lovelace day]]| Open Labs
|-
| 10.10.2016|16:00| [[PHPList Hack Sprint]]| PHPList
|-
| 10.10.2016|15:00|[[OSHM1, i ftuar Iker Perez de Albeniz Villarroel]]
|
| [[OSHM1, i ftuar Iker Perez de Albeniz Villarroel]]
|
|-
| 24.09.2016|16:00| [[Software Freedom Day 2016]]| LibreOffice
|-
| 21.09.2016|18:00| [[Fedora Meetup nr 4 | Fedora Meetup #4]]| Fedora
|-
| 21.09.2016|16:00| [[Zgjedhjet e bordit 2016]]| Open Labs
|-
| 17.09.2016|17:00| [[Wiki Loves Earth 2016, ndarja e çmimeve]]| Wikimedia
|-
| 31.08.2016|17:00| [[MozCafé Tirana nr.6 me Giannis Konstantinidis]]| Mozilla
|-
| 27.08.2016
|
| [[FOSSCamp Balkans 2016]]| Open Labs
|-
| 27.07.2016|16:30| [[Wiki Loves Maps 2016]]| Wikimedia
|-
| 20.07.2016|18:00| [[Fedora Localization Sprint nr.6|Fedora Localization Sprint #6]]| Fedora
|-
| 19.07.2016|18:00| [[Fedora women dayWomen Day]]| Fedora
|-
| 16.07.2016|19:00| [[Open Labs feston 4 vjetorin]]| Open Labs
|-
| 09.07.2016|16:00| [[Fedora 24 Release party]]| Fedora
|-
| 06.07.2016|18:00| [[LibreOffice Localization Sprint nr.8]]| LibreOffice
|-
| 06.07.2016|16:30| [[Wiki Loves Maps: Takimi nr.1]]| Wikimedia
|-
| 25.06.2016|16:00| [[Mozcafe Tirana nr.5]]| Mozilla
|-
| 04.06.2016|16:00|[[SuperTuxcart- prezantim dhe kampionat]]
|
| [[SuperTuxcart- prezantim dhe kampionat]]
|
|-
| 04.06.2016|16:00| [[SitePoint Meetup nr.3]]| SitePoint
|-
| 01.06.2016|18:00| [[PHPList Localization Sprint #1]]| PHPList
|-
| 30.05.2016|18:00| [[LibreOffice Localization Sprint nr.7]]| LibreOffice
|-
| 19.05.2016|17:00| [[Linux Command-Line Workshop me James Halliday]]| GNU/Linux
|-
| 18.05.2016|16:00| [[OpenStreetMap Mapathon nr.5| OpenStreetMap Mapathon #5]]| OpenStreetMap
|-
| 14.05.2016 & 15.05.2016|10:00| [[OSCAL- Open Source Conference Albania 2016]]| Open Labs
|-
| 30.04.2016|14:00| [[Fedora Localization Sprint nr.5|Fedora Localization Sprint #5]]| Fedora
|-
| 20.04.2016|18:00| [[Pidora Workshop -Fedora & Raspberry Pi]]| Fedora
|-
| 16.04.2016|16:00| [[Mapathon nr.4|OpenStreetMap Mapathon #4]]| OpenStreetMap
|-
| 15.04.2016|18:00| [[Fedora Localization Sprint nr.4|Fedora Localization Sprint #4]]| Fedora
|-
| 0304.04.2016|18:00| [[Fedora Localization Sprint nr.3 |Fedora Localization Sprint #3]]| Fedora
|-
| 02.04.2016|16:00| [[Mozilla Tech Speakers Tirana- Training nr.1]]| Mozilla
|-
| 30.03.2016|18:00| [[Linux Meetup 2: Teknikat dhe teknologjitë e virtualizimit]]| GNU/Linux
|-
| 26.03.2016|16:00| [[ Document Freedom day 2016]]| LibreOffice
|-
| 23.03.2016|18:00| [[Mapathon nr.3|OpenStreetMap Mapathon #3]]| OpenStreetMap
|-
| 05.03.2016|16:00| [[Fuqizimi i public domain & creative commons në Shqipëri: Bisedë e hapur]]| Open Labs
|-
| 27.02.2016|16:00| [[Mozcafe Tirana nr.4]]| Mozilla
|-
| 13.02.2016|16:00| [[Mozcafe Tirana nr.3]]| Mozilla
|-
| 06.02.2016|16:00| [[Mapathon nr.2|OpenStreetMap Mapathon #2]]| OpenStreetMap
|-
| 23.01.2016|16:00| [[Fedora Localization Sprint nr.2|Fedora Localization Sprint #2]]| Fedora
|-
| 16.01.2016|16:00| [[ 15 vjet Wikipedia - Editathon]]| Wikipedia
|-
| 07.01.2016|18:30| [[Linux Meetup- Njohje me sistemet operative]]| GNU/Linux
|-
Aktvitetet e vitit 2015
-->
! rowspan="43" | 2015| 19.12.2015|16:00| [[Fedora Meetup nr 3 | Fedora Meetup #3]]| Fedora
|-
| 12.12.2015 |16:00| [[John Sturdy në Open Labs: prezantim për OSM dhe Makespaces]]| OpenStreetMap
|-
| 8.12.2015|18:00| [[OpenStreetMap: Takim i hapur nr.2]]| OpenStreetMap
|-
| 05.12.2015 & 06.12.2015|9:30| [[Wiki weekend Tirana 2015]]| Wikimedia
|-
| 26.11.2015|18:00| [[ LibreOffice Localization Sprint nr.6]]| LibreOffice
|-
| 24.11.2015|18:00| [[OpenStreetMap: Takim i hapur nr.1]]| OpenStreetMap
|-
| 14.11.2015|18:00| [[OpenStreetMap: Takim i hapur nr.0 ]]| OpenStreetMap
|-
| 14.11.2015|16:00| [[Fedora 23 Release party]]| Fedora
|-
| 7.11.2015|10:00| [[Mozilla Academy nr.5: Prezantim në Oficina & Harry Fultz]]| Mozilla
|-
| 05.11.2015|18:00| [[Projeksion: Dokumentari "CodeGirl"]]| Open Labs
|-
| 31.10.2015|16:00| [[Fedora Localization Sprint nr 1 | Fedora Localization Sprint #1]]| Fedora
|-
| 27.10.2015|18:00| [[Apliko për internship në Fedora Outreachy program 2015]]| Fedora
|-
| 24.10.2015|16:00| [[LibreOffice: Localization Sprint nr.5]]| LibreOffice
|-
| 17.10.2015|16:00|[[CodeWeek: histori të së përditshmes së koduesve]]
|
| [[CodeWeek: histori të së përditshmes së koduesve]]
|
|-
| 13.10.2015|17:00| [[Ada Lovelace Day 2015]]| Open Labs
|-
| 08.10.2015|18:00| [[LibreOffice: Localization Sprint nr.4]]| Libre Office
|-
| 06.10.2015|16:00| [[Wiki Loves Monuments - City Tour në Tiranë]]| Wikimedia
|-
| 03.10.2015|16:00| [[Mozilla Academy nr.4: Mozilla Albania Website]]| Mozilla
|-
| 30.09.2015|18:00| [[PHPList Albania User Group meetup #1]]| PHPList
|-
| 26.09.2015|16:00| [[Mozilla Academy nr.3: Ardian Haxha prezanton Mozilla VR (Virtual Reality)]]| Mozilla
|-
| 23.09.2015|18:00| [[Wiki Loves Monuments: këshilla për pjesëmarrje në konkursin e fotografisë]]| Wikimedia
|-
| 19.09.2015|16:00| [[Mozilla Academy nr.2: Firefox OS Bugsprint]]| Mozilla
|-
| 12.09.2015|16:00| [[Mozilla Academy nr.1: Prezantim]]| Mozilla
|-
| 04.09.2015|18:00| [[Wiki Loves Monuments Shqipëri & Kosovë: Takim Informativ me Arianit Dobroshin]]| Wikimedia
|-
| 21.07.2015|18:00| [[3 vjetori i Open Labs Hackerspace]]| Open Labs
|-
| 15.07.2015|17:00| [[Fedora Meetup nr 2 | Fedora Meetup #2]]| Fedora
|-
| 20.06.2015|16:00| [[LibreOffice Localization Sprint nr.3]]| LibreOffice
|-
| 13.06.2015|16:00| [[LibreOffice Localization Sprint nr.2]]| LibreOffice
|-
| 09.05.2015 & 10.05.2015|12:00| [[ OSCAL- Open Source Conference Albania 2015]]| Open Labs
|-
| 24.04.2015|12:00|[[Wiki Women Camp]]
|
| [[Wiki Women Camp]]
|
|-
| 25.03.2015|19:00| [[Document Freedom Day 2015]]| LibreOffice
|-
| 07.03.2015|16:00| [[Cyber Security Workshop]]
|
|-
| 28.02.2015 & 01.03.2015|10:00| [[Mozilla weekend Tirana 2015]]| Mozilla
|-
| 14.02.2015|16:00| [[I love Fedora Meetup]]| Fedora
|-
| 07.02.2015|16:00| [[Maratonë tritimi: The internet's own boy]]| Open Labs
|-
| 31.01.2015|16:00| [[ Wordpress cafe nr.3]]| Wordpress
|-
| 24.01.2015|16:00| [[ Wikicafe Tirana nr.1]]| Wikipedia
|-
| 17.01.2015|16:00| [[Wordpress cafe nr.2]]| Wordpress
|-
| 17.01.2015|14:00| [[Webmacademy nr 7 në Openlabs| Webmacademy nr 7 në Open Labs]]
|
|-
| 16.01.2015|15:30| [[LPI Open Day & Fedora Linux install-fest në Universitetin e Durrësit]]| GNU/Linux
|-
| 15.01.2015|13:30| [[LPI Open Day në Universitetin e Tiranës, Fakultetin e Ekonomisë]]| GNU/Linux
|-
| 10.01.2015|16:00| [[LibreOffice cafe nr.2]]| LibreOffice
|-
| 10.01.2015|14:00| [[ Webmacademy nr 6 në Open Labs]]
|
|-
<!-- viti 2014 -->
! rowspan="3837" | 2014| 20.12.2014|16:00|[[ Webmacademy nr 5 në Open Labs]]
|
| [[ Webmacademy nr 5 në Open Labs]]
|
|-
| 17.12.2014|18:00| [[Mozcafe Tirana nr 3]]| Mozilla
|-
| 13.12.2014|16:00|[[ Webmacademy nr 4 në Open Labs]]
|
| [[ Webmacademy nr 4 në Open Labs]]
|
|-
| 06.12.2014|16:00| [[ Webmacademy nr 3 në Open Labs]]
|
|-
| 03.12.2014|18:00| [[LibreOffice cafe nr.1]]| LibreOffice
|-
| 29.11.2014|16:00|[[ Webmacademy nr 2 në Open Labs]]
|
| [[ Webmacademy nr 2 në Open Labs]]
|
|-
| 22.11.2014|16:00|[[ Webmacademy nr 1 në Open Labs]]
|
| [[ Webmacademy nr 1 në Open Labs]]
|
|-
| 08.11.2014|16:00| [[Wordpress cafe nr.1]]| Wordpress
|-
| 03.11.2014|17:00|[[Si të përdorim command line]]
|
| [[Si të përdorim command line]]
|
|-
| 01.11.2014 & 02.11.2014|9:30| [[ Wiki weekend Tirana 2014]]| Wikimedia
|-
| 27.10.2014|18:00| [[Mozcafe Tirana nr.2]]| Mozilla
|-
| 27.09.2014|16:00| [[Open Labs Maker party #1]]| Open Labs
|-
| 16.09.2014|16:00| [[NetBSD - Meet & Greet with Marc Balmer]]| NetBSD
|-
| 13.09.2014|16:00| [[Sugru built night]]| Open Labs
|-
| 13.09.2014|13:00| [[LPI Albania open day nr.2]]| GNU/Linux
|-
| 02.08.2014|17:00| [[Linux Kafe nr.3]]| GNU/Linux
|-
| 30.07.2014|18:00| [[Arduino Workshop nr 3]]| Arduino
|-
| 23.07.2014|18:00|[[Mësoni çdo gjë rreth Learnable.com]]
|
| [[Mësoni çdo gjë rreth Learnable.com]]
|
|-
| 16.07.2014|17:00| [[ 2 vjetori i Open Labs Hackerspace]]| Open Labs
|-
| 09.07.2014|19:00| [[Wikiakademia dhe Wikimedia : Lokalizimi]]| Wikimedia
|-
| 07.07.2014|19:00| [[ stoppërgjimeve: Bisedë e hapur rreth përgjimeve të NSA në Shqipëri]]| Open Labs
|-
| 05.07.2014 |17:00| [[LPI Albania: Open day ]]| GNU/Linux
|-
| 0228.0706.2014|16:00| [[Linux cafe nr.3L10N Sprint - maratonë lokalizimi]]| GNU/LinuxMozilla
|-
| 2821.06.2014|16:00| [[L10N Sprint - maratonë lokalizimiWikiakademia: Prezantim i projektit dhe përkthimi platformës në shqip]]| MozillaWikimedia
|-
| 2114.06.2014|16:00| [[WikiakademiaLibreOffice: Prezantim i projektit dhe përkthimi platformës në shqipLocalization Hackathon]]| WikimediaLibreOffice
|-
| 1407.06.2014 |16:00|[[Prezantim i platformës menaxhimit të përmbajtjes Open Atrium CMS]]
|
| [[LibreOffice:Localization Hackathon]]
| LibreOffice
|-
| 0706.06.2014|16:00|[[Reset the Net: 1 vit pas skandalit të zbuluar nga Snowden]]
|
| [[Prezantim i platformës menaxhimit të përmbajtjes Open Atrium CMS]]
|
|-
| 0631.0605.2014|16:00| [[Reset the NetArduino Kafe 1: 1 vit pas skandalit të zbuluar nga Snowdenprezantim i website i komunitetit shqiptar Arduino]]|Arduino
|-
| 3110.05.2014|16:00| [[Arduino Kafe Mozcafe Tirana nr.1: prezantim i website i komunitetit shqiptar Arduino]]| ArduinoMozilla
|-
| 1003.0504.2014 & 04.04.2014|8:30| [[ Mozcafe Tirana nr.1OSCAL 2014]]| MozillaOpen Labs
|-
| 03.04.2014 & 0419.04.2014|16:0| [[OSCAL- Open Source Conference Albania 2014Linux Caffe nr 2]]| Open LabsGNU/Linux
|-
| 1931.0403.2014|19:00| [[Linux Caffe nr 21]]| GNU/Linux
|-
| 31.03.2014|| [[Linux Caffe nr 1]]| GNU/Linux|-| 29.03.2014|16:00| [[Arduino day 2014]]| Arduino
|-
| 08.02.2014 & 09.02.2014|9:00| [[Mozilla Weekend 2014]]| Mozilla
|-
| 01.02.2014|15:00|[[Open Source VOIP-Workshop]]
|
| [[Open Source VOIP-Workshop]]
|
|-
| 25.01.2014|14:30| [[ Ubuntu User days 2014]]| Ubuntu
|-
| 15.01.2014|19:00| [[Open Source Tools for your Art: create your website]]
|
|-
<!-- viti 2013 -->
! rowspan="2426" | 2013| 28.12.2013|19:00| [[Geek Bazaar i fundvitit nga Open Labs]]| Open Labs|-|23.11.2013|15:00|[[Rasberry Pi workshop në Open Labs nr 0]]|Rasberry Pi|-|09.11.2013|15:00|[[Linux Installfest at Open Labs nr 0]]|GNU/Linux
|-
| 2302.11.2013|15:00| [[Rasberry Pi LibreOffice Calc workshop në Open Labs nr 0dhe takim i grupit të përkthimit]]| Rasberry PiLibreOffice
|-
| 0226.1110.2013|15:00| [[LibreOffice Calc workshop dhe : takim i grupit të përkthimit]]| LibreOffice
|-
| 23.10.2013|19:00| [[Mozilla Summit: sharing the experience]]| Mozilla
|-
| 19.10.2013|15:00| [[LibreOffice workshop 2]]| LibreOffice
|-
| 12.10.2013|15:00| [[LibreOffice workshop 1]]| LibreOffice
|-
| 05.10.2013|15:00| [[Projektojmë: DEFCON the documentary]]|Open Labs
|-
| 28.09.2013|15:00| [[EMACS workshop dhe 30 vjetori i projektit GNU]]| GNU/Linux
|-
| 21.09.2013|15:00| [[Wikipedia workshop në Open Labs]]| Wikipedia
|-
| 28.08.2013|19:00| [[Instructables build night]]
|
|-
| 03.08.2013|18:00| [[HTML Workshop]]| HTML
|-
| 24.07.2013|19:00| [[Weekly Meeting]]|Open Labs
|-
| 18.07.2013|19:00| [[Open Steps workshop në Open Labs]]|Open Labs
|-
| 16.06.2013|19:00| [[Festojmë 1 vit Open Labs]]| Open Labs
|-
| 01.06.2013|15:00| [[Audacity: Workshop për editorin muzikor open source]]|Open Labs
|-
| 25.05.2013|15:00| [[Wordpress 10th Anniversary]]| Wordpress
|-
| 18.05.2013|15:00| [[Linux Training Session nr 2]]
|-
| 11.05.2013|15:00| [[Linux Training Session nr 1]]| GNU/Linux
|-
| 04.05.2013|12:00| [[C++ Workshop nr 2]]| C++
|-
| 13.04.2013|15:00| [[WMKIT - WORKSHOP]]|Open Labs
|-
| 30.03.2012|15:00| [[Document Freedom Day 2013]]| LibreOffice
|-
| 09.03.2013|15:00| [[Handson: Tomb Raider - The Lost Dominion]]| Open Labs
|-
| 02.03.2013|15:00| [[Ubuntu Jam në Tiranë]]| Ubuntu
|-
| 8.02.2013|16:30| [[Premiera botërore e dokumentarit për The Pirate Bay edhe në Tiranë]]| Open Labs
|-
<!-- viti 2012 -->
! rowspan="79" | 2012| 19.12.2012|19:30| [[Projektime për Blender]]| Open Labs|-|7.12.2012|19:00|[[Open Labs prezanton: kliko.al]]|Open Labs|-|14.11.2012|19:30|[[Projektojmë: Erik Topol dhe e ardhmja pa tel e mjekësisë]]|Open Labs
|-
| 7.1211.2012|19:30| [[Open Labs prezantonPrezanton: kliko.alMichael Anti - Mbrapa Firewall të madh Kinez]]|
|-
| 03.11.2012|19:00| [[Catastroika në shqip]]| Open Labs
|-
| 31.10.2012|19:30| [[Open Labs preznaton: TED talks në shqip (edicioni 121031)]]| Open Labs
|-
| 27.10.2012|12:00| [[Open Labs krijon ndriçues LED për Halloween]]| Open Labs
|-
| 24.10.2012|19:00| [[TED talks në shqip]]|Open Labs
|-
| 13.10.2012|18:30| [[Firefox & Thunderbird release party]]| Mozilla
|-
|}
800

edits

Navigation menu