Changes

Jump to navigation Jump to search

Aktivitete

6,839 bytes added, 3 years ago
Zhbëje versionin 2778 i bërë nga Boris (ligjëratë)
<translate>
<!--T:1-->
Open Labs është aktiv që nga viti 2012. Komuniteti është rritur dhe forcuar nëpërmjet organizimit të aktiviteteve të niveleve të ndryshme të cilat do mundohemi që t'i reflektojme këtu. Në qoftë se je anëtar i Open Labs dhe ke llogari në wiki mos harro të shtosh aktivitetin që organizon këtu në wiki.
{| class="wikitable sortable"|-! Viti ! Data! Emri! Projekti|-! rowspan= 49 | 2017===== Janar ===** 11| 30.0109.2017 | [[Mapathon nr.7|OpenStreetMap Mapathon #7Cryptoparty Tirana 2017]]** 14| Open Labs|- | 29.0109.2017 | [[Sitepoint hackathonCryptotools for journalists]]** 18| TBA|- | 27.0109.2017 | [[Lokalizim i privacytoolsDebian Meetup nr.io2]]** | Debian|- | 23.0109.2017 | [[Nextcloud Release PartyFedora Woman Day (FWD) 2017]]** 25| Fedora|-| 19.0109.2017 @ 16.00| [[Open Source Design workshop nr.1Red Hat Career Day]]** 28| Open Labs Hackerspace|-| 16.0109.2017 | [[Mapathon nr.8|OpenStreetMap Mapathon #8Takim Anëtarësh - Shtator]]=== Shkurt ===| Open Labs Hackerspace|-** 08| 15.0209.2017 @ 18:00| [[Wikidata talk/workshopLibreOffice Localization Sprint 10]]** 15| LibreOffice|- | 13.0209.2017 | [[Fedora Localization Sprint nr.8|Fedora Localization Sprint #8LulzBot 3D Printing Workshop]]** 17| Ura Design|-| 12.0209.2017 | [[Hyrje në JOSMMozilla Common Voice Workshop]]** 18| Mozilla|-| 05.0209.2017 | [[OpenStreetMap Mapathon #9Deep Learning me Python]]=== Mars ===| Fedora|-** 18| 31.0308.2017 & 19- 6.0309.2017 | [[48H Free Open Source Hackathon TiranaFOSScamp Syros 2017]];** 25| Ura Design|-| 13.0308.2017 & 26| [[OpenStreetMap Birthday party]]| OpenStreetMap|-| 31.0307.2017 | [https[Nextcloud://wikisprint lokalizimi nr.openlabs.cc/faqja/Linux_Weekend_Tirana_2017 Linux Weekend 20173]]=== Prill ===| Nextcloud|-** 12| 28.0407.2017 @ 1716.00 | [[Fedora Localization Sprint #9Takim i anëtarëve të Open Labs]];** 17| Open Labs Hackerspace|-| 26.0407.2017 @ 17.00 | [[Maptime Tirana Fedora Loves Python workshop nr. 12]];** 19| Fedora|-| 22.0407.2017 @ 17| [[5-vjetori i themelimit të Open Labs]]| Open Labs|-| 21.07.00 2017| [[Mozilla WebVR Camp Debian Meetup nr. 1]];** 20| Debian|-| 11.0407.2017 @ 17| [[Wikipedia Open Day 2|Wikipedia SQ - Open Day nr2]]| Wikipedia|-| 05.07.00 2017| [[Fedora Localization Sprint #1026 Release Party]];** 26| Fedora |-| 04.0407.2017 @ 17.00 | [[Document Freedom Wikipedia SQ - Open Day 2017]];=== Maj ===| Wikipedia|-** 13| 01.0507.2017 & 14| [[Kick Off RGSoC 2017 - Celebration]]| Open Labs|-| 29.0506.2017 | [[OSCAL 2017Nextcloud l10n #2]];** 15| Nextcloud|-| 21.0506.2017 @ | [[Projeksione CC dhe bisedë e hapur: 'Refugees Welcome' nga SubMedia]]| Open Labs|-| 17.00 06.2017| [[Nextcloud Meetup Mozilla WebVR Workshop #2]];** 20| Mozilla|-| 17.0506.2017 @ 10.00 - 16.00 | [[opendata.tirana.al Hackathon #2 - Empowered by Open Diversity Project]];** 26| Open Labs|-| 16.0506.2017 @ 18.00 [[Maptime Tirana nr 2]];** 31.05.2017 @ 18.00 | [[Fedora OpenStreetMap Meetup #71]];=== Qershor ===| OpenStreetMap|-** | 10.06.2017 & 11.06.2017 puntori | Puntori me temë 'Migration to LibreOffice' me Italo Vignoli** 16| LibreOffice|-| 31.0605.2017 @ 18.00 | [[OpenStreetMap Fedora Meetup #17]];** 17| Fedora|-| 26.0605.2017 @10| [[Maptime Tirana nr 2]]| OpenStreetMap|-| 20.00 - 1605.00 2017| [[opendata.tirana.al Hackathon #2 - Empowered by Open Diversity Project]];** 17| Open Labs|-| 15.0605.2017 @ 16| [https://www.meetup.00 [[Mozilla WebVR Workshop com/nextcloud-tirana/events/239427930/ Nextcloud Meetup #2]]** 21| Nextcloud|-| 13.0605.2017 @ 19& 14.05.00 2017| [[Projeksione CC dhe bisedë e hapur: 'Refugees Welcome' nga SubMediaOSCAL 2017]];** 29| Open Labs|-| 26.0604.2017 @ 18| [[Document Freedom Day 2017]]| LibreOffice|-| 20.04.00 2017| [[Nextcloud l10n Fedora Localization Sprint #210]]=== Korrik ===| Fedora|-** 01| 19.0704.2017 @18| [[Mozilla WebVR Camp nr. 1]]| Mozilla|-| 17.04.00 2017| [[Kick Off RGSoC Maptime Tirana nr. 1]]| OpenStreetMap|-| 12.04.2017 - Celebration| [[Fedora Localization Sprint #9]];** 04| Fedora|-| 25.03.2017 & 26.03.2017| [https://wiki.07openlabs.cc/faqja/Linux_Weekend_Tirana_2017 Linux Weekend 2017 @]| GNU/Linux|-| 18.00 03.2017 & 19.03.2017| [[Wikipedia SQ 48H Free Open Source Hackathon Tirana]]| Open Labs|- Open Day| 18.02.2017| [[OpenStreetMap Mapathon #9]];** 05| OpenStreetMap|-| 17.0702.2017 @18| [[Hyrje në JOSM]]| OpenStreetMap|-| 15.02.00 2017| [[Fedora 26 Release PartyLocalization Sprint nr.8|Fedora Localization Sprint #8]];** 11| Fedora|-| 08.0702.2017 @18| [[Wikidata talk/workshop]]| Wikimedia|-| 28.01.00 2017| [[Wikipedia Open Day 2Mapathon nr.8|OpenStreetMap Mapathon #8]]| OpenStreetMap|Wikipedia SQ - | 25.01.2017| [[Open Day nr2Source Design workshop nr.1]];** 16| Open Source Design|-| 23.01.2017| [https://www.meetup.com/nextcloud-tirana/events/236880431/ Nextcloud 11 Release Party]| Nextcloud|-| 18.0701.2017 | [[5-vjetori Lokalizim i themelimit të Open Labsprivacytools.io]];** 26| |-| 14.0701.2017 | [[Mozilla Common Voice WorkshopSitepoint hackathon]]| Sitepoint|-| 11.01.2017| [[Mapathon nr.7|OpenStreetMap Mapathon #7]]| OpenStreetMap|-
=== Gusht ===
* 31.08.2017 - 03.09.2017 [[FOSScamp Syros 2017]]
=== Shtator ===* 30.09.2017 @ 17.00 [[Cryptotools for journalists]]* 30.09.2017 @ ditë e plotë [[Cryptoparty Tirana 2017]]<!-- Aktivitete per vitin 2016 -->
! rowspan=== Tetor ===60 | 2016| 28.12.2016| [https://www.meetup.com/nextcloud-tirana/events/236320481/ Nextcloud l10n #1]| Nextcloud|-| 22.12.2016| [[Fedora Loves Python Workshop #1]]| Fedora|-|-| 21.12.2016| [[ Festa e fundvitit në hackerspace]]| Open Labs|-| 21.12.2016| [[LibreOffice month 2016: Takim i komunitetit]]| LibreOffice|-| 17.12.2016| [[Mozilla Tech Speakers Tirana- Training nr.2]]| Mozilla|-| 15.12.2016| [[LibreOffice month 2016: Design and marketing]]| LibreOffice|-| 11.12.2016| [[Fedora Release party| Fedora 25 Release party]]| Fedora|-| 10.12.2016| [[LibreOffice month 2016: sprint lokalizimi]]| LibreOffice|-| 03.12.2016 & 04.12.2016| [https://sq.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wiki_Weekend_Tirana_2016 Wiki weekend Tirana 2016]| Wikimedia|- | 30.11.2016| [[Mapathon nr.6|OpenStreetMap Mapathon #6]]| OpenStreetMap |-| 23.11.2016| [https://www.meetup.com/nextcloud-tirana/events/235570602/ Nextcloud Meetup #1]| Nextcloud|-| 20.11.2016| [[WikiProjekti Gratë]] | Wikipedia|-| 12.11.2016| [[Fedora Metup nr 6 | Fedora Meetup #6]]| Fedora|-| 2.11.2016| [[Wiki Loves Maps: Mapathon]]| Wikipedia|-| 29.10.2016| [[OpenSource Hardware Meetup #2- Nextcloud box]]| Nextcloud|-| 26.10.2016| [[Fedora Localization Sprint nr.7|Fedora Localization Sprint #7]]| Fedora|- | 19.10.2016| [[Fedora Meetup nr 5 | Fedora Meetup #5]]| Fedora|-| 19.10.2016| [[Mapathon nr.5|OpenStreetMap Mapathon: Përmirësojmë të dhënat e OpenStreetMap]]| OpenStreetMap|-| 17.10.2016| [[Code Week Albania 2016]]||-| 12.10.2016| [https://www.meetup.com/nextcloud-tirana/events/234713221/ Nextcloud Workshop]| Nextcloud|-| 11.10.2016| [[ ADA Lovelace day]]| Open Labs|-| 10.10.2016| [[PHPList Hack Sprint]]| PHPList|-| 10.10.2016| [[OSHM1, i ftuar Iker Perez de Albeniz Villarroel]]| |-| 24.09.2016| [[Software Freedom Day 2016]]| LibreOffice|-| 21.09.2016| [[Fedora Meetup nr 4 | Fedora Meetup #4]]| Fedora|-| 21.09.2016| [[Zgjedhjet e bordit 2016]]| Open Labs|-| 17.09.2016| [[Wiki Loves Earth 2016, ndarja e çmimeve]]| Wikimedia|-| 31.08.2016| [[MozCafé Tirana nr.6 me Giannis Konstantinidis]]| Mozilla|-| 27.08.2016| [[FOSSCamp Balkans 2016]]| Open Labs|-| 27.07.2016| [[Wiki Loves Maps 2016]]| Wikimedia|-| 20.07.2016| [[Fedora Localization Sprint nr.6|Fedora Localization Sprint #6]]| Fedora|-| 19.07.2016| [[Fedora women day]]| Fedora|-| 16.07.2016| [[Open Labs feston 4 vjetorin]]| Open Labs|-| 09.07.2016| [[Fedora 24 Release party]]| Fedora|-| 06.07.2016| [[LibreOffice Localization Sprint nr.8]]| LibreOffice|-| 06.07.2016| [[Wiki Loves Maps: Takimi nr.1]]| Wikimedia|-| 25.06.2016| [[Mozcafe Tirana nr.5]]| Mozilla|-| 04.06.2016| [[SuperTuxcart- prezantim dhe kampionat]]| |-| 04.06.2016| [[SitePoint Meetup nr.3]]| SitePoint|-| 01.06.2016| [[PHPList Localization Sprint #1]]| PHPList|-| 30.05.2016| [[LibreOffice Localization Sprint nr.7]]| LibreOffice|-| 19.05.2016| [[Linux Command-Line Workshop me James Halliday]]| GNU/Linux|-| 18.05.2016| [[OpenStreetMap Mapathon nr.5| OpenStreetMap Mapathon #5]]| OpenStreetMap|-| 14.05.2016 & 15.05.2016| [[OSCAL- Open Source Conference Albania 2016]]| Open Labs|-| 30.04.2016| [[Fedora Localization Sprint nr.5|Fedora Localization Sprint #5]]| Fedora|-| 20.04.2016| [[Pidora Workshop -Fedora & Raspberry Pi]]| Fedora|-| 16.04.2016| [[Mapathon nr.4|OpenStreetMap Mapathon #4]]| OpenStreetMap|-| 15.04.2016| [[Fedora Localization Sprint nr.4|Fedora Localization Sprint #4]]| Fedora|-| 03.04.2016| [[Fedora Localization Sprint nr.3 |Fedora Localization Sprint #3]]| Fedora|-| 02.04.2016| [[Mozilla Tech Speakers Tirana- Training nr.1]]| Mozilla|-| 30.03.2016| [[Linux Meetup 2: Teknikat dhe teknologjitë e virtualizimit]]| GNU/Linux|-| 26.03.2016| [[ Document Freedom day 2016]]| LibreOffice|-| 23.03.2016| [[Mapathon nr.3|OpenStreetMap Mapathon #3]]| OpenStreetMap|-| 05.03.2016| [[Fuqizimi i public domain & creative commons në Shqipëri: Bisedë e hapur]]| Open Labs|-| 27.02.2016| [[Mozcafe Tirana nr.4]]| Mozilla|-| 13.02.2016| [[Mozcafe Tirana nr.3]]| Mozilla|-| 06.02.2016| [[Mapathon nr.2|OpenStreetMap Mapathon #2]]| OpenStreetMap|-| 23.01.2016| [[Fedora Localization Sprint nr.2|Fedora Localization Sprint #2]]| Fedora|-| 16.01.2016| [[ 15 vjet Wikipedia - Editathon]]| Wikipedia|-| 07.01.2016| [[Linux Meetup- Njohje me sistemet operative]]=== Nëntor ===| GNU/Linux=== Dhjetor ===|-
== 2016 ==<!--* JanarAktvitetet e vitit 2015-->
** 13! rowspan=43 | 2015| 19.12.2015| [[Fedora Meetup nr 3 | Fedora Meetup #3]]| Fedora|-| 12.12.2015 | [[John Sturdy në Open Labs: prezantim për OSM dhe Makespaces]]| OpenStreetMap|-| 8.12.2015| [[OpenStreetMap: Takim i hapur nr.2]]| OpenStreetMap|-| 05.12.012015 & 06.2016 @1612.00 2015| [[Mozcafe Wiki weekend Tirana 2015]]| Wikimedia|-| 26.11.2015| [[ LibreOffice Localization Sprint nr.6]]| LibreOffice|-| 24.11.2015| [[OpenStreetMap: Takim i hapur nr.1]]| OpenStreetMap|-| 14.11.2015| [[OpenStreetMap: Takim i hapur nr.0 ]]| OpenStreetMap|-| 14.11.2015| [[Fedora 23 Release party]]| Fedora|-| 7.11.2015| [[Mozilla Academy nr.5: Prezantim në Oficina & Harry Fultz]]| Mozilla|-| 05.11.2015| [[Projeksion: Dokumentari "CodeGirl"]]| Open Labs|-| 31.10.2015| [[Fedora Localization Sprint nr 1 | Fedora Localization Sprint #1]]| Fedora|-| 27.10.2015| [[Apliko për internship në Fedora Outreachy program 2015]]| Fedora|-| 24.10.2015| [[LibreOffice: Localization Sprint nr.5]]| LibreOffice|-| 17.10.2015| [[CodeWeek: histori të së përditshmes së koduesve]]| |-| 13.10.2015| [[Ada Lovelace Day 2015]]| Open Labs|-| 08.10.2015| [[LibreOffice: Localization Sprint nr.4]]| Libre Office|-| 06.10.2015| [[Wiki Loves Monuments - City Tour në Tiranë]]| Wikimedia|-| 03.10.2015| [[Mozilla Academy nr.4: Mozilla Albania Website]]; ** 16| Mozilla|-| 30.0109.2016 2015| [[ 15 vjet Wikipedia PHPList Albania User Group meetup #1]]| PHPList|- Editathon| 26.09.2015| [[Mozilla Academy nr.3: Ardian Haxha prezanton Mozilla VR (Virtual Reality)]];** | Mozilla|-| 23.0109.2015| [[Wiki Loves Monuments: këshilla për pjesëmarrje në konkursin e fotografisë]]| Wikimedia|-| 19.09.2015| [[Mozilla Academy nr.2: Firefox OS Bugsprint]]| Mozilla|-| 12.09.2015| [[Mozilla Academy nr.1: Prezantim]]| Mozilla|-| 04.09.2015| [[Wiki Loves Monuments Shqipëri & Kosovë: Takim Informativ me Arianit Dobroshin]]| Wikimedia|-| 21.07.2015| [[3 vjetori i Open Labs Hackerspace]]| Open Labs|-| 15.2016 @1607.00 2015| [[Fedora Meetup nr 2 | Fedora Meetup #2]]| Fedora|-| 20.06.2015| [[LibreOffice Localization Sprint nr.3]]| LibreOffice|-| 13.06.2015| [[LibreOffice Localization Sprint nr.2]]| LibreOffice|-| 09.05.2015 & 10.05.2015| [[ OSCAL- Open Source Conference Albania 2015]]| Open Labs|-| 24.04.2015| [[Wiki Women Camp]]| |-| 25.03.2015| [[Document Freedom Day 2015]]| LibreOffice|-| 07.03.2015| [[Cyber Security Workshop]]||-|28.02.2015 & 01.03.2015| [[Mozilla weekend Tirana 2015]]| Mozilla|-| 14.02.2015| [[I love Fedora Meetup]]| Fedora|-| 07.02.2015| [[Maratonë tritimi: The internet's own boy]]| Open Labs|-| 31.01.2015| [[ Wordpress cafe nr.3]]| Wordpress|-| 24.01.2015| [[ Wikicafe Tirana nr.1]]| Wikipedia|-| 17.01.2015| [[Wordpress cafe nr.2]]| Wordpress|-| 17.01.2015| [[Webmacademy nr 7 në Openlabs| Webmacademy nr 7 në Open Labs]]||-| 16.01.2015| [[LPI Open Day & Fedora Localization Sprint #Linux install-fest në Universitetin e Durrësit]]| GNU/Linux|-| 15.01.2015| [[LPI Open Day në Universitetin e Tiranës, Fakultetin e Ekonomisë]]| GNU/Linux|-| 10.01.2015| [[LibreOffice cafe nr.2]];| LibreOffice|-| 10.01.2015| [[ Webmacademy nr 6 në Open Labs]]||-
*Shkurt** 06.02.2016 @16.00 [[Mapathon nr.2|OpenStreetMap Mapathon #2]];** 07.02.2016 @18.30 [[Linux Meetuo<!- Njohje me sistemet operative]];- viti 2014 -->
*Mars! rowspan=38 | 2014| 20.12.2014| [[ Webmacademy nr 5 në Open Labs]]| |-| 17.12.2014| [[Mozcafe Tirana nr 3]]| Mozilla|-| 13.12.2014| [[ Webmacademy nr 4 në Open Labs]]** 05| |-| 06.12.2014| [[ Webmacademy nr 3 në Open Labs]]||-| 03.12.2014| [[LibreOffice cafe nr.1]]| LibreOffice|-| 29.11.2014| [[ Webmacademy nr 2 në Open Labs]]| |-| 22.11.2014| [[ Webmacademy nr 1 në Open Labs]]| |-| 08.11.2014| [[Wordpress cafe nr.1]]| Wordpress|-| 03.2016 @11.2014| [[Si të përdorim command line]]| |-| 01.11.2014 & 02.11.2014| [[ Wiki weekend Tirana 2014]]| Wikimedia|-| 27.10.2014| [[Mozcafe Tirana nr.2]]| Mozilla|-| 27.09.2014| [[Open Labs Maker party #1]]| Open Labs|-| 16.00 09.2014| [[Fuqizimi NetBSD - Meet & Greet with Marc Balmer]]| NetBSD|-| 13.09.2014| [[Sugru built night]]| Open Labs|-| 13.09.2014| [[LPI Albania open day nr.2]]| GNU/Linux|-| 02.08.2014| [[Linux Kafe nr.3]]| GNU/Linux|-| 30.07.2014| [[Arduino Workshop nr 3]]| Arduino|-| 23.07.2014| [[Mësoni çdo gjë rreth Learnable.com]]| |-| 16.07.2014| [[ 2 vjetori i public domain & creative commons në ShqipëriOpen Labs Hackerspace]]| Open Labs|-| 09.07.2014| [[Wikiakademia dhe Wikimedia : Lokalizimi]]| Wikimedia|-| 07.07.2014| [[ stoppërgjimeve: Bisedë e hapurrreth përgjimeve të NSA në Shqipëri]]| |-| 05.07.2014 | [[LPI Albania: Open day ]];** 23| GNU/Linux|-| 02.07.2014| [[Linux cafe nr.3]]| GNU/Linux|-| 28.06.2014| [[L10N Sprint - maratonë lokalizimi]]| Mozilla|-| 21.06.2014| [[Wikiakademia: Prezantim i projektit dhe përkthimi platformës në shqip]]| Wikimedia|-| 14.06.032014 | [[LibreOffice:Localization Hackathon]]| LibreOffice|-| 07.2016 @1806.00 2014| [[Prezantim i platformës menaxhimit të përmbajtjes Open Atrium CMS]]| |-| 06.06.2014| [[Reset the Net: 1 vit pas skandalit të zbuluar nga Snowden]]||-| 31.05.2014| [[Mapathon Arduino Kafe 1: prezantim i website i komunitetit shqiptar Arduino]]| Arduino|-| 10.05.2014| [[ Mozcafe Tirana nr.31]]| Mozilla|-| 03.04.2014 & 04.04.2014| [[OSCAL- Open Source Conference Albania 2014]]| Open Labs|-| 19.04.2014|OpenStreetMap Mapathon #3[[Linux Caffe nr 2]]; ** 26| GNU/Linux|-| 31.03.2016 @162014| [[Linux Caffe nr 1]]| GNU/Linux|-| 29.03.00 2014| [[ Document Freedom Arduino day2014]];** 30| Arduino|-| 08.02.2014 & 09.02.2014| [[Mozilla Weekend 2014]]| Mozilla|-| 01.02.2014| [[Open Source VOIP-Workshop]]| |-| 25.01.032014| [[ Ubuntu User days 2014]]| Ubuntu|-| 15.2016 @1801.00 2014| [[ Teknikat dhe teknologjitë e virtualizimitOpen Source Tools for your Art: create your website]];||-
*Prill**02.04.2016 @ 16.00 [[Mozilla Tech Speakers Tirana<!- Training #1]];**03.04.2016 @ 18.00 [[Fedora Localization Sprint nr.3 |Fedora Localization Sprint #3]];**15.04.2016 @ 18.00 [[Fedora Localization Sprint nr.4|Fedora Localization Sprint #4]];**16.04.2016 @ 16.00 [[Mapathon nr.4|OpenStreetMap Mapathon #4]];**20.04.2016 @ 18.00 [[Pidora Workshop -Fedora & Raspberry Pi]];**30.04.2016 @ 14.00 [[Fedora LOcalization Sprint nr.5|Fedora Localization Sprint #5]]; *Maj**14.05.2016viti 2013 -15.05.2016 [[OSCAL- Open Source Conference Albania 2016]];**30.05.2016 @18.00 [[LibreOffice Localization Sprint #7]];>
*Qershor! rowspan=24 | 2013| 28.12.2013| [[Geek Bazaar i fundvitit nga Open Labs]]| Open Labs|-| 23.11.2013| [[Rasberry Pi workshop në Open Labs nr 0]]| Rasberry Pi|-| 02.11.2013| [[LibreOffice Calc workshop dhe takim i grupit të përkthimit]]| LibreOffice|-| 23.10.2013| [[Mozilla Summit: sharing the experience]]| Mozilla|-| 19.10.2013| [[LibreOffice workshop 2]]| LibreOffice|-| 12.10.2013| [[LibreOffice workshop 1]]| LibreOffice|-| 05.10.2013| [[Projektojmë: DEFCON the documentary]]||-| 28.09.2013| [[EMACS workshop dhe 30 vjetori i projektit GNU]]| GNU/Linux|-| 21.09.2013| [[Wikipedia workshop në Open Labs]]| Wikipedia|-| 28.08.2013| [[Instructables build night]]||-| 03.08.2013| [[HTML Workshop]]| HTML|-| 24.07.2013| [[Weekly Meeting]]||-| 18.07.2013| [[Open Steps workshop në Open Labs]]||-| 16.06.2013| [[Festojmë 1 vit Open Labs]]| Open Labs|-**| 01.06.2016 @2013| [[Audacity: Workshop për editorin muzikor open source]]||-| 25.05.2013| [[Wordpress 10th Anniversary]]| Wordpress|-| 18.00 05.2013| [[PHPList Localization Sprint #Linux Training Session nr 2]]|-| 11.05.2013| [[Linux Training Session nr 1]];**| GNU/Linux|-| 04.0605.2013| [[C++ Workshop nr 2]]| C++|-| 13.2016 @1604.00 2013| [[SuperTuxcartWMKIT - prezantim dhe kampionatWORKSHOP]];**20||-| 30.0603.2012| [[Document Freedom Day 2013]]| LibreOffice|-| 09.2016 @1803.00 2013| [[Fedora Localization Sprint nrHandson: Tomb Raider - The Lost Dominion]]| |-| 02.03.62013|Fedora Localization Sprint #6[[Ubuntu Jam në Tiranë]];**25| Ubuntu|-| 8.0602.2016 @16.00 2013| [[Mozcafe Tirana #5Premiera botërore e dokumentarit për The Pirate Bay edhe në Tiranë]];| |-
*Korrik**06.07.2016 @18.00 [[LibreOffice Localization Sprint #8]];**09.07.2016 @16.00 [[Fedora Release party]];**19.07.2016 @18.00 [[Fedora women day]];<!-- viti 2012 -->
*Shtator! rowspan=7 | 2012| 19.12.2012| [[Projektime për Blender]]| |-| 7.12.2012| [[Open Labs prezanton: kliko.al]]||-| 03.11.2012| [[Catastroika në shqip]]| |-| 31.10.2012| [[Open Labs preznaton: TED talks në shqip (edicioni 121031)]]| |-| 27.10.2012| [[Open Labs krijon ndriçues LED për Halloween]]| Open Labs|-| 24.10.2012| [[TED talks në shqip]]||-| 13.10.2012| [[Firefox & Thunderbird release party]]| Mozilla|-|}
**21.09.2016 @17.00 [[Zgjedhjet e bordit 2016]];
**21.09.2016 @18.00 [[ Fedora Meetup #4]];
*Tetor**10.10.2016 @16.00 [[PHPList Hack Sprint]];**11.10.2016 @18.00 [[ ADA Lovelace day]];**12.10.2016 @18.00 [[Nextcloud Workshop #1]];**19.10.2016 @17.00 [[Mapathon nr.5|OpenStreetMap Mapathon #5: Përmirësojmë të dhënat e OpenStreetMap]];**19.10.2016 @18.00 [[Fedora Meetup #5]];**26.10.2016 @16.00 [[Fedora Localization Sprint #7]];**29.10.2016 @15.00 [[OpenSource Hardware Meetup #2- Nextcloud box]]; *Nentor**12.11.2016 @12.00 [[Fedora Meetup #6]];**23.11.2016 @17.00 [[Nextcloud Meetup #1]];**30.11.2016 @17.00 [[Mapathon nr.6|OpenStreetMap Mapathon #6]]; *Dhjetor03.12.2016-04.12.2016 [[Wiki weekend Tirana 2016]];**10.12.2016 @15.00 [[Muaji i LibreOffice në OpenLab Hackerspace]];**11.12.2016 @16.00 [[Fedora Release party]];**17.12.2016 @12.00 [[Mozilla Tech Speakers Tirana- Training #2]];**22.12.2016 @17.00 [[Fedora Loves Python Workshop #1]];**28.12.2016 @17.30 [[Nextcloud #1]];== 2015 ==*Janar**10.01.2015 [[LibreOffice cafe #2]];**16.01.2015 @15.30-17.15 [[LPI në universitetin Aleksandër Moisiu]];**24.01.2015 @18.00 [[ Wikicafe Tirana #1]];**31.01.2015 [[ Wordpress cafe #3]];*Shkurt**07.02.2015 @16.00 [[Maratonë tritimi: The internet's own boy]];**14.02.2015 @16.00 [[I love Fedora Meetup]];*Mars28.02.2015-01.03.2015 [[Mozilla weekend Tirana 2015]];**07.03.2015 @16.00 [[Cyber Security Workshop]];**25.03.2015 @19.00 [[Document Freedom Day]]; *Maj**09.05.2015- 10.05.2015 [[ OSCAL- Open Source Conference Albania 2015]]; *Qershor**13.06.2015 @16.00 [[LibreOffice Localization Sprint #2]];*Korrik**15.07.2015 @17.00 [[Fedora Meetup #2]];**21.07.2015 [[3 vjetori i Openlabs Hackerspace]]; *Shtator**12.09.2015 @16.00 [[Mozilla Academy 2015]];**30.09.2015 @18.00 [[PHPList Albania User Group meetup #1]]; *Tetor**31.10.2015 @16.00 [[Fedora Localization Sprint #1]]; *Nentor**05.11.2015 @18.00 [[Projeksion: Dokumentari "CodeGirl"]];**14.11.2015 @16.00 [[Fedora 23 Release party]];**14.11.2015 @16.00 [[OpenStreetMap: Takim i hapur #0 ]];**24.11.2015 @16.00 [[OpenStreetMap: Takim i hapur #1]]**26.11.2015 [[ LibreOffice Localization Sprint #6]]; *Dhjetor05.12.2015-06.12.2015 [[Wiki weekend Tirana 2015]];**19.12.2015 @16.00 [[Fedora Meetup #3]];   == 2014 == *Janar**25.01.2014 @14.30 [[ Ubuntu User days 2014]]; *Shkurt**01.02.2014 @15.00 [[Open Source VOIP-Workshop]];**08.02.2014-09.02.2014 [[Mozilla Weekend 2014]]; *Mars**29.03.2014 [[Arduino day 2014]];**31.03.2014 @19.00 [[Linux Kafe #1]]; *Prill**19.04.2014 @16.00 [[Linux Kafe #2]];*Maj**03.05.2014-04.05.2014 [[OSCAL- Open Source Conference Albania 2014]];**10.05.2014 @16.00 [[ Mozcafe Tirana #1]]; *Qershor**07.06.2014 @16.00 [[Prezantim i platformës menaxhimit të përmbajtjes Open Atrium CMS]];**14.06.2016 @16.00 [[LibreOffice:Localization Hackathon]];**21.06.2014 @16.00 [[Wikiakademia: Prezantim i projektit dhe përkthimi platformës në shqip]];**28.06.2014 @16.00 [[L10N Sprint - maratonë lokalizimi]]; *Korrik**02.07.2014 @17.00 [[Linux cafe #3]];**05.07.2014 @17.00 [[LPI Albania: Open day ]];**07.07.2014 @19.00 [[ #stoppërgjimeve: Bisedëe hapur rreth përgjimeve të NSA në Shqipëri]];**09.07.2014 @19.00 [[Wikiakademia dhe Wikimedia : Lokalizimi]];**16.07.2014 @17.00 [[ 2 vjetori i Openlabs Hackerspace]];**23.07.2014 @18.00 [[Mësoni çdo gjë rreth Learnable.com]]; *Shtator**13.09.2014 @13.00 [[LPI Albania open day #2]];**13.09.2014 @16.00 [[Sugru built night]];**27.09.2014 @16.00 [[Openlabs Maker party #1]]; *Tetor**27.10.2014 @18.00 [[Mozcafe Tirana #2]]; *Nentor**01.11.2014-02.11.2014 [[ Wiki weekend Tirana 2014]];**01.11.2014 @17.00 [[Si të përdorim command line]];**08.11.2014 [[Wordpress cafe #1]];**22.11.2014 @16.00 [[ Webacademy në Openlabs]]; **29.11.2014 @16.00 [[ Webacademy në Openlabs]];  *Dhjetor**03.12.2014 @18.00 [[LibreOffice cafe #1]];**06.12.2014 @16.00 [[ Webacademy në Openlabs]]; **13.12.2014 @16.00 [[ Webacademy në Openlabs]]; **20.12.2014 @16.00 [[ Webacademy në Openlabs]];  == 2013 ==*Shkurt**08.02.2013 @16.30 [[Premiera botërore e dokumentarit për 'The Pirate Bay' edhe në Tiranë]]*Mars**02.03.2013 @15.00 [[Ubuntu Jam në Tiranë]]*Prill*Maj*Qershor*Korrik*Gusht*Shtator*28.09.2013 @ 15.00 [[EMACS workshop dhe 30 vjetori i projektit GNU]]; *Tetor**23.10.2013 @ 19.00 [[Mozilla Summit: Sharing the experince]];**26.10.2013 @15.00 [[LibreOffice: Takim i grupit të përkthimeve]];*Nëntor**02.11.2013 @ 15.00 [[LibreOffce Calc workshop dhe takim i grupit të përkthimit]];**23.11.2013 @ 15.00 [[Raspberry Pi #0]];*Dhjetor**28.12.2013 @15.00 [[Geek Bazaar nga Openlabs]];== 2012 (year zero) ==* Themelimi i komunitetit, regjistrimi në gjykatë.*Tetor**13.10.2012 @18.30 [[Firefox & Thunderbird release party]]**24.10.2012 @19.00 [[TED talks në shqip]]**27.10.2012 @12.00 [[Open Labs krijon ndriçues LED për Halloween]] *Nëntor**03.11.2012 @19.00 [[Catastroika në shqip]]  *Dhjetor</translate>
All, Bots, Bureaucrats, Administrators, translator
616

edits

Navigation menu